Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var lite stökig i samband med starten senast men skötta sig och var fullt bra. Hon bör ha gått framåt med den genomköraren i kroppen och kan duga bra här. Barfota runt om igen, säger Anton Sverre i stallet om Dirty Dancing In (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 VACANZA – Hon kämpar på fint mest varje gång och har gjort fina insatser från ledningen nu ett par gånger. Vi fick ett fint läge men jag tycker nog att hon är snabbare bakom bilen än i volt. Det krävs nog att det löser sig denna gång men hon kan avsluta vasst om hon får chansen. Inga ändringar, säger Juhani Partanen.

4 DARLING NIKKI – Hon kommer från ett planerat uppehåll och hon brukar alltid prestera bra efter frånvaro så formen ska sitta där. Hon har tränat 12.0/1600 meter som snabbast. Hon är stor men bör trampa iväg bra och vi har en duktig startkusk så det kan bli spets. Hon har vunnit sina lopp från ledningen. Skor runt om igen och körpsö är nog ingen jättegrej med henne, säger Arild Eggen.

6 VICKY VICTORIA – Hon känns fortsatt fin i träningen och då hon är riktigt startsnabb så kan det nog bli spets. Hon får skor bak denna gång då det är lite slitet men det är ingen stor nackdel på henne, säger Elina Jernberg.

Lopp 2, V4-2

2 MERLES SIMONE – Hon är behandlad efter senast och tränar fint så jag räknar med en bra insats och hon bör sluta i striden. Hon får tas lite försiktigt från start då hon inte är helt stabil. Hon bör dock trampa iväg. Senast var det barfota runt om men nu blir det skor runt om som hon ofta brukar ha. Hon är lite stabilare med skor, säger Olav Mikkelborg.

3 DIRTY DANCING IN – Hon var lite stökig i samband med starten senast men skötta sig och var fullt bra. Hon bör ha gått framåt med den genomköraren i kroppen och kan duga bra här. Barfota runt om igen, säger Anton Sverre i stallet.

8 VANITY BLAST – Hon var duktig som tvåa efter galopp senast och detta är en duglig häst. På Åby i starten innan det fick hon en tuff resa men nu ser förutsättningarna intressanta ut. Idag är det väl läge för en försiktigare styrning men tanke på läget men med rätt lopp kan hon flytta på sig rejält och hon känns tidig. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

10 MISS ÅSLANDA – Hon var nära att galoppera senast och är nu behandlad i bakknä. Hon har fått det lite lugnare i träningen men är rejält grundtränad och ska prestera bra. Hon är bäst i ryggar och utan positionsstrul så ska hon kunna duga bra. Inga ändringar, säger Tom Horpestad.

11 FIKA – Hon hade väl visat form ett tag när segern kom och jag tycker den var välförtjänt. Hon kändes fin hela vägen och höll undan enkelt via ett fint slutvarv. Den här gången drog vi ett sämre utgångsläge och härifrån krävs det en hel del tur. Vi kör som vanligt och hoppas det löser sig, säger Anders Svanstedt.

Lopp 3, V4-3

5 FAIRYTALE ROAD – Hon nöter väl på skapligt utan att visa det där lilla extra. Hon känns kanske inte särskilt het denna gång och men en skaplig slant är inte helt omöjlig. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

7 VIGGO LADAY – Han tränar helt ok och jag ser detta som ett platsbud i främsta hand. I dag blir det skor bak, säger Henrik Hollsten.

8 QUANTUM DOUBLELEAP – Han var inte som bäst senast och men var inte helt kurant den dagen. Han fick ta igen sig en aningen efter det men verkar piggare igen. Det blir nog svårare att hävda sig här med tanke på utgångsläget men distansen är ett plus och jag tycker annars att han duger i klassen. Vi behöver dock en hel del flyt på vägen. Samma balans som vanligt, säger Eric Martinsson.

9 OMERA D’ASOLO – Han spurtade vasst senast men hann inte fram och jag tycker han visar fortsatt form. Vi har kollat upp alla mina hästar i halsen och allt verkar bra med honom också. Som han gått på slutet måste han väl ses med chans igen om det nu inte strular allt för mycket. Inga ändringar, säger Sofia Aronsson.

Lopp 4, V4-4

6 ADRIANA PRO – Hon har inte startat på ett tag och jag tror nog hon behöver loppet. Vi har testat henne i provlopp där hon travade 1.17 sista varvet så formen ska inte vara så tokig. Annars tycker jag att hon kommer mer och mer, och kommer säkert göra en fin insats. Jag tror hon får svårt att vinna detta. Samma utrustning som vanligt, säger Juhani Partanen.

7 FREDDIE ISLET – Det handlad om en helt ok häst som tränar lite förbättrad. Han är dock inget att lita på och det viktigaste idag är att han sköter sig. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

8 HÖWINGS TIFFANY – Jag var nöjd bara över att hon var tvåa i mål senast och att det sedan blir seger var ju ingen jag klagade över. Loppet blev konstigt men men häst fick trava mestadels i dödens och gjorde det bra. Den här gången vill jag nog se ett snällare upplägg och dessutom fick vi lurigt spår. Med tanke på att hon travade en 16-tid i voltstart på Lindesberg kan hon säkert gå 1.15 idag och det borde väl räcka en bit i alla fall. Barfota bak, säger Sofia Aronsson.

13 TURBOY – Han har inte startat på ett tag och är kastrerad under uppehållet. Han har inte riktigt fungerat som vi hoppades men detta är en häst med kapacitet. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta här och på sitt grundkunnade ska han kunna räcka en bit. Skor runt om och detta är min bästa chans i omgången, säger Anders Svanstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Äntligen! Det är klart för Elitloppet på Solvalla. De 16 hästarna som ska tampas om tre miljoner kronor och evig ära klara och startfälten lottade.

Som vanligt är intresset maximalt när det drar ihop sig till Elitloppet. Den svenska storloppsklassikern avgörs på Solvalla nästa söndag. Nu är startlistorna till de båda heaten lottade.

Magic Tonight är titelförsvare. Foto: ALN

När lottningen förrättades under söndag eftermiddag kunde det konstateras att Nuncio, hästen som de flesta håller som favorit till segern, drog ett perfekt spår. Örjan Kihlström inleder bakom Stefan Melanders kanontravare från spår två.

Åke Svanstedt vänder hem från USA för att försöka bärga sin tredje titel i Elitloppet. Hans vapen stavas Resolve och ekipaget lottades till bricka två i det andra heatet.

De fyra första från varje heat avancerar till finalen, precis som vanligt. Förstapriset i varje försök är en kvarts miljon kronor. På vinnaren väntar tre miljoner kronor.

Här är startlistorna till de båda heaten:

Heat 1, 1609 auto

1 Oasis Bi – Johnny Takter
2 Resolve – Åke Svanstedt
3 Propulsion – Örjan Kihlström
4 Timoko – Björn Goop
5 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
6 Volstead – Stefan Melander
7 Your Highness – Franck Nivard
8 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini

Heat 1, 1609 auto

1 Royal Fighter – Jennifer Tillman
2 Nuncio – Örjan Kihlström
3 On Track Piraten – Johnny Takter
4 Un Mec d’Héripré – Jos Verbeeck
5 Call Me Keeper – Franck Nivard
6 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
7 Magic Tonight – Erik Adielsson
8 Bille de Montfort – David Thomain

Vem vinner Elitloppet? Spela hos Unibet. Klicka här.

Presentation av hästarna_______________________

B.B.S. Sugarlight (Norge)
7 år, valack e. Super Light – Sugarsweet Sid
Kusk: Peter Untersteiner
Tränare: Fredrik Solberg

Publikfavorit som klättrade från de lägsta V75-klasserna till yttersta eliten. Slutade femma i Elitloppet i fjol. Vann både Olympiatravet och Oslo Grand Prix i fjol och följde upp med fjärdepris i VM-loppet. Fyra starter i år och imponerade stort vid seger i Olympia-uttagning på Axevalla.

Billie de Montfort (Frankrike)
5 år, sto e. Jasmine de Flore – Quismy de Montfort
Kusk: David Thomain
Tränare: Sébastian Guarato

Ett av Frankrikes bästa ston med över 10 miljoner intjänat. Hade stor uppvisning på Solvalla i fjol när hon överlägset vann Fyraåringseliten för ston. Var näst senast tvåa i Grand Critérium de Vitesse de Basse Normandie och genrepade i Prix de Ducs de Normandie. Körs av etablerade David Thomain.

Call Me Keeper (Sverige)
6 år, hingst e. Pine Chip – Eliza Keeper
Kusk: Franck Nivard
Tränare: Daniel Redén

Årets stora bubblare efter att ha gjort rent hus i sina lopp i Frankrike där han vunnit sex starter på lika många försök. Nu åter på svensk mark för första gången sedan i december och gör i Elitloppet sin första start över sprinterdistans.

Magic Tonight (Sverige)
7 år, hingst e. Andover Hall – Miss Possessed
Kusk: Erik Adielsson
Tränare: Roger Walmann

Är titelförsvararen i Elitloppet. Gjorde stor succé som vinnare både i försök och final. Tävlade efter det i USA men utan större framgång. Den vindsnabbe jänkaren har i år gjort två starter och visat gryende form. Gick i mål med krafter kvar i Prins Daniels lopp. 

Mosaique Face (Sverige)
7 år, hingst e. Classic Photo – Iona L.B.
Kusk: Lutfi Kolgjini
Tränare: Lutfi Kolgjini

Tog hem Derbyt som fyraåring och därefter tillhört elitskiktet. Slutade tvåa i Elitloppet i fjol från dödens. Vann senare Trotting Masters-finalen i Belgien och har Europaderby-seger och starter i Prix d’Amérique på meritlistan. Spurtade starkt som fyra i Prins Daniels lopp och fick sista platsen.

Nuncio (Sverige)
5 år, hingst e. Andover Hall – Nicole Isabelle
Kusk: Örjan Kihlström
Tränare: Stefan Melander

Heroisk trea i Elitloppet i fjol efter ett lopp mestadels i tredjespår. Har på 44 starter aldrig varit sämre än trea. Kulltopp från USA som var tvåa i Hambletonian och vann Kentucky Futurity och Yonkers Trot. Obesegrad i år och kommer till Elitloppet med sex raka segrar.

Oasis Bi (Sverige)
8 år, hingst e. Toss Out – Up Front Jm
Kusk: Johnny Takter
Tränare: Stefan P Pettersson

Italien-född som skördat stora framgångar i de största loppen de senaste åren. Var i fjol tvåa i både Oslo Grand Prix och Olympiatravet samt fyra i VM-loppet. Visat storform den här säsongen med en meriterade tredjeplats i Prix d’Amérique, silver i Critérium de Vitesse och senast seger i Lotterian.

On Track Piraten (Sverige)
8 år, valack e. Kool du Caux – Monrovia
Kusk: Johnny Takter
Tränare: Hans R Strömberg

Publikfavorit från Dalarna som gått fram som en ångvält i år. Har vunnit sju Gulddivisions-segrar sedan december och revanscherade femteplatsen i Olympiatravet genom en imponerade seger på 10,1 i Algot Scotts Minne vilket kvalade in till Elitloppet. Har tidigare även vunnit SM två gånger.

Propulsion (Sverige)
5 år, hingst e. Muscle Hill – Danae
Kusk: Örjan Kihlström
Tränare: Daniel Redén

Årets stora stjärnskott i Daniel Redén och Stall Zets armada. Obesegrad i sex starter sedan han kom från USA i höstas. Tog en synnerligen imponerade seger från dödens i Finlandia-Ajo senast vilket gav honom platsen i Elitloppet.

Resolve (USA)
5 år, hingst e. Muscle Hill – Anikawiesahalee
Kusk: Åke Svanstedt
Tränare: Åke Svanstedt

Amerikansk stjärna som här uppfyller ägaren Hans Enggrens dröm om Elitlopps-häst. Har siktats mot den här uppgiften lång tid. Imponerade som måletta i Elitlopp Playoff på 1.09,2 men diskades. Vann TVG-finalen i höstas och innebär Åke Svanstedts comeback i Elitloppet.

Royal Fighter (Sverige)
8 år, hingst e. Varenne – Fröken Julie
Kusk: Jennifer Tillman
Tränare: Per K Eriksson

Chockade när han vann ett försök i Elitloppet i fjol, men blev fastlåst i finalen. Har gjort två starter i år och visade strålande form på Jägersro i onsdags när han vann på 1.10,1. Körs liksom tidigare av Jennifer Tillman. Tränare Per K Eriksson har vunnit Hambletonian – tre gånger.

Timoko (Frankrike)
9 år,  hingst e. Imoko – Kiss Me Coulounces
Kusk: Björn Goop
Tränare: Richard Westerink

Fransk nationalhjälte med enorma meriter. Har travat in över 37 miljoner kronor. Tillhört toppen sedan unghästtiden och har förutom andra- och tredjepris i Prix d’Amérique åtskilliga storloppsvinster på sitt samvete. Den största hittills i Elitloppet för två år sedan.

Un Mec d’Héripré (Frankrike)
8 år, hingst e. Orlando Vici – I Love You Darling
Kusk: Jos Verbeeck
Tränare: Fabrice Souloy

En av Frankrikes vassaste och stadig gäst i de största loppen. Har tidigare deltagit i Oslo Grand Prix och Hugo Åbergs på skandinavisk mark. Visat strålande form i vår med seger i Critérium de Vitesse de Basse Normandie och senast andrapris i Prix des Ducs de Normandie. Körs av legendariske Jos Verbeeck.

Volstead (Sverige)
5 år, hingst e. Cantab Hall – Madame Volo
Kusk: Stefan Melander
Tränare: Stefan Melander

USA-född som hela tiden tillhört årgångstoppen. Vann Kungapokalen och slutade tvåa bakom Nuncio i Sprintermästaren i fjol. Efter att galopperat i Finlandia-Ajo revanscherade femåringen sig rejält när han vann Prins Daniels lopp från dödens på 1.09,8 och erhöll en direktplats.

Voltigeur de Myrt (Frankrike)
7 år, hingst e. Opus Viervil – Myrtille des Bois
Kusk: Gabriele Gelormini
Tränare: Roberto Donati

Slog igenom som överraskande tvåa i Prix d’Amérique 2015. Har därefter tävlat i de största loppen. Trea i Olympiatravet och Copenhagen Cup i fjol. Har i år varit trea i Prix de France och kommer från andrapris i Lotterian. Deltog i Elitloppet även i fjol.

Your Highness (Sverige)
7 år, sto e. Chocolatier – La Belle Lady
Kusk: Franck Nivard
Tränare: Fabrice Souloy

Har utvecklats från ett av Sveriges bästa ston till en världsartist i Frankrike. Kommer till Elitloppet med mäktiga sju raka segrar. Har i sina två senaste starter vunnit storloppssegrar i Olympiatravet och Copenhagen Cup. En av två från franska stjärntränaren Fabrice Souloy.

Foton: ALN

Senaste vinnarna (klicka på årtalet för att se loppen):

2015: Magic Tonight – Örjan Kihlström, 1.10,1
2014: Timoko – Björn Goop, 1.09,5
2013: Nahar – Robert Bergh, 1.10,1
2012: Commander Crowe – Christophe Martens 1.10,4
2011: Brioni – Joakim Lövgren 1.10,5
2010: Iceland – Johnny Takter 1.10,5
2009: Torvald Palema – Åke Svanstedt 1.10,4
2008: Exploit Caf – Jean-Michel Bazire 1.09,8
2007: L’Amiral Mauzun – Jean-Michel Bazire 1.10,0
2006: Conny Nobell – Björn Goop 1.09,9

Läs mer inför Elitloppet:

Läs även: Örjan Kihlström kör Nuncio i Elitloppet
Läs även: Prins Daniels: Volstead på 1.09,8 från dödens
Läs även: Royal Fighter stärkte Elitlopps-aktierna på 10,1
Läs även: Yannick Gingras tillbaka under Elitlopps-helgen
Läs även: Your Highness stora triumf i Olympiatravet
Läs även: ”Piraten” till Elitloppet – efter seger på 1.10,1
Läs även: Your Highness spurtade hem Copenhagen Cup
Läs även: Call Me Keeper och Propulsion till Elitloppet
Läs även: Svanstedts svar: ”Resolve var fenomenal”
Läs även: Franck Nivard dubbelarbetar i Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Papagayo utanför Elitloppet: "Är överraskad"
Nästa nyhet
Papagayo utanför Elitloppet: ”Är överraskad”

Papagayo utanför Elitloppet: ”Är överraskad”

Det blev stenhårt om de sista platserna i Elitloppet. Kretsen kring Papagayo E. hoppades in i det sista.   Men fick nej.

Royal Fighter, Bille de Montfort och Mosaique Face blev Solvallas val för de sista platserna i Elitloppet vilka presenterades på söndagen.

Direkt till OGP. Foto: ALN

Det innebär att världs-mästaren Papagayo E. inte fick plats i superloppet. Efter hästens starka insats i Algot Scotts Minne förra lördagen, var förhoppningarna stora i det norska lägret.

– Jag har hållit på med trav i 30 år och visst är det mycket jag fortfarande inte förstår. Att Papagayo inte fick plats är en sak, men att vi inte fick något besked alls innan vi kunde läsa det på flera sajter tycker jag är väldigt märkligt, säger tränaren Jan Kristian Wåler till tgn.no och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är väldigt överraskad över att han inte fick plats. Papagayo E. är i toppform och jag tror han dugt gott i Elitloppet.

Papagayo E. är redan inbjuden och klar till Oslo Grand Prix den 12 juni. Det kommer bli nästa start för hästen.

Läs även: Alla klara – startfältet till Elitloppet komplett 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan Kihlström kör Nuncio i Elitloppet
Nästa nyhet
Örjan Kihlström kör Nuncio i Elitloppet

Örjan Kihlström kör Nuncio i Elitloppet

Nuncio kommer få en ny kusk i Elitloppet. Det blir Örjan Kihlström som kör förhandsfavoriten.

Nuncio är den häst som de flesta tror kommer att vinna Elitloppet. I så fall gör hästen det med en ny kusk. Örjan Kihlström är klar att köra superstjärnan nästa söndag.

Stefan överlåter Nuncio åt Örjan. Foto: ALN

Tränaren Stefan Melander bekräftar för Travronden att det blir Örjan som sitter upp bakom Nuncio.

Stefan Melander har själv kört Nuncio i hästens samtliga starter sedan han kom till Sverige. Femåringen kommer till Elitloppet med sex raka segrar.

”Tarzan” blir dock själv kusk på stallets andra häst Volstead. För Örjan Kihlströms del innebär det att han tvingats välja bort en styrning i Elitloppet – valet föll på titelförsvararen Magic Tonight.

Erik Adielsson får därför chansen att köra Magic Tonight. Örjan Kihlström är klar som kusk på Propulsion – åtminstone i försöket.

Läs även: Alla klara – startfältet till Elitloppet komplett

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alla klara - startfältet till Elitloppet är komplett
Nästa nyhet
Alla klara – startfältet till Elitloppet är komplett

Alla klara – startfältet till Elitloppet är komplett

Startfältet till Elitloppet är nu komplett. Under söndagen fastställdes vilka tre hästar som tagit de sista platserna.

Efter Prins Daniels lopp i Gävle på lördagen delades två Elitlopps-biljetter ut. Vinnaren Volstead fick givetvis den ena och Elitloppets titelförsvarare Magic Tonight den andra.

Mosaique Face är klar. Foto: ALN

Tränarna Stefan Melander och Roger Walmann har på söndagen bekräftat att man kommer starta i Elitloppet.

Ytterligare en häst från lördagens lopp tar plats i Elitloppet. Det är Lutfi Kolgjini som erbjuds platsen med Mosaique Face. Därmed är alltså fjolårets finaltvåa klar för en ny start i Elitloppet.

Billie till Solvalla. Foto: ALN

Resterande två platser har tilldelats Royal Fighter som visade att formen sitter där igen vid sin seger på Jägersro i onsdags, samt det franska stoet Bille de Montfort.

Den femåriga fransyskan imponerade enormt när hon vann Fyraåringseliten för ston på Solvalla i fjol och har därefter etablerat sig i världseliten. Hon startade senast i Prix des Ducs de Normandie, där hon misslyckades efter att ha krokat ihop med Lionel.

Lottningen till Elitloppet sker direkt i V64 med Grand Slam på TV12 som sänds klockan 16-18 under söndagen.

De 16 som startar i Elitloppet är:

B.B.S. Sugarlight
Billie de Montfort
Call Me Keeper
Magic Tonight
Mosaique Face
Nuncio
Oasis Bi
On Track Piraten
Propulsion
Resolve
Royal Fighter
Timoko
Un Mec d’Héripré
Volstead
Voltigeur de Myrt
Your Highness

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pinkman förlorade - kommer till Solvalla ändå

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson