Ulf Ohlsson blev under måndagen champion på Rättvik för första gången. Samtidigt passerade han Olle Goop som landets meste banchampion genom tiderna.

Ulf Ohlsson brukar ta hem ett antal banchampionat varje år. I fjol blev han den kusk som vunnit flest lopp på hela åtta banor i landet. När han vid måndagens säsongsavslutning på Rättvikstravet bärgade championatet för första gången på den banan, var det hans andra för i år (Hagmyren sedan tidigare).

Ohlsson hade tre segrar upp på de två senaste årens Rättvikschampion, Leif Witasp och då de båda tog var sin seger under årets sista tävlingsdag kunde han säkerställa titeln. Det här är den 14:e enskilda banan som Ulf Ohlsson tagit hem kuskchampionatet på. Samtliga Norrlandsbanor (utom Lycksele) plus de båda Dalabanorna.

Därmed blev den 50-årige kusken historisk. Han noterades för sitt 67:e banchampionat i karriären och passerade Olle Goop som mäktat med 66 championat.

Här är alla banchampionat Ulf Ohlsson vunnit (hittills):

Bergsåker : 6, Boden: 2, Bollnäs: 7, Dannero: 9, Gävle: 3, Hagmyren: 11, Hoting: 4, Oviken: 2, Romme: 1, Rättvik: 1, Skellefteå: 2, Solänget: 8, Umåker: 4, Östersund: 7.