Nu är Sanity tillbaka som en vinnare. Vid tisdagens tävlingar i Oviken tog mångmiljonären en överlägsen seger.

Malin Löfgren-tränade Sanity var en celeber gäst då lilla Ovalla i Jämtland hade säsongsavslutning på tisdagen. Den tiofaldiga miljonären lämnade banan med en seger i bagaget.

Ulf Eriksson. Foto: ALN

Ulf Eriksson körde Sanity och det var aldrig någon diskussion om hur det hela skulle sluta. Jättefavoriten övertog ledningen tidigt och stod sedan i en klass för sig. Sanity lämnade fältet genom sista sväng och vann överlägset på 1.15,6a över 2100 meter på 800-meterovalen.

– Han var fantastisk fin i dag, kommenterade segerkusken efter vinsten som var värd 25 000 kronor.

Det här var hästens första seger i fjärde starten i år efter det att nioåringen haft en längre bortavaro från tävlingsbanan. Den senaste seger dessförinnan kom i en Gulddivisionsfinal på Solvalla i slutet av mars förra året.

Kallblodshjälten Hallsta Lotus får dock vänta på sin första årsseger. Även han tävlade på Ovalla, ledde in på upploppet men fick se sig förbisprungen och slutade fyra bakom vinnande Krusen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Mantorp

Tisdag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 21 juli

Omgången: Det är Jackpot på V64 och fyra miljoner i potten, och ingen enkel omgång. DD-loppen känns väldigt öppna och spelvänliga och det gäller att ha streck sparat till slutet. Spiken har bra chans och sedan är det fel eller i alla fall för stora favoriter i flera lopp.  

Bästa spiken: 3 He’s a Diffacolt (V64-1) har en perfekt uppgift och jag tror att han vinner även om han får gå i dödens. Björn kommer ha full koll på alla motståndare och jobba in hästen i sin tröga stil över upploppet. Sund favoritspik!

V6-förslaget är på 1.800 kronor (enbart för alla rätt):

3 He’s a Diffacolt (1-8 )

7-3-1 (4-2)

7-2-5 (9-4)

3/ 15-8-4-6-5-2-1-11-12-13-7-10-9 (3-15)

6-5-2-7-4-10-9-12 (3-11)

3/ 4-10-1-2-12-6-5-7-11-9 (8-4)

1x3x3x1x8x11 = 792 kr

1xx3x3x14x8x1 = 1008 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

5,6-3 x 500

 

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 1-8-5 6-2 C: 4-9-7 

Spetsanalys: Pin Kronos är en bilföljare och hon tar ledningen, och över 1600 meter i toppform kanske Johan testar henne där framme? Annars är det favoriten He’s a Diffacolt som får överta, och favorit på det är det.

Loppanalys: Favorit är 3 He’s a Diffacolt och Björn Goop som visat bra form på sistone, men han är seg i loppen och hoppade näst senast 400 kvar utan chans mot bra hästar där Flex Lane vann. Han var senast ute i V75-finalen som var sönderstruken och Love Dancer lekte hem från ledningen, och han hängde mest med där bakom då han fick chansen – och att han spurtade piggt som jag läser i någon facktidning är svårköpt… Han trivs i Mantorp där han vunnit 3/3 starter, och får han överta ledningen av andrahandaren 1 Pin Kronos så lär han vinna. Nu är han rejäl och tuff att ta emot och bäst där framme, och senaste segern togs från dödens på 11,8, då det var debut med bike. Pin viker sig alltid och det är perfekt häst att ha på insidan, om inte bakom vill säga och med dunkel form eller bortlottat på övriga tänkbara så tror jag Björn löser detta oavsett löpning. Spik!

Kanske testar Johan 1 Pin Kronos i ledningen med dessa förutsättningar? Hon hängde med bra utan chans i Stoeliten senast där Your Highness vann före Fleetfoot Hanover och hon har sänkt tiderna hela tiden och står på tur för seger. Hon har inte körts i ledningen på länge, men har 1-2-2-2 från spets och senaste försöket var april 2014 då hon drog hårt med 11,5 på varvet och höll som tvåa. Chans, men tufft stå emot favoriten.

8 Der Är K.H.K. Boko såg fin ut senast då hon satt med krafter kvar i rygg på ledande Donna di Quattro. Spåret är uselt, men med lite glid duger hon.

5 Peter’s Lucky Day har gått bra men suttit för långt bak de senaste två loppen. Senast backade Magnus ut i ryggar i spåren i slutsvängen och upploppet var bra. Före det ett DD-lopp och bra sista 400 meter i spåren. Hon har varit ifrån sedan 8 juni, men borde hålla hyfsad form ändå och fäller många.

V64-2:

Ranking: A: 7-3-1 B: 4-2-5 C: 6-10-9-8

Spetsanalys: Snacka om startsnabba hästar! Golden Sid får Björn Goop i vagnen för första gången och brukar följa bilen, men är nog nöjd med rygg på Trixarn. Och han kanske inte ens kan svara denne som är hemskt explosiv. Livacious Lindy är mycket snabb och spetsade enkelt senast, men sida-sida med Trixarn känns det mer eller mindre omöjligt att komma till spets av egen kraft!

Loppanalys: Kul och rivigt lopp som är försök med final senaste ikväll och här med tre startraketer, men att 4 Livacious Lindy ska vara favorit känns inte rätt. Hon är en spetshäst som tagit sina fem senaste segrar från just ledningen men dit ska hon få svårt att hitta nu. Hon var fin senast och är uppåt i form igen och då drog hon undan från ledningen sista halvvarvet och vann enkelt. Före det fick hon regelrätt stryk av Pelikan Trio som plockade ner henne från dödens. Det luktar tufft lopp här och hon är överspelad.

Min vinnare är 7 Trust Launcher som gynnas av det högst troligt tuffa tempot inledningsvis, för hittar Peter bara ner i slagläge blir han tung att stå emot. Han visade toppform senast då han kördes i för hårt tempo i ledningen i ”tränarloppet” under Sprintermästaren, men han höll strålande. Han är tempostark och med snabba hästar brukar det spricka upp direkt och han är snabb i benen själv.

3 Trixarn svarade spets senast mot Star Advisor Joli och föll mot övermakten, men han gjorde som vanligt ett mycket tappert lopp då han går i ledningen och han ger sig inte utan strid därifrån. Samtliga 13 segrar de senaste åren är tagna från ledningen, och just över 1600 meter älskar han att gå där framme då 8/9 senaste segrarna är över kort distans. Han lär leda mycket länge, och hur bra Star Advisor Joli är fick vi se i lördags då han spetsvann på V75 med 30 meter till tvåan…

Loppets tokdrag är 1 Fruitcake som håller som knallform och senast gick hon i mål med sparat bakom trötta hästar och det var på pigga ben, där tre bra V75-hästar gjorde upp och Jonathan Palema höll undan. Hon toppspurtade på Åby och kommer hon till är hon giftig bland trötta hästar och bara 3% är betydligt roligare att strecka henne till än att betala för favoriten!

Ledarryggen är vikt åt 2 Golden Sid, som jag inte tror kan svara Trixarn och det är en perfekt rygg. Han är en klockren följehäst och kan tuppa förbi med fritt om de kört för fort. Första Björn på en lite ovillig typ är ett plus såklart.

V64-3:

Ranking: A: 7-2-5 B: 9-4-6-1-3-8 C: – 

Spetsanalys: Diora Sound sprang i spets senast och varvade på 11, och visade näst senast att hon är snabb direkt första stegen. Jag tror att Anders vill köra i ledningen igen. Spoil Me kördes i ledningen i E3-kvalet och gav upp – men det var mot Creme de La Creme – dock menade Walmann att hon är mycket bättre i ryggar och borde tas lugnt.

Loppanalys: 7 Spoil Me är knapp favorit, och hon är bra och framförallt snabb. I E3-kvalet näst senast kom det ingen att släppa till och hon fick gå i ledningen, och gav sig över upploppet. Det är en liten märr och det var lite av David mot Goliat då maffiga Creme de La Creme kom upp på utsidan i slutkurvan. I tröstloppet senast spurtade hon vasst från kön med 10,5 sista halvvarvet och var då ute i femtespår genom nästan hela svängen och var ändå nära vinnaren i mål. Hon är snabb ut, men klart bäst i ryggar så kanske laddar kusken inte i litet fält? Bra chans att blåsa till dem i spåren.

5 Port Ellen Broline gick bra över upploppet senast och tiden är vass för att vara treårig märr. Det som drog ner intrycket lite var att hon sprang nedåt över upploppet och fick korrigeras några gånger – annars hinner hon nog fram till segern för det var nära i mål. Det vore nog klart bra för henne att springa på innerspår och kanske, kanske kan Peter forcera henne till ledningen efter ett halvvarv? Dock troligare med lopp i draget där framme.

2 Diora Sound var snabb till ledningen vid segern för tre starter sedan och var helt överlägsen via 12,5 sista 500 metrarna. Senast kördes hon till ledningen efter 600 meter och det var 08 första 500 och 11 på varvet och hon höll fullt godkänt även om hon var slagen på upploppet. Hon tar ledningen, och kanske körs hon där igen men Anders verkar inne på att söka ryggar.

V64-4:

Ranking: A: 3 B: 15-8-4-6-5-2-1-11-12-13 C: 7-10-9 

Spetsanalys: Kvicka hästar då 2,3,4 alla tagit ledningen flera gånger. Jula Hardhead höll ut Teyla enkelt senast från innerspår, men borde få svårt att svara Whiskey Akema som var mycket rapp i volt med spår 2 i våras. Minst lika snabb i benen är Sally Jovalley, men från spår 4 ska det mycket till för att komma förbi.

Loppanalys: Oväntat klar favorit har 3 Whisky Akema blivit, men han har en mycket fin uppgift. Jag tror att han har bra spetschans som han öppnade från andraspår i våras, och han visade toppform senast då han gick en rejäl spurt sista 500 metrarna och kopplade grepp för att åka dit kort före mål. Det var mot kapable Hollywood Maker och från ledningen är det bra segerchans. Jag spelar utgång med favoriten då det rensar grymt bakom. Han bör vinna från ledningen.

Klar andrahandare är 4 Sally Jovalley som tog två raka på bra vis från ledningen och spurtade bra senast då luckan kom. Det blir svårt att nå ledningen som jag läser loppet, och därmed är hon för mycket spelad.

Tvåa lägger jag kapable 15 Emil Tuffing som var strålande i debuten för Djuse då han vann trots att han fick jobba mest hela vägen för att freda sig. Sämre efter det, men nu har han pausat och kommer med laddade batterier och är för lite spelad.

Det är vidöppet om favoriten bränner och jag tar alla på andra lappen.

V64-5:

Ranking: A: 6-5-2 B: 7-4-10-9-12 C: 3-11-1 

Spetsanalys: Snabba hästar och lurigt att sia om spets. Prince de Mai kan vara först till plankan men han släpper. Remember Isle är grymt svårbedömd även om hon har tagit ledningen i Italien. Quarter of An Hour kan öppna om Claes vill och Drogba Bob var oväntat bra med senast första biten. Kanske laddar Peter för spets och har viss chans att köras dit.

Loppanalys: 2 Lillaxel är favorit och han vinner lopp snart då han gör fina lopp hela tiden men aldrig får sticka nosen först. Flera gånger har han gjort jobbet men åkt dit i sista steget. Senast hamnade han illa till på Visby men gick bra i spåren vilket är svårt på Skrubbs. Nu blir dewt troligen helstängt för att vara med bättre från start och han kan vinna, men spelvärdet är lågt på en häst som ”aldrig” sätter huvudet först.

Jag chanstippar 6 Drogba Bob som var klart positiv senast, dels öppnade han mycket bättre och var jämnsnabb med kvick häst och han höll farten starkt över upploppet i våldsamma avslutningen. Det var efter lång vila och han bör vara ännu rappare och bättre nu och det viskas om att det kan bli skygglappar nu dessutom. Det finns viss chans att forcera till ledningen då flera verkar mindre sugna på att offra sig för ledningen innanför, men det kan ändå vara lite långsökt. Som han gick senast borde det passa med 1600 meter och gå i jämn fart och bra värde i honom.

5 Remember Isle gör debut för Stenströmer och på intervju med Jepson i lunchsändningen lät det bra från tränaren. Läget måste vara bästa tänkbara och distansen likaså och jag tror på bra insats direkt, kanske till och med blir ledningen. Jag chansar upp och spelar DD.

Loppet är jämnt och med bättre spår hade 7 Elit Sjöhammar kunnat vara en spik. Han var tapper på Visby från ledningen, och kommer Ville till ledningen är det bra chans, men det bör vara upptaget där eller kosta mycket.

V64-6:

Ranking: A: 3 B: 4-10-1-2-12-6-5-7 C: 11-9

Spetsanalys: Missing the Blues har tagit ledningen i 10-öppning från innern. Hållit spets 2/4 med innerspår, senaste försöket blev det galopp långt innan start. Borde ha bra spetschans felfri! Grinnebys Orion var snabb senast men det såg bättre ut än det var och sida-sida är det svårt att ta sig förbi.

Loppanalys: Nytt öppet lopp och man har lagt helt rätt lopp på DD-spelet för här är det åter riktigt spelvänligt! Jag tänkte gå på Staro In Fact som tyvärr blev struken på eftermiddagen, och då vänder jag på steken och spelar 3 Mouron Rouge! Jag har mer och mer feeling för att han kommer vinna. Han gjorde comeback efter kastrering senast, agerade lite trögt och banan passade nog inget vidare på Arvika och han galopperade i rygg i spåren på sista långsidan. Man var låga i intervjuerna men han var ändå hårt spelad, och krafter hade han kvar vid galoppen! Det är en bra häst och han kan absolut vinna från bra läge och det borde bli hyggliga odds med honom på DD. Utgång och DD-spik!

2 Grinnebys Orion spetsvann på fredagslunchen senast, men det var ett skräplopp sedan Bobo galopperat i sista kurvan och sa egentligen inte så mycket. Jag tycker även starten var billig och han måste vara ännu snabbare för att nå ledningen här, och kan bli synad och ingen feeling för honom som favorit.

4 Incredible Rex var tvåa bakom mitt drag då de möttes, då som 42-oddsare och nu mer spelad. Det svänger fort i hockey! Han var ändå lite klen senast då han släpptes till ledningen, även om det kostade lite första halvvarvet och han gav sig enkelt. Kan bättre än så och räknas tidigt, jag lägger honom tvåa.

10 Made Black Beauty har jag jagat under året, och det var positivt upplopp bakom Princess of Love senast och bra tryck in i kaklet. Chans och lite spelad är hon.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter: "Det är något som stör Father Patrick"
Nästa nyhet
Takter: ”Det är något som stör Father Patrick”

Takter: ”Det är något som stör Father Patrick”

Årets säsong har inte utvecklats alls som man förväntat för amerikanske superstjärnan Father Patrick. Nu vill Jimmy Takter låta hästen undersökas av veterinär.

Den i år fyraårige Father Patrick gick fram som en ångvält i de stora treåringsloppen i fjol och tränaren Jimmy Takter menade att det är den bästa häst han någonsin tränat.

Därför var såklart förhoppningarna stora inför årets tävlingssäsong. Men efter att ha vunnit årsdebuten har det inte fungerat för Cantab Hall-sonen. I sin senaste start slutade han sist i Hambletonian Maturity.

– Det måste vara något fel, men jag kan inte hitta något. Jag måste nog ta honom till en veterinär för det är något som stör honom. Han har känts kanonfin inför sina senaste starter, men väl i loppen har det varit tomt, säger tränaren Jimmy Takter till harnessracing.com.

Father Patrick har fått stryka på foten för året stora utropstecken Jl Cruze i flera starter på sistone. I det senaste loppet var han 22 längder efter den samme.

– Jag vet att de andra hästarna är bra, men för att vara helt ärlig, han ska inte behöva få stryk av de hästarna, säger Takter.

Läs även: Full pott för Takter i Stanley Dancer 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Supermöte att vänta i EM för 5-åringar
Nästa nyhet
Supermöte att vänta i EM för 5-åringar

Supermöte att vänta i EM för 5-åringar

Det ser ut att bli ett riktigt häftigt möte på Jägersro när EM för 5-åringar körs under Åbergs-kvällen. Både Papagayo E. och Robert Bi aviserar start.

Nästa tisdag, den 28 juli, körs Hugo Åbergs på Jägersro men det är långt ifrån bara huvudlöpningen som tilldrar sig uppmärksamheten under Skånebanans fullspäckade afton.

Samma kväll ska även European Championship for 5 years old, eller EM för 5-åringar, avgöras. Och när UET-länderna nu anmält sina kandidater kvarstår 17 hästar. Startlistan kommer innehålla max 12 hästar.

Norska stjärnan Papagayo E. Foto: ALN

Sverige har anmält tre stycken, vilket är det maximala antal deltagare som varje land kan få med i loppet, och Ivar Sånna är förstarankad före Boys Going In och Calvin Borel.

Loppet ser för övrigt ut att kunna bli ett riktigt supermöte då både nya norska fenomenet Papagayo E. och i Italien födda (men Nederländerna tränade) Copenhagen Cup-vinnaren Robert Bi är rankade först av respektive land.

Den slutliga startlistan fastställs under onsdagen. Förstapriset är 450 000 kronor och loppet körs över 2140 meter med bilstart.

De preliminärt anmälda är:

Sverige:
Ivar Sånna
Boys Going In
Calvin Borel

Norge:
Papagayo E.
Viking va Bene

Finland:
Jonesy
Greenleaf Slim

Danmark:
Tumble Dust
Tycoon Conway Hall
Takethem

Italien:
Robert Bi
Rod Stewart
Ringostarr Treb
Royal Blessed
Red Rose America
Roxanne Bar
Roger Prav

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Oviken
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Oviken

Tisdag: V4-tips till Oviken

Omgången: Lilla Ovalla kör sin tredje och sista tävlingsdag för året och har verkligen fått till fina tävlingar. Förutom fyrbenta attraktioner som Sanity och Hallsta Lotus har man även lockat till sig Torbjörn Jansson som medverkar i flera lopp. Spiken finner vi direkt i den första V4-avdelningen där Tina Blessen måste ha toppchans. Det rör sig om en av Norges bästa treåringar som ska lägga det här sällskapet på ryggen. Jag väljer att gardera upp både Sanity och Hallsta Lotus i deras respektive lopp och spelar mot den förstnämnde på LD och förlitar mig i stället på Action Launcher som LD-spik. Han kan för övrigt vara tänkbar som chansspik på det mindre V4-systemet.

Observera att Ovalla är en 800-metersbana och att endast sex hästar ryms i det första ledet när det handlar om autostart.

V4-Spiken:

4 Tina Blessen (V4-1)

LD-Spiken:

2 Action Launcher (LD-2)

V4 – Systemförslag:

V4-1: 4 Tina Blessen (1-3)
V4-2: 2,5,9 (3-1)
V4-3: 1,2,8 (7-5)
V4-4: 2,4,6,10,11,12 (9-5)

1x3x3x6 = 54 rader x 10 = 1080 kr

LD – Spelförslag:

LD-1: 2,9
LD-2: 2 Action Launcher

2 komb x 500 kr = 1000 kr

V4-1

Rank: A: 4. B: 1-3-8-6-11. C: 2-10-7-5-9.

Spetsanalys: Tina Blessen är snabb ut och brukar gå i ledningen, men kanske inte laddas för fullt från början. H.E.C. Theofaks kan nå till täten från ensamt springspår.

Loppanalys: 4 Tina Blessen är en synnerligen lovande treåring som laddas mot det norska Kriteriet i höst och som borde ha en toppchans här. Moe Odin-sonen inledde sin karriär med fem raka segrar innan han fick ge sig som trea mot riktigt tufft motstånd senast. Låt vara att det är en treåring som möter äldre kamrater, men det bör inte bekomma den talangfyllda travaren. Tina Blessen är kvick ut och det är sannolikt att det blir ledningen i ett tidigt skede. Det enda orosmomenten skulle väl vara att det blir väl trångt från fjärdespåret, men felfri borde ingen kunna röra. Vi spikar.

Bakom tycker jag främst det är hästarna på den första volten som ska kunna utmana om tipsettan har en dålig dag. 3 Seter Birk är rutinerad och var fin vid segern för tre starter sedan. 1 Töff inledde året starkt men har inte startat på ett tag. 8 Sörengjo känns mest intressant av tilläggshästarna och 6 H.E.C. Theofaks skulle komma till ledningen vilket gör honom till en fidus.

V4-2, LD-1

Rank: A: 5-2-9. B: 3-1. C: 6-4-7-8.

Spetsanalys: Det troligaste är väl att Sanity blåser till ledningen men Leo On Line lär säkert försöka svara ut.

Loppanalys: Stjärnan 5 Sanity har gjort tre starter i år efter en längre frånvaro. Ännu fattas en seger för säsongen och det är väl en bit kvar till den form som hästen visat i fornstora dagar. Senast tog han en tur till Leangen men åkte dit på linjen som storfavorit. Vi får ändå förmoda att Sanity blir bättre med loppen i kroppen och dagens uppgift ser tämligen så överkomlig ut för en häst av den här kalibern. Valacken är snabb från början och det ska nog till en del att stoppa honom från ledningen här. Men bommar Ulf Eriksson spets är Sanity i fara och vi garderar.

2 Leo On Line har tagit två raka segrar på Oviken respektive Hoting och verkar trivas på ”småbanorna”. Gamlingen är rapp från början och lär säkert försöka svara ut Sanity och lyckas det är det nog en bra segerchans. Vinnarhålet bakom den samme är förresten inte så dumt det heller.

9 Vacqueyras måste vi också ha med. Det är som bekant en väldigt kapabel sort men som gjort bort sig med galopp flera gånger på rad på sistone. Formen är dock avsevärt bättre än raden; för tre starter sedan hoppade han bort en klar seger 50 meter från mål och senast gick han starkt efter galopp.

Vid vidare streckande är såklart 3 Parkin intressant på den kapacitet vi vet finns inombords och 1 Global Millionarie lär få ett bra lopp och kan skrälla.

V4-3, LD-2

Rank: A: 2-8-1. B: 7-5-3. C: 6-4-9.

Spetsanalys: Offshore Dream är snabb ut men brukar vilja släppa, jag tror att ledningen är vigd åt Action Launcher.

Loppanalys: 2 Action Launcher har gått bra hela året och håller bättre form än vad raden kanske antyder. Senast var han ute i ett försök och final-lopp på Östersund där han satt fast med krafter kvar för länge båda gångerna. Spurten till slut i finalen var pilvass. Action Launcher är mycket snabb från början och det gäller bara att övertala invändige Offshore Star om vem som ska ha spets, lyckas det tror jag han vinner.

8 Outrunner är en bra sort i grunden som funnit stilen i lite lättare omgivning på sistone. Han kommer med tre raka segrar från liknande uppgifter. Bakspåret nu är emellertid mindre attraherande och nog är det risk att han inte riktigt kommer till här.

1 Offshore Star håller också bättre form än raden. Näst senast var han ute mot hård konkurrens på V75. Hästen är väldigt snabb från början och lär säkert kunna svara ut tipsettan, men man brukar vilja släppa och jag baserar tipset på det. Fel har jag dock haft förut, och hästen streckas oavsett om det blir spets eller vinnarhålet.

Jag tycker dessa tre ska vara dom som slåss om segern men ytterligare streck kan vara värda på 7 Zeb Lie Star som duger långt i de här gängen och återkommer med nyladdade batterier efter kortare uppehåll. 5 Lischla Dunder har gjort flera vassa lopp på sistone och första årssegern kan komma här med klaff. 3 Ibra Gigant var fin vid seger på just Oviken senast.

V4-4

Rank: A: 6-4-12-11-10-2. B: 9-5-1-3-7.

Spetsanalys: Lome Flickan är kvick ur volten men släpper troligen till Gjerv Prinsen om den kommer iväg. Storm Odd kan öppna och kanske kan vara tidigt framme och ställa en allvarlig fråga.

Loppanalys: Riktigt kul för lilla Ovalla att få kallblodshjälten Hallsta Lotus till sig under sin säsongsavslutning. Jag väljer dock att gå emot hästarna på dubbla tillägg som jag tror kan få mycket långt fram om loppet tar den utveckling jag förutspår.

I stället chansar jag med 6 Storm Odd som tipsdrag. Det är en segervan norrman som förvisso inte har någon seger i sina senaste starter men som för den sakens skulle inte är i avsaknad av form. När han senast gästade Sverige, Östersund i april, vann han lätt mot stabilt motstånd. Torbjörn Jansson sitter upp nu vilket är extra intressant och jag bygger tipset på att Storm Odd kommer riktigt bra till direkt (kanske rent av spets innan 500 meter?) och därmed skaffar sig ett stort försprång gentemot köhästarna.

4 Gjerv Prinsen är också ett kul bud och känns som klart bäst på start. Var faktiskt helt överlägsen när han vann på Östersund i mitten av maj och har en rolig uppgift här. Han är inte helt stabil på hovarna, men kommer man iväg lär det bli ledningen och därifrån säljer han sig dyrt.

12 Hallsta Lotus är såklart långt ifrån så bra som han var när han var som bäst, och det kan man knappast heller begära av femtonåringen. Tre starter har han gjort i år och han var helt okej som tvåa senast, då efter lite uppehåll. Det är många att runda här från 40 meters tillägg över 800-metersbana men det vore tokigt att tro att han inte duger till att göra det.

Fler bra hästar finns där bak. Så som 11 Best Elden som håller fin form och avgjorde till seger på Hoting senast. 10 Krusen gör heller sällan ett dåligt lopp och den av bakhästarna som kommer bäst till lär vara med på målfotot. Vi ska också strecka 2 Eikprins som är riktigt bra i grunden men som är ett frågetecken eftersom han inte startat på nio månader. Kapacitet att vinna finns det säkert.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen AM jagar ny seger i Svensk-Nordiska

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson