Nu är det alltså dags. Efter ATG:s idoga konfiskerande av spelarnas pengar under hösten så har det resulterat i att vi nu står inför tidernas hetaste V75-omgång. I alla fall rent spelmässigt. Drygt 76,3 miljoner extra finns i sjurättspotten vilket innebär att omsättningen måste upp över 218 miljoner för att återbäringen till spelarna inte ska bli över 100 procent. Rejält spelläge alltså och med tanke på hur omgången ser ut så finns alla möjligheter till hög utdelning.

Efter en höst där de flesta V75-spelare klagat på att det varit för enkelt att få sju rätt så ska man nog bara vara tyst den här gången när det kanske ser svårare ut än någonsin. Tre 15-hästarslopp som alla ser vidöppna ut kompletteras av tre 12-hästar som inte ser mycket enklare ut. Det är bara i gulddivisionen som startfältet är ojämnt och i stort sett endast fyra hästar gör upp om segern. Att hitta roliga skrällbud var inget problem i den här omgången, men de starka singelstrecken lyser med sin frånvaro och hur man än väljer så finns det ett större mått än vanligt av chansning med i spelet.

Det finns knappast någon häst med större segerchans än 25-30 procent i omgången och när de två mest spelade hästarna bara är spelade till runt 40 procent så säger det en del om hur svårt det är. Svårt att veta hur man ska lägga upp spelet den här veckan. Förra veckan såg vi att V75 tål tre favoriter och ändå ge miljoner, men då krävdes det också träff på två enprocentare och ett rejält favoritfall. Att hitta tre spikar i den här omgången känns vanskligt värre och då krävs det kanske lite innovativa sparlopp i stället och att man står över de favoriter som ser svagast ut.

Det hela ska avgöras på trevliga Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och det ser ut att bli uppehållsväder vilket bör innebära ett bra banunderlag. Sundbyholm har ett ganska kort (182 meter) upplopp och ledningen brukar vara svårslaget med en bra häst. Innerspår bakom startbilen kan också vara lite knepigt för orutinerade hästar.

Analys Eskilstuna V75-1:

Ranking: A: 1-11-10. B: 8-5-12-14-3. B/C: 7-9-4.
C: 15-6-2-13.

Spetsanalysen: 1 Messiah är rapp första biten och bommar inte Redén helt från start så bör ekipaget hålla upp ledningen. Tror endast att 6 Conway Streamline kan utmana ordentligt om kusken prickar perfekt från ensamt springspår.

Loppanalysen:

Det tidigare så kallade ”Lördagsloppet” är placerat på kupongen i syfte att göra omgången svårare och det ser verkligen ut att ha lyckats denna gång. Femton hästar på två volter gör upp och loppet känns vidöppet.

Favorit är snabbe 11 Rajah Silvio som har hittat stilen bra i Björn Goops regi och han imponerade vid en seger från spår tolv för tre starter sedan. Han var fortsatt fin vid spetsseger i V75 näst senast, men sedan sjuk i finalen senast. Lite svårbedömd form alltså, men Goop låter nöjd och har säkert trimmat tillräckligt. Spår fem i volt kan dock innebära bekymmer och det blir knappast jänkarvagn nu vilket har höjt hästen en nivå. Givet segerbud men ingen jag litar på med dessa premisser.

Tipsettan får spetsfavoriten 1 Messiah som var tunt tränad efter uppehåll senast och han hade varit rejält sjuk innan. Lite samma upplägg som inför spetssegern näst senast ser det ut som då han vann från ledningen efter att ha fått ett lopp i kroppen. Ensam och orutinerad treåring mot äldre hästar och tränaren i sulkyn hamnar ändå på minuskontot och jag litar inte heller helt på att det här ekipaget löser uppgiften även om han bör bli svårfångad om man får bestämma tempot i spets.

10 Claude Debussy har lite problem med sin aktion, men har bra fart vilket han visade senast när han speedade ner en så pass bra häst som Handsome Brad över upploppet. Det såg dock inte klockrent ut i stilen trots segern och även om han är behandlad efteråt går det inte att lita fullt ut på att han sköter sig igen.

8 Jejje Palema är en annan häst som är behandlad efter sin senaste start och dagsformen är därmed lite svår att bedöma. Hon är rätt tuff av sig annars och om formen sitter där kan hon duga.

5 Regent d’Inverne är trög, men verkar stark och kan nog bli allt bättre framöver. En lugn start är att vänta från spår fem, men går han felfritt och kommer vettigt till är han inte chanslös.

12 Alexander U.R. är inte alls så tokig i grunden och verkar ha hittat toppformen i sin nya regi. Avgjorde enkelt för Jansson senast och får chansen med honom igen.

Möjligt att 14 Hobby de L’iton är bästa hästen i grunden. Han är väldigt stark, men har bara gjort en start sedan maj månad och han var inte bra då i comebacken i augusti. Knepigt läge nu när hela fältet måste rundas och Westholm verkar också ligga ganska lågt. Känns inte så het, men jag vågar inte såga helt med tanke på den höga kapaciteten.

3 Copitex var rätt fin vid seger från ledningen näst senast och gick bra efter galopp senast. Nu kan det bli första barfota runt om och det här är ett hemmaekipage som nog ska passas om man garderar upp loppet.

Jag betalar även för min B/C-grupp där tidigare knepige
7 Bouncing Ball O.O.
har bra kapacitet, kommer från vettiga insatser och har toppkusk i sulkyn. Elva streck totalt.

Analys Eskilstuna V75-2:

Ranking: A: 10. B: 13-15-6-8-14. B/C: 7-11-12.
C: 1-9-2-5-3.

Spetsanalysen: 1 B.B.S.Day Dream öppnar bra i volt och är spetsfavorit i förstaskedet. 7 Lady Zappa och 11 Dicks Denja är riktigt vassa ut och kan nog utmana om täten efter en bit. På första långsidan kanske även 10 Maintainability kan göra ett försök mot täten om Oskar J kommer iväg bra från start.

Loppanalysen:

Ett lärlingslopp med 15 hästar över tre volter och svårigheterna fortsätter. På startvolten ser det tunt ut och att vinna dessa lopp med dubbla tillägg på Sundbyholm känns jobbigt.

Därför tar jag mitt första singelstreck här och går på segervana 10 Maintainability som ser ut att ha hittat samma fina vinterform som förra säsongen. Hon har gjort två starter efter uppehåll och vann enkelt näst senast och avslutade rappt i skymundan senast från ett svårt läge över kort distans. Nu är hon rejält kuskförstärkt och har i Oskar J loppets klart bäste driver vilket betyder mycket. Hon är rätt rapp från start och om inte Lady Zappa eller Dicks Denja är i vägen skulle det faktiskt kunna bli tidig ledning. Maintainability går dock även bra bakifrån och har slagit rätt bra hingstar förut.

Blir det strul för min spik så tycker jag att 13 Blue Star Champion är spännande. Han har varit kanonfin i ny regi och är en mycket vass spurtare. Det krävs dock att han får lite draghjälp på vägen eftersom han inte kan göra så mycket själv för tidigt i loppen. Risk att det är för långt fram till min vinnare om jag har räknat rätt vilket vi får hoppas på.

15 Great King Wine är också en bra spurtare som möter enklare hästar än vanligt, men han är inte superpigg på att vinna lopp ändå, men kanske bli lite kaxigare mot dessa hästar. Det är ändå drygt att gå runt hela fältet och det får inte strula det minsta på vägen. Dessutom har han inte startat på en månad inför detta.

6 Kabanoss är också hårt spelad och han var duktig i första starten för Redén när han vann trots galopp, men efter det har han inte sett lika rolig ut och han har ju alltid haft svårt att vinna lopp. Duktig kusk ändå och garderar man loppet ska han i alla fall med på 4-5 streck.

Analys Eskilstuna V75-3:

Ranking: A: 4. B: 9-2-5. B/C: 7. C: 1-6-8-3.

Spetsanalysen: 1 Test Drive är snabb, men lär inte bråka med stallkamraten 5 Milligan’s School som mest troligt tar en längd på 4 Zenit Brick. Kanske inte omöjligt att denne ändå sedan kan få överta på första långsidan?

Loppanalysen:

Gulddivisionen är ett lopp av annan karaktär än övriga V75-lopp den här veckan. Med fyra streck har man troligen helgarderat loppet, men det syns också på spelet att de flesta tidiga spelare har löst loppet så. Då känns det spännande att göra lite annorlunda och jag väljer att ta min andra spik i omgången här.

Favorit är 2 Makethemark, men trots att han gör topplopp varje gång så är jag inte så sugen på honom. Han var chanslös att gå i närkamp med Heavy Sound senast och har inte startat på en dryg månad efter det och ska gå med skor den här gången. Han är inte mycket sämre med skor, men visade ju vid segrarna att det är viss skillnad ändå och han har bara vunnit 1 av sina 15 senaste lopp med skor. Jag tror inte att toppformen sitter där heller och då känns han inte så rolig som favorit.

Min spelidé är i stället 4 Zenit Brick som till skillnad från sina tuffaste konkurrenter inte har varit igång och startat tufft hela sommaren och verkar vara på väg uppåt i form. Intrycket senast efter uppehåll var lysande och från dödens avgjorde han lite som Goop ville mot ledande Charrua Forlan.

Hästen dominerade ju på V75 förra vintern och ser ut att få en lika fin säsong igen. Han är ingen blixt ut, men kan öppna bättre än han oftast visat om Goop laddar och jag är inne på att Björn testar rejält mot Milligan’s School efter en bit. Inte alls omöjligt att han får överta täten då och i så fall måste han bli mycket svårslagen. Annars går han ju bra även i dödens och i så fall får Goop köra så sakta som möjligt och hoppas ta ledaren på skalle sista biten.

I den bästa av världar skulle jag också vilja strecka 9 Nadal Broline som har vaslutat strålande två gånger i följd och han är ju mycket vass när han har sin dag. Det har dock bara blivit en seger i år och det måste klaffa perfekt med löpning och banunderlag för att han ska få till det. Nu kan han få ett fint lopp i rygg på Makthemark och blir det bra tempo med Zenit Brick i dödens kan det ju lösa sig perfekt. Det blir dock inte lätt att ta längder på Zenit Brick över upploppet och möjligt att tappre Nadal får nöja sig med en andra- tredjeplats igen.

5 Milligan’s School har varit en mycket positiv överraskning i storloppen i sommar och spurtvann ju Sundsvall Open Trot efter ett fint smyglopp och lucka till slut. Han har gått bra även efter det, men kanske inte sett riktigt lika formstark ut på slutet och min känsla är att han är lite på retur.

Milligan’s School är spetsfavorit, men troligen bäst med ett rygglopp och släpper kusken till Zenit Brick får han ett perfekt lopp bakom en bra häst och det känns som en bättre taktik än att få press av denne under slutvarvet. Vi får se hur Ulf Eriksson tänker.

Jag spikar Zenit Brick!

Analys Eskilstuna V75-4:

Ranking: A: 11-3-13-12. B: 6-7-10. B/C: 14-2-9-5-8.
C: 15-4-1.

Spetsanalysen: 6 Topspin har nog bra spetschans om hon sköter sig, men jag är lite inne på att det är galopprisk första biten. Gör hon bort sig bör det bli 2 Supreme Face eller 3 Arvika By Knight till täten efter en bit.

Loppanalysen:

Lopp för fyraåriga ston och en trasslig historia även det här.

6 Topspin är faktiskt omgångens mest spelade häst i skrivande stund, men det kan jag inte köpa helt ut. Visst kan man se Björn Goop köra till spets och sedan få bestämma tempot som så många gånger förut, men Topspin var inte märkvärdig i sin senaste start och har inte startat på två månader efter det. Svårbedömd form alltså och jag är även inne på att det finns galopprisk från start. Hon har gjort två starter i volt och gått i passgång i volten bägge gångerna och hoppade i trav på kör en gång av dessa. Nu kan det bli lite stressigt när hon ska iväg från springspåret och då gäller det att hon tar trav direkt. Visst är det favorit på att säkre Goop löser detta, men helt givet känns det inte för den här orutinerade hästen. Rankas ner på det.

Jag måste ge tipset till en skräll för när fina stoet 11 Chapter Review bara är spelad till 3-4 procent är spelarna snett på det. Hon såg jättefin ut i sina två första starter på svensk mark och gjorde en mycket bra insats som tvåa bakom Mille Millionaire i V75 i Bollnäs. Sedan  blev hon tyvärr halt i starten efter det och fick vila inför comebacken senast. Då körde Kihlström en snäll preparé och pressade henne inte helt över mål som trea från rygg ledaren bakom en mycket bra häst. Voltstart gick bra i Bollnäs och hästen verkar stabil och hade det varit Kihlström som körde igen hade det här varit en tänkbar chansspik.

Tidig från ett bra läge är 3 Arvika By Knight som knappast är så mycket sämre än stallkompisen Topspin och kusken är inte så mycket sämre än Goop heller. Fyraåringen var rejält förbättrad barfota runt om och med jänkarvagn senast och nu blir det barfota igen men troligen vanlig vagn i voltstart. Gör Topspin bort sig kan det kanske bli tidig ledning och då är hon hästen att slå.

13 Gun Palema blir det skrik på efter en mycket vass spurt (1.09/sista 400 m) mot kulltoppar senast i en BC-final. Hon är kapabel, men inte helt pålitlig och risk för vingel från det yttersta springspåret. Kommer hon vettigt till lär hon segerstrida felfri. Tidigt streck.

12 Global Upfront fick inte fritt i sin BC-semifinal senast, men såg fin ut och gick godkänt mot äldre och tuffa ston före det. Bör duga bra mot dessa hästar också.

7 Kiss Me Tooma har gått riktigt bra flera gånger på slutet och kan få ett fint smyglopp med Kontio från det här läget. En tänkbar storskräll liksom 10 Aliss Wadd som kom snett på det senast, men hon kan öppna bra i volt och komma bättre på det den här gången.

Jag streckar sju hästar och står över stoderbyfinalisten
14 Veroni som inte fungerade alls senast, ska gå med framskor nu och har ett mycket trassligt läge med spår åtta på tillägg.

Analys Eskilstuna V75-5:

Ranking: A: 7-8. B: 11-1-10-6-3-4. B/C: 5-12. C: 2-9.

Spetsanalysen: 1 Jula Extreme är ganska rapp och har Goop bakom sig. Kan dock bli svårt att hålla ut 2 Thebigred As och 6 Ferry Boko med startvasse Adielsson. Prickar Kontio starten kanske 7 Bo C. kan få överta efter en bit?

Loppanalysen:

Voltstart och lång distans och kanske omgångens allra svåraste lopp? Jag spelar här med två utgångshästar och garderar dessa med alla utom två.

Tipsettan får derbyfinalisten 7 Bo C. trots att han inte har fått till det alls efter andraplatsen bakom Son of God i derbykvalet. Förutom att han blev lite väl hetsig efter startrusningen senast såg han dock ganska bra ut och möjligt att formen är på väg igen. Ulf Ohlsson var inne på att hästen kvävde sig när han fick dra ihop honom på första långsidan och man ändrar lite i utrustningen nu. Bo C. är stark och trivs i spets och över den här långa distansen tror jag nog att de flesta kan tänka sig släppa till honom om Kontio är offensiv. Är han sedan i närheten av lika bra som i derbykvalet förlorar han väl inte detta i spets?

Det är ju ändå tufft att lita helt på det så jag dubblar utgången med favoriten 8 Logo Light som var riktigt rejäl senast och enligt Bergh hade han svarat bra på omlagd och tuffare träning. Lennartsson var lite imponerad då, kör igen och är säkert offensiv bara han tar sig ut från innerspåret. Snabba hästar framför och det bör lösa sig någon gång över den här distanasen.

11 Can Lane är hårt spelad och fartmässigt duger han i klassen, men startmetod och lång distans är inga fördelar och ska han vinna detta måste han nog få bra ryggar fram till upploppet. Kan gå med klaff.

1 Jula Extreme har fått en genomkörare i monté inför detta och har ett smaskigt läge eftersom han öppnar bra. Inte säkert att han håller ut startsnabbe Thebigred As, men det är Goop mot Alsén så det kan nog gå ändå. Han gillar distansen och är ganska tidig bakom mina två utgångshästar.

10 Xanthis Coktail gillar lång distans och möter enklare hästar än senast när On Track Piraten vann. Minus med bakspår, men vass kusk och tänkbar om det blir bra tempo på loppet.

6 Ferry Boko är lite svårbedömd eftersom han gör debut i ny regi. Känns inte som någon långdistansare, men han är snabb från start och har en vass kusk och bör sitta bra till direkt.

3 Global Skipper har fin form och gillar distansen och
4 Mega Star var V75-tvåa bakom Heart of Steel senast. Två tänkbara skrällar och jag tar även med de två B/C-hästarna trots att uppgiften är rätt opassande för deras del.

Analys Eskilstuna V75-6:

Ranking: A: 10-3. B: 7-6-1-8-11-12. B/C: 2-5. C: 9-4.

Spetsanalysen: 1 Doctor Doxey Zenz kan öppna bra, men innersåret är lite lurigt på Sundbyholm och inte givet att Mathias Andersson prickar starten perfekt. 2 Athos Race lär laddas rejält och kan ta sig förbi om han sköter sig.

Loppanalysen:

En klart fin bronsdivision som också är mycket svårlöst och det säger väl en del när derbyfinalisten Output Pressure inte streckas på tio hästar…

Här hade det nog gått att motivera halva fältet som tipsettor, men jag lyfter två som jag tror lite mer på och använder dem som utgångshästar.

Tipset till 10 Track Angle som såg lysande fin ut vid segern senast och verkligen har hittat toppformen igen. Han har ju visat hög V75-kapacitet tidigare och vann V75 på just Sundbyholm den här tävlingsdagen i fjol. Han är mycket vass på speed, men tål även att göra jobbet själv och även om bakspår är jobbigt så har han bra chans utan strul på vägen.

Jag dubblar utgången med 3 Esprit Sisu som blir allt bättre och det var imponerande att löpa dött lopp med högkapable Global Trust senast trots att loppet blev lite ryckigt kört. Han är inte helt pålitlig, men sköter han sig lär Erik ge honom ett fint lopp i den främre träffen och då blir han segerfarlig igen.

7 Milliondollarrhyme är mycket kapabel och visade också det vid de två nyliga segrarna. Senast blev det dock fel när hästen tog i för mycket mitt i loppet, men det var också mot tuffast tänkbara fyraåringar. Lurigt läge nu och jag gissar att Fredde B är lite försiktigt med att ladda första biten eftersom hästen blev för vass senast och då kan det bli vingel. Skulle det däremot lösa sig bra kan han nog blåsa ner allt till slut.

6 Uppohoppa måste jag varna för rätt tidigt med tanke på hur han såg ut senast och hur lite spelad han är nu. Då körde Pasi Aikio ett extremt preparélopp inför detta och det syntes vad syftet med det loppet var när han släppte ner en jätteskräll framför sig i början istället för att hålla upp rygg ledaren. Han blev sedan fast med mycket krafter kvar och bör vara i bra form för detta lopp. Farlig om Pasi får till en vettig styrning från ett smålurigt startspår.

1 Doctor Doxey Zenz är nog en av loppets bästa hästar, men han var blek i ledningen efter uppehåll senast och har vilat en dryg månad till efter det. Ska vara bättre nu enligt tränaren och i så fall kan han vinna detta från ledningen, men det är inte säkert att han kan hålla upp täten mot Athos Race och då är det upplagt för strul eller en snabb öppning som sitter i benen till slut. Bara en av flera.

8 Hawk Cliff har svarat mycket bra på norskt huvudlag och barfotabalans i de senaste starterna och senast gick han också med jänkarvagn för första gången. Spurten bakom Roheryn var sylvass och han hade vunnit det loppet med bättre klaff. Nu är läget risigt och därför hamnar han inte högre i rankingen, men löser Goop detta problem så kan han absolut vinna nu i stället.

11 Indy Lane är också en formtoppad häst som till och med hade kunnat vara tippad etta från ett bättre läge. Han har avslutat mycket vasst bakom kapabla fyraåringar (Who’s Who vann senast) i sina två senaste starter och då gått barfota bak. Nu kan det bli barfota runt om och klar skrällchans med de rätta ryggarna under vägen.

12 Vischio Holz strulade till det från innerspår senast, men är bra när han sköter sig och kan inte räknas bort helt även om det blir tufft att vinna ett så här bra lopp från spår tolv.

2 Athos Race är en tuffing som kan leda länge om han kommer förbi den invändigt och håller ihop travet hela vägen och jag betalar även för tuffa stoet 5 Stonewashed Diamant som kanske ska gå barfota runt om för första gången i Sverige.

Analys Eskilstuna V75-7:

Ranking: A: 1-9-2. B: 6-5-10-11-8. B/C: 3. C: 4-12-7.

Spetsanalysen: 1 Don’t Mind Me är snabbast och han har spetsat från innern på Sundbyholm tidigare. Bör hålla upp täten när värsta motbuden 7 Whisky Akema och 8 Disco Volante står svårt placerade längst ut på vingen.

Loppanalysen:

I den avslutande avdelningen är 1 Don’t Mind Me klar favorit och det kan jag förstå. Han vann en liknande V75-final på Färjestad i somras och slog då närmast Racing Mange vilket har visat sig vara en ganska bra merit. Nu har han fått två lopp i kroppen efter uppehåll och vann på snyggt sätt i billigt sällskap näst senast. Senast i V75 fullföljde han bra som trea där Dear Friend vann från spets och får godkänt för det. Han är mer effektiv i spets och även om kort distans är att föredra bör det vara god chans att leda runt om.

Blir det lite körning däremot så är favoriten mer sårbar och därför måste jag även strecka två hästar som står på tur för seger. 9 Isor Håleryd var lovande som unghäst och är kraftigt på gång igen efter långt uppehåll. Han har körts snällt och gått i mål med krafter kvar i båda starterna och senast hade han nog kunnat slå av M.T.Joinville till slut med lite bättre klaff. Läge för ett lite mer offensivt upplägg den här gången och har favoriten fått lägga för mycket kraft första varvet kan Isor Håleryd vara tuffast till slut.

Sedan måste ju även 2 Dartagnan Sisu med som storskräll. Den här kapable hästen har körts snällt från svåra lägen i V75 på slutet och haft krafter kvar båda gångerna. Nu är läget mycket bättre och jag hoppas att Mattias Djuse försöker komma ner bakom Don’t Mind Me och sedan får ett fint lopp i rygg ledaren. Får han sedan fritt kan han mycket väl blåsa till dessa hästar sista biten, ungefär som stallkamraten Lass Revenue i onsdags.

Jag chansar att stänga loppet med dessa tre, men det finns gott om motbud om man streckar vidare. 6 Speedy Foxy Vicane var kanonfin vid spurtsegern i lördags och blir farlig igen om hon inte hamnar för illa till från det här spåret.

Spurtvasse 5 Mr Golden Quick ska vara bättre nu än senast då han agerade trögt hela vägen, men mad Haugstad i stället för Mika Forss så kan jag stå över honom.

10 Dear Friend gör topplopp varje gång, men bakspår mot så här bra hingstar är tufft och det kan mycket väl bli för långt fram från det här läget.

Samma bekymmer kan 11 Zoko Lane få, men blir det ”tokkörning” i täten så kan båda dessa komma in i matchen.

Tre streck totalt.

Singelstrecken:

10 Maintainability (V75-2) har sett jättefin ut i två starter efter uppehåll och ska lättas i balansen och gå med rycktussar nu. Dessutom loppets bästa kusk vilket är en stor fördel.

4 Zenit Brick (V75-3) var kanonfin efter uppehåll senast och jag tror att Goop kör offensivt för ledningen efter en bit. Svårstoppad om han släpps dit.

Utgångshästarna:

7 Bo C. (V75-5) har hög grundkapacitet och är han lika bra som i derbykvalet är det bra chans mot detta gäng. Dubblas med 8 Logo Light som var förbättrad med omlagd träning senast och har bra chans om han kommer till.

10 Track Angle (V75-6) såg väldigt bra ut vid segern senast och kan vinna V75 den här helgen precis som förra året. Dubblas med 3 Esprit Sisu som blir bättre och bättre och har läget.

Prisvärda hästar:

11 Chapter Review (V75-4) kan mycket väl vara bästa hästen i loppet och löser Haugstad ett småklurigt utgångsläge blir hon farlig till för låg spelprocent.

6 Uppohoppa (V75-6) kördes extremt snällt senast för att få lopp i kroppen och bli kvar i klassen. Pass upp! 11 Indy Lane har avslutat strålande två gånger i följd mot stenhårt motstånd och med tempo i täten kan han fälla allt.

2 Dartagnan Sisu (V75-7) har körts på chans på slutet utan att det har löst sig. Skulle han få rygg ledaren här blir han mycket farlig med fritt till slut.

Överspelade:

11 Rajah Silvio (V75-1) kommer från en blek insats, har ett knepigt startspår och går knappast med jänkarvagn igen. Svajig favorit även om farten duger.

2 Makethemark (V75-2) har stått över en del jobb och är inte vässad till denna uppgift. Skor på dessutom och även om han kan vinna så känns han inte så het som favorit.

6 Topspin (V75-4) har inte övertygat helt så här långt och återkommer efter två månaders uppehåll. Jag tror på galopprisk från start dessutom och hon är alldeles för mycket spelad.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt.)

1,3,4,5,7,8,9,10,11,12,14 (res 15,6)
10 Maintainability (res 13,15)
4 Zenit Brick (res 9,2)
3,6,7,10,11,12,13 (res 14,2)
A: 7,8. B: 1,3,4,5,6,10,11,12. (res 2,9)
A: 3,10. B: 1,2,5,6,7,8,11,12. (res 9,4)
1,2,9 (res 6,5)

Kupong 1: 11 x 1 x 1 x 7 x 2 x 10 x 3 = 4620 rader
Kupong 2: 11 x 1 x 1 x 7 x 8 x 2 x 3 = 3696 rader

Totalt: 8316 rader = 4158 kronor.

DD-spelet:

10 – 1 x 500 kr
10 – 9 x 200 kr
10 – 2,5,11 x 100 kr = 300 kr

Totalt: 1000 kronor.

/Berglund