V86 visade återigen sin grymma potential i onsdags när en inte alls omöjlig rad betalade över en halv miljon kronor bara för åtta rätt. Jag hade tre tipsettor, två tipstvåor, en tredjerankad och en fjärderankad och omgångens jätteskräll rankad sjua och med på systemet och då låter det ju bra med en halv miljon. Tyvärr gav dessa tips dålig återbäring eftersom jag lyckades hitta två urusla singelstreck och då är man ju inte särskilt nära åtta rätt. Tim Frontline var bara dålig och där verkar sommarens toppform mycket längre bort än vad tränare och kusk trodde innan loppet, men min andra spik, Harrington, fick däremot aldrig vara med och tävla och det blev givetvis en stor snackis bland spelarna efteråt.

På förhand såg det ganska givet ut med tidig ledning för Harrington, men i en intervju i ATG-live kort före spelstopp gick Timo Nurmos försteman, C-G Björkroth, ut med att kusken hade fått körorder om att köra i ryggar den här gången och inte ens ladda från start. Med den taktiken blev Harrington givetvis över i spåren första biten och fick backa ner som sista häst invändigt. Sedan spelade det ingen roll att han gick rätt bra till slut, det var ju alldeles för långt fram. Ett klockrent preparélopp alltså och en ren blåsning för alla som hade spelat på favoriten innan intervjun.

Jag har ägt hästar själv och har full förståelse för att man inte kan köra offensivt och tömma hästarna precis varje gång, men att välja det här passiva upplägget som klar favorit på vår näst största spelform är inget annat än nonchalant mot spelarna. Jag tycker ändå mest synd om lovande kusken Rikard N Skoglund som fick chansen att köra för en av landets mest framgångsrika tränare, men det med bakbundna händer och därmed framstod som taktiskt korkad – vilket han långt ifrån är.

Jag är inte heller säker på att det här upplägget med att attackera i full fart i vida spår runt sista sväng utan att komma någonstans till slut var ett särskilt mycket lindrigare lopp för hästen än att glida till ledningen och sedan i så fall släppa täten om man nu absolut ville ha ett rygglopp. Då hade man också haft chans att vinna loppet vilket nu istället var helt kört efter 500 meter.

I helgens V75-omgång har Timo Nurmos flera hårt betrodda hästar till start och det vore ju mycket lättare för spelarna att bedöma deras segerchanser om det i god tid före spelstopp klart och tydligt kunde meddelas vilka som ska köras för att ta bästa möjliga placering och vilka som ska smygköras för framtiden.

V75 avgörs i Skellefteå den här lördagen och det ser tyvärr återigen ganska favoritbetonat ut med i stort sett bara sex lopp att tippa. Kallblodsloppet, Steggbests Minne, ser en megafavorit i årets Elitkampsvinnare, Lome Brage, som möter ett, med få undantag, mycket klent sällskap. Det här loppet borde givetvis inte ha placerats på V75-kupongen, men ATG skyr inga medel i jakt på ytterligare femrättsjackpottar att låsa inne till framtida marknadsföring och därför placerades en 15-hästars stodivision märkligt nog utanför V75-spelet. Dessutom är det ovanligt många hästar som känns helt chanslösa i omgången och så här pass ojämna lopp brukar generera ganska låg utdelning.

ATG har verkligen haft maxutdelning med innehållna jackpottpengar i varje V75-omgång sedan de nya reglerna infördes och totalt är det nu drygt 75 miljoner av spelarnas pengar som har konfiskerats. Utan dessa regler hade vi faktiskt haft nästan 29 miljoner extra att spela om den här lördagen vilket givetvis hade gjort omgången betydligt mer spännande.

Det lär dock spelas på ungefär som vanligt trots detta och cheferna på ATG måste ju skratta gott åt både spelare och kritiker när det tydligen går att ge spelarna hur dåliga villkor som helst utan att vi får nog och sätter ner foten på allvar. Märkligt fenomen, men så pass starkt är alltså varumärket V75, frågan är bara hur länge till?

I Skellefteå har man ett open stretch-spår på upploppet, men med långt ifrån lika stor påverkan på loppen som på Åby. Dels för att upploppet är kort (175 meter) vilket gör det svårt att hinna fram om man inte har en extremt kortspeedig häst. Dessutom sägs det också att underlaget är sämre på extraspåret vilket gör det extra svårt att få upp farten. (Hörde en helt underbar intervju med Janne Norberg i lunchsändningen på atg.se angående detta som troligen finns att höra på ATG-play senare).

Tätkänning inför slutvarvet är därmed ett stort plus och förutom att Lome Brage leder från start till mål så har jag en till spetsspik som inte alls blir lika hårt betrodd.

Analys Skellefteå V75-1:

Ranking: A: 3. B: 5-1. B/C: 6-9. C: 8-12-10-7. D: 11-4.

Spetsanalysen: 3 Cab Hornline är snabb ut och siktar mot ledningen. Han gynnas dock knappast av att vara nedstruken ett spår eftersom han tidigare har öppnat lite sämre längre in på vingen. Kan nog ta hand om täten ändå, men jag blir inte förvånad om mycket snabbe 8 Augustus F. blåser förbi in mot första sväng. Möjligt att denne sedan släpper i andravågen.

Loppanalysen:

En ganska ojämn silverdivision där högkapable fyraåringen 5 Very Kronos är omgångens näst mest spelade häst. Hur det går för honom lär avgöra mycket av hur utdelningen blir för när omgångens två mest spelade hästar vinner brukar det vara svårt att få utdelning på fem rätt och att spika båda dessa är lite som att ge upp kampen. Med Lome Brage som har en straffspark längre fram är det alltså ett måste att försöka fälla Very Kronos.

Det ska nog inte heller vara helt omöjligt med tanke på att han inte är att lita på. Visserligen är han obesegrad i felfritt lopp med 11 segrar på 16 starter, men han kan vara riktigt knepig ibland och det är svårt att se innan startbilen rullar. Fakta är dock att han vid sina fem galopper varit ute på långresa vid fyra tillfällen och tre starter i Norrland har resulterat i tre galopper. Bland annat i just Skellefteå förra sommaren.

I derbykvalet näst senast var han inte nära att komma iväg, men senast i Örebro skötte han sig, men såg väl inte jättebra ut i stilen innan han fick sträcka ut i en snabb avslutning över upploppet. Även i felfritt lopp här så lär det bli en tung resa utvändigt ledaren och mot ett par härdade silverhästar kanske det även kan bli första felfria förlusten?

Jag går i alla fall emot och spikar 3 Cab Hornline på en av mina tre kuponger. Han vann en silverfinal i november förra året och var favorit i en till på annandagen så han blev tvåa bakom Jairo. Sedan har han bara gjort två misslyckade starter i somras innan han fick ett uppehåll till och återkom på Solänget för en månad sedan. Då uppträdde sjuåringen klart förbättrat och höll starkt som fyra utvändigt om Disco Volante.

Nu borde det kunna bli ledningen antingen direkt eller efter en bit och i den positionen brukar Cab Hornline vara riktigt bra. Är formen på topp är jag inte säker på att favoriten slår honom utvändigt, men det oroar lite att Cab Hornline har varit struken efter senast och även om det bara var en småsak så kanske det fattas lite nu ändå.

1 Linus Boy startar i V75 varje gång och gör det jättebra för det mesta. Han har galopperat två gånger i följd nu, men blev störd i lördags och det är nog ingen fara med formen. Däremot är innerspåret en nackdel eftersom han inte är särskilt startsnabb och han har tidigare galopperat från just spår ett. Ohlsson kan dock säkert lösa detta och kommer han ut i andraspår kan det bli bra om Very Kronos sätter press på ledaren under vägen.

Dessa tre är klart bättre än resten, men det finns ju också frågetecken kring samtliga och både Very Kronos och Linus Boy skulle kunna göra bort sig samtidigt som Cab Hornline inte är helt på topp. Då kan det bli skräll och därför tar jag även med spurtstarka duon 6 Eder Bob (vass senast) och
9 Vic de Luxe (på gång igen och brukar gå bra för kusken) på systemet.

Analys Skellefteå V75-2:

Ranking: A: 4-10-5-2. B: 9-1. B/C: 11-6-12. C: 7-3.

Spetsanalysen: 2 Antonio America kan öppna snabbt och är spetsfavorit från ett bra spår, men även 5 Camilio är vass ut och var ännu snabbare med nytt huvudlag senast. Norberg kan nog också få extra snurr på honom första biten och inte omöjligt att de kommer förbi Antonio America.
7 Lennox Laday är också startsnabb, men vill ha ett rygglopp.

Loppanalysen:

Det här känns som det mest öppna loppet i omgången och de hårt betrodda är inte direkt pålitliga. Knapp favorit är fartfyllde 10 Global Undecided som visade 1.10 sista 800 m i spåren till seger näst senast när han slog Heading Reference på bra sätt. Han rör sig dock inte klockrent och senast blev det galopp när mjölksyran kom på upploppet efter en bra slutkurva. Det har blivit galopp i fem av de sju senaste starterna och det här är ingen favorit jag vill lita på.

Tipset får tidigare strulputten 4 Corroded som har höjt sig rejält på slutet och varit klart bra. Han gick bra som fyra i V75 där Ural vann näst senast och senast sköt han till bra sita biten trots en tuff öppning och kontrade faktiskt ut guldhästen Carabinieri sista biten. Han är snabb från start, men för tre starter sedan blev det galopp från samma spår bakom bilen som nu och helt att lita på är han inte. Lennartsson är dock en säker lånekusk och han bör passa fint på Corroded. Bra chans felfri.

5 Camilio har tagit sina två senaste segrar på Harstad vilket inte brukar vara någon stark merit, men han såg riktigt bra ut vid spetssegern senast på ett underlag som inte såg särskilt lättsprunget ut. Rejält kuskförstärkt dessutom och farlig om han kommer till spets eller rygg ledaren.

2 Antonio America är spetsfavorit i kraft av sitt fina startspår och skulle han få bestämma tempot i ledningen kan det hålla hela vägen även om han normalt inte känns som en V75-vinnare.

Streckar vidare och finska stoet 9 Dreaming Blues satt fast med mycket sparade krafter senast och såg väldigt formstarkt ut. Hon är snabb första biten och kan nog rygga Antonio America till en bra position direkt.

1 Denver Brodde räckte inte från dödens på Dreaming Blues för tre starter sedan, men var klart mer spelad än henne då och är nog inte chanslös med Claes Sjöström från ett fint smygläge.

Jag tar även med de tre storskrällarna i B/C-gruppen och betalar för nio hästar totalt.

Analys Skellefteå V75-3:

Ranking: A: 6. B: 3-11. B/C: 7-10. C: 2. D: 9-5-8-4-1.

Spetsanalysen: 6 Lome Brage är överlägset snabbast första biten och blåser till ledningen som vanligt. Galopp emot.

Loppanalysen:

Sprinterlopp för kallblod och ett otroligt ojämnt lopp. Fem-sex hästar känns totalt chanslösa och kan nog få stryk med minst 40-50 meter som det känns.

6 Lome Brage tillhör yppersta eliten och vann ju Elitkampen mot betydligt bättre motstånd under Elitloppshelgen i år. Han vann också det här loppet förra året och slog då Månprinsen A.M. som han slipper den här gången.

Att formen är fin såg vi senast när Erik Adielsson märkligt nog släppte ledningen till ofräsche stallkamraten Tekno Odin och blev dragen bak i fältet när denne stannade. Sedan kom han tillbaka bra som trea mot helt annat motstånd. Nu är det elvaåringens favoritdistans och överkomligt motstånd och 80-85 procent motsvarar nog faktiskt även hans segerchans vilket sällan är fallet på så här stora favoriter. Given spik.

Tuffaste (och enda?) motbudet är 3 Ingbest som är en fin travare som bara är sex år och fortfarande kan ha lite utveckling i sig, men han har haft lite svårt att sticka nosen först mot tuffare motstånd och ska vara med där framme i loppen för att ta i för fullt. Ny regi på honom nu kan vara positivt och skulle han hitta ryggen på favoriten kanske han kan utmana lite över upploppet, men jag tror inte att han tar sig förbi.

11 Pydin kan ju också mycket, men formen känns lite tveksam och över kort distans lär han inte hinna på favoriten i spets.

Analys Skellefteå V75-4:

Ranking: A: 7-9-8. B: 2-3-14-13. B/C: 15-10-4-1-11.
C: 6-12-5.

Spetsanalysen: 2 Selma Töll är kvick ut och öppnade bra från spår två näst senast. Hon kan nog tidigt sitta i ledningen även om någon annan skulle hinna förbi första biten.

Loppanalysen:

Ett stolopp där tre bra hästar på mellanvolten har bäst och ganska jämna segerchanser. 7 Fame Boko fick stryk av Roheryn senast, men fick då inte chansen från rygg ledaren och såg ut att ha mycket krafter kvar. Hon fick då inte heller användning av det norska huvudlaget som gett stor effekt i träning före den starten. Innerspår igen, men Per Lennartsson lär ta sig ut så fort som möjligt nu och får hon ett vettigt rygglopp kan hon avsluta mycket starkt. Tippas.

9 Roheryn är fartfylld för klassen och trots ovanan i voltstart bara blåste hon till spets från springspår senast. Sedan hade hon full kontroll hela vägen in i mål med Fame Boko fastlåst bakom sig. Nu är det kanske lite bökigare med voltstart ”mitt i smeten” men Ohlsson brukar lösa sådant och Roheryn har ju visat att hon kan avsluta sylvasst med ett rygglopp också. Givet bud.

Stallkompisen 8 Ile Saint Louis har inte startat på ett tag, men var rejäl och slog Fame Boko i senaste starten. Är formen lika fin nu så duger hon bra eftersom hon har visat sig kunna gå en bra repa i spåren till slut.

Stor chans att vinnaren finns bland dessa tre, men varning för startsnabba 2 Selma Töll även om hon har lite svårt att sticka nosen först. Hon trivs dock i spets och har visat fin form i två långlopp på slutet. Tror att distansen passar bättre den här gången och får hon köra sakta första varvet blir hon nog inte så lätt att hinna på över det korta upploppet sedan.

3 She Is Cecilia har visat fin form en längre tid och höll bra som trea mot tufft motstånd i Finland näst senast. Senast i Boden hade hon mycket krafter kvar och med tanke på det fina läget har hon blivit väl bortglömd av spelarna.

Tuff uppgift för hästarna på dubbla tillägg, men rejäla
14 Ellieann tog 40 meter på Selma Töll senast när det var lång distans. Svårare hinna fram över 2140, men kan gå med hårt tempo på loppet och vettig draghjälp.

Jag streckar även snabba 13 Ginny Weasley som har hittat toppformen och är speedig med rätt lopp, men troligen går hon med skor runt om nu för första gången i Sverige vilket lär försämra vinstchansen.

Sju streck totalt.

Analys Skellefteå V75-5:

Ranking: A: 4. B: 2-6-9-8-3. B/C: 10-12-5. C: 1-7.

Spetsanalysen: 1 Shiver W.F. vill smyga och jag tror att
4 Major Vici kan hålla ut snabba 6 Pinewood Man och ta hand om ledningen. 7 och 8 är också snabba, men hinner knappast runt både 4 och 6.

Loppanalysen:

Lägsta klassen ser öppen ut vid första anblicken och jag gissar att många garderar rejält här. Då gör jag gärna tvärtom eftersom jag har bra känsla för min spetsfavorit och då blir det spik på 4 Major Vici. Den här fyraåringen ser ut att vara under bra utveckling för dagen och han har gjort tre bar insatser i V75 på slutet. Han var mycket tapper som trea efter ett blytungt lopp i spåren för tre starter sedan och senast såg han jättefin ut som fastlåst över mål efter en liten galopp kort efter start.

Nu har Major Vici ett perfekt spår för första gången på länge och han är riktigt snabb första biten bakom bilen. Jag tror på ledningen och när han nu dessutom får klart bäste kusken i loppet, Ulf Ohlsson, i sulkyn för första gången känns det som en riktigt bra segerchans. Kul speldrag som andrahandsfavorit och chans att koppla lite grepp på övriga spelare.

Favorit är 2 New Joker som har visat bra styrka i lite enklare sällskap, men när han mött tuffare gäng på slutet har han varit lite seg i loppen. Är formen vassare nu kan han säkert vinna, men risk att han får göra grovjobbet mot Major Vici vilket kan bli tufft. Också svårt att veta hur kuskformen har påverkats för Ove A efter hans svåra olycka tidigare i år.

6 Pinewood Am är en rätt bra häst som gjort tre starter i ny regi och senast vann han säkert från ledningen. Han är klart snabb ut bakom bilen och lär utmana om ledningen, men det blir tufft att ta en längd på min vinnare. Dessutom har hästen tidigare varit klart bäst barfota, men det sägs att han ska gå med skor även denna gång.

9 Global Well Off såg rätt frän ut vid segern näst senast och avslutade bra efter galopp senast. Tänkbar med ett fint rygglopp i hårt tempo.

Formstarke 8 Prinsen One gick bra i V75 senast och är snabb från start, men risk för vingel från det här spåret ändå och då blir det tufft att vinna.

Analys Skellefteå V75-6:

Ranking: A: 6. B: 9-12-14-15-11. B/C: 10-13-3.
C: 1-5-4. D: 7-8-2.

Spetsanalysen: 6 Sir Henry P.Hill öppnade vasst från spår sju senast och en lika bra start den här gången lär innebära ledningen utan större problem.

Loppanalysen:

Ett lopp över tre varv där jag tror att 6 Sir Henry P.Hill har bra chans att leda hela vägen. Han var riktigt bra när han vann på Solvalla för tre starter sedan och jättefin som tvåa efter sen lucka från rygg ledaren senast. Vasse Rikard Skoglund upp den här gången är plus och skulle han få gömma ett mellanvarv så blir han inte lätt att slå sedan. En tänkbar spik, men jag är lite orolig för femåringens distansförmåga ändå så jag nöjer mig med att spela utgång och spikar på en kupong.

Segervane 9 Mr Golden Quick vann en V75-final så sent som i lördags och fortsätter att göra det bra nästan varje gång. Han bör klara distansen bra och tål nog att göra lite själv också, men alltid lite strulrisk från dessa lägen och ny kusk gick inte jättebra näst senast så lite frågetecken finns det ändå även om hästen är bra.

12 Antonio Trot är nog starkast i fältet, men han var blek i lördags och känns svårbedömd. Från stall Nurmos får man nog inte veta om det hade varit några bekymmer innan heller, men har hästen gått framåt med loppet i kroppen lär han duga bra den här gången. Kan nog bli tidigt avancemang från Ohlsson om Antonio Trot känns bra för dagen.

14 On Track Piraten och 15 Digital Ink är två guldhästar som möter enklare hästar än vanligt, men ingen av dem verkar lika tuffa som tidigare och ”Piraten” har ju sett ganska mätt ut en tid även om han gått helt okej i vissa tuffa lopp. Jobbigt att runda allt, men inte omöjligt om hästen är på rätt humör.

Digital Ink är svårbedömd efter uppehåll, men Bergh låter rätt nöjd och nioåringen har 3 av 3 över 3000 meter och brukar gå bra efter uppehåll.

Jag betalar även för starke 11 Bison Spiro som gick helt okej i skymundan i lördags och han passar perfekt över tre varv. Kanske kan överraska om Anna-Karin får till en vettig styrning.

Analys Skellefteå V75-7:

Ranking: A: 3. B: 9-4-12-1-11-2. B/C: 10-7-5. C: 6-8.

Spetsanalysen: 3 Doctor Doxey Zenz och 4 Celebrity Lane är snabbast och gör upp om täten. Tror att den senare är snabbare, men inte säkert att han hinner förbi ändå. Ändå klar kuskfördel på Celebrity Lane vilket kan ha betydelse.

Loppanalysen:

I avslutningen lär 3 Doctor Doxey Zenz blir rätt stor favorit till slut och är han lika bra som vid segrarna i somras blir han också svårslagen. Hästen har ju alltid visat hög kapacitet, men också körts tufft i hårda sällskap och inte fått den rätta utdelningen även om han var med i Europaderbyt förra året.

Nu återkommer han efter uppehåll och har fått ett tufft banjobb inför detta och ska vara bra i ordning om än inte lika vässad som inför Åby senast. Kommer favoriten till ledningen så räcker det troligen ändå, men det är inte helt givet och jag litar inte heller helt på kusken som storfavorit på V75. Han kör ofta lite väl tuffa upplägg på loppen och då krävs det nog att man har en häst som är helt på topp. Utgång och spik på en kupong ändå.

Öppet lopp om favoriten kommer bort och bra rens dessutom. Jag gillar tidigare V75-vinnaren
9 Milliondollarrhyme som är tillbaka i fin form nu och han var duktig trea i ett derbykval näst senast. Senast avslutade han sylvasst efter ett smyglopp och slog klart bra hästar i ett Breeders´Crown-lopp. Får ett bra lopp i andraspår härifrån och om favoriten sätter fart på loppet lär fyraåringens spurt bita bra över upploppet.

4 Celebrity Lane var duktig V75-trea på Solänget för tre starter sedan och har sedan visat fortsatt form hemma i Finland. Här är det bra chans på spets eller rygg ledaren och då ska han räknas oavsett vilket.

12 Minnestad El Paso är riktigt bra och var vass som etta och tvåa i försök och final i V75 i somras. Senast vann han överlägset trots att ha inte var som bäst för dagen och han är behandlad efter det. Tränar tydligen mycket starkt och har nog kapacitet att vinna trots läget om det klaffar på vägen.

1 Wasa Warrior var dålig när jag trodde på honom i V75 för tre starter sedan, men har varit bra före och efter det och vann på bra sätt senast. Kan få loppet härifrån och inte ofarlig om det blir bra fart i täten.

11 Araw Hoss har nog lika hög grundkapacitet som favoriten, men han har inte sett som bäst ut i sina starter på slutet och gynnas nog inte av att tvingas ut i vida spår på slutvarvet. Svårbedömd för dagen, men bra nog att vinna om han tävlar så bra som han kan.

2 Heading Reference har gjort det bra i sin nya regi och vann enkelt från ledningen senast. Tuffare motstånd nu och knappast någon ledning, men ändå inte chanslös från ett fint startspår.

På garderingslapparna betalar jag även för B/C-gruppen där samtliga har fin form och är väldigt lite spelade.

Singelstrecken:

6 Lome Brage (V75-3) har sin mest passande uppgift på väldigt länge och förlorar knappast om han inte är sjuk eller galopperar bort sig. Toppchans!

4 Major Vici (V75-5) har gjort det bra från svåra lägen i V75 på slutet, men nu tror jag på ledningen och då är det bra chans att vasse Ulf Ohlsson tar en ny V75-seger i Norrland.

Utgångshästarna:

3 Cab Hornline (V75-1) är en tuffing som verkar på gång efter en svacka och bra chans att han tar hand om ledningen där han trivs bäst. Toppchans om den knepige favoriten gör bort sig, men kanske kan vinna ändå?

6 Sir Henry P.Hill (V75-6) såg riktigt fin ut som tvåa över lång distans senast och är han tuff nog att gå i spets över tre varv blir han nog inte lätt att slå.

3 Doctor Doxey Zenz (V75-7) har varit grymt bra på slutet och är inte formen mycket sämre nu efter uppehåll så har han bra chans i lämpligt sällskap. Speciellt om han kommer till ledningen.

Bästa skrällbudet:

9 Milliondollarrhyme (V75-7) har verkligen hittat toppformen och spurten till seger senast var sylkvass! Kan få ett perfekt rygglopp här och då blir han giftig till slut.

Överspelade hästar:

5 Very Kronos (V75-1) är ruskigt kapabel och obesegrad felfri, men han har galopperat 4 av 5 gånger på långresa och 3 av 3 i Norrland. Utan galopp lär han ändå få ett tufft lopp och han är för stor favorit.

14 On Track Piraten (V75-6) gör det helt okej mot stenhårt motstånd, men står tufft placerad här och det är inte så lätt att springa runt ett fullt fält. Nja.

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt.)

A: 3. B: 1,5,6,9. (res 8,12)
1,2,4,5,6,9,10,11,12 (res 4,10)
6 Lome Brage (res 3,11)
2,3,7,8,9,13,14 (res 15,10)
4 Major Vici (res 2,6)
A: 6. B: 9,11,12,14,15 (res 10,13)
A: 3. B: 1,2,4,5,7,9,10,11,12. (res 3,9)

Kupong 1: 1 x 9 x 1 x 7 x 1 x 6 x 10 = 3780 rader
Kupong 2: 4 x 9 x 1 x 7 x 1 x 1 x 10 = 2520 rader
Kupong 3: 4 x 9 x 1 x 7 x 1 x 5 x 1 = 1260 rader

Totalt: 7560 rader = 3780 kronor.

DD-spelet:

6 – 3 x 700 kr
6 – 9 x 300 kr

Totalt: 1000 kronor.

/Berglund