En av USA:s bästa fyraåringar och hästen som besegrade Sebastian K. är på väg till Sverige. Robert Bergh kommer i vinter att göra ett högintressant nyförvärv i Creatine.

Den fyraåriga Andover Hall-sonen Creatine tillhörde den absoluta årgångstoppen i Nordamerika i fjol. Den av Robert Stewart tränade hingsten vann som treåring Kentucky Futurity, slutade tvåa i Breeders Crown och vann ett av försöken till Hambletonian.

I år har Creatine tävlat mer blygsamt men han tog en stor skalp när han i söndags överraskande plockade ned Sebastian K. och vann Allerage Farm Open på The Red Mile. Redan då började det ryktas att man var intresserad av att tävla i Europa med hästen och nu är det klart att det blir Robert Bergh som tar över träningen av Creatine i vinter för en satsning mot de största loppen 2015.

– I Lexington blev det prat om att jag skulle träna hästen. Meningen är att Creatine ska komma till mitt stall i december, han har fyra lopp kvar denna säsong i Nordamerika. Det ska bli en intressant häst att arbeta med. Creatine är lite oamerikansk, stor och ganska grov och det ska bli spännande att se hur han svarar på mitt träningsupplägg. Han har fått en ganska snäll säsong i år och det är bra inför nästa år, säger Robert Bergh till norska tgn.no.

Creatine startar nästa gång redan denna lördag. Då väntar storloppet American-National på banan Balmoral Park i Illinois.