Ready Cash-sonen Django Riff är den franska treåringskullens kung hittills. På söndagen infriade han favoritskapet i Critérium des Jeunes på Vincennes.

Ready Cash är far till Frankrikes stora reklamnamn Bold Eagle. Men i den två år yngre Django Riff har han en ny jättetalang. Philippe Allaire-träningen tog på söndagen en stor seger i Critérium des Jeunes för landets bästa treåringar.

Segern, som var värd hela 90 000 euro, var den sjunde i nionde starten, för guldklimpen Django Riff. Yoann Lebourgeois satt i sulkyn och körde direkt fram sin häst via andraspår och kunde överta efter cirka 700 meter.

Dubbelseger för Allaire. Foto: ALN

Men helt odramatiskt skulle det inte bli för storfavoriten. Från vinnarhålet utmanade stallkamraten Dollar Macker rejält över upploppet. Fast Django Riff försvarade sig på klassigt sätt och höll ut uppvaktningen. Segern blev knapp men säker på 1.14,5 över 2700 meter.

Således blev det ännu en stor framgång för tränaren Philippe Allarie som alltså tränade både ettan och tvåan i loppet.  Ducato Bourbon avslutade bra som trea i mål, men diskades. Franck Nivards Doberman tog i stället tredjepriset.

***

Johanna Lindqvist-tränade Pioneer Gar tog en fin seger i Prix d’Arras för Pietro Gubellini. Hästen avgjorde lätt efter attack genom sista kurvan och fixade 24 300 euro genom seger på 1.14,1 över 2700 meter. Pike River var trea, You Talking to Me sexa, Paparazzi tia, medan Aristocat Boko och Kalle blev oplacerade.

***

El Mago Pellini provade i fina montéloppet Prix du Pontavice de Heussey, men galopperade. Segern gick till favoriten Tornade du Digeon och Eric Raffin som höll undan i en stenhård slutstrid mot Véloce de Banney. Tiden för båda blev 1.11,8 över 2175 meter och förstapriset var 49 500 euro.