Nesta Effe och Sebastian K. Det är hästarna som står i pole position efter de båda försöken till Elitloppet.

Så här kördes Elitloppsförsöken:

Försök 1: Shaq Is Back stormade till täten men släppte direkt in i första sväng till Timoko som kördes offensivt. Raja Mirchi kom därefter upp i dödens medan Take My Picutre fick andra ytter och där bakom Formula One.

Raja Mirchi lade rejäl press på Timoko in i sista sväng, samtidigt började Formula One avisera en attack. Ur sista sväng tog sig Nesta Effe ut från tredje inner, störtdök i fjärdespår över upploppet och fångade kort före mål in fine Raja Mirchi som fått knappt grepp om Timoko. Ännu längre ut spurtade Formula One sylvasst och knep sista finalbiljetten.

Till final: Nesta Effe, Raja Mirchi, Timoko och Formula One.

Tid: 1.10,7a/1609 (första 500: 09,1 , första 1000: 11,6)

Försök 2: Arch Madness höll upp ledningen efter att ha fått press av Commander Crowe, men lämnade över täten till Brad de Veluwe efter ett knappt halvvarv. Det gav Sebastian K. dödens och Mack Grace SM andra ytter.

800 meter kvar sändes Nahar iväg i tredjespår och kom fram mot tätduon i sista sväng. Ur den samma hade Sebastian K. kopplat greppet enkelt på Brad de Veluwe och höll även säkert ifrån sig Nahar som avslutade ruskigt fint hela tiden i tredjespår. Arch Madness kom loss ur vinnarhålet in på upploppet och tog fjärdeplatsen.

Till final: Sebastian K., Nahar, Brad de Veluwe och Arch Madness.

Tid: 1.11,2a/1609 (första 500: 07,8, första 1000: 12,6)

Så här valdes spåren i finalen:

1 Nesta Effe – Roberto Vecchione
2 Sebastian K. – Åke Svanstedt
3 Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini
4 Nahar – Robert Bergh
5 Brad de Veluwe – Tuomas Korvenoja
6 Timoko – Jos Verbeeck
7 Arch Madness – Trond Smedshammer
8 Formula One – Björn Goop