Den belgiska stjärnkusken Jos Verbeeck får sin körlicens indragen. Orsaken: han har inte betalat skatt i Frankrike.

Den 58-årige toppkusken Jos Verbeeck har hamnat i ett nytt blåsväder. Det franska travförbundet har under torsdagen meddelat att man avser dra in belgarens kusklicens från och med söndag. Det sedan man anser att han inte betalat skatt och moms i Frankrike, uppger franska trav-medier.

Det är det franska inrikesministeriet som via travförbundet, SECF, har begärt att Verbeeck inte ska få köra lopp från och med söndag. Det kungjordes via ett pressmeddelande med rubriken ”Skattefusk avseende inkomstskatt och moms” (du kan läsa den på franska via Paris-Turf här).

Verbeeck får inte köra i Frankrike. Foto: ALN

Enligt uppgifter till Travronden hävdar Jos Verbeeck att han betalat skatt i hemlandet Belgien på de inkomster han fått i Frankrike. Problematiken då är, för att kunna göra det, får han vistas max 96 dagar i Frankrike – något som man alltså menar att inte han gjort.

Uppgifter till Lennart Perssons blogg hävdar att den belgiska sulkyartisten nu har för avsikt att stämma SECF, eftersom han menar att de handlat felaktigt genom att ge honom näringsförbud.

Jos Verbeeck är en av världens mest framgångsrika kuskar och har vunnit Prix d’Amérique fyra gånger och Elitloppet vid två tillfällen. Men han är också känd för att hamnat i trubbel utanför travbanan.

I 2007 tilldömdes han en villkorlig fängelsedom efter att, även då, inte betalat skatt i Frankrike. Efter Elitloppet 2003 hölls han anhållen efter att ha blivit anklagad för att ha misshandlat en taxichaufför i Stockholm.