Det ser inte ut att bli någon svensk representant i Kusk-VM i februari. Björn Goop avstår mästerskapet.

Björn Goop har varit nära att ta hem såväl Kusk-VM som EM de senaste åren. Vid senaste VM, 2013 slutade han på silverplats och från årets EM följde en bronsmedalj med hem. Sveriges ”ständige” kuskchampion var också uttagen att köra för Sverige i det kommande Kusk-VM – men nu nobbar Goop mästerskapet som körs i Australien med start den 21 februari.

Danmarks Knud Mönster är regerande EM-mästare. Foto: ALN

– Jag har varit i Australien och Nya Zeeland och kört tidigare och vunnit där. Jag har tävlat oerhört hårt i helt år här hemma, så jag har full fokus på våra kunders hästar. Det är en liten jippobetonad grej det där också, säger Björn Goop till Tidningarnas Telegrambyrå.

Som det ser ut i nuläget kommer ingen annan svensk kusk att ersätta Goop. Det sedan kvalificering till VM sker genom att placera sig högt i det föregående EM.

Kusk-VM avgörs under 21 februari till och med 1 mars på sammanlagt sex banor i Australien. Det är Frankrikes Pierre Vercruysse som är regerande världsmästare.

Läs även: Björn Goop mot Tim Tetrick i Kusk-VM