V4 Solvalla 21/6

Omgången: Solvalla kör för ovanlighetens skull en lunch-V4:a och jag tycker att det ser halvlurigt ut med flera intressanta finska gäster. Jag spelar utan spik men har ett mycket roligt lås i den avslutande avdelningen och lämnar in systemförslaget fem gånger.

Roliga låset

12 Tango Lavec & 13 Alfa Light (V4-4)

V4-förslag
5,6,7,8 (2-1)
1,2,3,4,6,7 (5-9)
4,13 (9-14)
12,13 (11-7)

4x6x2x2= 96 rader/ 192 kronor x 5 system= 960 kronor

LD-förslag

1,2,7 – 4,13  150 kronor

Totalt 900 kr

Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 5-8-7-6. B: 2-1-9-3-4. C: -.

Spetsanalysen: Orutinerade treåringar gör det svårt men kanske kan springspårets Gustavo Boko sno åt sig ledningen?

Loppanalysen: Fina treåringar och given tipsetta till 5 Antonio Trot som jag tycker har gått klart bra i alla karriärens tre starter. Utgångsläget är dock knepigt och det finns risk för galopp men sköter han sig blir jag inte förvånad om han avgör den tunga vägen.

Jag litar dock inte på att han sköter sig utan streckar tre hästar till. Jag gillar intrycket på 8 Merit som näst senast avslutade fullt godkänt och som senast var helt överlägsen. Visst fick hon ett fint lopp men intrycket när hon lämnade övriga över upploppet var riktigt bra.

7 Dartagnan Sisu verkar knepig men näst senast skötte han sig och gav ett rejält intryck vid enkel seger. Intressant utgångsläge och skulle Djuse komma till ledningen blir ekipaget mycket svårslaget.

Det kan nog vara upptaget i spets för om 6 Gustavo Boko hittar dit hoppas jag att Kjelle Brandt testar. Zola Boko-sonen ger ett småskönt intryck och slutar nog långt framme med en fin resa.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: -. B: 7-2-1-6-3-4-5-9. C: 12-11-8-10.

Spetsanalys: Happy Ours är snabb ut och bör hålla ut Laurentius Cash In, Walle West och Noel Palema som utmanar.

Loppanalys: Ett ganska dåligt lopp över 1640 meter och jag streckar sex hästar. Tipset till finskan 7 Kiss My Turku som avslutade rejält senast. Utgångsläget är sådär för hon känns inte särskilt startsnabb och det är risk för en dryg inledning. Löser det sig och hon presterar lika bra som senast blir hon däremot svår att stå emot till slut.

2 Happy Ours är loppets troliga ledare och därifrån kan det hålla hela vägen även om femåringen inte är någon stjärna. 1 Tweet Hanover var näst senast ute i ett kval till Drottningen Silvias Pokal. Då blev det fel men Cantab Hall-dottern var inte tom i mål. Senast höll hon mest farten till slut men har dessförinnan varit klart bra och från ett fint utgångsläge är stoet ett tidigt streck för mig.

6 Avatar Accelerator är också en bra häst men distans och spår kan nog ställa till det. Räknas om ekipaget kommer till. 3 Laurentius Cash In är rätt startsnabb och kommer nog få ett fint lopp. 4 Walle West har gjort det klart godkänt på slutet och får sista strecket.

Jag står över betrodda 9 Brosa Am som jag tycker har helt fel förutsättningar den här gången då hon är stänkrädd och dessutom pausat i drygt tre månader.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 4-13. B: 9-14-8-12-5. C: 10-6-3-2-11-7-1.

Spetsanalys: First Love Boko öppnade helt okej senast och jag tror hon blir släppt till tät av Scoccans Finest.

Loppanalys: Ett stolopp där 9 Ma Running blir hårt betrodd. Jag har dock inte blivit imponerad av henne och senast borde hon ha hållit undan för att få överbetyg. Visst, hon hade inte startat på en dryg månad och kanske är bättre nu men jag tycker ändå att det finns två hästar som är bättre och väljer att stå över.

Tipset till 13 Pastell Tilly som jag är helt övertygad om är loppets bästa häst. Peter G hade tagit över träningen inför den senast starten och det såg ut att bli en bra debut för honom men hästen tappade travet över upploppet och galopperade 50 kvar. Märren var sedan anmäld till ett lopp under Elitloppshelgen men blev då struken för en halsinfektion. Det oroar såklart lite grann men kapaciteten är så pass hög att jag tror hon vinner ändå bara hon fungerar hela vägen.

Jag väljer dock att dubbla med 4 First Love Boko som jag hoppas hittar till tät och då leder Muscle Yankee-dottern länge. Fyraåringen har gjort två starter för Westholm och i den första fick hon aldrig chansen och såg rätt fin ut. Senast fick hon luckan sent och avslutade bra. Har varit struken för en sårskada inför detta men Westholm brukar alltid ha hästarna i ordning så det oroar faktiskt inte.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 12-13. B: 11-7-10-8-6-5-1-9. C: 2-3-4.

Spetsanalys: Red är snabb ut och tar hand om ledningen initialt. Sedan är frågan om Skoglund vill testa där i debuten för honom?

Loppanalys: En spårtrappa över lång distans avslutar och här blir den finska gästen 11 Shadow of Brisbane favorit. Hästen har vunnit hälften av sina 24 starter och bara missat plats fyra gånger vilket såklart är imponerande. Jag har dock inte blivit helt såld på honom. Senast tog han över ledningen 400 kvar i ett överpacat lopp och gick sedan undan säkert för lite drivning. Jag hade drygt 15 sista rundan den gången och före det vann han från tät i lite flegmatisk stil. Lång distans ska inte vara några problem, hästen var ute över den distansen för fem starter sedan och avslutade då 11,5 sista 500 ute i tredjespår. Visst har han en vettig chans men jag tycker att han möter två hästar som är minst lika bra men som är mycket mindre spelade och chansar därför bort den klara favoriten.

Givna tipset till 12 Tango Lavec som har gjort två starter efter lång frånvaro. I comebacken på Linde strulade det på slutrundan men han avslutade godkänt i skymundan. Senast galopperade han i den första svängen, det såg lite trångt ut då, men jag tycker sedan att han såg fin ut i skymundan. Distansen har han vunnit på tidigare och jag blir inte förvånad om han bara visar sig vara bäst här.

Jag dubblar ändå med 13 Alfa Light  som såg klart bra ut senast som fastlåst. Hästen är rejäl och distansen är absolut inget problem. Reijo låter också ovanligt nöjd med sin springare i jobben och hästen kommer nog att svara för en riktigt bra insats.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist