Hon hade minst pengar på sig inför finalen men när det verkligen gällde var Treasure Kronos på topp. I Breeders Crown sänkte hon en heltapper Princess Face.

155 700 kronor på kontot och en seger på totalt sju starter. Det vill säga inför söndagens final i Breeders Crown för de treåriga stona.

Utvecklingen har varit enorm för Raja Mirchi-dottern Treasure Kronos. Efter ett fint lopp kunde hon ta ned favoriten Princess Face i sista stegen. En stor seger för kusken Christoffer Eriksson som jublande skickade körspöet i skyn vid målgång.

En nöjd vinnartrio. Foto: ALN

– Det är det största loppet som jag vunnit i min karriär, så det var riktigt roligt. Hon har gjort bra lopp men inte fått samma rutin som de andra. Fast hon har utvecklats kraftigt och Jerry har gjort ett fantastiskt jobb med henne, sa Christoffer Eriksson på segerpodiet.

Det är Halmstads Jerry Riordan som tränar vinnaren. Hon hamnade som första häst i andraspår inledningsvis men blev avlöst 900 meter kvar av Pasithea Face.

Men dessförinnan hade det varit en stenhård öppning. Favoriten Princess Face fick ta emot en stekhet Pimpinette Face som pressade sig till täten efter 500 meter på vindsnabba 07,9. Lutfi Kolgjini vred direkt ut för att överta efter 700 meter.

Första kilometern öppnade på 12,5. Nu hade alltså stallkompisen Pasithea Face landat utvändigt men hon var slagen redan halvvarvet kvar. Då klev i stället Treasure Kronos in i bilden igen och kom fram i dödens.

Princess Face frammanade sina sista krafter, kämpade storstilat hela upploppet ned, men fick hissa vit flagg sista 50 meterna när Treasure Kronos slog klorna i den tappra ledarinnan.

Segertiden blev maffig: 1.12,9a över 2140 meter var en förbättring med två tiondelar av det löpningsrekord som Amazon Am satte för två år sedan. 800 000 kronor var förstapriset.

Princess Face (13,0) stod åter för en synnerligen stark insats som silvermedaljör. Bakom skuggade Cayenne Ovel (13,2) utan att kunna komma i närkamp med tätduon och slutade trea. Betrodda Spoil Me (14,1) hamnade som trea på innerspår men blev dragen bakåt och slutade oplacerad.

Läs även: Läcker Nuncio – enkelt från dödens

Läs även: Pacific Broline sänkte Readly Express 

Läs även: Maktdemonstration av Trinity Zet