Det var inget snack; Mosaique Face var bara bäst i Jämtlands Stora Pris – storloppet med 750.000 kronor till segraren på Östersunds V75-dag.

Ett bakspår gav en position som tredje-andra häst i andra spår men med en bra bit fram till ledande On Track Piraten som tagit över från Uncle Peter efter 500 körda. Adrian Kolgjini vilade dock inte på hanen utan sände framåt 1300 kvar;

– De pullade upp och det var ingen som ville gå i dödens och då litade jag på min häst, kommenterade Adrian Kolgjini taktiken.

Mosaique Face nådde fram utvändigt On Track Piraten 900 kvar och med 300 kvar var segergreppet kopplat. Över upploppet var sedan fjolårets derbysegrare helt ohotad på 1.12,1a/2140 meter.
 
– Det är för bra för att vara sant, sa en mycket lycklig Adrian Kolgjini och tackade pappa Lutfi för styrningen.

Med dagens seger har femåringen redan tjänat knappa 6.3 miljoner kronor.
 
Sanity backades ner direkt i kön till fjärde par invändigt och spurtade bra som tvåa efter fritt sista 200 och Oasis Bi höll godkänt som trea efter att ha fått rygg på segraren 900 kvar. 

Tveksamma insatser av; ledande On Track Piraten som gav upp helt sista biten samt betrodda duon Digital Ink/Nahar. Från kön försökte Digital Ink 850 kvar med Nahar i släptåg men Tarzan-hästen var stenslagen i sista sväng och Nahar gick inte heller något speciellt till slut.