En topphelg står för dörren på Solvalla där det absoluta klimax är finalen i Svenskt Travkriterium. En tänkbar vinnare var från början Petri Salmelas Makethemark men genomklappningen i försöket lämnade en hel del frågetecken inför framtiden.

– Vi kollade halsen på Makethemark och den var tjock och slemfylld. Så det var inte konstigt att han inte kunde göra sig själv rättvisa. Han blev behandlad med Hippotrim i fem dagar och har sedan bara tagit det lugnt. Vi ska kolla upp honom igen och eventuellt rör jag lite på hästen i slutet av den här veckan, säger Petri Salmela i en intervju till Travronden.

Maharajah-sonen har varit en av kullens konungar denna säsong med seger i TreåringselitenSolvalla under Elitloppshelgen samt brons och silver i långa respektive korta E3. Totalt har hingsten sprungit in 1 872 500 kronor på karriärens 18 starter.

– Det är Breeders Crown som möjligen kan bli aktuellt, men då måste hästen vara hundraprocentigt frisk och hinna förberedas på ett bra sätt, avslutar Salmela.

Nästa tävlingsdatum för Breeders Crown är på Axevalla den 11/10 och sedan följer semifinaler på Solvalla 23/10. Finalerna körs på Eskilstuna 6/11.

Läs artikeln i sin helhet här!