Åbytravet får ett riktigt intressant nytt tränartillskott till hösten. Det är Jori Turja som återvänder till Sverige.

Jori Turja, en gång i tiden försteman i Olle Goops stall på Åby återvänder efter 17 mycket framgångsrika år i Italien till den gamla hemmabanan. Tillsammans med Åbys Veijo Heiskanen ska Turja driva ett stall från och med i oktober. Målsättningen är att etablera sig som ett av de ledande stallen i landet, rapporteras i ett pressmeddelande.

Det var 1995 som Jori Turja flyttade till Italien för att verka som travtränare. Efter en trög inledning började han ett samarbete med Giampaolo Minucci och resten är som det brukar heta historia. Tillsammans tog de fram vad som av många räknas som världens bästa travhäst, Varenne som vann det mesta som gick att vinna. Inkluderat två triumfer i Elitloppet.

Efter de senaste årens kris inom den italienska travsporten, med bland annat en månads strejk i början av året, har det gått trögare. Nu väljer alltså Turja att flytta tillbaka till Sverige i höst med Åbytravet som bas.