Royal Fighter till Elitloppet? Det var i vilket fall en riktigt svettig uppvisning som sjuåringen bjöd på i Meadow Roads lopp. Segertiden: 1.09,8!

Vad sägs om Royal Fighter som en sista minuten-bubblare till Elitloppet? Omöjligt är det inte. Den av Per K Eriksson tränade sjuåringen blev på onsdagskvällen en kandidat att tilldelas en av de sista rosa biljetterna.

Royal Fighter bjöd på en absolut toppinsats i Meadow Roads lopp. Varenne-hingsten dundrade på i ledningen, var aldrig i förlustfara och kom i mål på maffia 1.09,8.

Royal Fighter. I toppform. Foto: ALN

– Det känns helt fantastiskt, vilken fruktansvärd häst! Jag visst vad jag hade att åka med, men kanske inte att han skulle vara så här bra…,sa en smått chockad segerkusk Jennifer Tillman i vinnarcirkeln.

Royal Fighter följde bilens vinge i starten och spetsade. Men Lutfi Kolgjini var som väntat högst intresserad av att utmana bakom Quick Fix. Men tji fick Jägersrotränaren. Royal Fighter hade inte för avsikt att släppa någon förbi sig den här kvällen. Någon gång under loppet.

Klockorna visade på 1.05,8 efter första 500 meterna och här gav Kolgjini slaget om spets förlorat och tog ner Quick Fix i rygg på den framstormande ledaren. Royal Fighter å sin sida bara fortsatte. Kilometerpasseringen gick efter 1.08,9 och genom sista sväng stack ledarhästen undan.

Daley Lovin avslutade bra och närmade sig över upploppet, men Jennifer Tillman behövde aldrig känna någon direkt förlustfeeling – Royal Fighter höll igång femstjärnigt och vann säkert. Ordentlig segergest vid målgång, som sig bör.

Segertiden skrevs alltså till 1.09,8a över 1640 meter. En pustning av Delicious U.S. löpningsrekord från i fjol med fyra tiondelar. Royal Fighter själv förbättrade sitt eget personliga rekord med 1,4 sekunder.

– Om han kommer ur det här på rätt sätt och vi får frågan, är det klart att vi säger ja. En sådan chans får man inte så ofta. Jag tror han skulle passa väldigt bra där, sa tränaren Per K Eriksson i ATG Live på frågan om Elitloppet kan bli aktuellt.

Daley Lovin riktigt bra som tvåa på en tiondel långsammare tid än vinnaren, Global Money kom in som trea. Quick Fix mattades sista biten och blev oplacerad.