Vilka som ska besätta de sista platserna i Olympiatravet är nu frågan för Åbytravet de närmaste veckorna. En som kommer är Yarrah Boko. En som inte kommer är Rapide Lebel.

Fyra hästar är inkvalade. Två till kommer kvala in på lördag. En är direktkvalificerad som titelförsvarare. Ytterligare en får chansen att vara med via ”Sista chansen” på Romme under påsken. Så ser läget ut inför Olympiatravets tredje uttagning på Eskilstuna.

Utöver det har Åbytravet i helgen delat ut ett wild card – som någon tackat ja till. Det är kretsen kring den norske krigaren och Prix d’Amérique-trean Yarrah Boko som sagt ja till Åbytravets invitation.

Det tidigare utdelade erbjudandet till Rapide Lebel har avslagits. Man har helt enkelt inte varit helt nöjda med Rapide Lebel efter dennes comeback i Belgien och väljer därför att matcha hästen på hemmaplan närmaste tiden.

– Vi fick nej av kretsen kring franske Rapide Lebel. Vårt första wildcard går därför till Norges bästa häst Yarrah Boko. Jag pratade med tränaren Trond Andersen i går och han är väldigt tillfreds med hästen och ser fram emot det här, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Kanal 75.

Maharajah aviserat en start på Bollnäs på fredag (startlista definitiv under måndagen) och inte i lördagens uttagningslopp i Eskilstuna, kommer alltså två platser besättas på lördag. Det gör att Åbytravet i nuläget bara har ytterligare ett wild card att disponera.

Bland de kandidater som ska få det nämns formstarke fransosen Rapide du Digeon som tidigast. Men utöver det kan även Brad de Veluwe (årsdebut på onsdag) och Beckman (oplacerad på Vincennes i helgen) bli aktuella.

– Nu ser vi bara ut att ha en inbjudan kvar. Så nu får vi se vad som händer i veckan och försöka hålla tungan rätt i mun, det är i alla fall en utländsk häst vi vill ha i första hand, säger Pedersen.

Klara för Olympiatravet är:

Maharajah (titelförsvarare)
Sanity
Harry Haythrow
Noras Bean
Mr Picolit
Yarrah Boko (wild card)