V4 Vaggeryd 23/6

Spelsammanfattning
Ett omöjligt lopp att lösa och orutinerade betrodda i ett annat gör att det kan bli bra utdelning på V4-spelet. Vaggeryd tycker jag är en svårspelad bana och jag tvingades fegspika en klar favorit för att få till systemförslaget för under laxen.

Bästa spiken
11 Bound for Glory V4-1

V4-system
11 Bound for Glory (2, 1)
3-4-5-9-12 (6, 1)
1-4-6-11-13-14-15 (8, 5)
Alla 14 startande (11, 9)

1x5x7x14 = 490 rader/980 kr.

Dubbelspelet
5 – 11, 14 x 400
5 – 13, 15 x 100
1000 kr.

Analyser och ranking:

V4-1

A: 11. B: 2-1-12-8-9-5. C: 10-7-6.

Spetsanalys:
2 Axilur Fam med Uhrberg öppnar nog vettigt och är min spetsfavorit före 1 Champion Tour.

Loppanalys:
11 Bound for Glory är klar favorit här och det köper jag. Hästen gör det bra varje gång men har ändå inte vunnit någon av de två senaste starterna. Näst senast blev han nerspeedad av kapable Sevilla och senast fick han göra jobbet i tredjespår sista 700 och kunde trots 11-fart inte utmana om segern. Det här gänget är han skyldig och klå och efter två strykningar borde det inte bli problem för Kent att runda detta gäng. Spik trots det stora favoritskapet då jag inte hittar något motbud som har klass nog att utmana.

Som förstereserv sätter jag 2 Axilur Fam som är kuskförstärkt med Uhrberg och hästen var ganska bra vid segern för tre starter sedan på Mantorp och från ledningen är det troligen främste utmanare till min spik.

V4-2

A: 5-4. B: 9-12-3-6-1-2-13. C: 8-11-14-15.

Spetsanalys:
1 Biran Akema är nog kvickast initialt men kanske 5 Tipsy kan få överta?

Loppanalys:
Långlopp för ston där 5 Tipsy jagar revansch. Hon har haft fina placeringar på gaffeln i de två senaste starterna men galopperat bort sig i slutstriderna och agerat lite fegt då. Jag är lite inne på att hon kan komma till ledningen här och i den positionen vore det kul att få chansen. Senast var det bra motstånd i lovande Darling Mearas och gången före hade hon nog landat på 14,5 full väg som tvåa då Pensee Kloster vann på topptid. Jag tycker hon är en av två som höjer sig och chansar med spik på LD då den andre är klar favorit.

Det är förstås 4 Xperia Knick som vann på övertygande vis i debuten. Hon galopperade då och hamnade i kön men vann ändå lätt och verkar helt klart lovande. Men spår fyra i volten och galopp i debuten gör att jag chansar emot den på LD-spelet som klar favorit.

Litar inte på någon av mina A-hästar egentligen och tar även med mina tre förstrankade B-hästar från tilläggsvolten på V4-förslaget. 9 Harkeröds Mimmi gick starkt som fyra i test till Stochampionatet senast bakom Pasithea Face över aktuell distans och måste snart få avlägga maiden. 12 Helena Klipp har heller inte vunnit lopp men även där borde det snart spräckas segernolla. 3 Cagnes Sur Mer har läget och kan nog streta emot bra ifall den får ledningen då den verkar ha lite skalle. Kan även gå utanför dessa fem och övriga B-hästar ska heller inte nonchaleras helt.

V4-3

A: 11-14-13-15. B: 6-1-4-8-5-9-10-2. C: 3-12-7.

Spetsanalys:
1 Make It Bore är snabb och jag tror den håller upp innern och körs i spets.

Loppanalys:
Spårtrappa och hästarna längst bak ser starkast ut. 11 Nexus Tilly är favorit och med tanke på hur bra han varit de två senaste starterna är det nog befogat. Det är dock mycket hästar att springa runt här och jag är inte säker att han är tuff nog att vinna med lite jobbig resa på vägen så gardering känns given.

14 Gambino Degato var fyra i sin senaste start som var uttagningslopp till Kungapokalen. Hästen har vilat ett tag sedan dess och har många att runda och lite klaff på vägen lär krävas för att segerstrida. Spelar med båda på LD mot min chansspik i första, men jag måste även prova på ett par pållar som betalar ut betydligt högre LD-odds.

13 Staro Glory Days är ofta underskattad men den hästen är bra. Näst senast avslutade han bra som tvåa bakom Alan Wadd och slog då en sådan bra häst som Twigs Briard. Till låg procent (2% när detta skrivs) måste jag prova med den även på LD. Senast vurmade jag även för 15 Venividivici Karsk som då var tvåa i mål. Inte lika het på den hästen den här gången med tanke på läget då han är bäst i främre träffen men även den som väldigt lite spelad (3%) får han en chans till.

Tar även med 6 Shelby Glide som dock är osäker och även ofta överspelad. 1 Make it Bore har Ingves upp nu och läge för ledningen, han kan räcka långt därifrån. 4 Hantorps Calvados är väl allra bäst på sprint men Kim lär säkert prova framåt då hästen är snabb. Sju hästar totalt på V4-förslaget.

V4-4

A: 11-13-9. B: 4-2-5-12-8-3-7-10-1-6-15. C: -.

Spetsanalys:
1 Angel of Mine tror jag håller upp innern och kanske provas där då favoriten 4 Kingen in Ima förmodligen inte kommer tidigt och ställer en fråga.

Loppanalys:
1640 meter volt och det här loppet var ingen lek att tippa. Favorit är 4 Kingen In Ima men den hästen känns inte någon som jag vill hålla i handen precis. Spår fyra i volt och kort distans för en häst som mest agerat segt och oinspirerat hittills måste vara en sårbar favorit över kort distans.

2 Sasea vann senast och blir betrodd på det. De var dock i motvillig stil och han känns också som bara en av flera. Jag rankar två mindre betrodda i toppen istället. 11 Mr Linus P.H. har vunnit med aktuella förutsättningar förut och går här ner i klass och den hästen har gått godkänt från dåliga lägen mot bättre motstånd på sistone. 13 Hot Advice är segerlös ännu men har fin form och klart bättre än raden. Detta lopp känns som passande för den hästen att ta sin första seger i och jag håller upp den rejält i min ranking. Även 9 Di Stefano som var duktig som tvåa näst senast med sent fritt borde kunna hävda sig i detta lopp.

Kanske dessa fem kan räcka, menen given lösning är att ta alla matematiskt här då det är svårrankat lopp och ingen helt chanslös som jag bedömer det. De 14 kvarvarande hästarna har bara samlat ihop sju segrar tillsammans på hela 263 starter, det säger väl det mesta…

Tipsredaktör: Stefan Jönsson.