En dubbel Elitlopps-vinnare tycks återvända till Solvallas superlopp. Det är Jos Verbeeck som ska köra Un Mec d’Héripré.

Kusklegendaren Jos Verbeeck syns inte särskilt ofta nu för tiden. Belgaren är för tillfället avstängd att köra i Frankrike efter problem med det franska skatteverket.

Men när Elitloppet körs den sista söndagen i maj, kommer Verbeeck att köra Fabrice Souloy-tränade Un Mec d’Héripré. Det skriver franska Paris-Turf.

Jos har två segrar i Elitloppet. Foto: ALN

58-årige Verbeeck har vunnit Elitloppet vid två tillfällen. 1993 med Sea Cove och 1999 med Remington Crown. Hans senaste framträdande i loppet skedde 2013 när han slutade trea i finalen med Timoko.

Un Mec d’Hériprés kusk när han imponerade i Argentan i helgen, Jean-Michel Bazire, är upptagen att komma till Solvalla då han samma dag ska tävla på hemmaplan i ett lopp som ska hedras hans far.

Uppgifter till Paris-Turf menar också att Franck Nivard är påtänkt som kusk bakom Your Highness i Elitloppet. Kretsen kring Olympiatravs-vinnaren har emellertid ännu inte bestämt sig om det blir en start på Solvalla.

Paris-Turf skriver även att både Pascia’ Lest och Vincennes, som båda tränas av just Fabrice Souloy, är aktuella för starter i Sweden Cup.

Läs även: Licensen dras in för Verbeeck – inte betalat skatt