Kullens klarast lysande stjärna – fram till Kriterie-kvalen. Där föll Makethemark. Nu blir det ingen mer start i år för treåringen.

Petri Salmela-tränade Maharajah-sonen Makethemark har imponerat stort under året och treåringen räknades på förhand som favoriten inför Kriteriet.

Ingen mer start i år för Makethemark. Foto: ALN

Men i uttagningen till årgångens största lopp, Kriteriet, på Solvalla för en månad sedan, stod stjärnan inte att känna igen. Makethemark föll igenom och slutade i det slagna fältet.

Inför onsdagens tävlingar på Solvalla testade Petri Salmela hästen i ett jobb inne på banan. Efteråt togs beslutet att det är färdigtävlat för säsongen.

– Jag körde först 1.30 full väg och allt var normalt. Sedan skulle vi ut en gång till och hästen blev alldeles för peppad och fungerade inte, så jag fick avbryta, säger Salmela till travnet.se. och fortsätter:

– Det här var det första banjobbet sedan genomklappningen i Kriterie-kvalet. Han är friskförklarad och fin hemma, men efter det här testet ställer vi in Breeders Crown-funderingarna och det får vara färdigtävlat för i år.

Makethemark har hittills i sin karriär vunnit 13 av sina 18 lopp och tjänat nästan 1,9 miljoner kronor.