De som väntar på Maharajah behöver inte vänta allt för länge. Prix d’Amérique-vinnaren har ökat på träningsdosen – och allt fungerar perfekt.

Maharajah vann Prix d’Amérique till stort svenskt jubel i slutet av januari. Men efter det har han inte varit ute i lopp. Planen på att försvara titeln i Olympiatravet ställdes in på grund av skadeproblem.

Våren och sommaren har i stället ägnats åt avelsarbete där ”Marre” har haft fullt upp. Men nu har nioåringen ökats träningsdosen och börjat träna i backen. Återkomsten på tävlingsbanan lär inte ligga allt för långt i framtiden.

– Maharajah ser jättefin ut och nu tränar han på i backen. Visst är han tjock om magen men han är spänstig och det märks verkligen att träningen på vattenbandet gjort nytta. Trots att betäckningsarbetet varit ganska intensivt eftersom det glädjande nog varit så stort intresse för honom i aveln, så har han kunnat hålla igång på vattenbandet på ett skonsamt sätt, säger tränaren Stefan Hultman på travkompaniet.se.

I fjol gjorde Maharajah comeback i slutet av oktober. Då vann han The Owners Trophy på Solvalla i fin stil. I år verkar det ha flutit bättre i förberedelserna för stjärnan och förhoppningen är att återkomsten ska kunna ske framåt höstkanten.

– Det känns överhuvudtaget så otroligt bra, mycket lugnare för vi ligger tidsmässigt på det mycket bättre än vad det till exempel gjorde förra året. Nu fortsätter vi att träna på för att han skall kunna komma ut igen någon gång i oktober, säger Hultman.

Läs även: Maharajahs sista marsch mot Paris