En av svensk travsports största stjärnor genom tiderna gästar Elitloppet. Maharajah ska tackas av inför den månghövdade Solvallapubliken.

Landets mest folkkära travare på senare år avslutade sin tävlingskarriär i vintras. Men på Elitloppssöndagen är Maharajah tillbaka. Prix d’Amérique-vinnaren ska tackas av på hemmabanan inför alla travfans.

"Marre" får möta Elitloppspubliken. Foto: ALN

Maharajah hade en fenomenal karriär som förutom bataljerna i Paris även innefattade bland annat segrar i Olympiatravet, Derbyt och Kriteriet, men i Elitloppet blev det aldrig någon start – fast han var med i startlistan 2013. Då fick stjärnan strykas bara dagarna före.

– Det är därför extra roligt att alla som älskar trav får hedra honom här på banan just under Elitloppsdagen, säger Solvallas sportchef Markus Myron till elitloppet.se.

Det är vid 12.20 på söndag som Maharajah och hela hans entourage kommer möta Elitloppspubliken. Hästen ska defilera förbi publiken och i vinnarcirkeln officiellt plocka av sig tävlingsskorna, innan en fortsatt karriär som avelshingst tar vid.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse när vår stjärna tackas av i vinnarcirkeln. Det kommer bli väldigt känslosamt för oss alla, säger Annika Lindblom hos ägarna Travkompaniet till elitloppet.se.