Efter många favoritbetonade V75-omgångar i vinter så hade ATG den här gången chansen att höja svårighetsgraden en hel del genom att lägga in Stodivisionen (nu lagt som Jägersros lopp 3) på kupongen. Ett på förhand öppet och spelvänligt lopp med femton anmälda hästar och ingen given storfavorit. Tyvärr valde man återigen att sätta sporten före spelet och ta med två åttahästarslopp på V75-spelet i stället.

Nej, jag bara skojade. Tondöva ligan på ATG har ju visat med all tydlighet att de varken bryr sig om sporten eller spelarna utan det är jackpott och snabba omsättningsfixar som gäller. Så länge spelarna inte reagerar utan bara pumpar in nya pengar, trots att de bara får tillbaka 39 procent av insatserna i varje omgång som genererar en ny jackpott, så är det kanske inte så konstigt heller.

Med det sagt så var det säkert inget lätt beslut att ta eftersom Olympiatravskvalet givetvis måste vara med på kupongen och det inledande fyraåringsloppet innehåller ju ändå en del kullprofiler värda att visa upp för V75-publiken. Är storfavoriten Harran Boko däremot lika överlägsen som de tidiga spelarna tror, ja då är det ju ett helt iskallt spellopp som borde ha lyfts bort till förmån för Stodivisionen. Risken är stor att favoriten vinner loppet och försämrar chansen till hög utdelning, men att spika Conrad Lugauer rakt ut till dryga 70 procent på V75 ingår inte i min spelfilosofi så jag testar en variant med spik på en kupong och rejäl gardering på den andra.

I övrigt finns det ett par riktigt luriga lopp att bena ut och det ser inte särskilt enkelt ut med singelstreck om man inte vill hålla Lugauer i handen. Det viktigaste att tänka på är dock som vanligt när det är Jägersro och i synnerhet nu när vårvärmen har kommit, att man ska leta sina nyckelhästar i den främre träffen. Jag påstår inte att alla lopp kommer att vinnas från ledningen, men att spika hästar som inte ens har någon chans att komma till spets tror jag inte är någon fiffig strategi denna gång.

När det gäller mina två spikar är jag ganska säker på att båda spetsar och sedan är de hästarna att slå även om motståndet är tufft i båda fallen.

Annars finns det flera sportsliga godbitar att se fram emot under dagen. Nämnde Harran Boko är en attraktion när han sköter sig och duellen i guld mellan Dante Boko och Day or Night In blir säkert häftig. Sedan gör segermaskinen och hemmahästen Olle Rols debut i silverdivisionen (nu tar det väl ändå stopp..?) och i avslutningen får vi se en dansk häst som vunnit 23 av 25 starter, men som ändå inte är min förstahäst.

Drygt 27 extra miljoner i sjurättspotten denna vecka. Game on!

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 2. B: 7-8-5. B/C: 6-1-3. C: 4.

Spetsanalysen: 1 Fritjof är mycket snabb ut, men det låter helt klart som att det är rygglopp som gäller denna gång med tanke på årsdebut, distans och motstånd. En felfri
2 Harran Boko öppnar bra och tar säkert hand om ledningen tidigt. 5 Neelix kan öppna om han sköter sig, men lär inte få överta av Lugauers favorit.

Loppanalysen:

Ett Derby trial över lång distans för fyraåringar och fartfyllde 2 Harran Boko är jättefavorit. Det är vinna eller försvinna som gäller för den här hästen och han har vunnit övertygande i de sex av nio starter han skött sig. Senast återkom han efter en kortare paus och var helt överlägsen från ledningen och såg också relativt sansad ut även om han drog i klar ledning hela vägen. Lugauer körde 11,5 sista 800 m i fin stil och det var ett bra formbesked även om motståndet var klent.

Sköter sig Harran Boko från start och håller sig lugn så blir han givetvis mycket svårslagen i spets, men det känns som att det kan slå över också och näst senast tappade han stilen sista biten efter att ha blivit lite för pigg under vägen. Han möter också klart bättre hästar än tidigare nu (undantaget när han höll undan 20 meter för Olle Rols i höstas) och springer han för fort första två varven och får sega ben till slut så lär han vara sårbar över lång distans. Streckad till över 70 procent är ju också alldeles för mycket för min smak och att gå på Lugauer i V75 till dessa siffror har man inte så mycket att vinna på.

Jag vill inte spika, men inte heller gardera matematiskt då det blir dyrt om han vinner utan väljer en mellanväg med utgångshäst på Harran Boko och spik på en kupong.

Ett par klart bra fyraåringar finns bakom favoriten och 7 The Bucket List F. har fått två lopp i kroppen i tuffare konkurrens än vad favoriten har mött och han vann på bra sätt mot Prosperous näst senast. Senast spurtade han bra som trea i ett lopp där det inte gick att ta så mycket till slut. Raja Mirchi-sonen var tvåa från dödens bakom Coin Perdu i Kriteriekvalet i höstas och tål distansen på bra sätt och ska räknas mycket tidigt.

8 Calle Crown kvalade inte in till Kriteriet, men var trea i försöket bakom Very Kronos och Villiam och gjorde det sedan fortsatt bra i ett par starter före vinterträningen. Han är en häst för de största fyraåringsloppen i år, men givetvis svårt att veta hur bra han är direkt i årsdebuten. Tror nog att han gör ett bra lopp direkt och gör favoriten bort sig har han bra segerchans.

5 Neelix är också lite av en ”vinna eller försvinna-typ” och han har inte alls fått till det i årets två starter. Kolgjini låter dock mycket nöjd med hur hästen känns och säger att det blev fel med balansen senast. Hästen har vunnit två av två hemma på Jägersro och känns även intressant med Uhrberg denna gång.

Tycker att loppet känns smålurigt om favoriten kommer bort och streckar därför även tre jätteskrällar. 6 Muscle Lane har ett lopp i kroppen i Untersteiners regi och ska gå med norskt huvudlag denna gång.

1 Fritjof har vass kusk och bör få rygg ledaren och 3 Inertial såg inte så dum ut i tidigare regi där han ofta mötte hårt motstånd och gynnas nog om han får smyga med i hårt tempo denna gång.

Analys Jägersro V75-2:

Ranking: A: -. B: 3-12-1-5-9-2-8-14. B/C: 6-10-4. C: 13-7-11.

Spetsanalysen: Ganska öppet, men tror att 4 Hanna är snabbast första biten och tar sig förbi 1 Milady Amok och
2 Volita Go som känns jämnsnabba. Hanna lär dock släppa täten och då får den som är först fram av Volita Go och
5 Lesperanza överta. Tror mest på Volita Go till tät.

Loppanalysen:

Ett otroligt öppet stolopp där det dessutom är spårtrappa och lärlingar som rattar hästarna. Jag har inte fått någon ordning alls på loppet och rankar utan A-hästar och i B-gruppen kan man i stort sett kasta om djuren lite hur som helst. En helgardering vore rimlig, men av kostnadsskäl har jag plockat bort de tre jag tror minst på.

Tipset går till en skräll eftersom starka 3 Höwings Venus har visat fin form på slutet och inte är särskilt mycket sämre än de andra med vettiga utgångslägen. Näst senast mötte hon liknande motstånd, men hamnade långt bak från innerspår då och en bra spurt räckte bara till en femteplats. Bättre spår nu och lär vara med där framme och hugga även m snabb bana kanske inte gynnar henne.

Riktigt bra är 12 Sharp Dream som visade fina fartresurser efter galopp senast. Hon fungerade inte riktigt barfota runt om och nu justerar man i balansen för att hon inte ska slå ihop. Kusken Mads Nielsen blir allt bättre och är vass i dessa lopp, men läget är tufft och när Sharp Dream hade ett liknande spår näst senast blev hon hängande i tredjespår hela första varvet. Bra chans om det löser sig bättre denna gång.

8 Stoneisle Ocean är kanske bästa hästen och att ranka henne sjua känns inte helt bekvämt, men läget är ju allt annat än bra eftersom hon är seg från start och väldigt svårt att läsa var i fältet hon ska hamna. Att backa sist i detta gäng måste vara iskallt och laddar kusken så kan det bli mycket dryga spår fram till dödens. Annars visade hästen fortsatt fin form som trea senast då hon avslutade 10,5 sista 700 m bakom en mycket bra Linda’s Girl.

1 Milady Amok har gått bra varje gång på slutet och var helt överlägsen i spets senast. Öppnar bra och svårfångad i spets, men det kan bli svårt att hålla upp täten även om hästen är rätt snabb. Kusken har jag också rätt dålig koll på även om Veijo hyllar. Det låter också som bakskor på nu vilket kan vara minus.

5 Lesperanza gick okej som trea i V75 näst senast, men såg bättre ut som fastlåst med mycket krafter kvar i senaste starten. Öppnar rätt bra och ska gå i jänkarvagn och kommer hon till spets kan det hålla hela vägen, men jag är inte helt övertygad om att hon är en V75-vinnare ändå. Jänkarvagn som vid segern i Tyskland i december är ändå en plusvariant att beakta.

9 Zola Grand Cru är intressant som bortglömd. Hon är ojämn, men var riktigt bra barfota runt om näst senast och lika dålig med skor på Momarken senast. Nu ska det bli barfota runt om igen och med bra startryggar kan hon få ett vettigt lopp. Dessutom körs hon av loppets bäste kusk.

2 Volita Go är knapp favorit och har även fått det tidiga spelet som ligger på strukna Julia af Solnäs. Hon har tagit två segrar från ledningen på slutet och slog Milady Amok senast. Chans på ledningen igen och då kan det bli tredje raka, men inte så spelintressant som favorit ändå.

14 Rose Garden vann från spets utan att imponera senast, men visade bra fartresurser efter galopp näst senast och skulle hon få rätt hjälp med hårt tempo och fin draghjälp så är hon nog inte chanslös trots läget.

Streck även för B/C-gruppen där det låter sådär från Bergh om rätt kapabla 6 Helena Klipp. 10 Tour Knight vann från spets senast och var kraftigt förbättrad, men hon har varit ovillig bakifrån tidigare. 4 Hanna har fart och kan få rygg ledaren, men har inte visat särskilt bra form än i år. Ett långskott. Elva streck totalt.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 2. B: 6-8-1. B/C: 3. C: 5-4.

Spetsanalysen: 2 Dante Boko är mycket snabb och Kolgjini lär ladda allt som går för ledningen. 6 Day or Knight In och
8 Västerboonthenews är också snabba men tar sig nog inte förbi.

Loppanalysen:

Försök till Olympiatravet och en häftig duell att vänta mellan 2 Dante Boko och 6 Day or Night In. Dante Boko är favorit, men under veckan har det höjts fler och fler röster för att Day Or Night In ska slå honom från dödens och det blir nog ganska jämnspelat till slut.

Day or Night In tävlade bra i Frankrike i vintras och var femma i ett lopp som Propulsion vann före Bold Eagle på Nyårsafton. Efter ett par månaders uppehåll återkom han i Halmstad för två veckor sedan och vann på bra sätt i ett billigt sällskap där han fick allt serverat i rygg ledaren. Han var fin då och ser ut att kunna få ett riktigt bra år och visst kan det vara så att han är tuffast till slut här, men det känns ändå som hårda krav att slå Dante Boko från dödens och jag spelar inte på det.

2 Dante Boko har visat flera gånger hur svårslagen han är i ledningen och i Sverige har han fem segrar i följd från den positionen i lopp med minst 150.000 kronor till vinnaren. Det har också varit över alla distanser från 1640 meter till 3140 meter och barfota runt om som han ska gå nu är han faktiskt obesegrad i ledningen på tre försök.

Största frågetecknet är vad det 2,5 månader långa tävlingsuppehållet har gjort för formen, men han har tränat starkt inne på Jägersro och jag gissar att Kolgjini har trimmat rejält inför V75 på hemmaplan. Spets bör det bli utan större problem och sedan kör nog ”Ludde” i bra tempo hela vägen för att inte ge Day or Night In något gratis. På en vårsnabb Jägersro-oval så blir han svår att fånga in även om Day or Night In gör ett mycket bra lopp.

Jag spikar Dante Boko på spets och hoppas att han har rätta modet när Day or Night In sätter in stöten sista 100 m.

Skulle dessa två köra för tufft mot varandra så kan
8 Västerboonthenews (barfota nu) komma in i matchen och
1 Jairo är inte heller chanslös på speed om han kan hålla upp rygg ledaren.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A. 4-3-11. B: 5-2-8-7. B/C: 1-10. C: 6-12-9.

Spetsanalysen: 3 Love No Limit och 5 Ronzon Face är båda mycket snabba från start. Fördel den invändiga hästen, men helt givet känns det ändå inte och Karlstedt lär ladda rejält första biten. Tuff öppning att vänta.

Loppanalysen:

Lägsta klassen och kort distans känns lite chansartat och här lär det kosta att komma åt den åtråvärda ledningen.
3 Love No Limit är både spets- och spelfavorit och hon imponerade när hon gick barfota runt om senast och var helt överlägsen i spets. Hon blir nog svårfångad om det inte blir för tuff körning första biten, men det är tuffare nu mot hingstar och valacker och det känns givet att hon kommer att få en tuff körare från start. Ingen favorit jag vill gå på.

4 Dontbreakthebankås är en fin sort som kommit tillbaka bra efter skada och han hade segern klappad och klar senast när Kolgjini körde undan sista biten och släppte ut Com Milton som var det enda hotet. En klassisk bortkörning, men också ”Kolgjini-style” eftersom han gillar att köra undan till slut om någon släppt ledningen till honom. Sympatisk på ett sätt, men inte så kul om man har spelat honom…

Tror att den här hästen gynnas om det är full fart hela vägen vilket det mycket väl kan bli på det här loppet och slipper Kolgjini dödens så är det nog vettig segerchans.

11 Com Milton var den som speedade ner Dontbreakthebankås från rygg ledaren senast och den här fine fyraåringen visade riktigt fin uppfattning som fick upp farten på så kort bit. Spår elva är motigt men med den väntade körningen i täten så skulle det kunna gå ändå eftersom han knappast är sämre med loppet i kroppen efter sitt långa uppehåll.

5 Ronzon Face har visat att han är klart bäst utan skor och så gick han senast när han vann väldigt lätt från ledningen. Det ska mest troligt bli barfota igen och han ska gå med jänkarvagn igen och rycktussar som inte användes senast. Skulle han komma till spets blir han svårslagen, men stor risk att det blir dödens i lite för snabb öppning och då vinner han knappast.

Jag streckar hela B-gruppen där alla skulle vara rejält gynnade av hårt tempo på loppet. 2 Dynamite Life har varit oväntat bra över kort distans på slutet och har ett perfekt startspår. 7 Ferrell såg riktigt stark ut över mål i årsdebuten senast och 8 Havbergs Viking kan bättre än han visat i årets två starter. Sju streck totalt.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 2. B: 6-12-1-3-9-7. B/C: 8. C: 4-10-11-5.

Spetsanalysen: Inga startblixtar här och spetsstriden bör stå mellan 2 Aileron och 6 Kung Edward. Skulle någon annan ta sig till tät är de nog villiga att släppa till den här duon. Jag tror att Robert Bergh kan få iväg Aileron tillräckligt bra för att ta emot Kung Edward och ta hand om ledningen.

Loppanalysen:

Lång distans och inget märkvärdigt lopp. 12 Sobel Conway är nog bästa hästen för dagen för han såg riktigt fin ut vid lätt spetsseger i årsdebuten senast och Untersteiner låter väldigt nöjd med honom för dagen. Nu blir det dock ingen ledning och från spår tolv blir det tufft att vinna. Honom spelar jag gärna emot med dessa förutsättningar, men visst är han ändå tidig vid gardering.

Jag är inne på att 2 Aileron får revansch på Sobel Conway från mötet på Åby 22/3. Då fick Robert Berghs häst gå utvändigt om Sobel Conway och höll farten bra med tanke på att det handlade om årsdebut. Senast i V75 fick sexåringen återigen göra grovjobbet i dödens och det på en så pass bra häst som Knifetown Winner. Han höll starkt igen som trea och fick bara stryk av spetshästen och vinnande topphästen Handsome Brad.

Med två lopp i kroppen lär formen vara riktigt vass nu och Aileron gör sina bästa lopp i ledningen. Han klarar spår två och öppnar dessutom ganska bra och jag tror/hoppas att Bergh får iväg honom bättre än värsta spetshotet och tar hand om ledningen. Svårslagen i så fall och en bra utgångshäst!

6 Kung Edward är värt emot i spetsstriden, men han kan vara lite bökig i vändningen och är inte jättesnabb första stegen heller. Lätt att missa lite från springspåret då och inte givet att Roger Malmqvist löser detta. Sedan känns det också som att King Edward har gått allra bäst med rygglopp på slutet och det är kanske inte helt uteslutet att även han kan släppa till en bestämd Robert Bergh? Givet streck vid gardering.

1 Super War Horse varnar jag också lite extra för. Han har radat upp andrapris och inte varit någon större kämpe tidigare, men fyraåringen har sett lite starkare ut i årets två starter och från rygg ledaren är han nog inte chanslös med lucka till slut.

3 Juan är stark och gillar lång distans, men han har sett mycket bökig ut i voltstart och tappstart är att vänta. Tänkbar om Ingves får iväg honom vettigt första biten.

Streck också för 9 Dizzy River som är vass om han får ett bra rygglopp och 7 Great King Wine som gillar lång distans.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A. 2. B: 8-10-1. B/C: 4-6-7. C: 9-3.

Spetsanalysen: Ändrade förutsättningar efter strykning av spetsfavoriten Dragster. Nu bör det vara toppchans att
2 Master Crowe tar hand om täten före 4 Mellby Collector.

Loppanalysen:

Trots bara nio hästar kvar så är silverdivisionen mycket intressant på förhand. Fenomenet och klassklättraren 1 Olle Rols är storfavorit trots att han gör debut i silver efter att ha vunnit lägsta klassen så sent som i december. Femåringen har utvecklats enormt och även om han har sluppit ha otur i de fyra senast loppen så har han också avgjort utan problem och han såg väldigt stark ut över mål förra helgen. Jag tänker inte säga att Olle Rols inte kan vinna, men jag kan inte begripa hur han ska vinna och att spela med honom som storfavorit med dessa förutsättningar känns helt iskallt.

För det första så blir det väldigt täta starter nu och så har man inte lagt upp matchningen tidigare. Spontant känns det ju inte som en fördel för den här hästen som har sett lite kantig ut i stilen och som Ready Cash-son kan han ju säkert hetsa upp sig en del också.  Sedan kan han ju inte hålla upp ledningen och med lite mer vakna kuskar än Ken Ecce i fältet (släppte ut Olle Rols från innerspår för tre starter sedan) så blir det nog inga gratisluckor i alla fall. Att hamna i tredje-fjärde par invändigt och sedan ta sig ut och runda så här bra hästar blir inte heller lätt på en snabb Jägers-bana och härlige Olle måste vara sårbar den här gången! Skam den som ger sig!!

Jag tror mycket på 2 Master Crowe som gynnas av att spetsfavoriten Dragster ströks under fredagen. Nu bör det bli spets för Puro-hästen som lär vara klart vassare med lopp i kroppen eftersom han var tunt jobbad inför senast och Puro låg lågt. Då var hästen ändå bra efter ett tungt slutvarv i spåren och i ledningen var han ju obesegrad fram till andrapriset näst senast när han inte var som bäst för dagen. Borde bli svårfångad i spets om det inte blir något tok från Kolgjini och Rajesh Face och åtta segrar på nio försök på Jägersro imponerar. Dessutom kanske det nu blir jänkarvagn efter mycket surr om det i vintras och även ny kusk.
Jag chansspikar!

Just 8 Rajesh Face gör en spännande start i sin årsdebut och det efter starka träningsrapporter. Fjolårets Derbyfavorit har ju mycket hög högstanivå och skulle kunna vara överlägsen här, men han är ju inte helt pålitlig och jämn av sig. Det låter väl inte heller som att Kolgjini vill ge honom ett allt för tufft lopp direkt, men sådant kan ju ändra sig och kusken kanske blir mer peppad med en invändig strykning. Kan absolut vinna, men ändå lite svårbedömd angående både taktik och form.

10 Coktail Fortuna imponerade storligen när han gick barfota runt om i debuten för Bergh, men har sedan tävlat med skor i vinter fram till senast då man åter ryckte av skorna. Hästen gjorde då ett topplopp igen och helt klart är han flera klasser bättre barfota. Så ska han gå igen och sätter Rajesh Face färg på loppet så kan nog Coktail Fortuna blåsa runt fältet sista halvvarvet även om det brukar vara en tuff segerväg på Jägersro. Hoppas att läget gör att han får för långt fram till min idé.

Dessa fyra höjer sig lite, men vid gardering så varnar jag också för två jätteskrällar. 4 Mellby Collector har sett smällfin ut i Björn Goops regi och han låter fortsatt mycket nöjd med honom. Senast dansade han undan i en mycket snabb avslutning från ledningen och kanske kan han hitta ner i rygg ledaren nu?

6 Springover visade bra fart för klassen hos Peter Untersteiner förra året och han låter mycket nöjd med hur hästen tränar inför årsdebuten. Barfota runt om och jänkarvagn direkt och med ett rygglopp i hårt tempo avslutar han sylvasst. 2-3 procent på dessa två känns lockande om man garderar loppet.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 4. B: 5-3-10-1-6. B/C: 2-11-7-9. C: 8-12.

Spetsanalysen: 1 Waffle tror jag håller ut 2 Run Ceasar Run sida vid sida och Johan lär inte vilja släppa till denne. Han kör nog gärna i ledningen om han får, men kanske också kan tänka sig släppa till 3 Bandit Brick eller
4 Shorthanded Jag. Den senare öppnade klart förbättrat näst senast och kanske kan komma förbi dansken.

Loppanalysen:

Här blir det spännande att se den danske segermaskinen
3 Bandit Brick som vunnit imponerande 23 av 25 starter i karriären! Han har visserligen mestadels startat i enklare sällskap, men ändå visat fin inställning och han verkar ju helt dessutom helt okomplicerad. Sten Juul låter mycket segersäker och de som gillar att spela med öronen måste ha gått i spinn efter intervjun i ATG-live under fredagen då ”Julemanden” nästan lovade seger. Jag spelar dock hellre efter vad jag har sett själv och jag kan inte säga att jag är säker på att Bandit Brick bara vinner i svenska V75. Det gäller även hedersmannen Sten Juul numera och när ekipaget är klar favorit så går jag emot.

Tipsetta och utgångshäst är 4 Shorthanded Jag som glänste i årsdebuten näst senast, men var sämre senast och inte alls som bäst för dagen. Nu tränar han fint igen och är han som näst senast kommer det att räcka långt här. Han var då mycket snabbare från start än tidigare och jag kan tänka mig att Johan Untersteiner bakom Waffle kan tänka sig släppa täten efter att ha fått en tryckare av Run Ceasar Run från start. Toppchans i spets, men kan även vinna bakifrån.

5 Aramis Amok tycker jag också är ett tidigt och givet segerbud. Han var toppfin vid segern i årsdebuten näst senast, men visade senast att han inte är helt att lita på. Felfri så duger han bra i klassen och strecket är givet om man garderar loppet.

Sedan är jag även lite småsugen på 10 Cash Valley trots läge och kusk. Hästen har dock visat att han är bra och som tvåa för tre starter sedan gick han en vass repa bakifrån också. Senast hade han mycket krafter kvar i ett lopp som Erik Sting vann och att det blir första med jänkarvagn nu kittlar rejält.

Streck också för 1 Waffle som känns lite enkel mot ett par av dessa, men han har varit förbättrad barfota runt om på slutet och lär få spets eller rygg ledaren.

Jag betalar även för storskrällen 6 Urchin som kan en del och ska gå barfota bak för första gången. Tänkbar skräll med hårt tempo på loppet.

Singelstrecken:

2 Dante Boko (V75-3) tränar starkt och är mycket svårslagen i spets när han går barfota runt om. Tufft för värsta motbudet att slå honom utvändigt på en vårsnabb Jägersro-bana.

2 Master Crowe (V75-6) gick starkt senast trots att han inte var fulltränad inför det loppet. Vassare den här gången och jänkarvagn, spets och Takter känns mycket lockande. Chansspik!

Utgångshästarna:

2 Harran Boko (V75-1) har visat härliga fartresurser och håller han sig lugn och i trav blir han svår att slå i spets.

2 Aileron (V75-5) har gjort två starka insatser utvändigt ledaren i årets starter och kommer han till spets den här gången är det dags för seger.

4 Shorthanded Jag (V75-7) har hög grundkapacitet och var toppfin vid seger i årsdebuten näst senast. Inte som bäst senast, men ska vara klart bättre nu igen.

Prisvärda hästar:

7 The Bucket List F. (V75-1) har bra styrka och fin form med två lopp i kroppen. För lite spelad jämfört med favoriten.

3 Höwings Venus (V75-2) är en stark tjej som har ett perfekt läge och inte sämre chans än någon annan i ett vidöppet lopp.

1 Super War Horse (V75-5) har inte precis radat segrar, men han har sett starkare ut i årets starter och från rygg ledaren kan han nog överraska.

10 Cash Valley (V75-7) har ju ett jobbigt läge med bakspår, men första jänkarvagn låter spännande och med hårt tempo i täten kan han nog skrälla.

Överspelade:

8 Stoneisle Ocean (V75-2) är helt klart en av loppets bästa hästar, men var ska hon ta vägen från start när hon inte är särskilt startsnabb? Luktar strul lång väg.

5 Ronzon Face (V75-4) har bra chans om han når ledningen, men det är favorit på att han inte gör det och då blir det värre.

3 Juan (V75-5) har fin styrka, men är knepig i voltstart och riskerar att tappa lite för mycket mark första biten för att vara så mycket spelad.

1 Olle Rols (V75-6) går inte att döma ut längre, men hur han ska bete sig för att vinna nu kan jag inte begripa. Det måste nog till att övriga kör bort sig om han ska hinna fram från det här struliga läget och som klar favorit kan det väl ändå bara vara Harry Boy som går på honom?

V75-systemet: (Skrivs på tre kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på sju rätt).

A: 2. B: 1,3,5,6,7,8. (res 2,4)
1,2,3,4,5,6,8,9,10,12,14 (res 13,7)
2 Dante Boko (res 6,8)
2,3,4,5,7,8,11 (res 1,10)
A: 2. B: 1,3,6,7,9,12. (res 8,2)
2 Master Crowe (res 8,10)
A: 4. B: 1,3,5,6,10. (res 2,11)

Kupong 1: 1 x 11 x 1 x7 x 7 x 1 x 6 = 3234 rader
Kupong 2: 6 x 11 x 1 x 7 x 1 x 1 x 6 = 2772 rader
Kupong 3: 6 x 11 x 1 x 7 x 6 x 1 x 1 = 2772 rader

Totalt: 8778 rader = 4389 kronor.

DD-spelet:

2 – 4 x 300 kr
2 – 3,5 x 200 kr = 600 kr
2 – 1 x 100 kr
2 – 6,10 x 50 kr = 100 kr

10 – 4 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

/Berglund