Halmstadtravet har fått ett nytt tillskott bland proffs-tränarna. Wihelm Paal har flyttat till Sverige.

Tyskfödde Wilhelm Paal, 55 år, är en meriterad kusk som har hunnit med över 2000 segrar i sulkyn. Han har också varit verksam som tränare i flera länder. Förutom Tyskland, även USA, Belgien och nu senast Italien.

Men från och med den här veckan är han det senaste tillskottet i Halmstadtravets tränarkår. Den svenska licensen är nu klar och han har öppnat en filial på Petri Puros gård i Eldsberga, utanför Halmstad, skriver Halmstadtravets hemsida.

Efter segern i Sweden Cup. Foto: ALN

För närvarande ryms nio hästar på ”Wim” Paals träningslista. Där inkluderas dubbel-miljonärerna Royal Blessed, som startar på Bjerke på lördag, och Pick Kronos.

Tysken har varit en ofta sedd gäst i Sverige genom åren och vann i våras Sweden Cup med Holger Ehlert-tränade Ringostarr Treb. Bland Wim Paals mest kända träningar genom åren kan nämnas Toss Out som bland annat slutade fyra i Elitloppet 1994.