Raja Mirchi var precis så bra som man hoppats på. Det blev en mycket enkel seger för femåringen i Europamatchen på Bjerke.

Efter en imponerande comeback på Mantorp i april där han slutade tvåa trots galopp var Raja Mirchi storfavorit till segern i dagens Europamatchen för den femåriga eliten. Viking Kronos-sonen gjorde heller inte favoritspelarna besvikna. Raja Mirchi såg smällfin ut då han vann lekande lätt från ledningen på 1.13,0a/2100.

– Det verkar som vi fått ordning på hästen. Jag blev lite orolig när det galopperade hästar i början men jag lät min häst lunka på själv och det blev ju hur lätt som helst. Det var raka spåret mot mål, kommenterade Lutfi Kolgjini segern.

Det var Global Money som var snabbast från innerspåret men Björn Goop släppte snart till Raja Mirchi som inledde 500 efter 11,6. Efter att ha lugnat ner tempot därefter satte Kolgjini full fart igen på sista bortre och övriga hästar fick svårt att hänga på.

Deuxieme Picsous fick den otacksamma resan i dödens och försökte följa det som gick, Formula One travade i andra ytter men smet ner på innerspår över upploppet, men ingen av dem hade tillstymmelsen till en chans att hota helfine Raja Mirchi som gick undan retfullt enkelt sista biten.

Formula One tog sig förbi Global Money invändigt och slutade tvåa medan Deuxieme Picosus höll till fjärdeplatsen. Förstapriset i Europamatchen bestod av 300 000 norska kronor.