Storfavoriten Uncle Lasse galopperade redan innan starten gått. Det lämnade vägen öppen för Poet Broline i Kungapokalen.

Den mesta dramatiken i Kungapokalen skedde egentligen redan före start. Med hundra meter kvar gick loppets stora favorit Uncle Lasse över i galopp och försvann ur loppet redan innan bilen lämnat fältet.

När den svåraste motståndare försvann, tog Poet Broline chansen. Peter Untersteiner anförde fältet från start till mål och tog sin första triumf i Kungapokalen.

Olyckligt för Uncle Lasse. Foto. ALN

– Jag blev förvånad när jag såg 100 meter kvar och Uncle Lasse galopperade. Det var den värste konkurrenten, men det hade inte ändrat vår taktik om han varit med, det var ledningen som gällde. Det kändes bra i dag och höll hela vägen, sa Peter Untersteiner i segerintervjun.

Förutom Uncle Lasse, så felade även innerspårets Farzad Boko direkt i starten. Poet Broline lämnade lite åt slumpen och stack till täten direkt. Efter 12,8 första 500 kunde ledaren dämpa till 13,9 på varvet.

Heavy Sound synade dödens och i rygg på ledaren låg italienaren Telecomando Ok perfekt placerad. Heavy Sound fick erkänna sig besegrad in på upploppet, men Enrico Bellei testade över open stretch med Telecomando Ok.

En ny klassisk seger till Untersteiner. Foto: ALN

Men någon överhängande fara var det aldrig för Poet Broline som gick ifrån till säker seger. Klockorna noterade segertiden till 1.12,7a över 2140 meter.

Segern var värd 928 830 kronor. Poet Broline som vann långa E3-finalen i fjol, adderade här ännu en stor årgångsseger till sitt cv.

– Vi siktar på de stora loppen i år och Sprintermästaren känns lite extra kittlande för mig, jag har ju aldrig vunnit det, sa Untersteiner.

Telecomando Ok blev därmed tvåa och tredjepriset gick till Pajas Face efter en resa i andra par utvändigt. Cruzado dela Noche, som galopperade i den första svängen, gick en riktigt stark upphämtning och spurtade in som fyra.

Du kan se loppet här.

Läs även: Princess Face blev till Drottning på Åby 

Läs även: ”Piraten” till Elitloppet – efter seger på 1.10,1