Den sjufaldige miljonären och storloppsvinnaren Finders Keepers har fått sluta sina dagar – avelsintresset för hästen var för lågt.

Den tidigare stjärntravaren Finders Keepers är död. Hingsten avlivades 13 år gammal. Orsaken var bland annat att intresset för hingsten inom aveln uteblev helt.

Finders Keepers (e. Keepinthefamily) tävlade med stor framgång hos Åke Svanstedt och hade sitt största år 2008 då han vann både Jubileumspokalen och Årjängs Stora Sprinterlopp.

Hästen avslutade hos Veijo Heiskanen och gjorde sin sista start som elvaåring 2012. Det blev totalt 27 segrar på 124 starter och 7,4 miljoner kronor insprunget.

Men intresset för Finders Keepers som avelshingst var mycket svalt.

– Tråkigt nog fanns det inget intresse för hans tjänster som avelshingst. Jag försökte in i det sista att hitta något bra ställe, men inte vilket som helst. Med tanke på hur utmärkt han hade gjort det ville jag att hans kulle få ha det bra och bli otroligt väl omhändertagen på äldre dagar. Det kom ett erbjudande från Slovakien, men med tanke på att Finders Keepers hatade att resa ville jag inte att han skulle åka dit och slå sönder sig i transporten. Då var det bättre att han fick sluta sina dagar och jag vet att han inte behöver må dåligt, säger ägaren och uppfödaren Eril Bendz till Travronden.

Finders Keepers hann få två avkommor, födda 2011, båda uppfödda och ägda av Eril Bendz.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Åmål

Tisdag: V4-tips till Åmål

Omgången: Äntligen årspremiär på Mörtebol och den dalsländska ovalen bjuder på en ganska så trevlig omgång som inte känns jättesvår att lösa. Global Patriot har imponerat på mig och lämnas ogarderad på samtliga kuponger. V4-spelet försöker jag lösa genom två flerbongar som trots förmodad låg utdelning ändå ska kunna ge god avkastning tillbaka. Det ser ut att bli lite regninslag i Åmål under eftermiddagen med 5-6 grader i luften.

Spiken:
2 Global Patriot (V4-4)

LD-spiken:
6 Noa Star (LD-1)

V4 – Systemförslag:

Kupong 1:

V4-1: 2,4,5,6,7,9 (1-3)
V4-2: 3,6,7 (4-5)
V4-3: 4,7,9 (8-2)
V4-4: 2 Global Patriot (1-7)

6x3x3x1 = 54 rader x 5 = 540 kr

Kupong 2:

V4-1: 4 Eloise (5-2)
V4-2: 3,6,7 (4-5)
V4-3: 4,7,9 (8-2)
V4-4: 2 Global Patriot (1-7)

1x3x3x1 = 9 rader x 20 = 360 kr

LD – Systemförslag:

LD-1: 6 Noa Star
LD-2: 4,7,9

3 rader x 300 kr = 900 kr

V4-1

Rank: A: 4. B: 5-2-7-6-9. C: 1-3-10.

Spetsanalys: Faktiskt flera klart startsnabba i loppet, däribland Bling Dynasty, Liberty V.H. och Bella Hurricane som verkligen kan öppna, men Eloise är ändå den som visat sig allra rappast ut och då hon har spår innanför övriga nämnda måste hon gälla som klar spetsfavorit.

Loppanalys: Det är svårt att kringgå 4 Eloise som tipsetta här, loppet känns i det närmaste utskrivet för det sexåriga stoet. Eloise är riktigt snabb från början och fjärdespår bakom bilen och kort distans är idealiska förutsättningar för henne. Jag tror knappast hon missar ledningen här. Nu rör det sig förvisso om en årsdebut, Eloise har varit ifrån knappt fyra månader, men hon kommer väl förberedd och måste ha en riktigt bra chans. Jag utnyttjar dock det stora värdet i en potentiell förlust genom att gardera en av kupongerna.

5 Bella Hurricane tycker jag känns lurigast emot. Det mycket på grund av att hon möjligen skulle kunna snuva tipsettan på täten, eller definitivt fronta om Eloise kommer bort av någon anledning. Bella Hurricane ser bra ut för dagen; näst senast bestämde hon i täten och gången efter travade hon i täten igen men gick då plötsligt över i galopp med 700 meter kvar och i det läget var hon långt ifrån slagen.

2 Dats Veronica duger gott och väl i sådana här sammanhang och visade form senast då hon avslutade klart bra till tredjeplatsen efter att ha letat sig loss in på upploppet. Läget här är optimalt och kanske kan det bli rygg på tipsettan.

Luringar för de som jagar rens kan vara 7 Bling Dynasty som har fart som räcker och nu har årsebuten överstökad. 6 Liberty V.H. gör å sin sida årsdebut här men har kunnandet och kan öppna riktigt snabbt och finna fint slagläge. 9 Jo Jo Ribb visar god form och är inte sämre än någon annan, jätteknall med rätt resa.

V4-2

Rank: A: 6-3-7. B: 4-5-2-10-12-8-11. C: 1-9.

Spetsanalys: Sulphur kan öppna bra vilket han visade senast men Noa Star är riktigt bra från början när hon laddas och torde utgöra en bra rygg för de flesta här, varför Noa Star ska ses som favorit på ledningen.

Loppanalys: Anders Ehlén har en riktigt kapabel sort i 6 Noa Star som jag gillar. Stoet gjorde årsdebut senast mot ett under omständigheterna starkt motstånd på Solvalla. Hon skötte sig med den äran då efter att ha gått i ledningen i friskt tempo även om hon fick ge sig sista biten. Hon noterade då 13,3a över 1640 meter och det är starka papper. Noa Star är rask från början och det måste väl ses som logiskt att hon laddas iväg här och kommer hon till spets törs jag lova hon blir svårpasserad. Hästen är förresten tillräckligt bra för att reda ut detta från dödens.

3 Kosmonaut Broline väljer jag ranka närmast bakom då han fått perfekt läge. Kosmonauten har gjort två jättefina prestationer på sistone; på norska Biri höll han mycket starkt i täten och senast kämpade han storstilat efter mestadels dödens. Med minsta klaff bör han rimligtvis vara en farlig konkurrent nu.

7 Persören känner vi som en mycket duglig sort i de här sammanhangen och valacken är segervan. Hästen vann i årsdebuten men var framför allt riktigt vass senast då han, via en vid första kurva, gick hela loppet i dödens, kopplade segergreppet men fick ge sig mot en spurtare långt ut i banan. Läget här är inte det allra roligaste men kommer Persören bara ner i slagläge är han såklart giftig då det drar ihop sig.

Bakom har vi några luringar i Goops 4C.C. Simon som var bra i debuten för stallet men felade bort sig i starten senast, såklart ett tidigt garderingsstreck. 5 Black Jack B. avslutade jättebra (12sista 700) näst senast och kan bli bortglömd här. 2 Sulphur ledde hela vägen på Bjerke senaste och gav ett gott intryck, här kanske det blir vinnarhålet?

V4-3

Rank: A: 9-4-7. B: 8-2-11-10. C: 1-5-6-12.

Spetsanalys: Lovelorn kan öppna riktigt fort och det är inte omöjligt att han når spets trots sjundespåret, men jag håller Midnight Ås som lite troligare ledare.

Loppanalys: 9 That’s My Pal har förvisso bakspår över sprinterdistans och det är som bekant inget man någonsin föredrar på Åmål, men det faktum till trots är han given tipsetta. Valacken hade en stark säsong i fjol (vann 6 av 16 lopp) och visade att formen sitter där när han var med i Bronsdivisionen vid Unionstravet på Momarken senat. Då tog han ledningen men släppte spets och höll sedan fullt godkänt som fyra i mål. Det är hästen att slå här och jag tror nog Björn Goop löser det från bakspåret tillräckligt för att ge sin häst bästa chans till seger.

Läget för That’s My Pal gör det dock givet att gardera även om loppet egentligen inte innehåller några jättekanoner bakom. 4 Midnight Ås känner jag är intressant. Han har gjort två starter på Momarken efter frånvaro men inte räckt till slutstriden. Kanske har formen infunnit sig här och elvaåringen kan leda länge då han är snabb ut och fått ett trevligt läge.

7 Lovelorn är nyttig och gjorde några fina race i vintras som slutade i seger. Lovelorn kan öppna riktigt bra och det är möjligt att han når ledningen här (vilket gör honom till en stark segerkandidat) eller i vilket fall hinner han ner till ett lämpligt slagläge och då ska han räknas till slut.

Rensare i övrigt kan vara 8 L.O.L. som har grundkapacitet men mest synts till i monté på sistone. Nu gör han första starten sedan i oktober och dessutom från tråkigt läge – svårt säga var han står. 2 Max Andover vinner inte så ofta men bör duga en bit från perfekt spår. 11 You Talking To Me har ett mindre roligt läge och behöver loppet, varför han rankas ned denna gång.

V4-4

Rank: A: 2. B: 1-7-5-4-11-3. C: 9-6-10-12.

Spetsanalys: Det finns flera som kan öppna bra, till exempel Bonjour Hornline och Torella men framför allt innersårets Tortens Prince. Trots det känner jag att Global Patriot är den som besitter mest startsnabbhet och från bricka två borde han bli svårlurad på ledningen.

Loppanalys: Fint stammade 2 Global Patriot (brorsa till Global Kitten) har börjat sin karriär på bra sätt och vid de två senaste segrarna har fyraåringen sett smäktande fin ut. Global Patriot har startat mycket snabbt, anfört i täten och sedan vunnit på mersmakande sätt. Senast på Romme vann han med vad som såg ut som gott om krafter kvar. Bricka två bakom bilen kan väl knappast bli bättre och det känns som om han blir svår att ta ledningen ifrån och därmed är det toppchans till att spåra hela vägen till tredje raka.

1 Tortens Prince är värst emot, det särskilt som han möjligen skulle kunna vara den som kan hålla upp och lura tipsettan på täten. Även om det misslyckas (vilket jag tror) kommer han få ett perfekt lopp bakom Global Patriot och kan kanske då utmana till slut i stället. Flirtin Man-sonen visade formen senast när han ledde i bra tempo och höll starkt trots press.

Litauen-födde 7 Karma Augustinu har kommit igång riktigt bra i år och stod senaste för en vass insats. Då avslutade hon riktigt bra via fjärdespår i sista sväng och vann ändå säkert. Blir det lite tempo på tillställningen kan hon bli en otrevlig överraskning för favoriten till slut.

Vill man strecka på för de stora pengarna är 5 Bonjour Hornline tidig; han höll bra senast och är rask från start. 4 Tamona är av rätt sort och allt som oftast med där framme och river när hon går felfritt. 11 Ambush Avenue var riktigt fin i sin debut och inte direkt sämre än någon annan men har ett tråkigt läge.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åmål: "Han är laddad och fin"
Nästa nyhet
V4 Åmål: ”Han är laddad och fin”

V4 Åmål: ”Han är laddad och fin”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har löpt bra på slutet. Sedan har han fått det lite lugnt men han är laddad och fin och formen sitter nog där. Han är nog bästa hästen i fältet då han löper upp till sitt kunnande men läget är inte bra och det kan bli en jobbig väg fram till utvändigt ledaren. Det regnar mycket och hoppas banan hinner sätta sig. Blir det hård bana är det på både gott och ont. Hans aktion fungerar bra på fast bana men då han är skör så sliter det på honom. Inga ändringar, säger Jan O Jacobsson om Persören (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åmålstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Dats Victoria – Hon har nu fått två lopp i kroppen och kommer mer och mer för varje stat. Senast spurtade hon godkänt när luckan kom men, med tanke på den fina fjolårssäsongen, hade jag nog väntat mig mer av henne. Det är lite upp till bevis nu men vi fick fint utgångsläge och är hon bara lika bra som jag hoppas så duger hon. Barfota fram, säger Morgan Ivarsson.

4 Eloise – Hon har vintertränat på ett bra sätt och har körts tre snabbare jobb på mellan 1.21-1.25. Jag är nöjd med hur hon känns och med tanke på hennes fjolår måste hon ses med hygglig chans direkt. Hon stod för fina insatser mot tuffa hästar och utgångsläget blev bra. Är hon bara på 90% av sin kapacitet tror jag på vinstchans. Barfota runt om, säger Conny H Andersson.

5 Bella Hurricane – Hon är lite uppanmäld idag, men det var mest för att hon enbart skulle ställas mot ston över kort distans så det tar jag inte så hårt på. Senast trampade hon ned i banan och därav galoppen, normalt är hon inte så osäker som resultatraden visar. Det var synd att vi fick spår utvändigt om Eloise, annars hade det varit bra segerchans. Jag vet inte hur snabb ut Eloise är, men vi tar väl oss knappast förbi den från start och då blir det givetvis tuffare. Barfota runt om som vanligt, däremot får hon tävla med helstängt huvudlag idag istället för öppet och det har hon bara gått med en gång tidigare och hon fungerade bra då, säger Carl Johan Jepson.

6 Liberty V.H. – Hon har tränat på bra in vinter och kommer väl förberedd för sin årsdebut. Vi har kört ett par provlopp med henne på Årjäng och hon ska nog kunna hävda sig bra. Visst kan hon behöva loppet men hon är inte alls så tokig i grunden. En platschans är nog mest realistisk men helt borta är hon inte heller. Barfota runt om, säger Per Ludvig Nilsen.

7 Bling Dynasty – Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara förbättrad till den här starten, och hon ska vara mogen att springa en bra tid över kort distans. Utgångsläget blev dock inte vad jag önskade, härifrån ligger jag lite lågt. Jag hoppas hon får ett bra lopp och grejar en fin peng, hon är som bäst i ledningen men den positionen tror jag inte hon kommer till idag. Hon testades utan skor senast, men skorna åker på runt om till idag, säger Tom Horpestad.

Lopp 2, V4-2

2 Sulphur – Han är i bra ordning för dagen, han gick bra senast på Bjerke och känns fortsatt fin i träning efter det loppet. Det var några tuffa konkurrenter emot den här gången, men jag laddar för ledningen då han är kvick från start och når jag den positionen kommer jag att köra honom där. Jag hoppas han ska slåss bland dom tre främsta. Skor runt om, muprhybländare och vanlig vagn som vanligt, säger Bjarne Albinsson.

3 Kosmonaut Broline – Han var duktig som tvåa senast och känns fortsatt bra i jobben. Vi fick fint utgångsläge det vore kul att se honom i ledningen. Han känns åtminstone jättefin för dagen och jag tror på vettig chans. Barfota runt om, säger Jenny Eriksson.

3 Kosmonaut Broline – Han gör det bra mest varje gång och det här ser ut som en lämplig uppgift. Läget blev bra och vi siktar mot ledningen men jag vet att den som Bjarne kör gärna vill till spets. Dock tror jag vi kan vinna detta från dödens, säger kusken Niclas Benzon.

4 C.C. Simon – Han blev för ivrig av alla omstarter senast i Örebro och den starten är bara att glömma. Han håller god form annars och känns bra i träning, och jag tycker han är en outsider idag. Det var tufft emot idag, men han var väldigt bra som tvåa på Axevalla näst senast och jag tror han kan öppna rätt bra från start. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

6 Noa Star – Allt verkar som vanligt med henne i de normala jobb hon fått. Hon blir kanske favorit och det är nog tufft men visst är hon tidig. Spåret är inte det bästa. Jag kan tänka mig att ta en lugn löpning utvändigt ledaren med henne. Spets är nog inte hennes bästa position. Blir banan stenhård kan det bli skor och det var länge sedan hon tävlade så men vi siktar på barfota, säger Anders Elehn.

7 Persören – Han har löpt bra på slutet. Sedan har han fått det lite lugnt men han är laddad och fin och formen sitter nog där. Han är nog bästa hästen i fältet då han löper upp till sitt kunnande men läget är inte bra och det kan bli en jobbig väg fram till utvändigt ledaren. Det regnar mycket och hoppas banan hinner sätta sig. Blir det hård bana är det på både gott och ont. Hans aktion fungerar bra på fast bana men då han är skör så sliter det på honom. Inga ändringar, säger Jan O Jacobsson.

10 Askhults Sigvard – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet, men han har nog aldrig känts så fin som han gör i träning för dagen så jag väntar mig en bra insats. Han har inte gått några tuffare jobb inför detta, men det brukar han inte behöva göra utan han brukar leverera direkt. Bakspår på Åmål över kort distans är inte optimalt givetvis, men vi siktar på att vinna loppet och då han känns så fantastisk fin för dagen har jag förhoppningar om att han kan kliva runt dom. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt, sedan kommer han få springa i en customvagn för första gången, säger Håkan Andersson.

12 His Pano – Han känns bra för dagen och han är bättre än vad raden visar, och så långt är allting väl med honom. Däremot blev utgångsläget iskallt, det går inte att tro på någon framskjuten placering med dessa förutsättningar på Åmål och jag ligger lågt. Skor runt om idag, det är så dåligt väder så det finns ingen anledning att plocka några skor idag, säger Erik Berglöf.

Lopp 3, V4-3

2 Max Andover – Han har gjort några klart godkända lopp på Bjerke, men senast var han sämre och det tror jag berodde på att han hamnade långt ned i kön. Han är som bäst över kort distans och när han får vara med i den främre träffen direkt. Får han rätt lopp idag så ska han ses med platschans, däremot är det ingen typ som jag tror på så het vinstchans med. Skor runt om, precis som senast, säger Tom Horpestad.

4 Midnight Ås – Han var rätt bra näst senast men inte lika bra senast. Då hade han vinterskor och det var nog förklaringen. Nu blir det barfota fram. Åter helstängt huvudlag och körspö spelar nog mindre roll. Han verkar uppåt i form och bör räknas. Han kan öppna rätt bra och det får gärna bli spets, säger Olav Mikkelborg.

7 Lovelorn – Han har lottats till tråkigt utgångsläge och det blev inte vad jag önskade mig, men det är Åmål och kort distans det handlar om så jag har inte så mycket att välja på än att ladda framåt från start. Han känns jättefin för dagen och formmässigt har jag ingenting att klaga på, däremot luktar det dödens lång väg här och då det är en gammal häst tror jag inte det är hans melodi. För att kunna vinna loppet tror jag vi skulle behöva komma till ledningen, och då det troligtvis blir dödens här ligger jag lågt. Skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Daniel Schützer.

8 L.O.L. – Han har inte startat på ett tag men känns bra i jobben. Ändå tycker jag inte han känns speciellt het och läget drar dessutom ner chanserna. Vi får vara nöjda med pengar. Barfota fram, säger Magnus Jakobsson.

9 That’s My Pal – Han var kraftigt förbättrad senast och formen är i stigande, och jag tycker han ska ses med vettig segerchans idag. Går det alldeles för sakta tror jag Björn kör offensivt med honom, han har tidigare visat att han tål att gå i dödens. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

10 King Cobol – Han hade bara gått 24/2000 inför årsdebuten på Örebro men var duktig då i ganska tufft gäng. Det följdes upp med en fullgod insats på Rättvik där han blev fast med en hel del sparat. Formen kommer mer och mer och hade det inte varit för utgångsläget över den korta distansen hade jag trott på chans. Nu behöver vi tur men helt omöjligt är det inte, säger kusken Niclas Benzon.

11 You Talking To Me – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och han behöver lopp i kroppen innan han är som bäst. Han har som snabbast jobbat 1.26 full väg inför detta och gjorde det i bra stil och så långt verkar allt bra med honom, däremot blev utgångsläget tråkigt och jag tror inte han vinner härifrån redan nu. Barfota runt om, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Lopp 4, V4-4

1 Tortens Prince – Han var väldigt bra i Karlstad senast, han fick tryck i omgångar och höll starkt. Jag tror han vinner det här loppet om han lyckas hålla ut Jakobsson från start. Inga ändringar och han ser fortsatt fin ut i jobb efter senast, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

2 Global Patriot – Han har varit fin vid två raka segrar och fortsätter att känns på tårna. Motståndet har förvisso inte varit det allra bästa men han kommer mer och mer. Nu fick vi fint läge men är ganska trög i stilen och det krävs nog att vi håller skapligt tempo. Helst i ledningen såklart och jag hoppas vi kommer dit igen. Skor runt om, säger Magnus Jakobsson.

4 Tamona – Hon kändes inte alls bra senast och ska vara uppfräschad efter det loppet, och förhoppningsvis är hon bättre idag. Med rätt lopp och om hon är någorlunda fräsch kan hon säkert vara trea-fyra, men att vinna loppet blir tufft. Den gången jag vann med henne löste det sig verkligen optimalt, säger Carl Johan Jepson.

7 Karma Augustinu – Hon har ett för svårt läge och vi tar upp från start. Hon går bra i ryggar och kämpar fint men det blir svårt. Hon är bra i ordning. Senast var det debut utan skor men det slet och nu blir det som skor runt om men det är hon van vid och det fungerar bra, säger Jan P Andersson.

11 Ambush Avenue – Hon gjorde en bra årsdebut men det fattas en del speed i henne då hon är entaktad. Hon borde vara bättre nu men jag har svårt att se henne runda alla från bakspår på Åmål, säger Magnus Jakobsson som körde senast.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ready Cash gör comeback i USA?
Nästa nyhet
Ready Cash gör comeback i USA?

Ready Cash gör comeback i USA?

Frankrikes bäste travare de senaste åren Ready Cash lade tävlingsskorna på hyllan i vintras. Eller? Nu kan han vara på väg att göra comeback – i USA.

Med två segrar i Prix d’Amérique, en räcka andra storloppstriumfer och nästan 4,3 miljoner euro intjänat, avslutade Ready Cash sin sagolika tävlingskarriär efter starten i Prix de France i februari.

I alla fall var det tanken. Men nu florerar rykten om att den franske kejsaren kan komma att göra comeback – och det i Nordamerika i regi Jimmy Takter.

Det är Travronden som skriver om det som kan komma att bli en överraskande tävlingsåterkomst och världsrekordsjakt.

– Visst skulle det vara roligt att prova en sådan häst och preparera honom för start på de stora banorna här borta. I så fall skulle det också vara roligt att ha kvar Ready Cash och matcha honom mot en sista chans att vinna Prix d’Amérique, säger Jimmy Takter till Travronden.

Det som kan komma att skrinlägga USA-planerna för Ready Cash är att de flesta stora loppen i Nordamerika ”stejkas”, det vill säga att avgifterna betalas in i förväg – och anmälningstiderna har gått ut.

Dock har Ready Cash möjlighet att delta i Breeders Crown (november) samt har fått en inbjudan till Allerage Farms (oktober) som avgörs på the Red Mile.

Blir planen om ett sista äventyr i Nordamerika verklighet tar den franske stjärntravaren turen över Atlanten då avelssäsongen är avslutad i Frankrike.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norsk triumf - Support Justice snuvade Digital Ink
Nästa nyhet
Norsk triumf – Support Justice snuvade Digital Ink

Norsk triumf – Support Justice snuvade Digital Ink

Den länge omtalade duellen mellan Digital Ink och Mosaique Face slutade med seger – för Support Justice. Den norske Derbyvinnaren satte svenskarna på plats i ett förstklassigt Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp.

Det var ett ruskigt kvalitativ gäng femåringar som gjorde upp i Kjell P Dahlströms Minne på Mantorpstravet under måndagskvällen.

Digtial Ink var stor favorit efter sin grymma årsdebut och matchen mellan honom och Lutfi Kolgjinis Derby- och Europaderbyvinnare Mosaique Face var kanske det som snacket handlade mest om på förhand.

En Derbyvinnare skulle också gå segrande ur striden – men det blev den norska. Segermaskinen Support Justice presenterade sig på allvar för den svenska publiken och visade att han blir att räkna med framöver.

– Det är en enorm individ, men har inte gått så många lopp. Fast han var bra tränad inför detta och har en fantastisk inställning. Jag kände in på upploppet att vi faktiskt kunde ha en chans och de sista hundra meterna kämpade han som inte många kan göra. Han har en enorm styrka och farten kommer allt mer, så det här kan bli riktigt spännande redan i år även om vi siktat på att ha honom på topp som sex- och sjuåring, sa tränaren och kusken Geir Vegard Gundersen i segerintervjun.

Mosaique Face kördes offensivt från början och pressade sig förbi Magic Tonight och till ledningen genom första sväng. Första halvvarvet klockades till 10,3.

Johnny Takter körde 14 för 10-favoriten Digital Ink åt Stefan Melander och placerade honom lugnt i dödens. Digital Ink smög successivt framåt medan varvet noterades till 14,5.

Över sista bortre blev det ny fart på tillställningen. Mosaique Face körde det som gick men ”Inken” blev allt mer närgången när duon gick in genom sista sväng. Som tvåa i andraspår skuggade Support Justice.

In på upploppet fick Mosaique Face sträcka vapen och urtappre Digital Ink fick greppet fast bakom attackerade nu Support Justice via tredjespår och de båda kämpade sida vid sida en bit. Men norrmannens spurtkrut var torrast och den norske Derbysegraren fick ett knappt grepp precis på mållinjen.

Segern togs på 1.12,6a över 2140 meter och betydde 150 000 kronor plus på segerkontot. Support Justice tog här 14:e seger i 18:e starten och detta var Kadabra-sonens blott andra start för året.

Digital Ink var stor i nederlaget då han föll på målsnöret och noterade samma tid som vinnaren.

Magic Tonight tog sig loss från vinnarhålet och avslutade bra till tredjepriset (12,8).

Mosaique Face mattades över upploppet och fick nöja sig med att bli fyra (13,0). Norske Europaderby-tvåan Thai Broadway gick godkänt till slut och blev femma (13,2). Tidig galopp blev det för Reijo Liljendahls nye amerikan Lindys Jersey Boy.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppsettan tillbaka - Nahar i årsdebut

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson