Som trav- och spelintresserad har man en mycket intensiv vecka framför sig när det först ska köras tre V75-omgångar på fyra dagar, följt av V86 med superjackpott och sedan V75 igen med E3-finaler. Härliga tider alltså, men det blir svårt att toppa lördagens inledning med V75-finaler, nya Åby Stora Pris och dessutom V75-jackpott med cirka 15 miljoner extra i sjurättspotten.

Nu när vi äntligen slipper det trötta upplägget med heatlopp i Åby Stora så har man fått till en otroligt intressant match mellan två av världens bästa hästar i Readly Express och Propulsion. Synd bara att inte någon riktigt vass fransk häst ville ta upp kampen om förstapriset på två miljoner kronor, men att åka långt och stångas med våra två svenska världsstjärnor, när det är svenska förhållanden som gäller, är kanske inte så lockande om det finns enklare uppgifter på hemmaplan?

Övriga fältet håller inte lika hög klass även om Kolgjinis starka duo blir kul att se med dessa förutsättningar, men att någon annan än ”superduon” ska göra upp om segern har jag svårt att se. Med två streck på V75 lär man överleva loppet, men det är dubbelt så dyrt och hälften så roligt som att välja en av dem och jag måste säga att jag är förvånad över att så många verkar helt övertygade om att Readly Express enkelt ska ta ledningen och vinna loppet. Mina tankar om loppet och slutsatsen kommer i loppanalysen längre ner i krönikan.

Debatten om utrustningsinformationen (främst vagnar och balans) rasar vidare och trots att det mesta den närmaste veckan handlar om V75 och fin travsport så kommer inte spelarnas krav på de aktiva och förbundet att minska. I stort sett varje dag får vi som följer sporten noga se prov på felaktig balansinformation och oannonserade jänkarvagnar som höjer hästarnas prestationsförmåga avsevärt. Att det fortfarande finns aktiva som kämpar på med att spelarna överdriver betydelsen är anmärkningsvärt och visar att det bara är stramare regler kring balansinformationen och införande av anmälningsplikt av vagnar från förbundet som kan lösa situationen.

En annan sak som det skrivs mindre om för dagen är de som startar i lopp utan en tanke på att tävla på riktigt. Det vill säga preparé-lopp, som vad jag förstår är förbjudet i svensk travsport. Speciellt nu i tider när det stunder kval till stora årgångslopp så läser jag ofta att man ska köra snällt eller spara på optimal balans och utrustning till kommande uppgifter. Det kan man väl till viss del förstå och för de som hänger med noggrant så är det inte så svårt att förutse när det ska sparas på krutet vilket i sig kan ge fina spellägen.

Det får dock inte gå till överdrift som i tisdags på Solvalla när Örjan Kihlström bakom fine fyraåringen Who’s Who knappt ens deltog i loppet. Som en dryg fyraoddsare och spelad med 21 procent av insatserna på V64, som omsatte nästan sex miljoner, kördes hästen verkligen provocerande passivt och pressades aldrig någon gång under vägen. Nu hade han inte haft någon segerchans mot vinnande Zack’s Zoomer ändå med tanke på hur spårlottningen var, men de som hade spelat plats, tvilling och trio kan inte ha varit så nöjda efteråt. Det såg illa ut och är ju inte särskilt bra varken för varken spelsäkerheten eller sportens anseende som spelobjekt.

I V75-3 är det Derbykval nästa (om elva dagar) för fyra av tio deltagare och det låter inte som att någon av dessa är särskilt intresserade av den här uppgiften. Det aktualiserar problemet och att köra preparé i en spelform som kommer att omsätta runt 100 miljoner känns ju inte rätt på något sätt.

Analys Åby V75-1:

Ranking: A: 1-5-3-2. B: 8-12. B/C: 4-9. C: 11-10-6.

Spetsanalysen: 1 Roheryn är mycket vass från start, men rygg ledaren känns inte så fel för henne heller och Kontio kan nog tänka sig ta rygg på 2 Cobourg Hanover som också är mycket vass första biten. 4 Doctor Doxey Zenz är också snabb ut med helstängt huvudlag och laddning, men tar knappast en längd på de invändiga ändå.

Loppanalysen:

Ett mycket jämnt och bra lopp inleder omgången och det känns väldigt svårtippat i min A-grupp. Favorit är segerstaplaren 2 Cobourg Hanover som är en maffig modell som dock tagit de flesta segrarna i lite enklare konkurrens. Han är spetsfavorit, ska tävla barfota runt om och får Adielsson i sulkyn och visst har han vettig chans i ledningen, men jag tror inte att han får bestämma tempot om Doctor Doxey Zenz och offensive Mathias Andersson hamnar utvändigt och då kan det bli tufft att hålla undan. Bara en av flera.

Ett perfekt smyglopp och chansen på open stretch kan snabba 1 Roheryn få. Hon var inte som bäst för dagen som femma näst senast, men har varit kanonfin i övriga starter för Nurmos och senast var han väldigt tapper från dödens. Rygg ledaren i hårt tempo känns optimalt för henne och i så fall kan hon speeda ner allt på insidan till slut.

5 Output Pressure har tävlat starkt en längre tid, men var extra bra med helstängt huvudlag och jänkarvagn senast och visade att han är bäst med den utrustningen. Nu har han derbykval om elva dagar att tänka på och Stefan Melander, som gillar att spara lite på extraväxlarna, kanske låter honom gå med öppet den här gången. Då minskar segerchansen en del, men Output Pressure är bra ändå och kan vinna oavsett huvudlag.

3 Vischio Holz är en italiensk häst som har vunnit tre av tre i Sverige och visat fin styrka även om travet inte har flutit perfekt för honom. Björn Goop bör passa lika bra som Jepson i sulkyn, men bakskor på nu kan vara ett minus med tanke på aktionen senast och han får inte vara sämre nu om han ska vinna det här tuffa loppet. Ändå tidig från ett bra läge.

Två skrällar hamnar i B-gruppen och att ursnygge och kapable 8 Gento är en skräll säger det mesta om klassen på loppet. Han var dock sämre senast, men kördes också dåligt och är svårbedömd efter det. Bättre kusk nu och är hästen som vid segrarna har han nog rätt bra chans trots läget. Givetvis väldigt prisvärd till dryga fem procent.

12 Yankee Boy har härdats i V75 och senast när han gick med rycktussar för första gången svarade han grymt till slut och toppspurtade som tvåa bakom Roheryn. Lika iskallt läge den här gången och kanske inte jänkarvagn nu, men som han gick senast är han ändå lite spännande till låga två procent.

4 Doctor Doxey Zenz har hög grundkapacitet och har också fått visa det på slutet. Mycket stark insats från dödens senast trots att han inte var som bäst för dagen enligt tränaren, men det är nog stor risk för dödens igen och tufft tempo hela vägen vilket bör bli för svårt mot så här bra hästar. Vinstchans, men överspelad och rankas ner en bit.

Sista strecket till 9 Smevikens Cruiser som har formen på topp och ett smygläge som bör passa honom perfekt. Skrällchans från tredje par invändigt?

Åtta streck totalt, men ingen i loppet är helt utan chans.

Analys Åby V75-2:

Ranking: A: 3. B: 7-1-4-8-6-9-2. B/C: 11-12. C: 10-5.

Spetsanalysen: 1 Mellby Fantom är snabb, men 2 Ottens Dibaba är snabbare och bör ta sig förbi. Det låter inte som att hon ska köras i ledningen den här gången och då bör
3 Karl Sjöhammar få överta.

Loppanalysen:

Jag fattade ingenting senast när 3 Karl Sjöhammar vek ner sig sista biten efter att ha fått köra 1.16 första varvet i ledningen och han borde verkligen ha vunnit hur lätt som helst. Det visade sig dock efteråt att han hade halsproblem den dagen vilket förklarar att det tog emot till slut och Waikiki Silvio kunde ta sig förbi.

Nu är Karl Sjöhammar frisk igen och har tränat på inför den här finalen och jag tycker att uppgiften ser mycket lämplig ut. Han har tävlat starkt efter uppehåll tidigare och har bara förlorat felfri vid två tillfällen och att han får överta ledningen utan strid av Ottens Dibaba är favoritscenariot. Jag tycker inte att det här loppet är jättebra för att vara en final och det ser inte ut att vimla av klassklättrare precis. Jag ser inte riktigt vem som ska sätta press på ledaren av motståndarna och får han bestämma tempot som senast, men är frisk den här gången, ska det vara toppchans. Jag spikar!

Favorit är 7 Bear Hope som vann ett väldigt billigt försök senast, men det är en rejäl fyraåring som går bra varje gång och han är nog värst emot min spik trots spåret. Frågan är bara var han hamnar i loppet? Det är stor risk för dödens från det här spåret och då är han en sårbar favorit.

1 Mellby Fantom har visat toppform på slutet och var trea bakom Waikiki Silvio och Karl Sjöhammar från spår tolv senast. Mycket bättre läge nu, men risk för tredje par invändigt och då är det inte lika lätt att hinna fram på open stretch.

4 Waikiki Silvio var oväntat bra senast samtidigt som Karl Sjöhammar underpresterade. Första jänkarvagn såg dock ut som ett klart plus och det lär bli samma nu, men det vägs upp av kuskbytet som är ett klart minus.

8 Tim Frontline har höjt sig rejält och varit riktigt bra på slutet och nu kan det bli första gången med jänkarvagn dessutom. Läget är däremot iskallt och det blir tufft för honom att komma in i matchen.

6 B.B.S.Jhonny fick ett perfekt lopp av Kihlström senast och spurtade till seger utan problem. En ärlig häst som går till mål om han få rätt lopp, men det måste nog klaffa lika bra som senast om han ska vinna igen och spelprocenten känns lite väl hög.

Garderar man är loppet vidöppet och snudd på helgardering som gäller.

Analys Åby V75-3:

Ranking: A: 3. B: 9-2-4. B/C: 6-8. C: 1-5-7.

Spetsanalysen: 2 Lucifer Lane lär dyka förbi hästen på innerspår direkt, men sedan låter inte kusken så intresserad av ledningen utan släpper mest troligt välvilligt till 3 Perfect Spirit som är snabb nog att hålla ut övriga om Örjan laddar. Stor chans att det blir favoriten till spets.

Loppanalysen:

Ett fyraåringslopp där enormt meriterade 3 Perfect Spirit är omgångens klart mest spelade häst. Klart att vinnaren av Hambletonian, Kungapokalen och Sprintermästaren ska ha toppchans från ett bra utgångsläge, men han var inte som bäst trots seger i Sprintermästaren senast och har också hostat en del efter det. Det låter inte som att den här uppgiften är hans viktigaste på ett tag och han är knappast på topp direkt. Det blir också öppet huvudlag och inte norskt som i finalen senast och sammantaget känns det inte helt bekvämt att spika honom till nästan 80 procent. Jag gör ett vältningsförsök och hoppas att favoriten har en lite sämre dag.

9 Giveitgasandgo är riktigt bra och Perfect Spirit slår nog inte honom om han tävlar lite under sin förmåga. Den här fyraåringen har ju stångats mot den äldre eliten (Hugo Åbergs och Olympiatravet) ett par gånger och är mycket bättre än resultaten på slutet visar. Med rygg på startsnabbe Lucifer Lane lär han sitta bra till direkt och det blir väl han som får syna favoriten utvändigt efter en bit. Tufft att vinna då, men inte omöjligt om Perfect Spirit har en sämre dag. Jag gissar att Giveitgasandgo i alla fall har lite vassare form för dagen och att han är elva gånger mindre spelad speglar inte styrkeförhållandena mellan dem.

2 Lucifer Lane är snabb ut och skulle kunna svara ut favoriten, men Johan A Nilsson har visat tidigare att han gärna kör snällt med sin fina häst och med derbykval om elva dagar nöjer han sig nog med rygg ledaren. Får ett fint lopp därmed och kan säkert spurta till seger om Perfect Spirit och Giveitgasandgo kör tufft mot varandra hela sista varvet.

Streck också för läckre 4 King on the Hill som varit väldigt positiv i starterna på slutet och avslutat bra varje gång. Han var inte topptrimmad inför senast och ska vara vassare med loppet i kroppen, men ska han vinna krävs det nog att det blir bra tempo hela vägen, vilket inte direkt är favoritscenariot tyvärr. Två procent är ändå lockande. Fyra streck totalt.

Analys Åby V75-4:

Ranking: A: 3. B: 6-1-8-11-10-7. B/C: 14-15-4-9.
C: 12-13-2.

Spetsanalysen: Inga startraketer och inte så många på start som lär vara ledningen till varje pris heller. 7 Havana Boko lär dock vara offensiv i försa skedet och sedan får vi se om Djuse släpper till favoriten 3 Kindy Cane eller inte. Tror att han släpper eftersom Veijo lär testa rejält.

Loppanalysen:

Final i Diamantstoet med en bra favorit och öppet bakom henne. 3 Kindy Cane har vunnit fyra av fyra lopp för Veijo Heiskanen och ser mycket rejäl ut för klassen. Det är härlig lunk i henne och hon ser väldigt effektiv ut i ledningen som senast. Då gick hon barfota runt om för första gången vilket såg riktigt bra ut och även med jänkarvagn som hon knappast kommer att ha nu när det är voltstart. Vanlig sulky gick dock fint vid övriga segrar och vagnbytet lär inte fälla henne. Veijo lär köra tufft för ledningen efter en bit och får han den så blir Kindy Cane inte lätt att plocka ner sedan. Jag spelar utgång med favoriten och spikar på en kupong.

Loppet är öppet bakom favoriten och många bra hästar är lite spelade. 6 Cheerful Rivner tror jag inte är särskilt mycket sämre än favoriten och hon gick bra som tvåa bakom henne senast. Problemet nu är nog startmetoden eftersom hon var väldigt spänd och knepig i volt i sina två första starter. Det var dock ett tag sedan och kanske fungerar det bättre nu när hon fått mer rutin? Det lär dock troligen inte bli någon snabbstart och det gäller att Ingves hittar ner i ett bra läge ändå kort efter start.

1 Vera Spiro kvalade in till Stochampionatet, men där körde kusken upp i vagn halvvarvet från mål när det tog stopp framför. Hon såg stark och bra ut annars och är nog under fin utveckling. Kraftig kuskförstärkning nu jämfört med senast och det vankas nog ett passande och bra lopp på innerspåret. Givet bud.

8 Quiz Töll är en högkapabel häst som är väldigt lite spelad. Hon avslutade starkt från svårt läge senast och har mött bättre hästar än så här tidigare. Läget är lurigt, men det kan lösa sig fint och då duger hon mycket bra till låga fyra procent.

11 Absolut Gehör går bra varje gång, men får gå i vanlig vagn nu när det är svårt spår i voltstart och oklart hur mycket det påverkar. Ändå rätt tidig och ett givet streck vid gardering.

Jag streckar på rejält bakom min utgångshäst och betalar för alla utom de tre C-hästarna.

Analys Åby V75-5:

Ranking: A: 5-9-2. B: 3-7-10-1-11. B/C: 4-6. C: 8-12.

Spetsanalysen: Med ett par starttröga hästar runt omkring sig så bör 2 Don’t Mind Me ha bra spetschans från ett perfekt läge. 5 Stepping Spaceboy utmanar, men får svårt att komma förbi och tar nog gärna rygg ledaren.

Loppanalysen:

En vass silverfinal där jag testar med ett riktigt roligt drag som tipsetta. 5 Stepping Spaceboy är en bra häst som bara gjort fem starter i år och fortfarande bör vara på väg uppåt i form. Han har gått bra i V75 på slutet utan att ha det riktigt rätta flytet och ska han vinna i den här klassen måste allt klaffa perfekt. Han är snabb ut och bör komma förbi Linus Boy och Sir Q.C. direkt och Zoko Lane på innerspår brukar inte heller öppna särskilt snabbt. Då bör han få rygg på spetsfavoriten Don’t Mind Me och sedan få sitta där i bra tempo fram till upploppet och i så fall lär hans speed bita bra till slut. Till 2-3 procent är han ett fynd!

Värst emot är bästa hästen och spetshästen.
9 Globalsatsifaction tror jag är bäst i loppet och han var riktigt bra när han tuggade ner vasse Handsome Brad senast trots tunga sista 700 m i spåren. Bra läge med rygg på startsnabb häst nu och han har styrkan att göra jobbet själv. Synar nog dödens tidigt om det blir lågt tempo i täten.

Lågt tempo i täten vill trolige ledaren 2 Don’t Mind Me ha för får han bestämma som vid segern näst senast blir han inte så lätt att slå. Han gick helt okej i skymundan senast också men är mest effektiv i spets och bör ta hand om den positionen nu. Hästen att slå sedan och ett givet bud.

Jag spelar med dessa tre i en utgång och tar med mina fem B-hästar på den andra kupongen.

3 Linus Boy avslutade starkt senast och gör för det mesta bra och rejäla insatser. Goop upp nu och bättre läge än på länge gör att han också är ett ganska tidigt segerbud även om jag tycker att stallkompisen Globalsatisfaction har högre kapacitet.

7 Baron Gift gör också bra lopp för det mesta och senast mötte han tufft motstånd ibland annat Cyber Lane. Vingelrisk från spår sju, men inte chanslös om Svanstedt får till styrningen och serverar hästen ett fint lopp.

10 Nobel Amok har väldigt hög grundkapacitet och visade förbättrad form efter flera galoppmisslyckanden före det. Trivs nog allra bäst i den främre träffen, men inte chanslös bakifrån och väldigt lite spelad.

1 Zoko Lane är också bra i grunden och fick äntligen till det fullt ut senast. Han är mer stark än snabb och lär bli över från start, men får ett bra lopp på innerspår och kan duga igen om tempot i täten blir högt.

11 Springover kom inte till i guld senast, men är tillbaka i silver nu och slog Globalsatsifaction från spets näst senast. Behöver också hårt tempo från det här läget, men det finns chans till det och då kan han spurta vasst och storskrälla.

4 Sir Q.C. är rätt hårt betrodd, men borde ju inte få överta ledningen den här gången och jag tror inte att han är snabb nog att vinna från dödens över medeldistans på Åby där alla får chansen till slut. Pass.

Analys Åby V75-6:

Ranking: A: 2-5-6-11. B: 9-1-10. B/C: 3-7-4. C: 8-12.

Spetsanalysen: 2 Uppohoppa öppnade vasst näst senast och om Pasi får lika bra snurr på honom från start som Örjan så är han spetsfavorit. Utmanas nog av 3 Barbara L.Hanover och 4 Louie Brodde och efter en bit lär 5 Victory Kåsgård komma farande. Pasi testar nog Uppohoppa i spets om han kommer dit.

Loppanalysen:

En fin bronsdivision där 5 Victory Kåsgård är favorit efter uppvisningen senast när Flemming smög på honom en jänkarvagn och bara gasade förbi Araw Hoss och till spets efter en bit. Där visade sjuåringen sin höga kapacitet och är han lika fin igen kan han vinna detta från de flesta lägen. Flemmings hästar brukar dock vara lite ojämna och det åter inte som att det blir samma vagn den här gången. Tidigt bud ändå.

Tipsettan får dock spetsfavoriten 2 Uppohoppa som var mycket bra i den positionen näst senast och nästan ännu bättre vid segern senast. Då såg han chanslös ut i kön under vägen, men krigade sig till seger efter ett tufft slutvarv. Nu blir det barfota fram som näst senast och Pasi Aikio har varit tvåa bakom Rajesh Face med honom i derbykval tidigare. Vettig chans i spets trots tufft motstånd.

Kapable 6 Araw Hoss fick gå tufft utvändigt om Victory Kåsgård senast och höll farten bra. Han är säkert vassare med loppet i kroppen och Timo Nurmos ska dessutom fila lite på balansen som inte fungerade perfekt senast. Kapaciteten är mycket hög hos den här sjuåringen som blir farlig om han fungerar som bäst.

11 Dom Perignon lär Örjan ha valt före Uppohoppa vilket kanske säger en del om hur bra han tycker den hästen är, men han ska väl säkert köra honom i derbykval också i nästa start. Fyraåringen körs säkert snällt mot så här bra hästar, men är bra nog att vinna om det löser sig vettigt.

9 Flash Hammering var tunt tränad inför senast och hade siktats mot detta lopp en tid. Han har gått med öppet huvudlag på slutet, men nu blir det kanske någon form av skygglappar och det låter intressant eftersom han är lite småtrög av sig bakifrån. Kuskplus nu dessutom och ett bra läge med rygg på spetsfavoriten.

1 Order By Heaven är inte så tokig från start och om kusken är på tå när bilen släpper kanske hon kan hålla upp ryggen på Uppohoppa och får ett perfekt smyglopp. Hon hamnar ofta långt bak i fälten och får gå i vida spår till slut och vore mycket spännande att se på open stretch. Det är en häst som alltid går bra till slut och trots tufft motstånd kan hon skrälla.

Sista strecket får 10 Te Quiero Grif som är speedig och har visat toppform på slutet. Sju streck totalt.

Analys Åby V75-7:

Ranking: A: 1-4. B: 6-5-7-9. B/C: 2-3. C: 10-8.

Spetsanalysen: 1 Propulsion är snabbare från start än de flesta verkar tro och jag blir inte förvånad om han lyckas hålla ut Muscle Hustle som ändå bör vara mer intresserad av att komma ner på innerspår än att lägga kraft på att ta ledningen. Denne kan ju också strula till det för sig som senast och då tror jag att Propulsion håller ut Readly Express första biten.

Loppanalysen:

Åby Stora Pris med två miljoner till vinnaren och en härlig duell att se fram emot mellan två av världens bästa hästar
1 Propulsion och 4 Readly Express. De möttes i Prix d’Amerique i januari där Readly Express vann och Propulsion gjorde ett starkt lopp som trea. Efter det har Readly Express bara startat en gång samtidigt som Propulsion gjort topplopp efter topplopp krönt med en fantastisk insats vid segern i Hugo Åbergs senast.

Jag är lite förvånad över hur i stort sett alla verkar ta för givet att Readly Express ska vara snabbare från start än Propulsion och ta hand om ledningen för det är inte jag. Propulsion har ju öppnat riktigt bra de gånger Örjan laddat med honom (två gånger från innerspår i Hugo Åbergs) och han är nog inte så chanslös att hålla ut Muscle Hustle som de flesta tror och denne är ju inte helt stabil från start heller.

Skulle Bergh komma förbi så är det nog i alla fall 50/50 på att Propulsion kommer ut och hinner före Readly Express till täten och sedan få vi väl se hur Örjan lägger upp loppet. Det finns nog inte så många hästar som kan gå utvändigt om Propulsion över tre varv och slå honom och det känns inte givet att Örjan släpper till Readly Express, men rygg på honom är ju också en perfekt position och det där har nog Örjan full koll på. Om Readly Express får ledningen måste han ju köras på styrka för att dra speeden ur Propulsion, men jag tror inte att det är särskilt enkelt att göra. Inte ens över tre varv för Propulsion har ju visat att han inte har några problem med lång distans.

Jag tycker också att det är lite märkligt att Readly Express inte har startat någon gång efter comebacken i juni och är det så att det har varit några problem är det inget som lär läcka ut från hemlighetsfulle Nurmos ändå. Vad gäller Propulsion så vet vi ju att formen är helt på topp och enligt Redén är hästen 50 meter bättre nu än i Prix d’Amerique i vintras.

Readly Express har tolv raka segrar på svensk mark och har inte förlorat här på över två år och är formen som den ska så har han givetvis bra segerchans, men jag tror inte att Propulsion i full form är särskilt mycket sämre och Örjan mot Jorma i den här typen av lopp är också en fördel.

Jag tror att Propulsion har bra chans både i spets och från rygg på Readly Express, men skulle han bli kvar bakom Muscle Hustle och Readly Express får spets så lär det däremot inte gå. Jag har dock känslan för att Örjan löser det här på ett bättre sätt än så och när det verkar som att alla andra går på Readly Express i det här tvåhästarsloppet så chansspikar jag i stället Propulsion.

Kul att se Kolgjinis starka och kapabla duo 5 Platon Face och 6 Rajesh Face i det här loppet, men jag tror inte att man är så sugna på att bränna ut någon av dem mot den tuffa favoritduon och jag tror inte att de kommer att få särskilt stor påverkan på löpningsförloppet även det är två offensiva herrar som kör.

Singelstrecken:

3 Karl Sjöhammar (V75-2) förvånade med att vika ner sig i spets senast, men var inte frisk den dagen. Tar revansch nu i en inte allt för tuff final.

1 Propulsion (V75-7) tror jag kommer att öppna bättre än de flesta verkar räkna med och han ser ut att vara helt på topp för dagen. Från spets eller i rygg ledaren tror jag att han kan fälla superhästen Readly Express.

Utgångshästarna:

3 Kindy Cane (V75-4) var vass barfota runt om senast och stor chans/risk att hon släpps till ledningen igen. Svårslagen i så fall.

5 Stepping Spaceboy (V75-5) är en bra häst som har läge för att få rygg ledaren och då tror jag att han kan skrälla. Kompletteras med bästa hästen och spetshästen i
9 Globalsatsifaction och 2 Don’t Mind Me.

Prisvärda hästar:

8 Gento (V75-1) var blek senast, men mycket bra vid segrarna före det och kommer han vettigt till är han inte sämre än någon annan i fältet.

9 Giveitgasandgo (V75-3) är knappast särskilt mycket sämre än jättefavoriten och han har i alla fall inte, som spelprocenten antyder, elva gånger sämre chans trots att läget är besvärligt.

8 Quiz Töll (V75-4) har härliga fartresurser och löser det sig från ett läge som kan vara både bra och dåligt så blir hon farlig till slut.

1 Order By Heaven (V75-6) går alltid bra in i mål och har läge för att slippa gå i vida spår på slutvarvet nu. Skrällchans trots bra motstånd.

Överspelade:

4 Doctor Doxey Zenz (V75-1) är jättebra, men lär (som vanligt…) få ett tufft lopp i hårt tempo och nu är motståndet tuffare än vid segern senast.

6 B.B.S.Jhonny (V75-2) fick det serverat vid segern senast och ska det bli vinst igen måste det lösa sig lika bra vilket inte är givet.

4 Sir Q.C. (V75-5) är stark, men inte lika snabb och vid sina flesta segrar har han fått överta ledningen ganska billigt. Nu lär han inte få göra det och då blir det tuffare.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt.)

1,2,3,4,5,8,9,12 (res 11,10)
3 Karl Sjöhammar (res 7,1)
2,3,4,9 (res 6,8)
A: 3. B: 1,4,6,7,8,9,10,11,14,15. (res 12,13)
A: 2,5,9. B: 1,3,7,10,11. (res 4,6)
1,2,5,6,9,10,11 (res 3,7)
1 Propulsion (res 4,6)

Kupong 1: 8 x 1 x 4 x 10 x 3 x 7 x 1 = 6720 rader
Kupong 2: 8 x 1 x 4 x 1 x 8 x 7 x 1 = 1792 rader

Totalt: 8512 rader = 4256 kronor.

DD-spelet:

2 – 1 x 400 kr
5 – 1 x 300 kr
6 – 1 x 200 kr
1 – 1 x 100 kr

Totalt: 1000 kronor.

/Berglund