Prix d’Amérique – check. Prix de France – check. Nu går Bold Eagle för segern även i Prix de Paris. Och en bonus på nästan tre miljoner kronor.

Bold Eagle är såklart hästen som alla pratar om för dagen. Den franska ”presidenten” har haft grandiosa uppvisningar i både Prix d’Amérique och nu i söndags även Prix de France.

Nu är målet utstakat – man går för seger även i Prix de Paris. Att bärga ”triple crown”, alltså segra i alla de tre största loppen på Vincennes under en och samma vinter, ger en häftig bonus på 300 000 euro. Något som kretsen kring Bold Eagle nu alltså är lockade av.

Guarato. Foto: ALN

– Nu när vi vann Prix de France kommer vi försöka vinna även Prix de Paris. Bold Eagle har mycket kraft och uthållighet, så jag tror inte det kommer passa honom direkt sämre med den långa distansen, säger tränaren Sébastien Guarato till Equidia.

Att bärga den tunga trippeln Amérique-France-Paris har faktiskt inte gjorts på 40 år. Då, 1976, var det monstret Bellino II som vid nio års ålder mäktade med bedriften.

Tidigare har även Jamin gjort det 1959 och Gelinotte både 1956 och 1957. Ingen häst har dock gjort det redan som femåring, något som alltså Bold Eagle kan bli först med i historien.

Prix de Paris körs över maratondistansen 4150 meter den 28 februari och har ett förstapris på 180 000 euro. Anmälningarna till loppet går ut den 22 februari. Sedan 2011 körs loppet inte med några tillägg, som tidigare varit fallet.

Läs även: Prix de France: Bold Eagle – den omöjlige