V4 Romme 24/5

Omgången: En ganska intressant V4-omgång på Rommetravet där jag spikar Jakobssons kapabla Porthos Race i den avslutande avdelningen. Jag vet att hästen är väldigt osäker och att läget är dåligt men samtidigt är det nog bästa tänkbara för felfri avgång. Det ser även ut att bli relativt jämnspelat med Blytung Am och då känns det givet att ta chansen att spela på att Porthos Race sköter sig för då tror jag att han rundar hela fältet.

Spiken

15 Porthos Race (V4-4) Knepig men troligtvis överlägsen om han sköter sig hela vägen.

V4-förslag
6-11-15 (8-7)
2-8 (6-9)
2-3-4-5-6-7-10-12 (9-8)
15 Porthos Race (13-3)

3x2x8x1= 48 rader/ 96 kronor x 10 system= 960 kronor

LD-förslag

2,8 – 2,3,5,6,7,12  50 kronor

2,8– 10  200 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 11-6-15. B: 8-7-9-14-13-1. C: 5-10-3-12-4-2.

Spetsanalysen: Solbacka Pilen kan nog försvara sitt innerspår initialt. Tror sedan att Olsbo Niclas kommer att köras offensivt från 20-tillägg och trycka sig till spets på den första långsidan.

Loppanalysen: Ett skapligt nordislopp inleder och fartmässigt är det inget snack om att favoriten 11 Torpa Nicklas har en bra vinstchans. Senast kördes han mestadels invändigt och höll sedan farten godkänt på avstånd. Gången före bjöds han på en fin resa och avgjorde säkert utan att riktigt imponera. Segerviljan för den norske gästen kan man sätta ett frågetecken för och jag plockar med två hästar till på V4-förslaget.

Skulle 6 Olsbo Niclas köras till ledningen som jag är lite inne på tror jag att han blir svår att plocka ner. Senast var det drag på honom men i loppet presterade han lite sämre än väntat. Det förklarades med att hästen trampade sig i starten och det problem räknar jag med är åtgärdat nu. Jorma upp känns som ett jätteplus och ekipaget är främsta motbudet till favoriten.

Sista strecket till 15 Lome Hero som var riktigt fin vid segern för tre starter sedan. Därefter har han galopperat bort sig i sista sväng två gånger på raken och valacken är inte att lita på. Sköter han sig kan han dock mycket väl runda samtliga.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 2-8. B: 6-9-7. C: 3-10-5.

Spetsanalys: Stein Daylight öppnar bättre än vad många tror men nu när Fashion Diva har blivit nerstruken två hack tror jag att hon spetsar om hon laddas för fullt.

Loppanalys: Ett fint lopp med flera V75-hästar och här var jag först inne på att spika 2 Stein Daylight. Hingsten har kanske inte varit som allra bäst på slutet men Witasp rapporterar att hästen tränar bra och från ett andraspår hade jag haft svårt att se hästen lägga detta. Nu är han dock nerstruken till innerspår och det är risk att han blir överflyglad vilket gör att jag dubblar med den som troligen snuvar honom på täten.

Nämligen 8 Fashion Diva. Hedersmärren har pausat två månader efter den tveksamma insatsen på Solvalla då hon vek ihop sig totalt från ledningen. Jag räknar med att Erlandssons kommer att visa upp sin ögonsten i ett mycket bättre skick den här gången och lyckas man ta sig till ledningen blir hon normalt väldigt svårslagen. Det ser inte ut att vara någon i fältet som kommer att trycka upp tempot och då bör en Fashion Diva i någorlunda form rinna undan till slut. Ett vettigt tvåhästarslås.

Vill man ändå gardera vidare är det först och främst med Peter G Normans duo 6 Verymuchkiss Karsk och 9 Mystery Love. Jag tycker dock inte att den förstnämnda såg särskilt kul ut senast och Mystery Love måste få det serverat för att kunna vinna.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 4-10-2. B: 12-7-3-5-6. C: 9-8-11-1.

Spetsanalys: Al’s Orlando Boy öppnade mycket snabbt för fyra starter sedan och jag tror ingen tar en längd på denne. Hoppas sedan att Widell testar i front och inte släpper till den stora favoriten Lea Chip som säkert ställer en tidig fråga.

Loppanalys: Här hittar vi omgångens största favorit i 4 Lea Chip som senast gjorde det klart godkänt som fyra i ett V75-lopp på Örebro. Hon har gjort det fullt godkänt i starterna innan också och Partanen har fortsatt form på stallet. Jag tycker dock inte att Adrian Chip-dottern är någon stjärna och jag hoppas på svar och då måste hon vara sårbar. Skulle hon däremot bli släppt till ledningen är det en toppchans men jag spelar på svar och streckar åtta hästar på V4-förslaget.

10 Dominator D.T. avslutade rejält i spåren näst senast via 12,5 sista 700 och senast var han överlägsen från ledningen. Formen är således på topp och nu blir det eventuellt första barfota runt om som såklart är jätteintressant. Given i A-gruppen och där platsar även 2 Al’s Orlando Boy som jag hoppas körs i ledningen den här gången. Hästen visade toppform senast då han spurtade vasst till säker seger och från tät blir han inte lätt att plocka ner.

Streck även för mina fem B-hästar som jag inte tycker är chanslösa bara det strular lite för den stora favoriten.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 15-13. B: 3-4-9-7-1-6-8-10-12-5. C: 14-2-11.

Spetsanalys: Svårbedömt men Creator Scoop eller Racer of the Night är nog den tidiga ledaren här.

Loppanalys: Som ofta på luncherna avslutar ett lopp ingående i Svensk Travsports Grundserie och här kommer min enda spik i omgången. Jag tror nämligen att favoriten 15 Porthos Race vinner detta bara han sköter sig. Hästen har väldigt bra fart men har galopperat bort sig en hel del. Senast var inget undantag men han avslutade snabbt över mål då efter sen lucka och jag hade 14-sista varvet. Utgångsläget är normalt iskallt men jag ser det mer som att det ökar möjligheterna för felfri avgång och sedan tror jag att Zola Boko-sonen rundar allt. Jag tycker att det borde skilja mer på spelprocenten mot värsta motbudet 13 Blytung Am och då känns det givet att ta ställning och spika Jakobssons löfte.

Den som vill ”fega” streckar också nämnde Blytung Am. Denne har gjort två starter för Rikard Lindh och i den första avslutade han bra som tvåa. Senast blev det helt fel och han fastnade i en trött rygg. Kommer Jorma iväg bra från springbandet kan det bli långt fram för min spik men det kan lika gärna bli en dryg inledning om han missar lite. Oavsett känns Porthos Race som en mycket bättre häst och jag hoppas och tror att han sköter sig.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist