Det är jackpotthysteri på V75 den här veckan när tidernas största V75-pott ska delas ut (förhoppningsvis) på lördag. Det gör givetvis att kvällens V86-omgång hamnar lite i skymundan trots att det är jackpott även i kväll med dryga 5,6 miljoner extra i åttarättspotten. V86 har sannerligen inte behövt något jackpottstöd för att betala bra under hösten och det blir knappast något undantag i kväll.

Solvalla och Åby delar på omgången och det ser inte helt enkelt ut nu heller. Det finns flera favoriter med dåliga lägen och andra med svårbedömd dagsform och att hitta mer än ett starkt singelstreck känns inte särskilt enkelt.

Min bästa spik har toppform och en mycket passande uppgift och bör vinna trots bakspår, men jag chansar lite mer med min kompletterande spik som jag hoppas kan leda sitt lopp från start till mål.

Det ser ut att bli uppehållsväder på båda banorna och därmed troligen bra banor och rättvisa förhållanden.

Analys Åby V86-1:

Ranking: A: 7-9-3. B: 8-10-6. B/C: 11-4. C: 12-1-5.

Spetsanalysen: 3 Dokonjo och 4 Joy For Us gör upp om täten. Dokonjo kan tänkas vilja köra i spets, men Joy For Us lär släppa om han kommer först. Bergh trycker säkert av
7 Promo Kemp som fått ett klart bättre spår efter strykning och testar säkert för spets efter en bit. Kan få överta.

Loppanalysen:

Ett lite ojämnt sprinterlopp inleder omgången och 9 Heart of Steel är en av omgångens mest spelade hästar. Han har i stort sett gjort bra lopp varje gång för Untersteiner och dessutom mött bra motstånd. Senast såg han ändå bättre ut än tidigare och avgjorde väldigt enkelt (10,5 sista 800 m) efter att två konkurrenter kört alldeles för tufft om ledningen. Lämpligt motstånd nu, men jag är ändå osäker på hur mycket jobb han kan göra själv och får han inte samma hjälp med tempot som senast kan han vara sårbar från bakspår.

Givetvis är favoriten ett starkt segerbud, men ingen spik för mig.

7 Promo Kemp gjorde debut för Robert Bergh senast och vann på bra sätt från ledningen. Bergh låter mycket nöjd med sitt nyförvärv (som testade Fyraåringseliten under Elitloppshelgen i Frode Hamres regi) och nu blir det dessutom barfota runt om. Bergh lär vara offensiv och får han överta täten av Dokonjo så blir det knappast så lätt för favoriten att ta längder det sista halvvarvet.

3 Dokonjo är en gammal hedershäst som blixtrar till med riktigt vassa insatser ibland – speciellt med dessa förutsättningar och när han får gå i en jänkarvagn. Senast visade han toppform vid en enkel seger utvändigt ledaren och är han lika bra i kväll kan han nog vinna både i spets eller från rygg ledaren.

8 Rushmore Face och 10 Bellino B. är också hästar med bra grundkapacitet, men ingen av dem har visat färsk form på slutet och från sina småtrassliga utgångslägen borde de få svårt att rubba min trio.

Tre streck totalt.

Analys Solvalla V86-2:

Ranking: A: 1. B: 11-8-7-3-10-2. B/C: 12-6. C: 5-9.

Spetsanalysen: 1 Cesar F.C. har öppnat bra flera gånger och spetsade ganska säkert från innerspåret i Örebro senast. Kan vara lite ojämn första biten, men öppnar han som senast är det bra spetschans. Värst emot är 5 Xanthis Dynamic som har öppnat piggt, övriga bör han ta emot.

Loppanalysen:

Ett halvklent treåringslopp där förhandsfavoriten Global Wizard blev struken i morse. Det förbättrade spetschansen för 1 Cesar F.C. ganska radikalt och öppnar han som senast är det bra spetschans. Detta är en ganska fin Maharajah-son som inledde snyggt med två segrar, men som sedan var lite sämre i somras. Nu verkar han dock rejält på gång igen och segern senast togs i obesvärad stil från ledningen.

Enligt duktige Thomas Lönn känns allt bra i träningen efteråt och han har dessutom testat hästen med urryckare i jobb vilket har fungerat bra. En fin extraväxel att ha i kväll och blir det ingen tokkörning mot honom i spets så är det nog vettig chans att han rasslar undan till slut igen. En kul jackpottspik att chansa med till runt 15 procent.

Efter strykningen är 11 Moses favorit och honom trodde jag mycket på i ett rätt dåligt lopp näst senast och då körde Örjan till spets varvet kvar och vann lätt. Senast såg han dock inte lika bra ut som storfavorit och kom aldrig in i matchen från bakspår även om han kom igen lite till slut och inte var tom i mål. Inte så konstigt kanske när täten sprang 12,5 i det loppet, men han såg inte heller som bäst ut i stilen och fungerar nog allra bäst med tätkänning.

Möjligt att Moses kan köras fram utvändigt ledaren och vinna detta, men det vill jag inte spela på efter intrycket senast och när han trots det är favorit. Han får ju också det mesta spelet som Global Wizard hade på sig och han är ännu vid lunch spelad med över 18 procent.

Ganska jämnt mellan övriga och en eller alla är nog en vettig lösning här. 8 Got To Dash satt fast senast och är inte så tokig men helt bortglömd.

7 Spotlight Brodde går jämnt och säkert och är kuskförstärkt i kväll.

3 Kasper Trot är rätt mycket spelad, men han har inte startat på en knapp månad, stått över jobb och det låter på Goop som att det behövs lopp i kroppen.

Skrällvarning för 10 Mr Clayton J.F. som är en fin modell som är klart bättre än resultaten på slutet visar.

Analys Åby V86-3:

Ranking: A: 11. B: 8-6-5-1-3. B/C: 2-4. C: 12-7-10.

Spetsanalysen: 6 Aperfectdream är snabb bakom bilen och om Söderkvist vill kan han nog trycka sig till täten efter en bit.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där jag tror mycket på 11 Illuminati som också är min bästa spik i hela omgången. En fin fyraårig Ready Cash-son som hittat stilen rejält på slutet och sett riktigt bra ut. Han gick bra som trea i derbykvalet som Chianti vann och näst senast mötte han tuffa hästar i S:t Leger över kvällens långa distans. Då spurtade han bra över upploppet efter att ha fastnat bakom en trött häst och det formintrycket bestod senast när han vann i överlägsen stil mot lite enklare motstånd.

Illuminati ser ut att vara helt på topp för dagen och distansen passar perfekt och dessutom har spåret blivit ett snäpp bättre efter en strykning. Han brukar även gå bra på Åby och jag tror att Lövgrens pålle rundar allt. Given spik!

Jag är inte så imponerad av motbuden och 6 Aperfectdream är jag rätt trött på. Han sviker oftast och även om han troligen är bäst i spets och har chans att komma dit nu så tror jag inte att han vinner över den här distansen. Han har flera gånger svikit som hårt betrodd över lång distans och Illuminati slog honom faktiskt från dödens redan i maj.

Jag är i så fall mer orolig för kuskförstärkte 8 Livi Joy som har visat sig duga rätt bra i V75 och med rätt lopp är han vass på speed. Han kan dock inte göra så mycket själv och från det här läget över den här distansen måste han nog köras på chans.

3 Global Secrecy ska gå med skor och känns inte så het som rätt hårt spelad och går man inte på min idé här så ska man nog strecka skrällarna 5 Judge Memphis och
1 Fullpoint.

Analys Solvalla V86-4:

Ranking: A: 3. B: 6-1-8. B/C: 4-12-2-11-9-7-5. C: 10.

Spetsanalysen: Svårbedömt när inte alla har testat framspår bakom startbilen, men på det 6 Cyborg visat från start så här långt är hon ändå rätt klar spetsfavorit.

Loppanalysen:

Ett dåligt lopp där Visbyhästen 3 Echo Gamble är favorit. Han har givetvis inte mött särskilt tufft motstånd hemma på ön, men slog i alla fall en rätt bra häst för tre starter sedan och sträckte på sig bra i spets då. Senast ryckte man alla skorna för första gången och det såg ut att ge riktigt bra effekt också.

Femåringen är rejält kuskförstärkt den här gången och har ett perfekt utgångsläge och när motståndet inte ser särskilt tufft ut för att vara på Solvalla så tror jag att det här är en rätt bra segerchans bara han klarar första båtresan och fungerar på Solvalla som han gör på Skrubbs. Utgångshäst och spik på en lapp.

Bakom favoriten blir det rejäl gardering och troligen rätt bra skrällchans om han bränner. 6 Cyborg är spetsfavorit och hon har tagit sina två segrar i den positionen. Senast blev det rätt hårt i mål trots att hon fick bestämma och jag litar inte helt på att hon håller hela vägen.

1 Dream Kåsgård är också hårt spelad och han har sett fin ut i tre starter för Walmann, men varit väldigt stinglös sista biten och mest hängt med. Första med rycktussar nu kanske kan ge honom en bättre kick sista biten och det här läget med Örjan i vagnen lär ju ge ett bra lopp i alla fall.

Av de mindre spelade står 8 Vahände bra inne i loppet och där ska man kanske testa barfota runt om för första gången vilket kanske kan ge effekt.

Sedan känns det ganska jämnt mellan övriga och jag betalar för samtliga på garderingskupongen.

Analys Åby V86-5:

Ranking: A: 7-5-3. B: 9-2. B/C: 8. C: 4-1-6.

Spetsanalysen: Efter senast 500 meter bör det vara 3 Eclair du Mont i spets. Svårt att säga om 2 Precious Lord har hunnit fram först för att sedan släppa eller om vi får se 1 eller 4 i rygg ledaren.

Loppanalysen:

Ett småknepigt lopp trots bara nio startande och med tre som inte bör duga. Hästarna på tillägg har nämligen 40 meter fram till täten när starten går och det hänger mycket på hur de där framme lägger upp loppet hur det ska gå. Får hästarna på tillägg komma ikapp för billigt bör det bli svårt att hålla undan för dessa.

Jag ger tipsettan till 7 Hakon Von Haithabu på det riktigt fina intrycket vid segern på V75 senast. Efter det har han dock varit sjuk och struken en gång så svårt att veta om formen är lika fin nu. Bra chans om så är fallet.

Bästa hästen är nog 5 Magic Happens, men han har väl inte fått till det lika bra som många trott. Han kommer från två galopper, har vilat en dryg månad och är inte vässad i träningen inför detta. Kan behövas lopp i kroppen alltså, men grundkapaciteten är så hög att han ändå är tidig här.

3 Eclair du Mont har uppträtt förbättrat efter kastrering, men fick nöja sig med dött lopp i ledningen näst senast och gav sig i spets som hårt betrodd senast. Det bör kunna bli spets igen efter en bit, men det känns inte alls givet att det ska hålla hela vägen.

Dessa tre har lite bättre chans än övriga, men streck även för 9 Uptothe Chapel som är jämn och säker och har lopp i kroppen, samt för 2 Precious Lord som sköt till bra som tvåa senast och kan få ett fint lopp med säkre Christoffer.

Analys Solvalla V86-6:

Ranking: A: 7-11. B: 1-4. B/C: 10-12. C: 3-5-6-9-2-8.

Spetsanalysen: 1 Budets Lasse öppnar bra och håller nog ledningen om kusken vill. Hoppas att Ville testar i spets, men risken finns nog att Goop testar tufft på första rakan och får överta.

Loppanalysen:

Ett lopp över lång distans där halva ligan bör få svårt och stor favorit är 7 Gazza B.R. efter tre snygga segrar i följd. Han har varit lite strulig tidigare, men skött sig på slutet och vunnit efter att ha övertagit ledningen de två senaste gångerna. Chans på det igen, men han spetsar inte av egen kraft och vill konkurrenterna tävla så kan det bli vingel. Han har inte heller slagit två av de han möter här med så stor marginal på slutet och de kanske kan ta revansch till trevlig spelprocent? Dessutom första över lång distans är ett frågetecken även om känslan inte är att det ska bli ett bekymmer.

Jag garderar i alla fall favoriten och 11 Indy D. utmanade honom ganska rejält när de möttes för tre starter sedan och efter det vann han på bra sätt över denna distans. Senast galopperade han troligen bort seger när han bröt ut för Haugstad i sista sväng, men nu är det Örjan upp igen och säkert bättre tag i grejerna.

4 Bottnas Explosive var tvåa bakom Gazza B.R. senast och tog då för sig riktigt bra in mot mål. Lång distans bör vara en fördel för den här killen som verkar stark och Kontio upp lär passa fint.

1 Budets Lasse har gjort två starter i ny regi och varit klart positiv. Tvåa bakom en bra häst näst senast och seger från ledningen senast. Kan spetsa igen och från ledningen eller rygg på favoriten är han ett givet segerbud.

Jag betalar även för två storskrällar i 10 Elsztain som vann på bra sätt i ny regi senast samt 12 Eicas som väntar på första segern, men som har mött bättre hästar än detta och gått helt okej lopp. Sex streck totalt.

Analys Åby V86-7:

Ranking: A: 5-13. B: 7-4-2-12. B/C: 11-8-10. C: 3-6-1-9.

Spetsanalysen: 2 Hot Chocolate är snabb, men släpper nog efter strulet på slutet och då tror jag att 4 Absolut Gehör håller ut övriga och körs i spets.

Loppanalysen:

Ett stolopp med spårtrappa där det inte är fullt fält vilket gynnar de med mest intjänat. Favorit är 7 Dealwithakiss som visat fin form på slutet och höll starkt efter ett tungt lopp senast. Hon är bäst med ett smyglopp eller i spets, men nu är det risk för dödens och då kan hon vara illa ute. Hon tar knappast en längd på Absolut Gehör från start och jag tror inte att Untersteiner släpper frivilligt. Dealwithakiss gick också ett stentufft lopp så sent som för en vecka senast och det kan sitta i benen nu kanske? Räknas ändå men garderas.

Jag ger tipsettan till 5 Quiz Töll som är bättre än resultaten på slutet visar och hon såg mycket fin ut första barfota runt om senast. Då mötte hon mycket tuffare hästar än detta (Global Trust/Esprit Sisu) och kom inte in i loppet efter strul på vägen. Hon ska gå barfota igen och löser det sig bättre nu är det nog en rätt bra segerchans.

Jag spelar utgång med henne, men dubblar den med grundkapabla 13 Dream Lane som fått två nyttiga lopp i kroppen efter uppehåll och senast körde inte Örjan en meter i onödan med henne. Man sa redan då att man hade den här uppgiften i sikte och läget blev ändå ganska bra nu med tanke på hur mycket pengar hon har på sig. Blir inte förvånad om hon är tuffast sista biten och spelprocenten är löjligt låg.

Jag streckar många bakom dessa två, men 4 Absolut Gehör är tidig med tanke på att det bör bli spets eller rygg ledaren. Hon är lite blöt sista biten, men kan duga om inte öppningen blir för tuff.

2 Hot Chocolate har inte fungerat på slutet och är behandlad inför detta. Hon är startsnabb och har visat att hon duger rätt bra i dessa lopp och från ett fint läge är hon inte chanslös om travet flyter bättre än på slutet.

12 Bijou Bourbon H.M. testade i Sto-SM näst senast och fick stryk av en tuff häst senast och hon är inte chanslös om det skulle lösa sig vettigt från det här läget.

Streck även för B/C-gruppen där läget är tufft för starka
8 Croquet Rose, segergnistan tveksam på snabba
10 Ilona Håleryd och formen svårbedömd på lovande
11 Rose Mary.

Analys Solvalla V86-8:

Ranking: A: 3-10-12. B: 2-5-6. B/C: 1. C: 7-8-9-11-4.

Spetsanalysen: 1 Vincent Chase är snabb, men bör smygas. 3 Lass Revenue öppnar bra och kan nog köras i spets om Djuse vill.

Loppanalysen:

Ett hyfsat lopp där 5 Ginotonic är knapp favorit och honom har jag jagat en del, men ledsnat på. Tycker att han senast visade att han inte särskilt gärna går förbi hästar i en slutstrid och även om han varit lite alertare med Kontio i sulkyn så känns han inte särskilt het som favorit. Given att gå emot, men kanske kan han agera modigare till slut om han blir släppt till spets?

Hårt betrodd är även 12 Announcement som gjort tre starter för Båth och visade fin kapacitet vid segern senast. Motståndet var enklare då och läget inte lika risigt med tanke på distansen. Nu tycker jag ändå att det känns tufft att kräva seger av loppets ende treåring från sämsta spåret. Bara en av flera.

Jag tror mest på 3 Lass Revenue som har fin kapacitet, men som tävlar lite ojämnt. Näst senast var han riktigt fin när ha gick barfota runt om och vann väldigt lätt från rygg ledaren. Senast satt han en bit bak i ett sprinterlopp och galopperade utan chans i sista sväng. Då gick han med bakskor, men nu blir det barfota runt om för andra gången i karriären och han är min spetsfavorit i loppet.

Revenue-sonen har vikt ner sig i spets några gånger men även vunnit på bra sätt från ledningen och är han på rätt humör kan han nog hålla undan från ledningen om Mattias Djuse väljer att köra där. Var lite sugen på att spika Lass Revenue, men om kusken väljer att släppa känns det inte lika roligt även om det kan gå ändå med rätt klaff på loppet.

Intressant är även 10 Ontrack He’s Black som kan en hel del och som visade förbättrad form med en bra spurt i skymundan mot bra hästar senast. Intressant med ny kusk och känns given att strecka tidigt.

Jag betalar även för två skrällar i 2 Global Trader som visade fin form den här tiden förra året och fick en nyttig genomkörare i kroppen senast.

6 Sete är ganska stark och kan också en del när han är i form och han såg fin ut före loppet senast där det blev galopp i startrusningen.

Sex streck totalt.

Singelstrecken:

11 Illuminati (V86-3) har visat toppform mot bättre motstånd än detta och var kanonfin vid lätt seger senast. Passande uppgift och bra chans att runda allt. Kvällens bästa spik.

1 Cesar F.C. (V86-2) spetsade från innern senast och vann sedan enkelt. Vettig spetschans igen och i ett ganska billigt lopp kan han spåra hela vägen igen. Nu med extraväxeln rycktussar som fungerat bra i jobb.

Utgångshästarna:

3 Echo Gamble (V86-4) är en Visby-häst och dessa blir ofta underskattade på fastlandet. Den här femåringen såg dock klart trevlig ut första barfota runt om senast och motståndet här är inte så märkvärdigt. Rejält kuskförstärkt dessutom och bra chans från ett fint läge om han klarat båtresan bra.

5 Quiz Töll (V86-7) såg fin ut i skymundan mot stentufft motstånd i V75 senast och ska gå barfota runt om igen. Givet bud liksom grundkapabla 13 Dream Lane som har två lopp i kroppen och som såg pigg ut över mål efter en passiv styrning senast.

Prisvärda hästar:

3 Dokonjo (V86-1) såg mycket formstark ut vid seger senast och bör få ett fint lopp nu. Blir det barfota och jänkarvagn igen kan han nog fälla favoriten.

11 Indy D. (V86-6) var inte så stort slagen av storfavoriten när de möttes och den här distansen bör passa honom fint.

10 Ontrack He’s Black (V86-8) har bra kapacitet och spurtade till fint som femma mot bra motstånd senast. Uppåtform såg det ut som och spännande med ny kusk i kväll.

Överspelade:

9 Heart of Steel (V86-1) var rejält hjälpt av överpace senast och får han inte samma fart på loppet den här gången är han nog lite sårbar från bakspår över kort distans. Vettig segerchans, men för stor favorit.

11 Moses (V86-2) såg inte som bäst ut i stilen senast och allra bäst är han nog i den främre träffen. Svårbedömd härifrån.

7 Dealwithakiss (V86-7) har visat toppform på slutet, men risk nu för andra tuffa loppet på en vecka vilket kan bli för mycket.

5 Ginotonic (V86-8) är jämn och säker, men har visat dålig inställning i slutstriderna ett par gånger och favorit ska han inte vara.

V86-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

3,7,9 (res 8,10)
1 Cesar F.C. (res 11,8)
11 Illuminati (res 8,6)
A: 3. B: 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,12. (res 3,6)
2,3,5,7,9 (res 8,7)
1,4,7,10,11,12 (res 3,5)
A: 5,13. B: 2,4,7,8,10,11,12. (res 3,6)
2,3,5,6,10,12 (res 1,3)

Kupong 1: 3 x 1 x 1 x 11 x 5 x 6 x 2 x 6 = 11880 rader
Kupong 2: 3 x 1 x 1 x 1 x 5 x 6 x 9 x 6 = 4860 rader

Totalt: 16740 rader = 4185 kronor.

DD-spelet:

5 – 3,10 x 300 kr = 600 kr
13 – 3,10 x 200 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kronor.

/Berglund