Efter att ingen hittat alla åtta rätt i förra veckans jackpottomgång så serveras vi ett rejält spelvärde när Solvalla och Åby delar på kvällens V86-omgång. Dryga 14,4 extramiljoner ligger och väntar i åttarättspotten och mest troligt kommer det att betalas ut mer vinster än vad som omsätts denna gång. Skillnad det jämfört med att spelarna normalt sett får tillbaka max 65 procent av insatserna och ofta enbart 39 procent när det blir jackpott på åttor eller sexor.

Solvalla kommer mest troligt att bjuda på vintriga förhållanden och en hård bana där det krävs broddar i bakskorna, men på Åby kan det bli bekymmersamt eftersom det väntas nederbörd och plusgrader under eftermiddagen/kvällen. Banan kan därmed bli riktigt jobbig och loppen i Mölndal känns än mer svårbedömda innan man har full koll på hur banunderlaget ser ut. Räkna med att det blir krävande i alla fall och att lägga för mycket kraft från start kan då ge sega ben i slutet av loppen.

Därför känns det lite tryggare att mina två spikar tävlar på Solvalla så får vi se om vädret kan ställa till det för några favoriter på Åby. Lite trist med få hästar i ett par av loppen, men Solvalla tävlar tre dagar den här veckan och då är det svårt att få fulla fält med bra kvalité på tävlingarna. I de sex ramloppen på Solvalla är det inte mer än nio hästar med i något av loppen och bara sex i två av dem. Riktigt tråkigt och inte särskilt spelstimulerande.

Analys Åby V86-1:

Ranking: A. 5. B: 2-6-7. B/C: 4-9. C: 8-1.

Spetsanalysen: 2 Stella Newmen och 4 Seek And Destroy är snabba och jag tror att båda vill till spets för att få rygg på 5 Ferrari River efter en bit. Utifrån kan dock även 6 Global Takeover öppna vasst och kommer han förbi favoriten kanske Adrian testar i spets?

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp inleder på Åby och högkapable 5 Ferrari River är omgångens mest spelade häst. Han möter ett ganska trött gäng och är van att både möta och besegra bättre hästar än detta. Sexåringen har inte startat på nästan fyra månader, men när han återkom efter ett liknande uppehåll förra året så var han grymt bra direkt och vann i imponerande stil.

Formstarke Conrad Lugauer rapporterar att hästen tränar bra inför detta och är i sedvanlig stil mycket optimistisk. Är hästen lika bra som Lugauer tror och blir släppt till spets så lär han vinna detta, men helt säker på formen kan jag ändå inte vara och det kan också bli mothugg om Global Takeover hinner förbi. Ferrari River har också galopperat bakom bilen vid ett par tillfällen.

Trolig favoritseger, men många ryggar optimistiske Lugauer och jag nöjer mig med att spela utgång och spika på en kupong.

2 Stella Newmen fick ett nyttigt lopp i kroppen senast och är ute över klart mer passande distans den här gången. Får hon rygg ledaren kan hon avsluta vasst över upploppet även om hon är allra bäst utan skor.

6 Global Takeover är bra i grunden och verkar på gång nu efter en fin seger på open stretch senast. Adrian Kolgjini lär ladda det som går från start och skulle han komma förbi favoriten är det inte givet att han släpper till denne sedan. Ferrari River slog visserligen Global Takeover från dödens i somras, men jag antar att formen var mer toppad på Lugauers häst den gången.

7 Digger Lord vinner inte så ofta, men går ofta bra till slut och är härdad i tuffa sällskap. Han var trea bakom Ready Ribb och Dartagnan Sisu över tre varv för tre starter sedan och har ett nyttigt lopp i kroppen efter uppehåll nu. Blir tempot högt och banan seg kan han komma in i matchen och skrälla.

Streck också för startsnabbe 4 Seek and Destroy samt
9 Waffle som har ett bra läge för att smyga med i ryggar och troligen kan spara all kraft till upploppet i det här lilla fältet.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 5. B: 7-4-2-6-1. B/C: -. C: -.

Spetsanalysen: 1 Sassa Will öppnar vettigt, men 2 Global Wild Card bör ta sig förbi. Låter däremot inte som att man är sugna på att ta emot favoriten och det mesta talar för att
5 Viking Grace sitter i ledningen efter en bit.

Loppanalysen:

Ett tunt lopp för fyraåriga ston där favoriten 5 Viking Grace möter klart sämre motstånd än när hon vann på Solvalla förra veckan. Hon fick då ett perfekt lopp i rygg på ledaren och tog sig förbi precis på linjen även om det såg ut som att hon tvekade lite kort före mål. Bra gjort ändå att hinna förbi och hästen har visat hög kapacitet för den här klassen. Återigen rejäl kuskförstärkning jämfört med de senaste starterna i Finland och hästen öppnade bra för tränaren från innerspår bakom bilen för tre starter sedan. Örjan bör därmed få iväg henne bra från det här läget och sedan kan man nog glida till spets eftersom ingen annan verkar sugen på den positionen.

Sedan lär hästarna i det här lilla fältet rada upp sig på ett led och jag ser ingen som kan/vill göra grovjobbet utvändigt om ledaren och sätta upp farten.

Något annat än att favoriten får bluffa hem det här loppet i ledningen är svårt att se och helt klart är Viking Grace omgångens bästa segerchans. Given spik!

Annars har 7 S.G.Maleficent höjt sig på slutet och varit rejäl vid segrarna, men det låter inte som att man vill köra utvändigt ledaren den här gången också och Haugstad lär nog hamna sist i fältet ganska omgående.

Om inte min spik underpresterar rejält så borde det bara kunna gå på ett sätt sedan med Kihlström i spets och Haugstad längst bak och det är även svårt att se någon annan vinnare när man ligger lågt med E3-finalisten 2 Global Wild Card i årsdebuten och övriga inte har visat lika mycket som Viking Grace.

Analys Åby V86-3:

Ranking: A. 6-3. B: 4-2-1. B/C: 8-5-9. C: 12-7-11-10.

Spetsanalysen: Inga startblixtar med bakom bilen och jag tror ju att Calle Jepson kan få bra snurr på 6 Ecu de Mieloui första biten. Är nog bra chans att han sitter i ledningen efter en bit. Möjligen kan 4 Aqua Photo hålla ut, men Flemming nöjer sig nog med rygg ledaren om han kan komma förbi
1 Harvey Boko vilket i sig är tveksamt.

Loppanalysen:

Lång distans och en intressant favorit i norske fransosen
6 Ecu de Mieloui som är obesegrad efter fem starter. Han har mött enklare motstånd och såg trög och oinspirerad ut vid de inledande segrarna, men i de två senaste har han svarat riktigt bra på ett norskt huvudlag och kusken har fått fulla linor när skygglapparna dragits. Hästen är stor och rejäl med ett vägvinnande steg och han verkar dessutom mycket stark.

Det har varit bra kusk på hästen i Norge, men när loppet går på Åby är det plus med Jepson och dessutom bör körspö kunna ge bra effekt. Femåringen öppnar dessutom rätt bra och kan nog trycka sig till ledningen efter en bit. Blir troligen svårslagen då, men det finns ändå små frågetecken med resa, ny distans och hårdare motstånd så jag vill inte spika även om det ser bra ut på förhand.

Jag spelar med favoriten som utgångshäst, men dubblar utgången med kapable 3 Whipped Eggs som har visat fin styrka när han fungerar och Bergh låter klart nöjd med hur hästen känns efter ett strullopp senast. Han tappar första biten, men tål att gå sedan och inte omöjligt alls att han är minst lika bra som favoriten.

Bakom dessa två räknas även danske 4 Aqua Photo, men han ser lite knepig ut i stilen och jag har väl inte blivit jätteimponerad av segrarna. Bör dock passa bra över distansen och har ett bra läge.

2 Victory Lee var klart fin när första segern bärgades senast och kan vara rejält på gång och 1 Harvey Boko spurtade fint med rycktussar och krafter kvar över mål senast. Kuskförstärkt och bör få ett fint smyglopp.

Jag betalar även för de tre skrällarna i B/C-gruppen eftersom loppet känns lurigt om min utgångsduo skulle komma bort.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 2-13-12-6. B: 11-8-1-7-14. B/C: 4-9-3-5.
C: 10-15.

Spetsanalysen: 6 Pontiac S.W. tar ledningen om kusken vill köra där, men det är inte givet och då kanske snabbe
7 Corky Ramirez kan få överta.

Loppanalysen:

Ett öppet lopp över lång distans och här garderar jag rejält. Klar favorit är fartfyllde 6 Pontiac S.W. som vann från ledningen över tre varv senast. Då kan man dra slutsatsen att han gillar lång distans, men jag tycker inte att det är någon fördel och speciellt inte nu när motståndet är mycket hårdare än senast. Han blev också hetsig i spets senast och är allra bäst med ett smyglopp. Svårt för Ohlsson att lägga upp loppet nu när han bör ta ledningen och är favorit, men jag tycker att han är sårbar i spets och släpper man ledningen kan det också strula. Given gardering i vilket fall.

Tipsettan får en annan häst som Ohlsson brukar köra nämligen 2 Heylow. Hon är inte så snabb första biten, men går desto bättre till slut och spurtade fint som tvåa efter uppehåll senast. Perfekt läge med Örjan i sulkyn och lär vara med i segerstriden.

13 Perfect King är en stark herre som såg bra ut inför V75-starten senast, men han var ganska seg i loppet och inte mer än hygglig. Nu kan det bli skygglappar på och han har styrkan för att gå runt det här gänget över lång distans.

12 Electrical Storm var hårdare spelad än Perfect King i samma lopp senast, men han var också seg och inte som bäst för dagen. Han kan betydligt bättre och är snabbare på speed än Perfect King. Knepigt läge med spår tolv i en spårtrappa, men blir farlig om det löser sig vettigt under vägen.

Hela B-gruppen streckas också där 11 Västerbo Highscore kan bättre än han visat på slutet och 8 Greyhound Boko har visat fin form i sina senaste starter.

1 Captain Knas är ganska stark och har lopp i kroppen i sin nya regi och 7 Corky Ramirez kanske kan få överta ledningen om favoriten vill släppa. Gynnas inte av distansen, men kanske kan räcka om han får bestämma tempot.

Sista strecket får 14 Global Trader som är svårbedömd efter uppehåll, men inte alls så tokig i grunden. Nio streck totalt.

Analys Åby V86-5:

Ranking: A: 9-2-5. B: 4-1. B/C: 6-3-8. C: 7.

Spetsanalysen: 2 Dontbreakthebank Ås är ganska snabb och lär vilja komma åt ledningen. Utmanas främst av 6 Aha som kan öppna och vill till plankan. Vad händer om Bergh är offensiv med ibland lite för pigge 5 Sanda Love? De tkan bli tuff körning.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där ett par bra hästar har bra chans att göra upp om segern. Jag har blivit smått imponerad av 9 Thriller N.P. i hans tre starter på svensk mark och senast avgjorde han snyggt utvändigt ledaren. Vid tredjeplatsen näst senast var det kapable Harran Boko som vann från ledningen i en snabb avslutning och det var inte så lätt att slå denne den dagen. Kort distans är kanske ingen fördel, men det kan å andra sidan bli bra fart på det här loppet och banan dessutom blir seg så gör det inte så mycket med bakspåret. Bra chans.

2 Dontbreakthebank Ås har gjort flera bra lopp i följd i ganska tuff konkurrens på slutet och står på tur för en seger. Den här uppgiften passar honom bra och han är nog mest effektiv i spets över kort distans. Risken är dock att öppningen kan kosta för mycket kraft och då litar jag inte riktigt på att han kan står emot Thriller N.P. sista biten.

5 Sanda Love är kapabel men knepig och senast strulade han i uppkörningen till bilen och fick gå en tuff speed för att hinna ikapp. Över kort distans kan han nog rusa på ganska bra hela vägen och blir han het kanske det till och med kan bli ledningen efter en bit. Bergh själv upp nu för första gången på länge och sjuåringen har vunnit tre av sex starter på Åby tidigare.

Jag nöjer mig med tre streck och hoppas att 4 Virna Jet behöver lopp i kroppen efter sitt långa tävlingsuppehåll. Annars såg hon fin ut i kvalloppet senast.

Jagar man skräll i det här loppet så har 1 Speedy Sallöv sett klart positiv ut i jänkarvagn på slutet och kanske kan överraska på läget.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 4. B: 7-9-11-10-6-3. B/C: 2-1-5. C: 8-12.

Spetsanalysen: 3 Bäste Hornline öppnar rätt vettigt och vill nog till tät för att släppa till någon bra. 4 Freddie Silvåkra har öppnat stabilt och rätt snabbt de gånger han startat med volt och utan strul tror jag att han kan köra till spets efter en bit. Springspårshästarna är inga startblixtar och kan bli hängande första biten.

Loppanalysen:

Ett riktigt klent lopp där jag tror att en felfri 4 Freddie Silvåkra är klart bäst och har fin segerchans. Han fick gå en tuff repa i tredjespår näst senast efter uppehåll och blev lite stum sista biten så smygkörde Bäste Hornline kunde slå sig förbi. Senast kunde han inte hålla upp innerspåret bakom bilen och blev fast med gott om krafter kvar hela vägen till mål. Hästen såg jättefin ut då, har tränat starkt efteråt enligt stallet och man har siktat på det här loppet.

Spår fyra i voltstart är sällan bra, men faktum är att Freddie Silvåkra har startat både stabilt och bra varje gång med voltstart och jag tror att han kan komma iväg bättre än de flesta verkar tro. Sedan är det väl bara B.B.S.Poetry som kan tänkas svara täten, men jag är inte alls säker på att denne kommer iväg så bra från spår sju. Jansson har visat bra kuskform i början av året och jag hoppas att han löser detta och spikar.

Loppet är som sagt mycket tunt bakom min vinnare, men
7 B.B.S.Poetry visade i alla fall rätt bra kapacitet vid seger i ett billigt V75-lopp senast. Hon var sedan mycket sämre senast och känns svårbedömd med den insatsen på näthinnan. Risk för vingel från start med och är formen inte på topp kan det bli jobbigt.

9 Enjoy’s Pajazzo är en rätt fin travare som satt fast med gott om krafter kvar senast, men han brukar inte ta i så det knakar när han får chansen till slut och vid segern avslutade han i 22-tempo sista 300 m till knapp seger. Risk för strul framför med eftersom 2 Scarlet o’Cara är osäker i voltstart.

11 Kingofthehill F. (pigg spurt senast) 10 Maple Hill’s Eto’o (lopp i kroppen) och 6 Very Many Legs (positiv efter omlagd träning senast) kan tänkas om det strular för min idé men några stjärnor handlar det sannerligen inte om.

Analys Åby V86-7:

Ranking: A: 7-9. B: 2-11. B/C: 4-5. C: 6-3-10-12.

Spetsanalysen: 5 Enjoy My Doll är snabb och kan nog köras i ledningen om man vill det. Kan dock bli utmanad av både 4 Tellus Face och 7 Mira Hörsta efter en bit.

Loppanalysen:

Här är kapable 9 Randemar R.D. storfavorit trots att han gör comeback efter långt uppehåll. Han är bra när han fungerar och har bara förlorat felfri vid ett tillfälle. Han vann i årsdebuten förra året och Untersteiner låter nöjd med sin häst, men stallformen verkar inte vara helt på topp för dagen och skulle det bli galopp under vägen kan man inte vara allt för förvånad ändå. Hästen är inte att lita på.

Lätt att gardera därmed och bra fart har även 7 Mira Hörsta visat. Fin vid seger i ett V75-lopp för tre starter sedan och vann lätt efter att ha kört till ledningen senast. Nedstrulen ett hack nu är en fördel och Juel bör nog ta ett tidigt initiativ. Det blir ofta strul för Jeppe i Sverige, men får han till styrningen här kan det bli pott. Tippas.

2 Edio är en snygg häst som bör kunna vara bra, men han får sällan till det fullt ut heller. Han är dock kraftigt kuskförstärkt med Jepson den här gången och Calle har vunnit två lopp med sexåringen tidigare. Nedstruken till innerspår från ett perfekt andraspår är däremot ett minus och han kan därmed hamna något hack för långt bak för att det ska vara optimalt. Fart för att vinna om det löser sig.

11 Marjons Ivory gjorde bort sig senast, men visade bra styrka med Grasso i sulkyn före det och duger även mot hingstar och valacker.  Tidigt bud trots läget och gynnas säkert om det blir ett krävande underlag.

4 Tellus Face är en rätt fin modell till fyraåring som jag gissar att man har höga förväntningar på hos Kolgjini. Spännande årsdebut nu och tänkbar om formen sitter där direkt.

Sista strecket går till startsnabba 5 Enjoy My Doll som är favorit på spets eller rygg ledaren. Sex streck totalt.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 7-5-2. B: 4-3-6. B/C: 1-9. C: 11-8-12.

Spetsanalysen: 1 Mistelns Napoleon är snabb och siktar mot ledningen. Utmanas av 4 Wrongdoer och 5 Real Masterpiece där jag tror att den förstnämnde håller ut den senare. Taktiken för Mistelns Napoleon efter uppehåll? Håller Wrongdoer som knapp spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett intressant lopp avslutar där 7 Load Relief lär bli loppets ”snackhäst” efter insatsen i debuten för Timo Nurmos senast. Den starten förgicks av positiva träningsrapporter och hästen visade också stark form i en mycket bra upphämtning efter stor startgalopp. Det såg kanske inte helt hundra ut i stilen hela vägen, men han gick med öppet huvudlag och vanlig sulky och nu blir det troligen helstängt och jänkarvagn.

Det här är nog bra segerchans trots spåret, men loppet håller ganska bra klass och jag vill inte spika när han troligen blir ganska klar favorit till slut.

5 Real Masterpiece blev det fel för senast när kusken inte ville ta dödens och han gick i mål med mycket krafter kvar. En stark och rejäl häst som är bra när han fungerar och i spets blir han nog svårslagen, men det blir tyvärr svårt att komma dit med Wrongdoer invändigt.

2 Pomeroll Am är en fin typ som var klart förbättrad vid segern näst senast när han gick med bra tryck över mål. Senast värmde han som vanligt fint och blev rejält nerspelad, men då blev det dubbla galopper efter att Haugstad blivit hängande från start. Bättre utgångsläge nu och är han lika fin som näst senast kan ekipaget överraska.

4 Wrongdoer är hårt betrodd, men jag tycker inte att han har sett som allra bäst ut trots bra resultat på slutet. Han ser lite stel och kantig ut och blev rejält stum sista biten senast i samma lopp som Real Masterpiece satt fast. Han öppnar dock bra och har vunnit två av två i ledningen, men inte givet att han kommer dit och då är han nog lite överspelad här.

3 Ivan Pavlov A.T. har spurtat bra och visat fin form på slutet och Ohlsson får testa på honom den här gången. Farlig med smyglopp.

6 Editor är seg som tusan, men går alltid till mål även om han ser slagen ut varvet kvar. Lurigt läge nu och kan få ett tungt lopp, men tänkbar om det löser sig och Kaj Widell upp för första gången kanske kan ge lite effekt?

Sex streck totalt.

Singelstrecken:

5 Viking Grace (V86-2) var duktig vid seger på Solvalla förra veckan och möter enklare motstånd nu. Upplagt för att leda från start till mål.

4 Freddie Silvåkra (V86-6) har man siktat hit med och han fick ett snällt lopp senast och gott om krafter kvar. Bör kliva iväg stabilt och snabbt och har toppchans om Jansson hittar till ledningen efter en bit.

Utgångshästarna:

5 Ferrari River (V86-1) har överlägen kapacitet i ett ganska klent lopp och Lugauer ”lovar” seger direkt i årdebuten. Bra chans utan strul.

6 Ecu de Mieloui (V86-3) är obesegrad och har sett mycket stark med norskt huvudlag på slutet. Jepson och körspö den här gången och kan krossa allt. Dubblas med grundkapable 3 Whipped Eggs som Bergh låter nöjd med nu.

Prisvärda hästar:

7 Digger Lord (V86-1) går nästan alltid bra till slut och strular det för favoriten och banan blir krävande kan han överraska.

13 Perfect King (V86-4) såg fin ut inför V75-starten senast och kan bättre än då. Kanske med nytt huvudlag nu och gynnad av lång distans.

2 Pomeroll Am och 5 Real Masterpiece (V86-8) är två hästar i fin form som det strulade för i den senaste starten. Bortglömda nu.

Överspelade:

7 S.G.Maleficent (V86-2) har höjt sig på slutet, men lär hamna längst bak nu och då slår hon knappast favoriten i spets.

4 Aqua Photo (V86-3) ser småknepig ut i stilen och har inte övertygat på mig vid segrarna på slutet.

6 Pontiac S.W. (V86-4) har nog bäst fart i loppet, men han kan bli het och är knappast som bäst i spets över lång distans. För stor favorit.

4 Wrongdoer (V86-8) tycker jag inte har sett som allra bäst ut på slutet och skulle han inte få ledningen blir det nog tufft att vinna.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

A: 5. B: 2,4,6,7,9. (res 5,2)
5 Viking Grace (res 7,4)
A: 3,6. B: 1,2,4,5,8,9. (res 6,3)
1,2,6,7,8,11,12,13,14 (res 4,9)
2,5,9 (res 4,1)
4 Freddie Silvåkra (res 7,9)
2,4,5,7,9,11 (res 6,3)
2,3,4,5,6,7 (res 1,9)

Kupong 1: 5 x 1 x 2 x 9 x 3 x 1 x 6 x 6 = 9720 rader
Kupong 2: 1 x 1 x 8 x 9 x 3 x 1 x 6 x 6 = 7776 rader

Totalt: 17496 rader = 4374 kronor.

DD-spelet:

7 – 7 x 500 kr
7 – 2,5 x 250 kr = 500 kr

Totalt: 1000 kronor.

/Berglund