Den framgångsrike travaren och femfaldige miljonären Marshland har lämnat jordelivet.

I höstas fick den forne Derbytvåan Marshland avsluta sin karriär efter att ha drabbats av en gaffelbandsskada. Men hästen trivdes inte i sin nya roll som avelshingst i Finland och nu är den tidigare stjärntravaren död.

– Marshland stallades upp i Finland inför sin första avelssäsong 2014. Men han kom aldrig att förlika sig med sin nya roll som avelshingst. Trots att stona stod på kö så ville han helst bara titta bort och att bli spermasamlad kom nästan inte på fråga. Och istället för att fortsätta vara den fantastiskt snälla häst som han varit blev han istället arg och farlig när han inte längre kunde göra det som han helst av allt ville göra – att träna och tävla, skriver Mehammars Stuteri på sin hemsida.

From Above-sonen tillhörde de bästa i sin kull och tog en meriterade andraplats i Derbyt bakom stallkamraten Maharajah 2009.  Hästen fortsatte att skörda framgångar för sin tränare Stefan Hultman och bland annat kan segrar i Guldbjörken, andrapris i Olympiatravet, Årjängs Stora Sprinterlopp och Sweden Cup, nämnas.

Marshland återkom efter skada i fjol, då i regi Stig H Johansson, men ådrog sig en ny skada och det sista loppet var fjärdeplatsen i Kalmarsundspokalen i fjol.

Marshland travade under sin karriär in 5,6 miljoner kronor och vann 14 av sina 55 lopp. Hästen blev nio år och är nu begraven i finska Jyväskylä, bredvid Gift Box.

Läs även: Dystert besked för Marshland