Ett av Sveriges bästa travston genom tiderna har fått passera vidare till de evigt gröna ängarna. Lovely Godiva är död.

Till travronden.se låter Brodda Stuteri meddela den tråkiga nyheten att en av landets främsta travhästar under 90-talet har lämnat oss. Lovely Godiva är död.

– I samband med att hennes foster dog i magen – dräktig med italienske Derbyvinnaren Infinitif – drabbades Lovely Godiva av besvärlig kolik. Dessutom hade hon problem med en ringkota och gick på smärtstillande medel. Beslutet var lätt att ta, men samtidigt var hon oerhört pigg och påminde mycket om ”tjuren Ferdinands mor”, säger ägaren Lennart Peterson-Brodda till travronden.se.

Lovely Godiva var en stjärna från allra första början. Som unghäst tog hon en stor triumf i Stochampionatet 1994 och segrade i Breeders Crown både som tre- och fyraåring.

Tillsammans med sin ständige tränar Per-Olof Pettersson firade hon också stora framgångar som äldre. Ideal du Gazeau-dottern trivdes väl i Frankrike och tog en meriterande andraplats i Prix d’Amerique bakom Moni Maker 1999, ett lopp hon deltog i tre år i följd. 1997 segrade hon även i Prix de France. 1999 kom även en triumf i tyska storloppet Grosser Preis von Bayern.

Totalt travade Lovely Godiva in drygt 11,5 miljoner kronor under sin karriär, det gör henne till landets 28: vinstrikaste häst genom tiderna. Hon vann 46 av sina 88 lopp och den sista starten gjordes på Halmstad i april 2000.

Bland avkommorna är Paladin November mest framgångsrik med lite mer än en miljon kronor insprunget.

Lovely Godiva blev 23 år.