För två veckor sedan dömdes Bo Westergård till två års avstängning. Ingen part har valt att överklaga. Därmed står domen nu fast.

Fallet med den i Norge verksamma travtränaren Bo Westergård, som i maj förra året, fick fyra av sina hästar testade positivt för substansen DMSO, är nu avslutad.

Överklagar ej. Foto: ALN

Den 13 september i år kom det norska travförbundet, DNT:s domskomitté till beslutet att stänga av tränaren samt tilldela tillträdes-förbud under en period på två år.

Westergård meddelade efter domen att man övervägde en överklagan. Men så blev inte fallet och ej heller DNT har valt att inkomma med överklagan. Därmed är saken avslutad. Avstängningen står fast.

– Det här har dragit ut väldigt på tiden och därför har vi valt att avsluta det hela. Två år är ett kännbart straff och att Bo Westergård inte valt att överklaga tyder på att han inser sin skuld i det hela, säger Göran Wahlman i Skandinavisk Dopningskommitté till travronden.se.

Domen innebär som sagt att Bo Westergård inte tillåts träna några hästar de närmaste två åren. DNT arbetar nu med att förhindra att så kallade ”papperstränare” anlitas.

– Det har redan kommit upp fall hos oss där man vill skaffa licens på samma gård som Bo Westergård håller till, men vi har nekat till licens, säger DNT-ordföranden Svein Morten Buer till travronden.se.

Läs även: Efter domen: Westergård överväger överklagan
Läs även: Bo Westergård dömd till två års avstängning