Kul med lite tipsframgångar i onsdags och drygt 186.000 kronor plus på V86-förslaget i krönikan. Visst, lite tur att 100-oddsaren Wind Knight kom med som förstareserv, men ofta missar man stora pengar på lite otur så att få med reserver tycker jag inte att man behöver be om ursäkt för. Jag hade klockrena spetsspikar på Viking Grace och Freddie Silvåkra med så helt okej tips ändå om jag får säga det själv.

Helt okej såg det däremot inte ut på ATG:s tillsammans-sajt (se bilderna) när jag loggade in där under torsdag förmiddag. Fyra strukna hästar i V75-3 på lördag såg lurigt ut och ännu lurigare blev det när de inte var strukna på atg.se.

Alla känner ju till att ATG inte har full koll på det tekniska, men så här får det väl ändå inte gå till? Någon timme senare fanns det inga strukna hästar längre så då hade väl någon sett att det hade blivit fel någonstans. Knappast troligt att så många spelare hunnit bli lurade av detta, men märkligt ändå och inte höjer det precis förtroendet för ATG och deras tekniska lösningar.

Med stärkt självförtroende så är det dags att kasta sig över veckans V75-omgång och det är ingen dålig utmaning den här gången. Solvalla kör tävlingarna och det är en kuskmatch som genomsyrar nästan alla lopp. De mest framgångsrika kuskarna under 2018 i ”V75-league”, som det står i programmet, kör i alla lopp utom ett där lärlingarna gör upp. Toppkuskar överlag alltså och riktigt häftiga kuskförstärkningar på många hästar vilket verkligen är värt att ha koll på. Lita på att många hästar kommer att prestera lite bättre än normalt.

Undrar dock lite över hur norske Tom Erik Solberg har tagit sig in i sällskapet? Inkvoterad av ATG av spelpolitiska skäl eller räknar de även norska V75-segrar?

Sedan kan det ju också bli lite speciellt kört i slutet av dagen då vissa kuskar kommer att ha bättre chans än andra att vinna hela klabbet och då kanske man inte bjuder en konkurrent på ledningen även om det normalt sett vore det bästa draget för just det loppet.

I övrigt känns det ju mycket märkligt att man kör en kuskmatch utan att hästarna lottas ut och det är ju stor fördel för de som får välja och vraka bland hästarna eller har en stortränare, typ Nurmos i ryggen. Att alla kuskar inte har uppsittningar i alla lopp från början är också lite pinsamt även om det kan hända när det blir strykningar.

Ett kul upplägg är det annars och betydligt mer öppna lopp än vanligt som det känns och samma tävlingsdag förra året betalade sju rätt över två miljoner kronor. Nu surrar alla om att det är svåraste omgången någonsin så då lär det väl bli precis tvärtom. Jag tycker i alla fall att det finns flera bra favoriter även om det är rätt öppna lopp bakom dessa.

Väder och vind är kanske något som kan ställa till det för de tidiga analyserna också. Det ska bli nederbörd under lördagen enligt SMHI och då brukar Solvallas bana få problem. Det kan bli segt på innerspåret och då är ledningen inte alls lika mycket värd som vanligt.
Viktigt att kolla upp innan ni spelar!

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 11. B: 1-2-10-15. B/C: 5-9-4-7-14.
C: 12-3-13-6-8.

Spetsanalysen: 1 Sahara Sandstorm har sett rätt rapp ut i voltstart och Kontio är vassare från innerspår än från springspår. Tror att han har vettig chans att hålla ut främst springspåren som är hyfsade ut och har bra startkuskar.

Loppanalysen:

Här är 11 Zinco Jet klar favorit och det här handlar om en riktig snygging som man måste gilla om man sett honom tävla. Han har varit kanonfin vid de lätta segrarna på slutet och senast hade det blivit en ny seger om kusken varit lite mer offensiv på sista bortre långsidan. Nu fick han en kall rygg i sista sväng och tappade lite för mycket fart och mark för att hinna fram trots en vass avslutning. Hästen fick dock gå med full fart över mål och det är ju nyttigt inför detta lopp.

Jag tror att Zinco Jet är bra nog att blåsa runt det här gänget om det inte strular på vägen, men det finns ett orosmoln och det är starten. Hästen har sett lite stressad ut med voltstart och tappat mark de gånger han testat det. Förhoppningsvis har både häst och kusk lärt sig lite av det och har han slagläge på de andra 700 kvar tror jag att det blir seger. Jag spelar utgång och spikar på en kupong.

Det finns två klart intressanta hästar på start och 1 Sahara Sandstorm blir nog inte så lätt att slå i ledningen. Han var seg och blek när han var på Solvalla i november, men fick vila efter det och har varit mycket förbättrad i två starter i Finland i januari. Kontio upp nu lär passa perfekt och håller han upp ledningen är det här hästen att slå för favoriten.

Jag gillar också 2 Exit Angot som haft lite otur, men som ser ut som en klart rejäl sort och senast vann han säkert trots att han nog inte var som bäst för dagen. Riktigt spännande kuskförstärkning nu och jag gissar att Jepson kan få rejäl snurr på den här lite småtröge hästen. Rygg ledaren på Sahara Sandstorm kanske vore en perfekt position? Kul streck till låg procent.

Jag betalar även för den kapabla duon 10 Lightning Sky som satt fast med krafter kvar i samma lopp som Zinco Jet senast och såg uppåt ut i form. Är kanske allra bäst i den främre träffen, men är van vid lite tuffare hästar än detta.

15 Hierro Boko spurtade sylvasst till knapp seger senast och är vas när han får smyga med i ryggar. Bra kusk för den saken nu och Örjan kanske kan lösa det här bra trots att läget är lite trassligt när hästen inte är jättesnabb från start.

Tycker att de här fem höjer sig lite över resten och speciellt när jag inte tyckte att 5 Livi Majesty såg särskilt bra ut i debuten för Reijo senast och 9 Wilds Celebrity, som sett klart bra ut på Solvalla på slutet, står ju 20 meter fel inne i loppet.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 1-3. B: 10-8. B/C: 7-9-6-4. C: 2-11-5.

Spetsanalysen: 1 El Fitzgerald öppnade bra från spår fyra på tillägg senast och ingen vild gissning att Goop kan få iväg henne riktigt bra. 3 Queen of Sand är också riktigt rask ur startgroparna, men det blir nog svårt ta en längd när det är Goop som leder volten. Snabb häst mellan dessa också.

Loppanalysen:

Ett stolopp där spetsstriden blir mycket viktig. Jag tror nämligen att den som tar ledningen av El Fitzgerald och Queen of Sand vinner loppet.

Då är det fördel 1 El Fitzgerald som får Goop i sulkyn och leder volten. Björn är mycket vass på att få iväg hästarna snabbt och jag håller ekipaget som favoriter att leda loppet. Femåringen gjorde första starten för Timo Nurmos senast efter en bra insats i en tuff V75-fgiunaln gången innan. Gjorde då ett okej lopp som fyra utvändigt ledaren utan att glänsa. Lopp i kroppen, mer Nurmos-träning och Goop upp är plusvarianter och så vet vi ju att Nurmos gärna smyger på lite ändringar i utrustningen ibland.

Vettig chans att leda runt om, men jag litar inte helt på inställningen sista biten på henne även om Goop brukar kunna övertala dem till slut.

3 Queen of Sand är riktigt bra och ser ut att kunna bära de snabba pengar hon tjänat på slutet. Lätt seger från ledningen senast och när hon vann i spets på Solvalla i november var hon riktigt bra. Hon öppnar bra i volt och inte helt omöjligt att hon tar sig till täten och då är hon hästen att slå. Tror inte heller att Queen of Sand är chanslös utvändigt ledaren, men det blir nog svårare för El Fitzgerald att vinna om hon skulle missa ledningen.

Rätt stark duo ändå och jag spelar med dessa två i en utgång och streckar sex hästar bakom om det skull smälla.

10 Hevin Boko har tävlat mot kulltoppen som tre- och fyraåring och gjort det bra. Hon har också gjort helt okej lopp bakom Double Exposure på slutet och är säkert tuffast av dessa. Läget är däremot tufft och inte så lätt för dessa ston att ta 20 meter på bra hästar där framme. Ändå tidig om hon kommer in i matchen

8 Chapter N.Deo har gått bra i lite lättare sällskap, men fungerade inte på en för hård bana senast. Är formen som den ska kan det här läget passa bra och Örjan får försöka hålla upp rygg ledaren. Inte chanslös om han lyckas och det blir lucka till slut.

Jag betalar även för B/C-gruppen som samtliga sopar ganska rent i systemhögen.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A. 14-7-12-11. B: 4-13-15-1-10. B/C: 9-2-3-5.
C: 8-6.

Spetsanalysen: 7 Dats so Cool är snabbast, men där säger Marcus Lindgren att hästen inte ska köras i ledningen den här gången. 4 Elsztain är kanske den av de med framspår som är mest sugen på att överta, men här kan det nog hända något oväntat.

Loppanalysen:

Lärlingslopp över lång distans och låg klass på djuren. Jag får ingen rätsida på det här loppet och även svårt att räkna ut hur det blir kört. Räkna med många segersugna lärlingar under vägen och det känns som vad som helst kan hända. Jag hade tänkt helgardera, men man får ändå värdera vad man får för strecken och valde att a bort de två jag tror har sämst segerchans för att få med en häst till i sista avdelningen. Det landade alltså till slut i 13 streck totalt.

Tipsettan får 14 Ritchie Ås som gör debut för sin nye tränare(!) Erik Adielsson. Gissar dock att skicklige pappa Hans har ett finger med i spelet och den här fyraåringen gör nog ett bra lopp direkt. Dessutom med loppets bästa kusk och utan för mycket strul från ett svårt läge är det nog bra chans.

7 Dats So Cool är också bra för det här loppet, men han fick en mycket tuff resa senast och det låter lite oklart hur det har påverkat formen. Kusken ska få order om att köra snällt nu och då kan det alltid bli strul jämfört med att köra i spets som hästen normalt sett tar. Ändå tidig såklart.

12 Åsens Aragon är en ganska enkel modell, men formen verkar vara på topp och han har även visat att distansen går bra med 2 segrar på 4 försök. Duktig kusk även på honom ökar segerchansen.

11 Viper Lavec har inte startat på ett tag, men gick bra i slutet av fjolåret och passar bra över distansen. Har en tung spurt och kan överraska även om dubbelt så många andrapris som segrar oroar lite.

4 Elsztain vann ett billigt lopp för fyra starter sedan och är svårbedömd efter två galopper på slutet, men han är rätt bra i grunden och kanske kan nå ledningen tidigt. Tänkbar.

13 Elegant Frost spurtade bra vid segern senast och ska troligen maxas i utrustningen den här gången. Tänkbar skräll liksom 15 Marys Overandout trots svåra förutsättningar eftersom han har visat sig riktigt rejäl på slutet.

1 Eclair du Mont är en stark fransman, men med oklar form efter uppehåll och han blir dessutom över från start. Orutinerad och svårbedömd och känns ju helt klart överspelad även om kapacitet finns.

10 Espresso Doc är en fin travare, men verkar inte riktigt ha rätt styrka och inställning än. Vann dock med Emilia Leo för tre starter sedan.

Streck för de fyra i B/C-gruppen med alltså gör 13 hästar totalt.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 9. B: 10-13. B/C: 14-1-5-6-4-3-2-8. C: 11-12.

Spetsanalysen: 5 Björs Viking är snabb, men ska inte gå i spets över lång distans. 6 Guli Rubin kan nog ta över från ensamt springspår. Tror sedan att 9 Bellfaks är snabbast iväg från tillägg och körs han mot täten borde ingen orka/kunna svara.

Loppanalysen:

Kallblodslopp över lång distans och ett ganska ojämnt sådant. Tror att hästarna på startvolten får svårt mot tuffare djur på tillägg över den här distansen.

Det blir nog till slut rätt jämnspelat mellan J-O Perssons duo Bellfaks och Järvsöodin som jag också tror har bra chans att göra upp om segern. Då är det läge att ta ställning för en av dem och då går jag på 9 Bellfaks som är snabbare från start än sin stallkompis.

Bellfaks har alltid visat hög kapacitet, men tävlat lite ojämnt och även gjort det sedan han kom till Persson. Han såg dock klart fin ut i stilen senast och jag gissar att JOP har siktat hit sedan. Hästen är snabb ut med voltstart och har en mycket duktig kalliskusk i Rikard N Skoglund och han har också koll på att Bellfaks är bäst i den främre träffen. Jag tror att han kör till direkt när hästen travat in sig och ser till att få försprång på Järvsöodin direkt. Jag har svårt att se någon där framme som vill svara ledningen mot honom och i spets måste det vara toppchans. Jag spikar!

10 Järvsöodin är en tuff sexåring som håller på att växa in i högsta klassen och han blir säkert bättre än Bellfaks på sikt. För dagen tror jag dock att de är jämnbra och då bör positionerna avgöra. Järvsöodin är inte särskilt snabb ut och även om han har stark statistik över lång distans borde det bli tufft att vinna utvändigt ledaren. Hästen har hyllats ganska rejält efter insatsen som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast och den var visserligen bra, men att han stod emot så länge betrodde nog mest på att Gunnar Melander aldrig körde till utan mest satt och bevakade loppet.

Järvsöodin har inte heller startat på två månader och formen borde vara lite mindre toppad jämfört med Bellfaks även om träningsrapporterna är starka. Värst emot min spik såklart.

Persson har även med speedige 13 Guli Tor som var mycket fin vid segern senast då han gick med halvstängt huvudlag och var mer fokuserad till slut. Han klarar nog distansen även om det inte är något plus, men han måste köras snällt och även om det därmed passar bra med Örjan kan det ju strula.

14 Sippson tände till i höstas, men är knappast på topp efter uppehåll och står tuffare till nu. Inte så het trots Goop upp.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A. 5. B: 12-1-14-7-9-11-3-6. B/C: 4-8-13.
C: 15-10-2.

Spetsanalysen: 1 Anna S.H. öppnar rätt bra, men troligen är Jepson rätt nöjd med rygg ledaren. Tror inte att han vill svara 5 Wind of Victory som bör komma iväg snabbt från spår fem när det inte är några springspår utvändigt. Kanske kan snabba 11 Up North utmana med en perfekt start från tillägg?

Loppanalysen:

Stolopp och ett ganska jämnt sådant, men jag tror att finska gästen 5 Wind of Victory har bra segerchans då hon inte känns särskilt mycket sämre än de som står 20 meter bakom. Hon har startat fem gånger för duktige Risto Airaksinen och gått bra varje gång utom när det blev startgalopp i första försöket. Vid tredjeplatsen näst senast körde de gode Risto lite för tufft i spåren på sista baksidan och hästen stumnade till precis kort före mål. Annars hade det varit fyra raka segrar.

Hon var fin vid enkel seger från spets senast och Airaksinen brukar ha hästarna på topp när han åker till Solvalla och tävlar. Goop upp den här gången bör ju passa perfekt dessutom och hon bör bli släppt till ledningen efter en bit. Sedan hittar i alla fall inte jag någon som kan göra grovjobbet själv och sänka ledaren och jag tror att Wind of Victory vinner det här loppet. Spik!

Garderar man är senast fina 12 Bear Victory tidig även om hon riskerar att bli lite över från start med en snabb häst invändigt om sig.

1 Anna S.H. är en fin sort under utveckling, men känns kanske lite väl orutinerad ändå. Borde få ett fint lopp i alla fall och kanske kan duga från rygg ledaren.

14 Fast Moving Cash är mycket spurtvass, men måste köras på chans till sista sväng och borde kunna få lite för långt fram till ledaren även om formen är på topp.

Riktiga storskrällar kan 7 Livi Memory, 9 Undazzled Eyes och 11 Up North vara om man garderar på lite mer här.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 3-8. B: 5-11-4-7-12-14. B/C: 6-1-13.
C: 9-2-10-15.

Spetsanalysen: 3 Manofthematch står bra till och bör få överta ledningen ganska omgående.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv och en rimlig favorit i
3 Manofthematch som vann direkt i sin comeback senast efter elva månaders uppehåll. Visserligen var han gynnad av att konkurrenterna körde tufft mot varandra under vägen, men han gjorde det på bra sätt och bör gå framåt med loppet i kroppen. Lång distans passar bra och det är upplagt för tidig ledning. Sedan avgörs nog segerchansen av hur pass bra innerspåret blir om det kommer nederbörd under lördagen.

Mycket hänger också på vilket humör och vilken fräschör kapable 8 Vincent As har för dagen. Han är grymt stark och högkapabel för klassen när han fungerar, men har inte fått till det på slutet. Han är behandlad efter senast och bör därmed fungera, men Dahlén låter lite osäker på formen och det kan nog bli allt från galopp till överlägsen seger. Givet bud.

Jag garderar vidare och 5 Je t’Aime Explosiv har varit mycket bra på slutet och riktigt läcker vid segern i V75-finalen näst senast. Inte vässad och på topp senast, men vann rätt säkert ändå. Goop upp nu och byte tillbaka till jänkarvagn som näst senast. Öppnar helt okej med och kan nog hitta bra slagläge direkt. Tidig.

11 Global Unlimited var fin vid segrarna i enklare sällskap, men trög och inte som bäst senast. Båth låter osäker på dagsformen, men kapaciteten är hög och han kan inte räknas bort.

4 Cyrius d’Ariane är en stark häst som inte övertygade i svensk regi, men har höjt sig i Finland i år. Tappar troligen en del från start, men tål att göra en del jobb sedan.

7 Counterfeightr har varit mycket fin vid segrarna men då också fått de lopp han måste ha. Smygresor är det som gäller och speciellt över den här distansen. Tänkbar om Örjan kan hålla honom lugn till upploppet.

12 Niky Flax är mycket kapabel och gick bra i sina två första starter efter uppehåll. Lite segare senast, men ska vara bättre med loppet i kroppen. Klarar distansen och har vunnit med skor och helt bortglömd här.

Sista strecket till 14 Einstein Sisu som visserligen var usel senast och jag blev förvånad att han var anmäld igen, men Salmela har inte hittat några fel och tror det var en humörsak när det strulade under vägen. Tuffare motstånd nu, men jättefavorit på V86 senast och jätteskräll nu…

Åtta streck totalt.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 6-2. B: 1-9-4. B/C: 3-10-5-7. C: 8-13-12-15-14.

Spetsanalysen: 1 Survival Kit har spetsat från innerspår tidigare, men har inte sett lika rapp ut i volt på slutet och kan få svårt att hålla ut 6 Havbergs Knight om denne prickar perfekt från springspåret.

Loppanalysen:

Ett bra lopp avslutar omgången och jag streckar fem hästar. Tipset till 6 Havbergs Knight som är bra i grunden och som har höjt formen på slutet efter en halsoperation i höstas. Det blev väldigt lätt från ledningen senast och hästen såg mycket vass ut för dagen. Bra chans på ledningen från det här läget och då blir han inte så lätt att fånga in.

2 Perfect Dynamite är dock intressant med rejäl kuskförstärkning den här gången. Sexåringen har sett mycket stark ut i ny regi och galopperade kanske bort en V75-seger för tre starter sedan. Höll starkt som tvåa efter ett tungt lopp senast och ger Ingves honom ett bra lopp måste det vara vettig segerchans.

1 Survival Kit avslutade klart godkänt från kön i snöstormen senast och verkar hålla fin form. Läge och kusk passar bra och han har segerchans från både spets och rygg ledaren.

9 Cantona Mearas brukar ha lite svårt att räcka hela vägen i V75, men såg väldigt formstark ut senast och Goop kan nog få lite extra snurr på den här trögstarke hästen.

Streck också för 4 Adiago Trot som var läcker vid segrarna och tog emot Uppohoppa på bra sätt näst senast. Bra efter galopp senast också och stallformen hos Lindgren är fortsatt stark. Spår fyra och vanlig sulky är små minus, men kommer han iväg vettigt med duktige Christoffer kan han duga.

Singelstrecken:

9 Bellfaks (V75-4) är en av två Persson-hästar som jag tror gör upp om segern och han bör komma iväg bättre än den andra vilket kan vara avgörande. Tidig ledning till och med?

5 Wind of Victory (V75-5) har gått klart bra i ny regi hemma i Finland och tränaren åker sällan till Solvalla utan rejäl segerchans. Goop upp och troligen tidig ledning talar för seger.

Utgångshästarna:

11 Zinco Jet (V75-1) är en mycket läcker sort som avslutade vasst utan att hinna fram senast. Bra chans om inte starten ställer till det.

1 El Fitzgerald (V75-2) har lopp i kroppen, Goop i sulkyn och bra chans på spets. Fin chans, men utmanas nog rejält av tuffa 3 Queen of Sand och båda streckas i en stark utgång.

Prisvärda hästar:

2 Exit Angot (V75-1) är en fin sort med sylvass kusk den här gången och han blir farlig från rygg ledaren.

12 Niky Flax & 14 Einstein Sisu (V75-6) kommer båda från sämre insatser, men har kapacitet för seger om formen är tillbaka och de är totalt bortglömda.

9 Cantona Mearas (V75-7) ser spännande ut med toppform och Goop i sulkyn.

Överspelade:

1 Eclair du Mont (V75-3) kan nog bli bra framöver, men svårbedömd form och knepigt läge för starttrög häst.

14 Fast Moving Cash (V75-5) har formen på topp och är mycket speedig, men läget är jobbigt och lätt hänt att det blir strul på vägen.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt.)

A: 11. B: 1,2,10,15. (res 5,9)
A: 1,3. B: 4,6,7,8,9,10. (res 1,3)
1,2,3,4,5,7,9,10,11,12,13,14,15 (res 8,6)
9 Bellfaks (res 10,13)
5 Wind of Victory (res 12,1)
3,4,5,7,8,11,12,14 (res 6,1)
1,2,4,6,9 (res 3,10)

Kupong 1: 1 x 8 x 13 x 1 x 1 x 8 x 5 = 4160 rader
Kupong 2: 4 x 2 x 13 x 1 x 1 x 8 x 5 = 4160 rader

Totalt: 8320 rader = 4160 kronor.

DD-spelet:

3,8 – 2,6 x 250 kronor = 1000 kronor.

/Berglund