Marcus M Melander är en av Sveriges främsta lärlingar. Men nu lämnar han landet – för att försöka sig på en karriär i USA.

21-årige Marcus M Melander har de senaste åren tillhört landets mest framgångsrika lärlingar och utsågs bland annat till Årets Komet 2011 och har erhållit Stig H-stipendiet.

Men inom kort kommer unge Melander lämna sin anställning hos farbror Stefan Melander för att prova lyckan i Nordamerika.

– Planen är att åka till USA och jobba med travet där. Vi (familjen) letar efter en gård, vi har kollat de senaste månaderna och har bestämt att prova där. Jag måste ha alla papper klara innan flytten går bara, säger Marcus Melander till trav365.

Det är med sin far, Mikael Melander, som Marcus inledningsvis kommer åka över till USA med. Han förklarar vidare:

– Jag tycker det ska bli skitkul! Jag har alltid gillat USA och travsporten där. Det är något speciellt med landet som jag gillar. Gården kommer bli lite som en filial där jag är tränare. Det ska bli väldigt spännande att köra på. Tanken är att köpa några 1,5-åringar på auktion och sen få se om några hästägare är intresserade att ha häst där. Det är en hel del prispengar att tävla om.

I år har Marcus Melander vunnit 11 av 260 lopp och kört in drygt 1,5 miljon kronor.