Säsongsupptakten för Sanity har varit ytterst lovande. Nu tar tränaren Malin Löfgren sats mot Finlandia Ajo – och senare Elitloppet.

Säsongen som sjuåring har börjat mycket bra för Sanity. Efter en tredjeplats i årsdebuten spurtade valacken åter lysande till andraplatsen i Prix de l’Union Europeenne på Vincennes i lördags.

– Man kan inte annat än älska den här hästen för allt han gör. Jag trodde aldrig att han skulle kunna spurta förbi så många när det hade gått så långsamt. Och så måste jag ge en stor eloge till Jarmo som kör precis som vi vill och är rädd om hästen, säger Malin Löfgren till kanal75.

Även årets tredje start är planerad till Frankrike. Dock inte i lördagens Criterium de Vitesse, vilket utesluter valacker, men återigen på Vincennes. Det den 22 mars. Därefter blir det hemresa till Sverige och sannolikt en matchning mot Finlands störa race som körs den 27 april.

– Det mest troliga är att han går hem i månadsskiftet. Sedan får vi se lite men det känns som att Finlandia Ajo är lite lämpligare än Olympiatravet. Men vi utesluter inte något.

Fast vilket som är det stora målet för säsongen är det ingen tvekan om. Sanity är revanschsugen.

– Vi måste ju försöka ta revansch i Elitloppet. Jag har en häst som i alla fall kan gå till en Elitloppsfinal.

Läs även: Sanity tvåa i Paris – spurtade strålande igen