Kan det bli en start i Olympiatravet för den norske kanonen Lionel? Hästen är i vilket fall inbjuden till storloppet på Åby.

Uppladdningen inför årets första riktigt stora lopp är igång. Olympiatravet körs på Åby den 30 april och banans ledning jobbar på att få till ett förstklassigt startfält i kampen om 1,5 miljoner kronor.

Titelförsvararen B.B.S. Sugarlight är, i egenskap av just fjolårsvinnare, redan klar. Sedan tidigare har Åby fått nej av kretsen kring franska nationalhjälten Bold Eagle.

Seger-scener från i fjol. Foto: ALN

Men inbjuden till loppet är också nya norska superstjärnan Lionel. Hästen som besegrade Bold Eagle i Prix de Paris. Frågan är dock om Lionel kommer till Åby.

– Han blev inbjuden direkt efteråt. Jag har haft kontakt med ägaren och tränaren. De har en annan plan, men jag har inte fått definitivt nej, säger Mölndalsbanans sportchef Jon Walter Pedersen till Trav 365.

I ett tidigare uttalande har Göran Antonsen, ägare till Lionel, menat att det enda storloppet på nordisk mark som är högaktuellt i år är Oslo Grand Prix. Närmast siktar man mot en start i Prix de l’Atlantique på Enghien den 23 mars.

Åbytravets ledning beger sig till Cagnes-sur-Mer i helgen för att bevaka storloppet Grand Critérium de Vitesse. Efter det loppet kan nya inbjudningar bli aktuella.

Under april, med start på Solvalla den 2 april, sker fyra uttagningslopp till Olympiatravet. Vinnarna av respektive lopp erhåller en automatisk plats i Olympiatravet.

Läs även: Lionel mot Oslo GP – sedan laddning mot PdA