Hambletonian-vinnaren Pinkman galopperade bort sig direkt. I stället klev Crazy Wow fram och segrade i storloppet Colonial Trot.

Jimmy Takter hade hela fem hästar med i Colonial Trot (500 000 $) när de stora treåringsloppet kördes på Pocono Downs natten till söndag.

Men svensken fick se sig snuvad på segern. Det blev Ron Burke-tränade Crazy Wow (som aldrig var anmäld till Hambot) som klev fram och fixade en storseger, understödd av Tim Tetrick.

Loppets stora favorit var självfallet Hambo-kungen Pinkman men denne försvann direkt när bilen släppte fältet i en galopp.

I ledningen gick Takters Uncle Lasse (David Miller) men han kunde inte stå emot Crazy Wow (e. Crazed) när det blev fritt in på open strech över upploppet. Crazy Wow vann komfortabelt på 1.10,0a över 1609 meter på tusenmetersbanan.

Takter-travare belade dock andra- och tredjeplatserna. Jimmys egen styrning The Bank avslutade fint på innern och knep silvret före Uncle Lasse. French Laundry och Canepa Hanover var femma, respektive sexa.

Under tävlingsdagen på Pocono Downs hölls avtackning av världens snabbaste Sebastian K. och hans eget lopp The Sebastian K. Invitational (100 000 $) såg något överraskande E L Titan och Tim Tetrick som vinnare. Han spurtade ned Svanstedt och Resolve på 1.09,2a. Segermaskinen Jl Cruze fick nöja sig med fjärdepriset.

Svanstedt fick dock en tröst när man han med Centurion Atm tog hem Colonial Consolation (200 000 $). Han vann på 1.10,6a före Czernysons Aldebaran Eagle och Takters Whom Shal I Fear.

Du kan se Colonial Trot här.

Du kan se Sebastian K Invitational här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
NM-Guld för Tekno Odin – trots tufft lopp

NM-Guld för Tekno Odin – trots tufft lopp

Tekno Odin stod för en synnerligen stark insats när han bärgade guldet i Nordiskt Mästerskap för kallblod.

Inga svensktränade hade lockats över till finska Åbo för att fajtas i Kallblods-NM när loppet avgjordes på lördagen, men väl Öystein Tjomsland med sin jättestjärna Tekno Odin.

Det blev seger i Tekno Odins första start i Finland. Foto: ALN

Det blev också succé för norrmannen i dennes första försök i mästerskapet – Tekno Odin lämnade Åbo med sin femte raka seger och 30 000 euro i förstaprispremie.

Något enkelt loppet blev det förstås inte för Moe Odin-sonen. Efter att första ha blivit utsvarad i tredjespår kunde han kliva ned i andra par utvändigt efter 800 meter. Fast där blev Tekno Odin inte kvar länge.

Med varvet kvar styrde Tjomsland på till förnyad attack, bara för att åter bli utsvarad av i dödens travande Suivikas. Men Tekno Odin fortsatte oförtrutligt i tredjespår resten av loppet – och in över upploppet närmade han sig bit för bit. Segergreppet kopplades kort före mål.

Segertiden stannade vid 1.20,9a över 2100 meter, den näst snabbaste tiden i loppets historia. Suivikas höll strongt till silvret medan ledande Köppinen slutade trea. Andrahandsfavoriten och Kungstravet-vinnaren Jokivarren Kunkku och Jorma Kontio slutade fyra.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious mot Creatine i Sundsvall Open Trot
Nästa nyhet
Delicious mot Creatine i Sundsvall Open Trot

Delicious mot Creatine i Sundsvall Open Trot

Det är förberett för travfest på Bergsåker. Sundsvall Open Trot och Kallblods-SM lockar med superstjärnor i startlistorna.

Det är Bergsåker som pockar på uppmärksamheten i helgen som kommer och på lördag avgörs banans största löpning Sundsvall Open Trot, som delar ut en miljon kronor till vinnaren.

Creatine och Johnny Takter. Foto: ALN

Startfältet är nu definitivt och fastän hästar som Nuncio och Support Justice valt att avböja loppet, kan man ändå locka med ett toppfält.

Däribland världens snabbaste sto över tusenmetersbana: Delicious gör en högintressant start efter det att Daniel Redén-träningen slagit till med sensationella 1.08,6a när hon vann i Bollnäs senast. Med Örjan Kihlström i sulkyn inleder man från tråkiga spår åtta bakom bilen.

Bland motståndarna finner vi Hugo Åbergs-vinnaren Creatine, senast som oplacerad i Jubileumspokalen. Här finns också populära Elitloppsekipaget Royal Fighter med Jennifer Tillman, On Track Piraten och Rocky Winner som återkommer till Sverige efter tre raka på franska Enghien.

Månprinsen i SM. Foto: ALN

Tidigare under lördagen, även det ingående på V75-spelet, avgörs Svenskt Mästerskap för kallblod. Här ser Månprinsen A.M. ut att bli jättefavorit i jakten på sitt tredje raka SM-tecken.

Här är startlistorna:

Sundsvall Open Trot, 2140 auto

1 Global Money – Robert Bergh
2 Royal Fighter – Jennifer Tillman
3 Creatine – Johnny Takter
4 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
5 Rocky Winner – Jorma Kontio
6 El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
7 On Track Piraten – Torbjörn Jansson
8 Delicious – Örjan Kihlström
9 Traveling Man – Erik Adielsson
10 Oasis Bi – Björn Goop

Kallblods-SM, 2640 auto

1 Guli Järven – Torbjörn Jansson
2 Trippa Undan – Ove A Lindqvist
3 Myllarfaks – Ingvar Nyberg
4 Höstbo Fredrik – Örjan Kihlström
5 Snygg – Stig Jarle Röste
6 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
7 Flex – Tomas Pettersson
8 Krusen – Michael von Krusenstierna
9 Cali Maks – Jorma Kontio
10 Hulte Magnus – Ulf Ohlsson
11 Mel Odin – Micael Melander

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme

Måndag: V4-tips till Romme

Omgången: Romme inleder lunchtävlingarna denna vecka och jag provar ett system utan spik utskrivet på 2 kuponger (en av två utgångar krävs). I avdelning 3 frångår jag ranken något och tar utgång på de tre mest streckvärda då jag tycker Gimeheaven Sisu ser ut att bli lite väl klar favorit i ett öppet lopp. Störst vinstchans i omgången har annars Klaus Kern med 5 Let’s Dance D.E. i avdelning 2 som har en hygglig chans dundra till spets efter en bit och sedan leda hela vägen.

V4-förslag – minst 1 A-häst måste vinna:
2,3,4,10 (res 9-5)
A: 1,5 B: 3 (res 10-4)
A: 2,4,9  B: 1,3 (res 6-7)
1,3,4,5,7,8,11,13,14,15 (res 6-10)
Totalt 520 rader – 1040 kronor

Kup 1: 4 x 2 x 5 x 10 = 400 rader x 2 kr = 800 kr
Kup 2: 4 x 1 x 3 x 10 = 120 rader x 2 kr = 240 kr


LD-förslag:

1 – 2,3,4,9  100 kr
1 – 1  x  50 kr
5 – 2,4,9  x  170 kr

Totalt 960 kr

 

Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 3-10-2-4 B: 9-5-1-6 C: 12-8-11

Spetsanalys: Eltebos Höibysara, Höstbo Stig, Järvsö Blomster samt Håksätter Svarten kan samtliga öppna bra bakom bilen. Min knappa spetsfavorit – Järvsö Blomster.

Loppanalys:  3 Järvsö Blomster har fått två lopp i kroppen och är min knappa spetsfavorit vilket ger tipsnicken i ett öppet lopp men det skiljer väldigt lite mellan A-hästarna för mig.
10 Brenne Järven har sju segrar på 22 starter, vilket är starka papper. På minussidan ett bakspår över sprint. Olav Mikkelborg har haft stallet i ordning en längre tid och jag räknar med att även denna häst kommer prestera bra efter kortare paus.
2 Höstbo Stig räckte inte till alls i Kallblodsderbyt näst senast men öppnade då i alla fall positivt från ett åttonde spår bakom bilen. Även om hårt inne på pengarna här så är läge och motstånd passande. Tidig och om spets en bra vinstchans.
4 Stumne Scott gästade Sverige en gång som treåring men var inte färdig då. Hästen höll fullt godkänt utvändigt ledaren i Drammen senast och är intressant med körspö denna gång.
9 Ulsrud Troll återkommer efter vila, står dåligt inne på pengarna och har ett bakspår över korta häcken. Det var mycket ? men kanske är H.G.Balder-sonen inte helt borta ändå.
Duon 5 Håksätter Svarten och 1 Eltebos Höibysara är snabba bakom bilen och har fart för att överraska men bägge har också sin absolut sämsta bit till slut.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 5-1 B: 3-4-10-8-2-7-11 C: 6-9

Spetsanalys:  Bear Beta, Kouros Broline, Vendome och Let’s Dance D.E. kan alla lägga iväg bra bakom bilen. Men jag tror ingen orkar försöka svara Klaus Kern bakom Let’s Dance D.E. när han kommer dånandes efter en bit.

Loppanalys:  5 Let’s Dance D.E. har mestadels stångats i V75 på slutet och senaste starten är från en bronsfinal på Åby. Då fick Klaus Kern backade ner i kön och var sedan chanslös komma in i matchen vilket inte var något säga något om. Idag blir det helt annan taktik och jag gissar att ingen orkar försöka svara när Let´s Dance D.E. kommer farandes. Och om spets ska det också vara en toppchans men om svar en sårbar favorit. Sammantaget då en bra vinstchans.
1 Bear Beta har ett kanonläge här för att antingen få spets eller smyga med bakom en hårddragande Let’s Dance D.E.. Åter efter lite vila men Olav Mikkelborg brukar inte starta hästarna om de inte är i ordning. Räknas.
3 Melker gör det bra hela tiden och med fart på tillställningen kan femåringen mycket väl ta fjärde årssegern idag.
4 Vendome spetsvann direkt i ny regi senast utan att tömmas men den här uppgiften är tuffare.
10 Rydens Indigoblue är inte så tokig men handikappas rejält av bakspåret på sprint. Jakobsson kan eventuellt ha en extraväxel i att använda norsken för första gången idag.


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 9-3-4-2 B: 1-6-7 C: 10-5-8-12

Spetsanalys:  Inga startkanoner med här men innerspårets Renate Bowl och Gimeheaven Sisu kan i alla fall sprattla iväg hyggligt bakom bilen. Störst spetschans ger jag Gimeheaven Sisu efter en liten bit.

Loppanalys:  9 Clouds Above gick bra i lillcomebacken senast och nioåringen kan mycket väl sänka allt här.
3 Gimeheaven Sisu är loppets spetsfavorit för mig och då kanske det kan hålla hela vägen även om hästen inte vinner på beställning direkt. Kan vinna men verkar bli lite väl hårt betrodd.
4 Kricken C.D. kom bort i Legend-loppet på Solvalla i onsdags efter lite småstrul. Täta starter nu men vecka-vecka starter tidigare har närmast varit en plusvariant så det borde inte ställa till det. Annars har hästen stångats en hel del i V75 på slutet och den här uppgiften är mer passande.
2 Such A Feeling är inte så tokig och man siktar på bästa balansen barfota runt om. Kan gå med lite klaff.
1 Renate Bowl tror jag sitter i spets eller rygg på ledaren och hästen brukar gå bra efter vila. Dock har stoet nu hunnit bli tio år och kanske är det mycket begärt sukta efter skrällseger mot hingstar här?
6 Faith är en amerikaimport som Magnus Jakobsson lät nordendebutera på Bjerke för en dryg månad sedan. Efter att femåringen tränat bra var det dock en besvikelse och Magnus ligger lågt nu. Kan ju dock vara en liten chans att körspö den här gången får hästen på bättre tankar.


Loppanalys V4-4:
Ranking: A: 13 B: 3-1-5-7-8-14-11-4-15-6 C: 10-9-12-2

Spetsanalys:  Svårbedömt men i chansordning till spets om jag tvingas gissa; 1.) Armani Key 2.) Attraction 3.) Leo Turtle 4.) Coyote Roadrunner 5.) Tap on My Star

Loppanalys:  13 Global Newsletter fick fritt lite för sent senast för att riktigt hinna blanda sig i segerstriden i finalen av Dam-SM. På Åby gången innan småhäxade det också men sjuåringen gick bra till slut på stretchen. Likaså i uttagningsloppet till Dam-SM på Eskilstuna kom luckan ganska sent och hästen fick dra upp spurten bakom vinnande O.P.Q.C.. Med lite klaff idag istället är det bra chans att sjuåringen rundar allt.
Om tipsettan känns given är det lite svårare bakom men 3 Attraction ska ha helst ha det lite serverat och de två senaste starterna har hästen genom bakspår fått attackera långt ut i banan till slut. Nu är det läge för en fin resa på innerspår och löser det sig räknar jag med att Attraction segerstrider. Det är ingen häst som radar segrar, bara tre segrar så här långt men Oskar J Andersson har tagit två av dessa.
1 Leo Turtle tränar bra och Göran Lång är mycket intresserad av att komma till spets. Om det lyckas vet jag inte men om front kan det mycket väl hålla hela vägen även om Lång varnar lite för att hästen är svår att räkna på.
5 Sabrina’s Master fick det serverat senast i rygg på ledaren och tackade för det genom lätt spurtseger. Ganska intetsägande men hästen kan en del i grunden och kan mycket väl vinna igen.
Kajsa Frick är sugen försöka ta sig till spets med springspårets 7 Coyote Roadrunner, skulle det lyckas kan det hålla hela vägen.
8 Fast Friend har fel läge men det kan bli barfota runt om idag vilket är spännande.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Har fått drömläge - är optimist"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Har fått drömläge – är optimist”

V4 Romme: ”Har fått drömläge – är optimist”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han sprang och slog i vagn senast så det loppet är det bara att glömma. Formen är på topp annars men han är väldigt ojämn i sina prestationer och går liksom inte att räkna på. Nu har vi dock fått drömläge och han har visat sig från sin bästa sida just i ledningen. Därifrån har också segrarna kommit och med tanke på det är jag optimistisk. Skor runt om, säger Göran Lång om Leo Turtle (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Rommetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Järvsö Blomster – Det är en fin och snabb travare och hon har gjort det bra efter sitt uppehåll. Allt verkar bra med henne och hon är inte borta från att kunna segerstrida även om det var ett bra emot. Hon tävlar med skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

4 Stumne Scott – Han gav sig lite sista biten senast men jag tror att körpsö ska vara till hjälp idag. Han är fin i jobben och har ett bättre läge än vanligt. Han har fått en del tunga löpningar på slutet och inte orkat. Han kan öppna rätt bra och distansen är ett plus. Han har sprungit 25-tider över distansen tidigare och bör vara något vassare med körspö. Han har inte så bra hovar och tävlar som vanligt med skor runt om. Åter dragskygglappar. Han kan vara lite svår att resa med och vi får se då vi är framme om han dricker ordentligt. Han har nu fått sin frukost i morse och äter i alla fall höet bra under resan, säger Merete Viksås.

10 Brenne Järven – Han var inte som bäst senast och inte helt kurant och fick pusta. Han känns fin nu och kan sänka rekordet. Uppgiften ser hygglig ut. Jag kör honom barfota bak och med öppet huvudlag igen och det är min bästa chans, säger Olav Mikkelborg.

Lopp 2, V4-2

1 Bear Beta – Hon öppnar bra så spåret är fint. Möjligt att rygg på Kerns häst är att föredra men vi får se. Hon tävlar barfota runt om samt med helstängt huvudlag, säger Olav Mikkleborg.

3 Melker – Han stod för en stark slutrunda i spåren senast men kunde inte ta så mycket i en snabb avslutning. Formen sitter där den ska och nu fick vi vettigt utgångsläge för en gångs skull. Jag vet inte hur snabba de andra är ut men jag laddar framåt och hoppas på att få överta. Han var ju faktiskt ruggigt bra över den aktuella distansen på Gotland och självklart tror jag på bra chans. Barfota runt om, säger Pierre Nyström.

4 Vendome – Hon var jättefin i debuten för mig och vann helt okörd. Jag hade inte haft henne så länge då men hon kom i fint skick och känns fortsatt pigg. Nu är det första gången någonsin hon testar kort distans men det ska inte vara någon fara. Hon öppnade bra i voltstart senast men nu är det auto vilket också är ett litet frågetecken för mig. Ändå måste man ju ta henne på allvar efter senaste insatsen och hon är säkert med där framme. Barfota fram, säger Joakim Elfving.

5 Let’s Dance D.E. – Han känns som vanligt i jobben, det vill säga fin. Nu möter han överkomligt motstånd och jag provar för spets. Jag får se hur banan är innan jag bestämmer balansen men han är mycket bra även med skorna på. Öppet huvudlag igen och från spets ser det bra ut, säger Klaus Kern.

10 Rydens Indigioblues – Han var riktigt duktig vid segern senast och håller fin form för dagen. Nu fick vi ett chansartat utgångsläge och med tanke på att han verkar göra sina bästa lopp där framme kan det bli tufft att vinna detta. Barfota bak, säger Magnus Jakobsson.

11 Dionne Sisu – Hon har bra form men måste ha det lite serverat och hon har suttit fast på slutet. Det kan bli svårt att få den optimala löpningen från detta läge. Inga ändringar, säger Anne Raatikainen i stallet.

Lopp 3, V4-3

3 Gimeheaven Sisu – Han har bra form och bra läge och jag tycker det ser vettigt ut med honom idag. Det ser ut som en vettig chans och inga ändringar är planerade, säger Anne Raatikainen i stallet.

4 Kricken C.D. – Han fick inte pengar senast men gjorde det ändå skapligt och hade inte startat på en månad innan det. Jag tror han kommer vara bättre nu och kommer vi bara till i loppet är han säkert långt framme. Han kan vara lite trög från start men brukar vara starkare till slut. Motståndsmässigt ser det enklare ut än vad han stött på hittills i år. Barfota fram, säger Hans R Strömberg.

6 Faith – Hon var en besvikelse på Bjerke senast och med tanke på det ligger jag lågt. Det blir ett snällt upplägg och sen får man se vad hon kan. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Magnus Jakobsson.

9 Clouds Above – Han gick fullt godkänt i spåren senast men fick inte heller någon vidare draghjälp och tvingades ut i vida spår. Han behövde det loppet i kroppen och känns pigg och alert i jobben nu. Jag hoppas vi inte hamnar alltför långt bak från det här utgångsläget och normalt sett duger han i klassen. Barfota runt om, säger Troels Andersen.

Lopp 4, V4-4

1 Leo Turtle – Han sprang och slog i vagn senast så det loppet är det bara att glömma. Formen är på topp annars men han är väldigt ojämn i sina prestationer och går liksom inte att räkna på. Nu har vi dock fått drömläge och han har visat sig från sin bästa sida just i ledningen. Därifrån har också segrarna kommit och med tanke på det är jag optimistisk. Skor runt om, säger Göran Lång.

3 Attraction – Han har fin form och känns precis som han ska i jobben. Han gjorde faktiskt ett bra lopp i skymundan senast och jag tycker han duger i klassen. Utgångsläget blev bra och jag tror hon slutar långt framme. Barfota runt om, säger Fredrik Tengstad.

5 Sabrina’s Master – Det verkar bra med henne och jag tror vi ska greja startspåret utan några större problem. Vi kör henne barfota bak och får vi en vettig position så ska hon kunna dyka upp i striden, säger Leif Witasp.

11 Lucky Larry – Han blev för laddad bakom bilen senast. Med voltstart är han stabil men det var synd på spåret då han är snabb ut. Idag blir det skor runt om samt åter öppet huvudlag. Han känns bra och kan vara en luring, säger Klaus Kern.

13 Global Newsletter – Han fick chansen för sent senast men hade gott krafter kvar och känns riktigt fin efteråt. Han har verkligen hittat formen men från tillägg är vi utlämnade till vad som händer i loppet. Jag kollade lite på motståndet men tyckte väl inte det var några riktiga raketer med så helt omöjligt är det inte. Skor runt om, säger Frida Olofsson.

14 Angelina Vacation – Hon håller fin form för tillfället men det är inte lätt att runda alla dessa till seger. Jag räknar dock med en bra insats. Barfota fram och öppet huvudlag, säger Ari-Pekka Pakkanen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hallsta Lotus har tävlat färdigt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson