Två nya inbjudningar till Elitloppet delades ut under söndagen. Åke Svanstedt tackade ja med Sebastian K. Stefan Hultman avvaktar ännu svar med Maharajah.

Lördagens Olympiatravet gav omedelbar respons. Ettan och trean i loppet bjöds under söndagen in till Elitloppet.

Maharajah stod för en uppvisning av sällan skådat slag och fick nästan omedelbart en inbjudan till Elitloppet om fem veckor. Tränaren Stefan Hultman har emellertid ännu inte svarat på inbjudan och hästen är således inte klar för loppet, men då Elitloppsgeneralen Tore Fyrand intervjuades i Vinnare V64 under söndagen såg han optimistiskt på saken.

Nästa lopp för Maharajah lär bli Oslo Grand Prix som körs 12 maj. Åtminstone är det Hultmans uttalade mål för närvarande. Först därefter kommer sannolikt ett besked om Elitloppets vara eller inte vara för Maharajah.

Även Sebastian K. blev under söndagen inviterad till Elitloppet och Åke Svanstedt har svarat ja. Fjolårets vinnare av UET Trotting Masters-finalen fullföljer alltså planen att starta på Solvalla sista söndagen i maj.

Sebastian K. slutade som bekant trea i Olympiatravet i lördags, det efter ett tufft lopp i dödens.

– Jag tycker att hästen gick bra trots att han ”bara” blev trea. Men att bli trea i ett så här stort lopp är en bra placering. Så jag är nöjd med honom. Men Maharajah ser bättre ut än någonsin, säger Svanstedt på sin hemsida.

Var Sebastian K. startar nästa gång är inte bestämt men enligt hemsidan är Oslo Grand Prix, även för honom, ett ”tänkbart” alternativ.