Det blir ingen start i Elitloppet för Digital Ink. Det beskedet lämnar tränaren Stefan Melander på fredagsförmiddagen.

Trav-Sverige inväntar Stefan Melanders beslut om stallets båda superstjärnor Digital Ink och Nuncio ska starta i Elitloppet.

Nu är det i vilket falla avgjort att Digital Ink inte kommer starta. Under fredagsmorgonen lät ”Tarzan” meddela för Expressen att stjärnan tvingas avstå superloppet. Det efter morgonens träningsjobb.

Stefan Melander avstår Elitloppet med Digital Ink. Foto: ALN

– Jag var nöjd med honom i jobbet, han kändes fin. Men han ska inte starta, han låg inte rätt i pulsen. Jag körde på med honom för jag ville ha ett test, säger Stefan Melander till Sportexpressen.se.

Digital Ink gick fram som en ångvält i Guld-divisionen i vinter och vår och står fortsatt med sju raka segrar. Han fick en inbjudan till Elitloppet, men efter att han drabbats av en infektion inför den tilltänkta starten på Mantorp den 18 april ströks hästen. Återbud lämnades till Olympiatravet och nu alltså även Elitloppet.

Enligt Stefan Melander kan i stället en start i Jämtlands Stora Pris den 6 juni bli aktuell som nästa lopp för ”Inken” men det är ännu inte definitivt bestämt.

Huruvida Nuncio, som sedan tidigare inviterats till Elitloppet, kommer att starta eller inte är ännu inte avgjort men ett besked väntas under fredagen.