V4 Kalmar 16 juni

Omgången: En normal Kalmaromgång där jag spikar en som har toppchans och spelar med två roliga utgångshästar på flerbong!

Spiken: 5 Proserpine (V4-3) måste ha toppchans hur loppet än blir kört då han går ner i klass och värsta motståndaren är struken.

Utgångshästarna:

8 Dreamboy Hornline (V4-1) går ner i klass och visade åter toppform senast, kul skrälldrag.
4 Forni Boko (V4-2) borde kunna köras till ledningen och lättas i balansen.

V4-förslaget är på 800 kronor:

8/ 3-1-5-7-10-6 (9-2)
4/ 3-13-8-6-11-1-9-12 (5-7)
5 Proserpine (9-4)
5-3-7-11-1 (6-4)

1x9x1x5 = 90 kr x 5 = 450 kr
7x1x1x5 = 70 kr x 5 = 350 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

4-5 x 1000

V4-1:

Ranking: A: 8 B: 3-1-5-7-10-6 C: 9-2-4 

Spetsanalys: Dust For Ever höll upp ledningen enkelt från innern senast, testar där igen trots full väg som det låter.

Loppanalys: 1 Dust For Ever var förbättrad senast då han rann undan från ledningen och helstängt med hål i var bra för honom. Nu är det full väg och det är negativt och trots spetsläge på nytt känns det som han kan få långt till mål. Lär bli utmanad av 3 Federal Agent som mer är stark och det var inte direkt full spänst över mål vid segern över 1640 meter senast. Det var första gången han gick i spets senast, och han har 1/2 för Johan.

Just Federal Agent är en flegmatisk typ som kördes till ledningen ur första kurvan senast efter att ha inlett på säkerhet. Han drog undan till enkel seger och tål att gå som det såg ut och kan vara den som sätter upp farten.

Mitt speldrag är 8 Dreamboy Hornline som är loppets formkort! Han hängde med fint näst senast bakom två topphästar för klassen där Calypso Am (övertygade på V86 igår igen) tog emot danske Pardon. På open spurtade Dreamboy till bronset på avstånd. Han såg laddad ut senast i rygg i spåren, men blev allt piggare då tussarna drogs och hoppade i slutsvängen – men kom tillbaka joggande i skymundan. Intressant skräll till under 10% och jag spelar utgång!

V4-2:

Ranking: A: 4 B: 3-13-8-6-11-1-9-12 C: 5-7-2-10

Spetsanalys: Raggio d’Elite var klart rapp från spår 3 med Johan för tre starter sedan i augusti förra året och spetsade. Han bör ta sig förbi de innanför även i denna regi, men släpper till Forni Boko då han varit väl framåt? Denne klev iväg bra med spår 4 och kördes till spets efter 150 meter.  Cargo Palema har tagit spets 4/5 senaste med framspår, men var medium för Takter från springspår och bör inte komma förbi Persson.

Loppanalys: 4 Forni Boko borde ha bra chans att vinna detta om han som jag tror kan köras till ledningen kort efter start. Han höll bra från spets i årsdebuten, då det var bra hästar som gick förbi efter att han fått onödig press varvet kvar, Dark Xray vann före Bula Bula Am. Senast kördes han till dödens, men var väl trött redan 300 kvar även om de andra också var det. Nu lättas han i balansen och öppnade bra i volt i årsdebuten och jag tror han kan överta ledningen. Utgång!

Johan Untersteiner har en duo betrodda men det är två som har svårt att vinna lopp, 8 Alfa Giacomo har inte vunnit sedan december 2014, men han är otroligt nyttig! Senast försökte han utmana The True F. efter att ha gått i ledarryggen bakom denne, men det var att hugga i sten och han var stum sista 100 men räddade silvret på bra tid. Han kan vinna, men som hårt betrodd och då han ”aldrig” vinner så går jag emot. Samma omdömde gäller 6 Countdown, han är rädd för mållinjen och har flera gånger galopperat kort före mål och är väldigt svår att lura först. Formen sitter där, senast kördes han uppbyggande och kom fram i andraspår och gick inte tom.

3 Raggio d’Elite är fartfylld och i förra regin var han storfavorit mot en viss Seedorf O.M.F. men hoppade. Han var usel i första i nya regin, men segade sig förbi senast utan att övertyga. Skulle han komma tillbaka till den fart han hade tidigare så har han såklart jättechans här. Öppnade snabbt förra sommaren gjorde han och kanske kan ta spets och släppa till min vinnare? Det är hetsighet i honom, och rygglopp skulle jag tro man vill ge honom och bygga vidare.

13 Åtting Hornline var helt överlägsen vid spetsseger och kördes trött senast efter för tufft upplägg efter galopp mot kapabla hästar. Chans mot dessa.

V4-3:

Ranking: A: 5 B: 9-4-1-8-7-10-12-2 C: 11

Spetsanalys: Bravad Hornline är snabb och har körts till ledningen flera gånger. Takter upp och 1600 meter så tror jag att man spänner bågen och kör i ledningen då Dragalagaboomboom blivit struken.

Loppanalys: Jag tänkte spika Dragalagaboomboom men denne blev struken vid niotiden och jag spikar då istället enda vettiga hästen som kvarstår, 5 Proserpine. Denne lär bli klar favorit och han vinner sällan, det är jag medveten om finns på minuskontot. Men han har knallform och möter verkligen enklare hästar denna gång och det kan vara så att han vinner lite hur de än kör. Han spurtade strålande senast där ledande New Star Power rann undan och var den som gick överlägset bäst från kön som trea. Distansen passar honom och med en vek ledare lär han känna sig kaxigare. 2/3 senaste segrarna är tagna över 1640 meter, och det måste vara toppchans och då jag spelar utgång på två ickefavoriter kan jag svälja denna!

9 Remember Y. hade svårt att hänga med i höga tempot för Iina Aho senast under Elitloppshelgen och hästen sladdade bakom fältet, men upploppet var riktigt bra och nu med lopp i kroppen är han värst emot. Borde vara mer spelad, men han är väl seg för att utmana spiken tror jag.

4 Bravad Hornline måste räknas vid gardering, men det är en döskalle. Nu är det Takter upp för första gången på en tid och 1600 meter samt spetsläge. Dock har han inte vunnit ens med Takter och det vill nog till att bli lågt tempo för att ramla undan.

V4-4:

Ranking: A: 5 B: 3-7-11-1 C: 6-4-9-10-2-12

Spetsanalys: Black Dream är nog snabbast, men borde vilja ha rygglopp över 2640 meter. Glider Slider har körts på säkerhet och jag tror att Wrecking Ball kan köra till ledningen, den ser snabb ut men har inte haft framspår mer än en gång, det i tät dimma och snabba hästar med.

Loppanalys: 3 Glider Slider har blivit storfavorit, och det köper jag inte helt. Han har utvecklats och blivit bättre och distansen passar en segstark häst. Han avgjorde snyggt vid segern då kusken lät ledaren dra undan och klev förbi sista 100. Före det fick han sent fritt invändigt och det är fel upplägg då han inte är snabb men tomt var det inte. Han har körts på säkerhet från start då han galopperat några gånger, och inte visat startsnabbhet och jag tror han inte kommer till spets. Då måste kusken chansa och galopprisken ökar markant.

Mest tror jag på 5 Wrecking Ball som är en framåt typ som drog på i bra tempo från ledningen i comebacken senast men åkte dit mot skuggan på upploppet. Det var ändå fall framåt, inte minst fräschörmässigt och han ska gå framåt rejält med loppet, det är den typen. Han visade fart hos Åke Lindblom och var nära att gå från sistaplats till seger som tvåa, men Tadpole höll undan då. Från ledningen borde han vinna detta!

7 Bretagne var chanslös att haka på mot tipsettan senast och han är seg. Styrka har han en del av och han streckas då jag inte litar på favoriterna.

11 Hell Broke Luce var bra vid segrarna, bara klev undan för Johan vid den senaste vinsten och satt fast flera gånger före med. Var nog slagen då hon galopperade knappa 300 kvar senast från dödens och det är nog inte rätt position. Nu har hon pausat och bör vara fräsch och då är det chans trots spåret.

1 Black Dream är inte så tokig och borde få ledarryggen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Robert Bi tillbaka i Prix de New York

Robert Bi tillbaka i Prix de New York

Robert Bi vann Copenhagen Cup tillsammans med Robin Bakker i fjol och laddades i vintras mot Prix D’Amerique. En skada dock stopp för det men nu är den flygande holländaren startklar igen.

Comebacken kommer ske i Prix De New YorkEnghien där den totala prissumman ligger på 115 000 €. Distansen är 2150 meter och i det preliminära fältet märks bland annat Moving On, Zorro Photo, Aladin d’Ecajeul och Ustinof du Vivier. Loppet körs på lördag 18:e juni.

Anmälda till Prix de New York 

Urgos
Zorro Photo
Africaine
Vincennes
Tornade du Digeon
Moving On
Sierra Leone
Princess Grif
Olmo Holz
Brilliantissime
Robert Bi
Aladin d’Ecajeul
Ustinof du Vivier

Läs också – Fördröjd comeback för Robert Bi

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbelt Lind på Pocono Downs
Nästa nyhet
Dubbelt Lind på Pocono Downs

Dubbelt Lind på Pocono Downs

Staffan Lind hade fina framgångar inatt på Pocono Downs med både en passgångs- samt en travseger.

Promise Delivered, som delägs av Karl-Erik Bender, vann från spets tillsammans med Andrew McCarthy. Segertiden skrevs till 1.12,2/1609 meter och för segern erhöll man 7000 $. 1.09,5a/1609 meter var sedan segertiden för passgångaren Mr D’s Dragon. Även här deläger Karl-Erik Bender och loppets förstapris uppgick till 7000 $.

Dessutom kunde Lind räkna in en andraplats med MusclesandmartinisYonkers. Treåringen hamnade långt bak i kön och fick storfavoriten Kapow framför sig som klev ut i andraspår efter halva distansen. I rygg på denna fick körande Scott Zeron en fin resa men åt överlägsne Kapow fanns det inget att göra över upploppet.

Publiken på Yonkers hade då redan sett en Jimmy Takter-seger när han själv kastade sig upp i sulkyn bakom treårige Soderberg. Takter hittade till täten direkt med Muscle Hill-sonen och vann sedan med en längds marginal på 1.14,0/1609 meter. 75oo $ stod det på förstaprischecken.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla satsar vidare
Nästa nyhet
Solvalla satsar vidare

Solvalla satsar vidare

Jubileumspokaldagen brukar vara en dag med toppsport på Solvalla och nu utvecklas den ytterligare. Big Noon-pokalen, Wallenius Cup och Prix Maharajah är nya namn som bara förstärker varumärket ännu mer.

– Det är fantastiskt att vi kan byta en kall och ofta decembermulen onsdagskväll till en förhoppningsvis ljummen augustikväll för våra Walleniuslopp. Vi kan då visa upp svenskt trav på bästa sätt för publiken, våra gäster, kunder, vänner och anställda och vi gör det i allra bästa sällskap tillsammans med Legendarerna, EM för ston och Jubileumspokalen, säger Margareta Wallenius-Kleberg i ett pressmeddelande.

De lopp som nu tar plats på Jubileumspokalsdagen är Big Noon-pokalen och Wallenius Cup. Big Noon-pokalen är ett lopp över 1640 meter för tre- och fyraåriga hästar, där de äldre startar med 20 meters tillägg och Wallenius Cup är ett bilstartslopp över 1640 meter för treåriga ston.

Efter Elitloppshelgen är det här vår största travdag och att utveckla den ytterligare tillsammans med familjen Wallenius känns verkligen stimulerande. Dessa två fina unghästlopp kommer ge ytterligare stjärnglans till Jubileumspokalsdagen, säger Solvallas sportchef Markus Myron i pressmeddelandet.

Sedan tidigare är tävlingsdagen 17 augusti fylld med Jubileumspokalen för femåriga hästar med en miljon i förstapris, den populära kuskmatchen Ahlsell Legends och EM-loppet för ston – European Championship for Mares där förstapriset i år höjs från 650 000 till 800 000 kronor.

Men det är inte bara förstapriset som kommer locka i EM för ston. Loppet döps nämligen till Prix Maharajah och familjen Wallenius kommer via Menhammar Stuteri att skänka en fri betäckning nästkommande år med sin succéhingst Maharajah till segrande stos ägare.

– Jag hoppas att vi får vara med att skapa en ny stor travdag för sensommaren, nästan i klass med vårens Elitlopp. I vart fall ett nytt travarrangemang att längta till. Särskilt roligt tycker jag det är med selectauktionen Wenngarn Yearling Sales på tisdagen innan tävlingarna. Ettåringarna som säljs där är av minst lika hög kvalitet som de på Elitauktionen och här har de fått ytterligare ett par månader att växa till sig, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Läs nyheten i sin helhet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för E3-uttagningar
Nästa nyhet
Klart för E3-uttagningar

Klart för E3-uttagningar

På måndag körs det uttagningar till långa E3 för både hingstar/valacker samt ston på Bergsåker och nu är startlistorna klara. 80 000 kr till varje uttagningsvinnare och finalerna körs på Eskilstuna 2/7 där 800 000 kronor väntar på vinnarna.

I stoklassen lottades bland annat Roger Walmanns Caddie Lisieux till spår två bakom bilen i sitt försök och bland motståndarna märks hemmahoppet Rhyme Broline som tränas av Svante Båth. Undine, som slog Caddie Lisieux senast på Solvalla, startar i försök fem och körs av Örjan Kihlström. Ekipaget lottades till spår sex och bakom bilen finns också bland annat Flo Jo Keeper och Lady Zappa.

Sten O Janssons Zahara Goj fick spår sex i det allra första försöket och ställs mot bland annat Danedream och Inga In Heaven. Torbjörn Jansson kör som vanligt tillsammans för man gälla som favoriter.

Per Nordströms Svampen-vinnare Dixi Sisu kommer också göra resan nerifrån Skåne men lottades till spår åtta bakom bilen i det tredje uttagningsloppet.

Både segraren och trean i Guldstoet möts igen. Dream On Honey fick bricka sju bakom bilen i försök nummer fyra och Fantasy River har spåret direkt utvändigt om henne.

***

I hingst/valack-klassen dyker det upp två miljonärer redan i försöket när Joakim Lövgrens Racing Mange ställs mot Svante Båths Chocolate Gold. Andra uttagningsloppet för grabbarna är heller inte dåligt med bland annat M.T.Lebron tränad av Åke Lindblom och här har Båth Global Touchdown till start.

Makethemark ser ut att ha en bra uppgift på förhand i försök tre. Petri Salmelas travare lottades till spår tre och detta känns som ett av de ihåligare loppen. Fjärde uttagningsloppet ser betydligt jämnare ut men Mindyourvalue W.F och Robert Bergh får nog bära favoritskapet efter den fina andraplatsen bakom just Makethemark under Elitloppssöndagen.

Femte och sista försöket är heller ingen lättlöst historia. Tomas Malmqvists Borups Powerful drog bricka tolv och där framme är det jämna och bra hästar.

 

Lopp 1. Auto. 2140:

1 Dusktodawn Sisu – Linderoth P
2 Laura Vixi – Korvenoja T
3 Danedream – Eriksson C
4 Eva I.H. – Dunder R
5 Unique Juni – Takter J
6 Zahara Goj – Jansson T
7 Mellby Eye Catcher – Ohlsson U
8 Unreturned Love – Göstas R
9 D’Laina – Sjöström C
10 Inga in Heaven – Goop B
11 Skytten Lisl – Lugauer C

 

Lopp 2. Auto. 2140:

1 Mellby Entre – Wäjersten D
2 Iago Zon – Takter J
3 Destiny Am – Kihlström Ö
4 Pacific W.F. – Bergh R
5 Chocolate Gold – Adielsson E
6 Racing Mange – Lövgren J
7 Super Nice – Jansson T
8 Marrakech – Goop B
9 Dom Perignon Sisu – Korpi P
10 Policy of Truth – Ohlsson U
11 On the Line – Kontio J

 

Lopp 3. Auto. 2140:

1 On Track Kangaroo – Takter J
2 Caddie Lisieux – Kihlström Ö
3 M.T.Lindsey – Olsson D
4 M.T.Lara Croft – Korpi P
5 Rhyme Broline – Adielsson E
6 Exceptional Dream – Bergh R
7 Izellah Zon – Djuse M
8 Upbeat Music – Eriksson P
9 Gladys Boko – Lövgren J
10 Unrestricted – Untersteiner J
11 Uncertain Age – Eriksson C

 

Lopp 4. Auto. 2140:

1 O.P.’s Fabulous – Goop B
2 Rally Esset – Bergh R
3 Global Touchdown – Adielsson E
4 Bean Coktail* – Korvenoja T
5 Social Network – Oscarsson J
6 M.T.Le Bron – Lindblom Å
7 Basic Instinct – Eriksson C
8 Enjoy’s Boy – Lennartsson P
9 Rorri Bris – Eriksson J S
10 All Knight – Kihlström Ö
11 Myrsjös Zorro – Ohlsson U

 

Lopp 5. Auto. 2140:

1 Beatriz – Kihlström Ö
2 Queen C.D. – Eriksson S
3 MahaMari – Karlsson P
4 Gloria Boko – Lennartsson P
5 Unstirred Drink – Adielsson E
6 A Gift to You – Ohlsson U
7 Mamasan – Goop B
8 Dixi Sisu – Nordström P
9 Indirah Brook – Sjöström C
10 New Flame – Kontio J
11 Cathedral – Sternsjö J

 

Lopp 6. Auto. 2140:

1 Rocket Face – Eriksson C
2 Jaguar Hill – Sjöström C
3 Makethemark – Ohlsson U
4 Bruno Bagheera – Takter J
5 Global Thunder – Tillman J
6 Pastore Bob – Jansson T
7 Marvelous – Linderoth P
8 Urchin – Adielsson E
9 Imakeyouproud – Goop B
10 Arctic Lord* – Korpi P
11 Urban Kronos – Kihlström Ö

 

Lopp 7. Auto. 2140:

1 Gwenda di Quattro – Goop B
2 Mellby Elegant – Bergh R
3 Verona Brodda – Nordström P
4 Unter Uns – Lövgren J
5 Ditty Bopper – Kihlström Ö
6 Baba Yaga – Ohlsson U
7 Dream on Honey – Oscarsson J
8 Fantasy River – Takter J
9 Unaffected Laugh – Adielsson E
10 Gorgeous Boko – Kontio J

 

Lopp 8. Auto.2140:

1 Ingrosso – Ohlsson U
2 Overtimeosåfin – Wäjersten D
3 Donners Am – Linderoth P
4 Donatello Sisu – Kontio J
5 Us Wise As – Kihlström Ö
6 McSpirit – Eriksson C
7 Detroit Rock Sisu – Korvenoja T
8 Louie Brodde – Adielsson E
9 Mindyourvalue W.F. – Bergh R
10 Maison Plage – Alsén O

 

Lopp 9. Auto.2140:

1 Flo Jo Keeper – Goop B
2 Donna Mearas – Adielsson E
3 Greece Boko – Bergh R
4 Lady Zappa – Kontio J
5 Under the Counter – Westholm J
6 Undine – Kihlström Ö
7 Arctic Kiss* – Korpi P
8 Hummingbird Cake – Eriksson U
9 Bear Abiba – Olsson S
10 Milda Andover – Ohlsson U
11 Looks Like a Queen – Lindblom Å

 

Lopp 10. Auto. 2140:

1 Ferrari River – Lugauer C
2 Havbergs Knight – Larsson F B
3 Dirk Diggler Sisu – Korpi P
4 Davy Jones Sisu – Ohlsson U
5 Jaanus Tooma – Mahony P
6 Raijin Face – Jansson T
7 Algot Zonett – Bergh R
8 Electric Light – Lennartsson P
9 Cavalier Brodde – Kihlström Ö
10 Borups Powerful – Eriksson C

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V86: Västerbo Eclair är både stark och söt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson