Välkommen till 2000-klubben, Mikael J Andersson! Färjestadstränaren tog jubileumssegern på hemmaplan.

52-årige Färjestadstränaren Mikael J Andersson stod på 1999 segrar inför söndagens tävlingar på hemmabanan. Jubiléet lät inte vänta på sig: det blev seger direkt i dagens första lopp. Segerhästen hette Laramie Flow och det blev ytterligare en seger till under dagen, med skrällen Gosab Blues.

– Det är fantastiskt roligt alltså. Det är bara drygt 30 som har tagit 2000 segrar i Sverige genom alla år, det är ganska stort faktiskt, sa Andersson efter jubileumssegern, enligt Kanal 75.

Det är närmare bestämt, med Mikael J inkluderad, 37 svenska kuskar som vunnit 2000 lopp eller fler. Jubilaren tog sin första seger för 30 år sedan, 1984 och blev proffstränare 1989. Inträdet i tusenklubben skedde 2002.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ingen lurar Mack Grace Sm i Kommunloppet

Ingen lurar Mack Grace Sm i Kommunloppet

Ingen verkar kunna stoppa Mack Grace Sm i Kommunloppet. För fjärde gången ordnade den italienska superstjärnan segern i Montegiorgio.

Mack Grace Sm hade vunnit Palio dei Comuni på banan i Montegiorgio de två senaste åren, plus 2010. När loppet avgjordes under söndagseftermiddagen kunde åttaåringen, tillsammans med Roberto Andreghetti hemföra sin fjärde titel i storloppet.

Kommunloppet avgjordes via tre försöksheat. Mack Grace Sm vann sitt problemfritt som dunderfavorit. Övriga två gick till Louvre och superskrällen Ogill Rum (spelad till 133 gånger insatsen). Dessa båda blev också de främsta utmanarna till Mack Grace Sm i finalen.

Fast någon jättedramatik var det egentligen aldrig tal om. 15 för 10-favoriten stack sin vana trogen direkt till ledningen för Roberto Andreghetti och det var ingen som kunde utmana. Med Mack Grace Sm väl i ledningen var loppet över. Ledaren ryckte ifrån ur sista sväng och gav därmed vinnarhålets Louvre luckan. Denne avslutade piggt och närmade sig, men segern var aldrig hotad.

Segertiden skrevs till 1.11,8a över 1600 meter. Finalsegern var värd 41 900 euro. Ogill Rum slutade trea från tredje invändigt.

Du kan se loppet här (klicka på Corsa 9).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvato möter Noras Bean på Jägersro
Nästa nyhet
Solvato möter Noras Bean på Jägersro

Solvato möter Noras Bean på Jägersro

Både Solvato och Noras Bean hoppas på starter i Frankrike i vinter. När Meadow Prophets Minne körs på Jägersro denna lördag möts de båda.

V75 vänder denna helg till landets sydligaste bana och Jägersro bjussar på riktigt fina tävlingar i adventstider. Gulddivisionen utgörs av Meadow Prophets Minne (150 000 kronor) och här får vi se en intressant match mellan Solvato, som uppges ha Prix d’Amérique i sikte och Noras Bean, som hoppas kunna försvara titeln i Prix de France.

Solvato gör här första starten sedan hästen slutade femma i Trotting Masters-finalen i mitten av september. Noras Bean kommer från seger i nederländska Prijs der Giganten.

Riff Kronos provar igen. Foto: Leif Norberg, ALN

Sett till prissumma är lördagens största händelse såklart tvååringarnas främsta uppgörelse för året: Svensk Uppfödningslöpning där vinnaren får 600 000 kronor i förstapris (dock det dubbla om någon om de nio ”premiechansarna” vinner). Startlistan är nu komplett med kuskar och favoriten att slå är Björn Goop-tränade och obesegrade Mister J.P.

En tredje höjdare är Johan Jacobssons Minne (150 000 kronor) där treåringarna står 20 meter bättre än fyraåringarna. Det hindrar dock inte Riff Kronos från att jaga en ny seger, men konkurrens kommer från bland andra Backfire och Västerbo Loveboat. Här är startlistorna:

Meadow Prophets Minne, 2140 auto

1 Montgomery Hill – Flemming Jensen
2 Solvato – Veijo Heiskanen
3 Nothing But Class – Peter Untersteiner
4 Rutger Raket – Thomas Uhrberg
5 Noras Bean – Stefan Söderkvist
6 Nouvelle Pelle – Jörgen Sjunnesson
7 Traveling Man – Johan Untersteiner
8 Juggle Face – Lutfi Kolgjini
9 Freeman T. Porter – Conrad Lugauer
10 Prince di Poggio – Björn Goop

Svensk Uppfödningslöpning, 1640 auto

1 Seul en Tete – Johnny Takter
2 Mister J.P. – Björn Goop
3 Facile Boko – Erik Adielsson
4 Clemenza Am – Lutfi Kolgjini
5 Nassau – Stefan Söderkvist
6 Igor Ribb – Adrian Kolgjini
7 Pandora Face – Kaj Widell
8 Amour Memory – Elias Strandberg
9 Xceed G.T. – Per Lennartsson
10 Sucre – Steen Juul
11 Tunika – Örjan Kihlström
12 Philistine Face – Torbjörn Jansson

Johan Jacobssons Minne, 2140 volt

1 Posterized – Örjan Kihlström
2 Bullyoung – Robert Bergh
3 Michelangelo Ås – Per Lennartsson
4 Buzz Mearas – Thomas Uhrberg
5 From Dust to Dawn – Torbjörn Jansson
2160 meter
6 Dante Boko – Lutfi Kolgjini
7 Backfire – Johnny Takter
8 Ni Talar Bra Latin – Peter Ingves
9 Västerbo Loveboat – Erik Adielsson
10 Alkalizer Am – Björn Goop
11 Riff Kronos – Veijo Heiskanen
12 Ballet Slippers – Jan Henriksson
13 Rokkakudo – Stefan Söderkvist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Axevalla

Måndag: V4-tips till Axevalla

Omgången
Jag går ut veckan hårt och ramar in V4:an med två singelstreck. En trolig och en rolig men om båda skär mållinjen först kan det ändå bli skaplig utdelning för min flerkupong. Väljer dessutom att jobba bort omgångens största favorit Ark Went In där det finns gott om skrällar som kan överraska.

Spikarna
1 Silent Laser (V4-1) och 13 Alpha De Vandel (V4-4)

V4-förslaget (x10)
V4-1: 1 Silent Laser (res 4-10)
V4-2: 2,3,6,7,8,10,11,12 (res 1-4)
V4-3: 1,3,4,5,7,11 (res 10-6)
V4-4: 13 Alpha De Vandel (res 6-1)

1x8x6x1 = 48 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
2,6 – 7 x 500

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 1. B: 4-10-5-12-2-3. C: 9-6-8.

Spetsanalys:
Italian Job eller Fille D’Or spetsar nog initialt men kommer frågan är om någon av dem vill/kan svara när Anders K Brekke kommer dundrande med Quagga. Brekke lär åtminstone göra ett försök att överta och sen får man se hur mycket krafter det kostar.

Loppanalys:
Medeldistanslopp för hästar upp till 100 000 kronor och 1 Silent Laser var duktig vid segern på Åby men blev störd på väg i spåren i den efterföljande starten. Valacken har både rätt form och rätt läge för att kunna vinna det om han nu inte hamnar i maskin från sitt innerspår men långt upplopp och bra kusk ser jag som plusfaktorer. Ska dessutom testa barfota vilket ska ge fin effekt enligt tränare Jensen och jag väljer att chanssingla!

4 Quagga är en stark donna som radat upp segrarna på sistone och senaste togs efter tidig ledning på Axevalla. Det ser ut som det finns både styrka och utveckling i henne och trots att hon ställs mot hingstar och valacker ska hon räknas.

Bakspårduon 10 Ågårds Mats och 11 Il Sånna duger både i klassen och är inte helt avsågade om det skulle bli tempo på loppet.

5 Fille D’Or kan leda loppet länge om Andre Eklundh väljer att köra sexåringen i spets.

V4-2

RANKING A: 2-6. B: 8-7-10-12-3-11. C: 1-4-5.

Spetsanalys:
Melvin Z. är snabb om han laddas men med tanke på motstånd och medeldistans väljer nog Anders Christiansson en resa vid sargen. Super Photogenic är inte heller så tokig men i mitt loppscenario dundrar Send In The Clowns till spets in i första sväng. Där hade jag tänkt att han skulle köra men i förhandsintervjun jag gjorde med Anders Svanstedt sa att han absolut inte vill köra i ledningen eftersom han anser att hästen inte gör sitt bästa där. Kanske Tore eller Ark Went In efter en bit? Mycket svårlöst!

Loppanalys:
Ett småtrevligt lopp över 2140 meter med ett par namnkunniga hästar. 2 Ark Went In vann två raka i september och den sista togs mot bra motstånd på Solvalla. Nu återkommer fyraåringen efter ca två månaders tävlingsuppehåll och formen kanske inte är topp. Har lottats till fint läge och kan vara den som kör sig till täten efter första mellantidsnoteringen. Lite väl stor favorit och jag försöker fälla.

6 Send In The Clowns är en typ jag verkligen gillar och jag tror Anders Svanstedt sänder sin adept resolut till ledningen. Som det står i spetsanalysen vill han inte köra där men med rätt resa är han ändå ett hot om segern. Kadabra-sonen satt fast men krafter kvar senast men var struken för förkylning efter det. Stallet rapporterar dock att formen ska vara som vanligt och efter att mött bland annat Charrua Forlan och Cool Keeper känns fyraåringen härdad i sammanhanget.

Bakom dessa två finns dessutom ett koppel av både formstarka och dugliga skrällbud som absolut kan hugga en i fingret om tillfälle skulle ges. 8 Lucky Sec har saknat flyt med det mesta på sistone och har förvisso dåligt läge men för dem som garderar loppet är han ändå ett tänkbart streck.

7 Tore spurtade väldigt bra bakom Alamo Boko senast och börjar närma sig toppformen. Glenn H Perssons travare kan öppna rappt men kanske inte är det hetaste spetsbudet från bricka sju.

Även 10 Ocean Kronos åker med på lappen. Han var duktig som fyra senast i ett lopp som vanns av Frozen före Zonguldak och Speed Delicious.

12 Quantum Firefox har imponerat vid segrarna och ska inte nonchaleras helt. Ska köras på styrka och om Calle Lindblom ser att det är ledigt i dödens kommer han nog att avancera tidigt.

3 Super Photogenic och 11 Top Model är ytterligare två som inte ska förbises. Den förstnämnda återkommer efter paus men har kapaciteten att utmana samtidigt som Top Model ståt på tur för seger. Stoet kämpade berömvärt bakom Dernier Viking senast.

V4-3

RANKING A: 7-2. B: 5-3-1-4-11-10-6-12. C: 8-9.

Spetsanalys:
Många startsnabba hästar i första ledet men allra snabbast är nog Breezer som också har bästa utgångsläget. Det kommer nog kosta att svara in i första sväng och jag tror Roger Pettersson släpper. Både Zivertson och Bellman Gothia lär prova och längre utifrån kommer nog också Crazy Foot Mambo och vill ha ett ord med i leken. När krutröken lagt sig tror jag dock att Magnus Jakobsson bakom Zivertson har tagit kommandot.

Loppanalys:
Sprinterlopp med där det kommer gå undan hela vägen och detta känns oerhört öppet på förhand. Åbyhästen 7 Crazy Foot Mambo har fyra segrar på kontot varav tre tagits på just Axevalla. Senast spårade sexåringen runt om för Frank Nilsson men från bricka sju kanske det blir svårt att greppa taktpinnen denna gång. Står lite hårt inne men i sulkyn sitter Björn Goop för första gången och han hittar ju lösningar på det mesta för dagen.

2 Zivertson kommer närmare och närmare en seger och den kan mycket väl komma nu. Sexåringen blev fast med gott om krafter kvar senast och är den häst som jag tror tar ledningen. Magnus Jakobsson upp är ingen nackdel och ekipaget ska räknas tidigt.

5 Furyk står på tur för ytterligare en årsseger efter två positiva insatser på raken. Sist blev det tidig galopp men upphämtningen till bronspengen var klart bra. Vettigt läge nu och står dessutom bra inne i loppet men har faktiskt aldrig segrat över korta häcken.

3 Bellman Gothia är en ganska allround travare som vann senast och som har bra läge nu. Kan öppna bra och återförenas med jubilaren Mikael J Andersson.

1 Breezer vann senast och har smaskigt startspår. Oavsett om det blir ledningen eller inte för Roger Pettersson bör ekipaget få en fin resa.

4 Miracle Lavec I.T. och skrällen 11 Mill Triss stänger streckandet i loppet.

V4-4

RANKING A: 13. B: 6-1-15-3-8-14-12-7-9. C: 11-4-10-2.

Spetsanalys:
Bara fem ekipage på startvolten och den som hittills visat att hon kan öppna bra är Peyton.

Loppanalys:
Omgångens enda volstartslopp där en häst sticker ut och trots förutsättningarna väljer jag att spika. 13 Alpha De Vandel som stått för mersmakande insatser vid årssegrarna men har inte startat sedan i mitten av juli månad. Ska dessutom runda hela fältet från bakspår på tillägg men Marcus Lindgrens travare står för klassen i gänget och jag tror att Björn Goop klurar ut denna uppgift med bravur. Spik!

Bakom Alpha De Vandel bör 6 Barack Boko få ett omnämnande. Han avslutade bra som tvåa på Halmstad och kom sedan lite snett på det på Åby senast. Två lopp i kroppen nu och han får ses som förste utmanare.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Missat att få visa hur bra han är"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Missat att få visa hur bra han är”

V4 Axevalla: ”Missat att få visa hur bra han är”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han vrickade sig lite i ett jobb efter den fina insatsen på Solvalla och fick behandlas. Han jobbar bra nu igen och ska inte att ha tappat allt för mycket på uppehållet. Det här är en häst som matchats mot tuffa fyraåringar hela året och den hårdheten verkar ha gjort honom gått. Jag tycker dessutom att han saknat det där rätta flytet nästan hela tiden och därmed missat att få visa hur bra han egentligen är. Spåret är perfekt och på sitt goda kunnande måste han ses med chans trots att viss ringrost kan före komma. Vi siktar på att köra barfota bak men eventuellt måste vi slå på honom ett par lätta aluminumskor om banan blir hård, säger Peter H Sjöberg i stallet om Ark Went In (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Silent Laser – Han kom helt snett på det i senaste starten och man kan säga att allt blev fel. Fyra omstarter gjorde honom het och sen hamnade han sist när varvet gick på 1.19. Sen blev han störd två gånger om på slutrundan men sprang ändå 15/1000 och visade att formen sitter där den ska. Nu kan det ha blivit aningen för långt mellan starterna för att formen ska vara optimal och dessutom krävs det att det löser sig från innerspåret med tanke på att han inte är särskilt snabb ut. Jag planerar dock att köra barfota runt om den här gången då Flemming säger att han är allra vassast så, säger John Ö Jensen.

4 Quagga – Hon är fin och det har funnits mer att ta av. Nu är det finallopp nästa vecka men hon vill springa själv så vi får se hur upplägget blir. Hon tävlar fortsatt med skor runt om och visst kan det gå vägen igen även om motståndet blir allt tuffare, säger Anders K Brekke.

10 Ågårds Mats – Han har gått bra på sistone och gjorde en stark insats även senast även om jag väl körde lite för överoptimistiskt. Han blev ändå tvåa men detta lopp är det tänkt att köra passivt då vi siktar på ett lopp i början av december. Jag tycker han så pass bra i grunden att han ska kunna utmana om segern här ändå. Skor runt om, säger Anders Svanstedt.

Lopp 2, V4-2

2 Ark Went In – Han vrickade sig lite i ett jobb efter den fina insatsen på Solvalla och fick behandlas. Han jobbar bra nu igen och ska inte att ha tappat allt för mycket på uppehållet. Det här är en häst som matchats mot tuffa fyraåringar hela året och den hårdheten verkar ha gjort honom gått. Jag tycker dessutom att han saknat det där rätta flytet nästan hela tiden och därmed missat att få visa hur bra han egentligen är. Spåret är perfekt och på sitt goda kunnande måste han ses med chans trots att viss ringrost kan före komma. Vi siktar på att köra barfota bak men eventuellt måste vi slå på honom ett par lätta aluminumskor om banan blir hård, säger Peter H Sjöberg i stallet.

3 Super Photogenic – Han har haft sina problem och kvalet är det snabbaste han gått. Tanken är att jag ska köra snällt idag och han är svårbedömd för oss alla. Skor runt om, säger Niclas Stenquist.

6 Send In the Clowns – Han fick strykas för halsinfektion senast men känns fin hemma i jobben och kommer i stridsdugligt skick. Det här är en bra häst som är naturligt startsnabb så ledningen kan vi säkert ta men jag vill inte att han körs där. Jag tycker inte att han gjort några vidare insatser från spets. Vi får se hur det blir när bilen släpper men oavsett lopp tycker jag att han ska kunna hävda sig. Barfota runt om, säger Anders Svanstedt.

7 Tore – Han spurtade bra på Åby bakom Flemmings häst som dock var alldeles för bra för dagen. Min häst verkar vara på väg uppåt i form men fick ett dåligt läge trots att han kan öppna bra. Ark Went In blir nog svårslagen och vi får nöja oss att kämpa om andraplatsen bakom den. Barfota runt om, säger Glenn H Persson.

8 Lucky Sec – Han känns bra och jag tror att formen är rätt bra. Vi får som oftast dåliga spår. Han vill helst tävla barfota runt om men vi får se hur banan är efter allt regnande. Barfota fram ska i alla fall fungera bra och han är inte bankänslig av sig. Vi fortsätter med öppet huvudlag från detta läge, säger Thord Rixman.

12 Quantum Firefox – Han har varit väldigt bra vid segrarna men galopperat där emellan vilket varit ett litet smolk i glädjebägaren. Ändå är jag såklart nöjd med det han presterat och båda triumferna har tagits på rejäla vis efter rätt tunga resor. Det är så han ska gå i loppen då han sällan blir trött men nu fick vi skitläge samtidigt som det finns ett par bra motbud med bättre spår. Jag tänker säga till Calle att köra fram om chansen finns för annars kan vi ju lika gärna ge upp loppet. Hästen är i alla fall i kanonslag och sen får man se hur det utvecklar sig. Barfota runt om, säger Eric Martinsson.

Lopp 3, V4-3

1 Breezer – Han var väldigt bra senast och kunde vinna trots att det inte direkt klaffa maximalt på vägen. Jag var såklart väldigt nöjd och han känns lika bra inför denna uppgift. De andra måste vara riktigt snabba för att ta en längd när bilen släpper fältet men ledningen är inget måste för honom. Det är upp till kusken har han vill lägga upp det och vi kommer köra med vanlig vagn den här gången. Senast var det jänkarvagn men det ska inte spela någon avgörande roll. I övrigt ändrar vi inget, säger Björn Trulsson.

3 Bellman Gothia – Han känns normal i jobben och verkar hålla samma fina form som vid segern på Axevalla för ett par veckor sedan. Jag kan inte klaga på något och han kan öppna ganska bra bakom bilen också även om volt kanske hade varit bättre i det avseendet. Sen får man se hur långt det räcker men han kommer inte att göra bort sig. Skor runt om, säger Mikael Gustafsson.

5 Furyk – Han är bra varje gång men senast blev både häst och kusk för ivrig från start men han var jättefin efter galoppen. Nu känns det som att motståndet är enklare men distansen är inget plus. De är mycket nöjda med honom efter senast och hård bana fungerar bra. Skor runt om igen och vi har chans till seger om det klaffar, säger Marcus Hultman.

7 Crazy Foot Mambo – Han var fin senast och jag är fortsatt nöjd med honom. Han går från alla positioner förutom utvändigt ledaren. Han vill tävla för mycket från den positionen men jag skulle tro att kusken laddar. Han tävlar med lättmetallskor och hård bana är nog bara en fördel. Han kan vinna, säger Olle Elfstrand.

Lopp 4, V4-4

3 Moon T. Frecia – Hon hade gjort två fin insatser innan Åbystarten och var bland annat tvåa från dödens när Uffe körde. Nu sist kändes hon inte som bäst sa Björn och samtidigt kom hon heller aldrig till i loppet. Jag tror kanske inte att hon kommer vara på topp nu heller och hon behöver bevisa mer. Ändå kan det räcka till en plats bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

13 Alpha de Vandel – Han skulle ha gjort comeback för att par veckor sedan men blev förkyld då och vi fick stryka. Han hade tränat fint inför det och känns fortsatt fin på alla sätt. Det finns bra fart i hästen och, trots att han kanske inte kommer vara som bäst, ska han räknas ändå men det får inte strula alltför mycket med tanke på utgångsläget. Skor runt om, säger Peter H Sjöberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Father Patrick åter överst på tronen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson