Segern i Breeders Crown blev avslutningen av Commander Crowes karriär. Det meddelar tränaren Fabrice Souloy på twitter.

Commander Crowe triumferade stort i Breeders Crown på Meadowlands för knappt två veckor sedan. Loppet var på förhand menat som stjärnans sista start i karriären. Men efter att elvaåringen åkt tillbaka till tränaren Fabrice Souloy i Frankrike efter segern, öppnades spekulationer kring om det skulle bli tävling även 2015.

Men under onsdagskvällen lät Fabrice Souloy via sitt twitter-konto meddela att fuxen inte kommer tävla mer. ”Det är aldrig lätt att säga adjö, tack för de här 5 åren tillsammans Commander, du är fantastisk”, skriver han.

Commander Crowe har under sin oerhört framgångsrika karriär vunnit 61 av sina 106 starter och travat in 34,3 miljoner kronor, vilket gör honom till den näst vinstrikaste svenskfödda travhästen genom tiderna.

Läs även: Commander Crowe åker hem – till Frankrike

Läs även: Vilken avslutning, Commander Crowe!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bo Eklöfs karriär i fara – efter ögonskada

Bo Eklöfs karriär i fara – efter ögonskada

Bo Eklöf kan komma tvingas sluta med löpkörning helt. Det sedan han riskerar att bli blind på ena ögat efter en olycka.

Bergsåkerskusken och Wången-läraren Bo Eklöfs kuskkarriär kan i värsta fall vara över. 58-åringen har drabbats av en svårare ögonskada som kan leda till blindhet på ena ögat. Olyckan skedde oturligt i hemmet när Eklöf lekte med sin son, som då råkade få in ett finger i hans öga varpå det skadades.

– Ja, det var väl egentligen en osannolik otur. Först var det tal om operation, men det visade sig att jag har fått inflammationer på tre ställen på ögat så det går inte att operera nu. Just nu får jag behandling för inflammationerna var fjärde timme. Det är som att hälla salt i ett sår, säger Eklöf till Östersunds-Posten.

De tilltänkta styrningarna i veckan är av uppenbar anledning inställd. Nu återstår att se om Bo Eklöf kan återkomma framöver.

– Om jag bara kommer att kunna se med ett öga i framtiden så är valet inte svårt. Jag tycker inte man ska utsätta andra kuskar för att köra då. Jag har alltid varit kritisk mot att man får köra med bara syn på ett öga. Det står jag för. Det är svårt nog med två ögon.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amazon Am suddade ut svenska rekordet
Nästa nyhet
Amazon Am suddade ut svenska rekordet

Amazon Am suddade ut svenska rekordet

Amazon Am fick en perfekt resa fram till upploppet och kunde avväpna sitt motstånd retfullt enkelt i Big Noon-Pokalen. Segertiden var nytt svenskt rekord.

Segerkrans på Amazon Am. Foto: ALN

Amazon Am var kullens kanske mest klarast lysande stjärna i fjol, men i år som fyraåring har hon inte fått fullt lika stor utdelning på sin kapacitet. När klassiska Big Noon-Pokalen avgjordes på Solvalla under onsdagskvällen var Robert Bergh-stoet tillbaka i rampljuset.

Loppet, som kördes med de treåriga travarna tjugo meter före de fyraåriga, avverkades i bra tempo. Hero Sjöhammar anförde fältet och fick snart Lotuscherie utvändigt om sig. Första varvet travades efter 12,6 och Robert Bergh som inlett som trea på innerspår med Amazon Am började leta sig ut i andraspår mellan hästar.

I sista sväng var det dock fortsatt en låst position för Amazon Am men in på upploppet uppenbarade sig luckan och Gigant Neo-dottern, gick ut i tredjespår, tackade för kaffet och kopplade greppet väldigt lätt via en pilsnabb avslutning. Segern togs på 1.11,7 över 2160 meter voltstart och noteringen var en ordentlig putsning av Peignors gamla svenska rekord för fyraåriga ston med 1,5 sekund.

Förstapriset i loppet var 200 000 kronor och bärgades före Diego M. Boko som spurtade riktigt bra och Rugiada dei Rex – samtliga tre främst placerade således fyraåringar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Mantorp

Torsdag: V4-tips till Mantorp

V4 Mantorp 4/12

Omgången: En “vanlig” lunchomgång på Mantorp där avslutande V4-loppet är minst sagt en tunn soppa, och den tveksamma klara favoriten på förhand är tyvärr struken under förmiddagen… Roliga spiken har toppchans att spetsa hem det och det är alltid skönt att få spiken avklarad direkt, och jag spikar även i andra och spelar enbart fleris på V4!

Roliga spiken: 1 Unexpected Guest (V4-1) är en startkanon, körs av en vaken kusk och jag tror att Evelina och hästen tar sin tredje seger tillsammans, på fem starter och detta från ledningen! 

Sunda spiken: 4 Staro Hey Joe (V4-2) tar jag ställning för då jag tror att denna fyraåriga kille är tuffare en den treåriga tjejen (Barca). Jag var imponerad senast och tror på ny kross från dödens om så behövs med första BG i vagnen! 

V4-förslaget är på 880 kronor:

1 Unexpected Guest (5-6)

4 Staro Hey Joe (2-5)

5-1-2-7-4-9-3-8 (10-6)

5-3-10-12-11-7-1-9 (4-2)

Fleris 1: 1x1x8x8 = 128 kr x 5 = 640 kronor

Fleris 2: 1x1x3x4 x 10 = 240 kr

 

LD-förslag på 1000 kronor: 

4-5 x 700

4-2 x 300

V4-1:

Ranking: A: 1 B: 5-6-8-9-11-3 C: 2-7-4-10 

Spetsanalys: Unexpected Guest har varit snabb många gånger och även tagit ledningen i snabba öppningar två gånger för Evelina Månson som kör idag. Detta från spår 2 och 4 och blir inte lätt att komma förbi från start, näst senast var det 08 första 500 till ledningen och bara brakade först. Cosmos Limburgia är den som kan utmana om Björn trycker av, höll upp innerspåret med längder men är bättre i ryggar så kanske inte maxas – senast tog Johan upp.     

Loppanalys: Här tror jag på spets och slut för 1 Unexpected Guest som verkligen står på tur för en vinst! Näst senast blev han överfallen av Kim och Superspicy och det blev 08 första halvvarvet innan Fredde släppte. Dessa båda var långt före flocken hela loppet, och ännu på upploppet var det dessa som stred med jättefavoriten Bonito Hornline som dock fick dit skallen. Senast körde Ginman (överlägset namn!) avvaktande men det såg ut att vara en del sparat då hästen galopperade i en lite tight situation i sista sväng då han var på väg utåt. Efter längre svacka har nu stall Fredrit Persosn uppåtform och man har faktiskt vunnit tre av tio senaste loppen. Hästen är väldigt startsnabb, har gått bra för Evelina som vunnit i 2/4 starter med hästen och detta ska vara spets och över! Jag fyller på fina statistiken med att 5/8 segrar kommit från spets.

Motbud både vad gäller spets och seger är främst 5 Cosmos Limburgia som är snabb i benen och brukar spetsa, men trots Björn tror jag inte hästen tar sig förbi Guest. Man måste vara ärlig och säga att Cosmos inte gärna vill vara först i mål, och att enda segern kom hösten 2013 och det är elva starter sedan är ingen tillfällighet. Nu ska sägas att hästen varit förbättrad hos Johan, och höll bra i spets i hårt tempo för tre starter sedan. Näst senast satt han fast utan att tömmas, men senast var han trist då han inte ville springa förbi över upploppet. Björn har kört en gång, galopp i spets under Elitloppshelgen och kanske kan väcka det som kräva. Blir dock även hårt lirad.  

6 Angelo Azzurro spurtade faktiskt bra i skymundan senast då han tog flera hästar över upploppet på Jägersro – det brukar vara starkt besked och det var trots allt underkant 12 sista 500. Formen är på gång och det finns en del kapacitet.

8 Breezer har form och såg fin ut senast då han galopperade i tuff spetskamp och sedan satt fast till kort före mål och sköt till bra. Han har vunnit hela 4/6 lopp på Mantorp.   

V4-2:

Ranking: A: 4 B: 2-5-11-3-1 C: 7-9-10-6-12 

Spetsanalys: Barca är snabb ut och har tagit ledningen 3/5 med framspår, och senast var hon riktigt rask då hon spetsade enkelt med snabba första 150. Solklar spetsfavorit  då övriga inte ens är snabbare och ska ta längder. 

Loppanalys: 2 Barca har varit lovande men inte riktigt blommat ut, och efter den fina spetssegern i maj blev det inga framgångar under sommaren. Det var bland annat i E3-l´kval då hästen galopperade, och efter startens sexa under StoChampionatet vilade hästen fyra månader. Att hon var väljobbad var inget snack om då hon blåste till ledningen och svarade Elsa Boko hela vägen även om hon fick ge allt sista biten, via 10,5 sista 500. Det är inte givet att hon går framåt med ett tufft lopp då hon gick i botten, men hon tar ledningen och kan såklart vinna. Hon har vunnit 2/3 gånger i spets.

Jag tror att 4 Staro Hey Joe är den tuffaste än så länge och spikar på LD! Det är en fyraåring som bara blir bättre och bättre och han är väldigt rejäl. Senast var det mycket övertygande då han mosade ledaren tidigt och bara klev undan då Eklundh ryckte tussarna på upploppet, och det såg ut att vara sparat trots dödens hela vägen och under 13 sista 700 metrarna. Jag tror han vinner den tunga vägen om det krävs, och att det är första gången Björn kör brukar sällan vara negativt! Han är klar favorit, lite oväntat klar och jag spikar på allt och spelar endast fleris på V4.

3 Javier Palema har kapacitet att vinna, men han var sjuk då han utgick på V75 näst senast och i comebacken förra veckan var han seg som sirap och han måste vara mycket bättre för att ha något med detta att göra. Han gick vad han kunde sista 700, i en bromstävling och det går inte att spela med honom på LD innan han visar form. 

Jag lägger 5 Tamali Winner före som Walmann låter uppåt kring, hon var rejäl vid segern i lite billigare gäng och sköt till bra bakom Digital Call för tre starter sedan. Given om man garderar min spik.  

V4-3:

Ranking: A: 5-1-2 B: 7-4-9-3-8 C: 10-6-12-11

Spetsanalys: Snabb öppning att vänta. Oakshoots Highland har faktiskt varit snabb två gånger med spår långt in på vingen, i somras var han näst snabbast bakom kvicka Lilo och oväntat snabb 20/7 från spår 4 mot kvicka hästar. Nu är innerspår värre, det har han inte haft men han har varit bra med första stegen och det är ingen skräll för mig om han håller upp. De är snabba utifrån och favorit är det på att han blir av med ledningen, 2,4, och 5 är alla klart snabba. Jag håller faktiskt Satisfied la Marc som spetsfavorit, han var riktigt snabb 14/7 och även 5/11 snabb första 100 och han kan blåsa förbi! Maxas inte han kan det vara Peaberry som blåser till tät spåret till trots, men på tre starter med 7-8 har han inte varit nära att spetsa.

Loppanalys: 1 Oakshoots Highland har startat en gång på 1600, gick bra som knappt slagen i spåren men fick upp farten för sent mot spetsigare Black Line L.G. Han har 2/3 för “Biffen” som får bra snurr på honom, och det bör han även få från start. Hästen har varit snabb två gånger jag hittat i arkivet, och det är ingen sakral om han håller upp sitt innerspår (som han har för första gången). Troligen är dock några för snabba över 1600 då det är snabbare typer med, och blir han över riskerar han hamna i maskin då det mer sällan spricker upp på 1600. I spets är det över, och han är bäst – då han visat både styrka och form vid segrarna, men notera att han varit feberstruken efter senaste loppet och är bräcklig favorit.

Jag går emot då han blir klar favorit och spelar på att 5 Satisfied la Marc drar till ledningen och stannar där! Han trivs bäst på 1600 meter där han har varit bland de tre i 8/10 starter – det är bra facit! Han var riktigt startsnabb då han stack till ledningen före Checco Boko och öppnade snabbt även näst senast innan kusken konstigt nog tog upp fast ledaren var en släpp-häst i Prins Alf. Jag tror att han kan blåsa förbi dem med bike om kusken maxar, och då bör han rinna undan. Han har två lopp i sig, och även om han var löjligt nedspelad senast så stånkade han på i dödens i seg stil, men nu 1600 och förhoppningsvis spets! Det kan bli barfota runt om, och att tränaren ligger lågt ser jag som oddshöjande!

2 Guanabana är tränaren uppåt kring och kusken sköter sig ofta bra då han får chansen, även om det är tuffare mot proffsen. Hästen är snabb i benen, men kom inte förbi Fantastic Ås i somras för Ove A och Gunnarsson är ingen dödspilot så det kan bli tufft att nå ledningen. Skulle hon nå dit, ja då är hon aktuell och jag spelar LD med henne.

7 Peaberry var överlägsen senast och riktigt fin då han bara  dundrade runt i biken, och satt fast bakom en kallnande häst före det och gick pressad sista 400 metrarna i skymundan. Kommer Tillman ner i slagläge duger hästen som mött bra hästar under senaste året.

9 Trixarn har vunnit 3/5 senaste på 1600 och gjorde det fullgott i comebacken senast som tvåa utan att få chansen bakom vinnaren. Björn har vunnit 2/3 med 8 Bam Bam V. – men han har nog gjort sitt bästa hästen redan… 

V4-4:

Ranking: A: 5-3-10-12  B: 11-7-1-9 C: 4-2-8-13

Spetsanalys: Above All Face har haft springspår tre gånger och faktiskt galopperat alla tre! En av dem från springspår på 20, då efter 100 meter men då han haft det på start har han galopperat direkt! Flera är osäkra och jag tror att Sweet Superina håller ledningen i kamp med Lambada Sun. Sedan får vi se vem av de mer betrodda som testar.   

Loppanalys: Vilket lopp alltså… (6 Above All Face var favorit och skulle dissas men är tyvärr struken… Hon var favorit bara på Björn Goop, ja och på att den alltid är betrodd av någon anledning trots att hon jagar första segern. För tre starter sedan stod hon ensam på start och tog ledningen, travade allt sämre och var slagen direkt in mot upploppet av Heart Jack. Sedan sprang hon med i skruttig stil. Näst senast galopperade hon ur volten och gick okej, men senast flög hon rakt upp efter 75 meter och var borta. Hon agerar korkat och som kortar steget efter att hon varit snabb ur volten och det är stor galopprisk igen – som båda tidigare med springspår.)

Nu är 5 Rebekka Ans favorit och på fart duger hon bra, men voltstart är ett aber! Hon var inte ens nära att trampa iväg felfritt från spår 2 på 20 3/9 då hon var i galopp på två. Nu framspår, och Kim är inte så vass på att hålla i första biten och galopprisken är överhängande! Hon var bra tvåa från spets mot Tarzans löfte Ruby Trap och felfri körs hon till spets och vinner trots en månads paus.  

Jag drar upp två skrällar, 3 Lambada Sun var det bra tryck i senast en bit ner i kön men det såg ut som hon slog ihop i temposkärpningen då hon gick med i spåren 800 kvar. Intrycket var formstarkt före galoppen och Sören såg påställd och vaken ut där han satt. Den är rätt bra från start för att vara bland dessa och skulle Söderkvist kunna köra till spets bland osäkra hästar känns det spännande. Hästen öppnade bra första stegen för Sören från springen 1/8 och “Biffen” är startsäker. 

10 Karizma Trot gick positivt näst senast som tvåa efter bra avslutning, och senast bet hon i trots att hon var slagen i ett bra lunchlopp på Valla. Formen pekar uppåt och här räcker liknande insatser bra.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Mantorp: "Vi tror på en bra prestation"
Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Vi tror på en bra prestation”

V4 Mantorp: ”Vi tror på en bra prestation”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gick bra senast vid segern men var lite entömd till slut. Vi åtgärdade honom efter det och han fick fått stå över två jobb. Han har sedan varit fin i träning och det är en trevlig häst att jobba med. Hästen är okomplicerad, vi tror på en bra prestation och han bör tjäna fina pengar. Från start är han bara medel och Björn får nog ta det lite vackert från start då det annars finns lite galopprisk. Barfota fram igen, säger Peter H Sjöberg.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävletravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Unexpected Guest – Det har blivit en del galopper på slutet men senast var det inte hästens fel då kusken körde upp i vagn. Risken är att han blir het upp till vingen men hästen känns mer harmonisk nu. Jag tror han gör ett bra lopp och förutsättningar är passande då han är snabb ut och gillar kort distans. Det blir fortsatt barfota ifall banan tillåter det, säger Fredrik Persson.

4 Wirano Wallstreet – Han gjorde comeback efter uppehåll senast och jag tycker han stod fär en fullt godkänd insats som femma. Han var aldrig med chans men höll farten bra hela vägen och jag var nöjd. Vi har bra läge nu, och dessutom formstark kusk, men jag har svårt att se hästen vinna det här. Skor runt om, säger Dag Johansson.

5 Cosmos Limburgia – Han travade bättre än någonsin senast men distansen var ett halvvarv för lång. Sprinterdistans är hans bästa och han är snabb ut. Vi tror på en bra prestation då det känns som toppformen närmar sig. Han har tränat på bra efter förra starten och kommer tävla barfota bak igen, säger Peter H Sjöberg.

8 Breezer – Han galopperade då kusken tog i honom senast och hästen ådrog sitt ett balltramp. Han visar inget negativt i jobben och jag räknar med en bra insats. Spåret blev dåligt och det blir nog tufft att spetsa mot femman även om min är snabb. Utvändigt ledaren hoppas vi slippa men det ser ut att vara risk för den positionen. Denna gång blir det ingen jänkarvagn och det är skor runt om igen, säger Björn Trulsson.

9 Ballerina River – Hon var väldigt bra där ett tag, och jag tycker hon stod på tur, men så kom en halsinfektion och förstörde det hela. Den gick över ganska fort och hon tappade inte så mycket på det. Jag tycker att formen ska vara bra och vi kommer chansa med ett par intressanta ändringar. Kim tyckte vi skulle testa henne i hans vagn och dessutom kommer vi rycka alla skorna för första gången om banunderlaget tillåter det, säger Susanne Jansson.

11 Pampero – Han har varit borta länge för en skada och varit allmänt ofräsch. Nu är han fräsch och brukar då gå bra även efter uppehåll. Han är snabb ut så jag hade hellre sett ett framspår men nu blir det klurigare. Härifrån kändes det lite långsökt att vinna då det blev ett rätt så bra lopp. Skor runt om, säger Anders Svanstedt.

Lopp 2, V4-2

1 Amigos Magi – Han öppnade bättre än förväntat senast och svarade för en bra insats. Formen är god men vi behöver lite tur då det knappast blir spets. Inga ändringar, säger Jennifer Tillman.

2 Barca – Hon gjorde comeback senast, och var väl lite seg och trög, men kunde ändå avgöra på ett positivt sätt. Jag tycker att hon tagit det loppet på ett bra sätt och borde vara ännu vassare nu. Det här är en häst jag vill tala mig varm om men loppet blev klart tuffare än vad jag trodde när jag anmälde. Jag känner mig ändå aldrig slagen på förhand med just henne och hon ska räknas. Skor runt om, säger Kjell Wallin.

3 Javier Palema – Han var lite seg senast men kändes i alla fall bra och jag tror att formen är på rätt väg med det loppet i kroppen. Skor runt om nu missgynnar honom men han är rätt så snabb ut och jag siktar på ledningen eller dödens, där han faktiskt gjort sina allra bästa lopp. Nu blir det ghostvagn till skillnad mot senast då det var voltstart, säger Anders Svanstedt.

4 Staro Hey Joe – Han gick bra senast vid segern men var lite entömd till slut. Vi åtgärdade honom efter det och han fick fått stå över två jobb. Han har sedan varit fin i träning och det är en trevlig häst att jobba med. Hästen är okomplicerad, vi tror på en bra prestation och han bör tjäna fina pengar. Från start är han bara medel och Björn får nog ta det lite vackert från start då det annars finns lite galopprisk. Barfota fram igen, säger Peter H Sjöberg.

5 Tamali Winner – Hon är bra i ordning och jag tycker hon har en passande uppgift här. Vi tror på bra chans med henne då hon tränar fint och har inte planerat några ändringar, säger Roger Walmann.

Lopp 3, V4-3

1 Oakshoots Highland – Han var struken i en tilltänkt start men det var ingen större fara. Han hade feber och lite svullna ben och förmodligen hade han fått i sig något olämpligt i hagen. Det gick mycket snabb över och allt är normalt. Formen ska nog vara intakt. Han kan öppna rätt bra men det är svårt att veta om han kan spetsa. Skor runt om och öppet huvudlag igen, säger Gunilla Gustafsson.

2 Guanabana – Hon har fått ett bra spår och kan pinna på från start men nummer ett är väl också startsnabb? Det var inget fel på insatsen senast och hon behövde loppet då. Hästen är allround gällande distanser och körs med aluminiumskor runt om. Vi provar halvstängt huvudlag nu och hon är en outsider med lopp i kroppen, säger Ulf Bertilsson.

3 Ratatoui – Hon startade så sent som i måndags och hängde då med bra som femma från tredje invändigt. Här är hon uppanmäld och inget vinstbud som jag ser det. Vi får söka rygglopp och jaga slantar helt enkelt. Skor runt om igen, säger Ralf Karlstedt.

4 Jeans N. Overhalls – Hon har stått för två riktigt fina insatser och verkar vara väldigt på tårna för dagen. Framför allt har hon visat att hon kan anfalla bakifrån och en bara köras i spets men nu har vi läge för ledningen. Taktiken är upp till Kim men när min häst känns så här pass vässad tror jag inte att det spelar någon roll om det blir täten eller inte. Vi kör med samma utrustning som vanligt och hon är säkert med dem, säger Dan-Åke Olsson.

5 Satisfied la Marc – Han har gjort två starter efter kastrering men har varit seg hittills. Han känns pigg och fin här hemma men är ännu svårbedömd tycker jag. Vi får hoppas det är bättre tryck i honom den här gången och uppgiften ser annars bra ut. Får vi ledningen är det en bra chans men hästen är ojämnt startsnabb. Om det blir fin bana kan jag tänka mig att köra barfota runt om, säger Svante Ericsson.

7 Peaberry – Han var riktigt fin senast och det är hans årstid nu. Det är några snabba invändigt men min är snabb och grundtanken är att ladda. Han är ett tidigt bud och vi ändrar inte på något, säger Jennifer Tillman.

Lopp 4, V4-4

1 Sweet Superina – Hon är kapabel men får inte till det i loppen. Senast tappade hon orken och galopperade i ledningen. Läget är bra men jag har svårt tro att det kan räcka till vinst ändå, hon är svårbedömd. Vi har provat lite annorlunda träning och ridit henne efter senaste starten. Det blir lätta skor runt om igen som senast, säger Ralf Karlstedt.

5 Rebekka Ans – Hon hamnade långt bak senast och jag tror främst att hon inte trivdes med att trava bakom hästar. Dessutom kollade vi hennes hals och hon var inte helt hundra vilket också kan ha bidragit. Hon känns bra nu men vi har testat voltstart en gång tidigare och då blev det galopp. Det var förvisso när hon fortfarande inte var så rutinerad men jag tycker hon mognat. Sen får man se hur långt det räcker men jag tycker inte man ska nonchalera henne. Barfota runt om, säger Susanne Jansson.

9 Effie Marconi – Hon duger bra men det är galopprisk då hon har svårt med aktionen. Senast hade hon automatkäk och jag drog upp den strax före start och hon blev paddlig. Nu blir det fast käk. Åter barfota fram samt skor med grepp bak. Hon tränar fullt bra och bakspåret är nog ingen nackdel. Hon är inte att lita på och kusken är nog inget plus, säger LG Gustafsson.

12 P.P’s Perfect – Hon har gjort två väldigt bra lopp och fullföljde till exempel väldigt fint på Solvalla näst senast trots att hon hamnade snett på det. Det här är tredje starten för mig och jag är klart nöjd med henne. Calle upp är intressant och med rätt lopp från tillägg är hon säkert långt framme. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Bengt R Karlsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvato jagar en plats i Prix d'Amérique

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson