Vilken som var bästa hästen i Stosprintern rådde det inga tvivel om. Treasure Kronos redde ut det hela från dödens – och gav Christoffer Eriksson en ny fin framgång.

I höstas segrade Treasure Kronos och Christoffer Eriksson i Breeders Crown. Efter ett brons i Drottning Silvias Pokal tidigare i våras, var man på Halmstadtravet åter tillbaka i vinnarcirkelns glans.

Treasure och Christoffer. I topp igen. Foto: ALN

Raja Mirchi-dottern synade dödens direkt och kunde därifrån avgöra utan större problem. En seger som inbringade 60 000 euro.

– Det är riktigt stort. Det har gått fantastiskt bra för mig en längre tid och det är kul att få sätta pricken över i, i de här större loppen, sa kusken Christoffer Eriksson efter en ny stor triumf.

Loppet blev kört så som de flesta hade spekulerat. Andrahandaren Faye Bros höll enkelt upp ledningen och Treasure Kronos klev snart fram utvändigt. Efter 11,8 första 500 ökades takten på slutvarvet; 11,3 visade klockorna efter en kilometer.

Riordan och Eriksson. Foto: ALN

500 meter kvar började Treasure Kronos bli ledarinnan allt mer närgången och bakifrån kom inga jättefarliga anfall.

Saken var under kontroll, Jerry Riordans Italien-födda sto kopplade greppet och gick undan över upploppet.

– Hon är så pass bra att jag trodde hon skulle klara det från dödens, vi fick också styra lite som vi ville. Jag kände redan 500 meter kvar att vi hade greppet om ledaren, men man vet ju aldrig vad som kan komma bakifrån, sammanfattade Christoffer Eriksson.

Segertiden stannade vid 1.11,1a över engelska milen, en tiondel från löpningsrekordet. Tränaren Jerry Riordan noterades här för sin första seger i Stosprintern.

– Det är en lättnad, det är den första känslan man får. Vi har lagt ned mycket tid på det här, hon var favorit och hon levde upp till det, sa Jerry Riordan.

Bacio, som travade i andra par utvändigt, avslutade bra och lade beslag på andrapriset före Faye Bros som fick tredje-priset efter att ha anfört loppet.

Du kan se loppet här.

Läs även: ”Heders-Harry” kan än – skrällde i Gulddivisionen