V86-spelet fortsätter att gästspela ute i landet och i kväll är det Bollnäs som står som värd för tävlingarna. Hälsingebanan bjuder på en småknepig omgång där det bara finns ett givet singelstreck och det är ganska blandad sportslig kvalité på loppen. Stefan Hultman gästar med flera fina hästar, men jag hoppas att han får nöja sig med en seger under kvällen. Bollnäs har ett långt upplopp (207 meter) och tätkänning är inte lika avgörande som på banor med kortare upplopp. Väntade fina förutsättningar lär dock göra att det går undan i loppen.

Analys Bollnäs V86-1:

Ranking: A: 3-4. B: 10-9-8. C: 5-1-2-11-6. D: 7-12.

Spetsanalysen: Zlatan Blou och Excallibur är två startkatapulter som kan spetsa vid laddning, men det låter inte som att någon av dem är särskilt sugna på ledningen. Då bör Marshland vara den som tar hand om täten efter en bit.

Loppanalysen:

Ett lopp för högsta klassen över kort distans och omgångens sportsliga höjdare är givetvis comebacken av 3 Caballion. Han visade sin höga kapacitet vid flera tillfällen under fjolåret och sprang bland annat 1.09,2/1609 meter som trea i Hugo Åbergs bakom Commander Crowe och Sebastian K. Han hade dock stora problem med sin aktion under året och tappade stilen till slut i loppen vid upprepade tillfällen. Inför den här säsongen är han opererad och man tror sig ha kommit tillrätta med problemen.

Caballion har tränat fint inför årsdebuten och även om han givetvis inte är på topp direkt så möter han motstånd han normalt sett ska slå även med ett lopp utvändigt om ledaren. Eftersom han inte är favorit ger jag honom tipsettan och hoppas på en bra prestation direkt.

Svåraste utmanaren och lite av omgångens ”snackhäst” är 4 Marshland som i sin årsdebut senast gjorde debut för Stig H Johansson. Jag hade då 1.08 sista 700 m i spåren på honom som femma i snabbloppet som Amaru Boko vann på Solvalla före Elitloppet och prestationen var riktigt vass. Möjligen kan han komma tillbaka efter sina skadeproblem och får han ledningen här och Caballion inte fungerar så bör det bli seger. Jag vill dock se mer av Marshland innan jag går på honom som favorit. Jag var lite skeptisk till hans inställning i slutet av hans tid hos Hultman och vi får väl se nu hur det är med kämpaglöden. Fungerar Caballion tror jag inte att Marshland kan stå emot honom till slut, men det kan ju också vara så att ny miljö fått åttaåringen att tända till lite extra.

Jag spelar med dessa två i en mycket stark utgångsgrupp, men helt pålitliga känns favoritduon ändå inte och jag streckar tre hästar till på garderingskupongen.

10 Rakas har också haft en del problem, men har startats igång i år och fått flera nyttiga lopp i kroppen. Senast fick han inte chansen och hade gott om krafter kvar i mål. Han kan nog ta en seger snart och sviker favoriterna är han intressant.

9 Indigo Broline har bra fartresurser och var väldigt fin vid seger i debuten för Claes Sjöström näst senast. Han är dock ojämn av sig och senast travade han dåligt och galopperade 200 meter från mål. Bra smygläge här och kan överraska om han fungerar bättre i aktionen än senast.

8 Trustworthy Ås är riktigt bra i de norrländska snabbloppen och har även visat att han hänger med bra i guld när motståndet inte är det tuffaste. Han tål att göra en del grovjobb själv och kan duga om han kommer till från spår åtta.

Analys Bollnäs V86-2:

Ranking: A: 5-1-2. B: 7-3-4. C: 6-8.

Spetsanalysen: Finnskog Sjefen är nog snabbast första biten, men bäst med ryggar och kanske nöjer sig kusken med att krypa ner bakom Kluivert direkt? Annars spetsar han nog för att sedan släppa om någon av de bättre kommer tidigt.

Loppanalysen:

Ett halvklent kallblodslopp över kort distans och jag streckar halva fältet. Tipset till formstarke spurtaren 5 Grei Sol som har gått bra en längre tid utan att få vinna lopp. Senast visade han fortsatt fin form i en stark avslutning från ett dåligt läge. Han är ojämn från start, men har öppnat bra vid något tillfälle och det vore intressant om kusken får snurr på honom direkt.

1 Kluivert kan en hel del och har nu lopp i kroppen efter långt uppehåll. Då mötte han bättre hästar än i kväll och hängde med på en fin tid. Han är säkert vassare med loppet i kroppen och kort distans och körspö är plusvarianter. Örjan upp nu också och skulle han hålla upp ledningen är det bra chans.

2 Finnskog Sjefen avslutade sylvasst vid segern för tre starter sedan och var även duktig tvåa bakom Hibogubben näst senast även om han då bromsade till sista biten. Senast kom han aldrig in i loppet och både häst och kusk såg ut att ledsna lite till slut. Han ska nog inte komma först för tidigt den här hästen och ledningen är knappast hans bästa position, men med rätt smyglopp kan han avsluta vasst och vinna loppet.

Sista strecket får 7 Filofax N.O. trots att han har varit blek på slutet. Han kan dock bättre och Perssons hästar vågar man nästan aldrig riktigt räkna ut. I stallet verkar man också hyfsat nöjda med den här och då är det nog bäst att strecka.

Analys Bollnäs V86-3:

Ranking: A: 2. B: 11-10-5-4-9-3-6. C: 7-1-8. D: 12.

Spetsanalysen: Ett par startsnabba bakom bilen, men jag är inne på att Queasy kan svara ut dem om Örjan väljer att ladda. Möjligen är han ganska säker på att få överta efter en bit och kör på säkerhet i början. Hur som helst lär en felfri Queasy sitta i spets efter 500 meter.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp där 2 Queasy blir storfavorit efter sin fina andraplats i V75-finalen senast. Då gjorde Queasy grovjobbet utvändigt om ledande Checco Boko sista 1400 m och fick b ara ge sig med liten marginal mot Rapide Marke efter 10,5 sista varvet. En strålande fin prestation och Queasy har helt klart höjt sig mycket på slutet med helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om.

Är fyraåringen lika bra nu som senast lär detta inte blir särskilt hårt i mål, men möjligen blir det bara barfota fram nu och det kanske påverkar honom negativt? Eftersom det ändå lär bli spets tror jag att han vinner i alla fall och singelstrecket känns ganska givet.

Speciellt eftersom värsta motbuden har fått bakspår. 11 Berkut Boko är bra för klassen och avgjorde lätt senast via dryga 1.11 sista 700 m. Han har mött tuffa hästar före det och hade varit tänkbar att gardera med från ett bättre läge. Med favoriten i spets blir det troligen för svårt att runda till seger och jag får stå över även fast sex procent är alldeles för lite.

10 Package Deal gick bra som femma från svårt läge i comebacken senast och är säkert ännu vassare nu. Han vann två V75-lopp över kort distans i fjol och lär duga bra i detta sällskap om formen sitter där. Han är streckad på två procent vilket är rena skämtet och är man inne på favoritfall är han given.

5 Utello de Chambe har visat fin styrka, men är ovan vid distansen och svårbedömd tack vare det. Övriga tycker jag är sämre och de bör få svårt.

Analys Bollnäs V86-4:

Ranking: A: 2-11-3-10. B: 15-9-12-4-7-6-13-1. C: 14-5-8.

Spetsanalysen:

Pink Elephant höll nästan upp ledningen från innerspår senast och en liknande öppning bör räcka för att ta täten här. Örjan lär visserligen inte vilja ladda lika tufft nu, men han lär ändå få överta efter en bit. Möjligen av Knifetown Action.

Loppanalysen:

Loppet är en spårtrappa vilket innebär att de som tjänat mest pengar får de sämsta startspåren. Nu körs det här loppet över tre varv och därmed har inte spåren lika stor betydelse. Alltså klar fördel de mest rutinerade.

En ny Hultmanfavorit får vi tampas med här och det är läckre 3 Pink Elephant som infriade mina förväntningar i V75-finalen senast. Efter en mycket snygg styrning av Kihlström så vann han säkert från dödens på Dakadak till slut. Det innebär dock att femåringen tjänat 300.000 kronor på två starter och nu möter mycket hårdare motstånd. Det finns mycket utveckling i honom och han klarar sig säkert ändå och han har faktiskt vunnit lopp över tre varv tidigare.

Från ledningen är Pink Elephant hästen att slå, men han möter några riktigt distansgynnade och bra hästar och jag tycker det känns intressant att gardera.

Jag ger tipsettan till 2 King Tilly som visade härlig styrka när han vann V75-lopp från utvändigt ledaren i vintras. Efter det fick han däremot problem med fräschören i några starter och såg inte som bäst ut trots ett par bra resultat. Han återkom efter uppehåll för två veckor sedan och kördes då snällt och fick mycket krafter kvar i mål. Han såg fin ut och hade det norska huvudlaget sparat över mållinjen. Från ett perfekt läge tror jag att han blir tuff att stå emot till slut och till tolv procent är han ett kul speldrag.

Högkapable 11 Balticas Yahoo vill jag också strecka tidigt. Det var positiva tongångar kring honom inför årsdebuten i Harper Hanovers lopp senast, men då blev det galopp direkt i starten. Örjan var annars nöjd med hur hästen kändes och den här sexåringen kan väldigt mycket i grunden. Givet motbud.

En rolig skräll är också 10 Rite Key som vann V75 förra året och tjänade över en halv miljon kronor. Han såg riktigt fin ut vid segern näst senast och fick inte chansen i lärlingseliten på Solvalla senast- Kommer från ett stall i form och till tre procent är han ett av flera fynd i strecklistan.

Streck också för 15 Montgomery Gel som kan mycket bättre än han fått visa i årets starter och snart sitter han nog där. 9 Zeuxis Hornline har varit riktigt bra på slutet och är vass när han tävlar barfota runt om. Farlig om det blir den balansen i kväll igen.

Starke 12 Quick Razz tror jag också är bättre i ordning än resultaten på slutet visar och han har styrkan som vapen. Kusken brukar dock tyvärr ha svårt att komma till i proffsloppen och läget är ju också svårt. Därför står jag över denna gång.

Analys Bollnäs V86-5:

Ranking: A: 9-1. B: 8-3-2-7-4. C: 11-12-5-10.

Spetsanalysen: Feedup kan nog öppna lite bättre än hon visat tidigare och Bollnäs långa rakor bör gynna henne från innerspår. Kan spetsa, men risken finns att Burse Easy är för snabb och tar sig förbi.

Loppanalysen:

Ett sto- och lärlingslopp som håller låg klass. Två hästar tycker jag höjer sig lite om man ser till kapacitet och utgångslägen och jag låser på dessa. Tipset till 9 Chiquellinne som vann väldigt enkelt från ledningen senast och såg bra ut. Före det har hon galopperat tidigt, men sedan visat bra fart i upphämtningarna. Före dessa starter har hon aldrig galopperat och det är svårbedömt hur pass osäker hon egentligen är. Felfri är det i alla fall bra chans att hon ger formstarka Anna Forssell en ny tränarseger.

1 Feedup blir favorit efter två fina insatser på slutet. Hon har då tävlat med googles och svarat bra på det. Säker seger från ledningen på en fin tid näst senast och bra som fyra mot tuffa hästar senast. Enklare sällskap här och hon har vid ett tillfälle öppnat ganska snabbt bakom bilen. Håller hon upp ledningen utan att det kostar för mycket blir hon svårslagen, men det kan bli strul om startsnabba Burse Easy hinner förbi.

Vill man strecka fler är 8 What A Supergirl först på tur och hon svarade bra på skoryck senast och kontrade snyggt till seger sista biten. Hon slarvade dock lite med travet vilket drog ner betyget och från det här läget är det risk för ett tungt lopp. Farlig om hon kommer till.

3 Feu de Celeste är inte heller så tokig och kan skrälla om favoriterna gör bort sig, men jag chansar att gå kort med två streck.

Analys Bollnäs V86-6:

Ranking: A: 10-15-14-5. B: 6-7-13-12. C: 8-9-11-1-3-2.

Spetsanalysen: Olsbo Niclas öppnar ganska bra, men släpper säkert. Och då har Tombo Martin bra spetschans.

Loppanalysen:

Ett knepigt kallblodslopp som blev extra besvärligt när min vinnare blev struken vid lunchtid. 15 Hällsjö Albert har gjort två starter efter nästan ett års uppehåll och vunnit båda på bra sätt. Han har helt rätt inställning vilket är mycket värt i dessa lopp. Vid segrarna har han dock kommit bra på det direkt och fått överta ledningen och det kan bli värre den här gången från bakspår på tillägg. Räknas tidigt men ingen spik som klar favorit.

Tipset ger jag till snabbe 10 Gärdsjö Viking som kan mycket när han fungerar. Han har varit struken efter senast och är behandlad inför detta, men tränar fint och kan avsluta vasst när travet flyter. Kusken är väl sådär i slutstriderna, men får han till styrningen har nog den här sjuåringen bra chans.

14 Rigeljerven var nedsatt av ett foderbyte senast och den starten kan man nog glömma. Han var fin när han vann V75 i vintras och ska duga bra i detta sällskap.

Skrällbudet är startsnabbe 5 Tombo Martin som bör ha bra chans att nå ledningen. Han har bättre form än de senaste resultatren visar och i ledningen har han vunnit lopp tidigare. Farlig om han får bestämma.

Jag chansar med fyra streck här, men streckar man vidare är 6 Modd Brun tidig och även kuskförstärkta 7 Qia Tabac kan tänkas.

Analys Bollnäs V86-7:

Ranking: A: 12-6-1-3. B: 10-4-2-11-7. C: 8-9-5.

Spetsanalysen: Rebellion har spetsat från innerspår tidigare och har nog hyfsat bra chans att göra det även här med säkre Kihlström bakom. Det hänger nog lite på hur snabbt ovane voltstartaren L.K. kan öppna.

Loppanalysen:

Ett bra lopp över lång distans och jag streckar sex hästar. Favorit är 1 Rebellion som var ruggigt bra som tvåa över lång distans för fyra starter sedan och även fin vid seger efter det. Näst senast i Oslo var han dock lite blek även om motståndet var tufft och senast galopperade han 750 meter från mål. Örjan var inte helt nöjd med hur hästen kändes den dagen heller och visst frågetecken för formen måste man sätta. Här kan det bli spets och då är han givetvis segeraktuell, men mot ett par klart bra hästar är han ingen spik för mig som favorit.

Jag chansar lite här och ger tipset till fine 12 Reina La Caballo som efter en sämre insats i V75 för tre starter sedan gjort två bra lopp på slutet. Senast avslutade han mycket starkt som fyra mot bra hästar och visade då 10-fart sista 800 m. Han bör passa bra över distansen och med hjälp av Bollnäs långa upplopp kan han komma in i matchen till slut även om det givetvis krävs lite tur från det här läget.

6 L.K. är också ett givet bud. Han fick inte riktigt chansen från rygg ledaren i årsdebuten senast, men såg fin ut som trea med krafter kvar i samma lopp som Reina La Caballo. Han har bara haft spår två en gång med voltstart och startsnabbheten är svårbedömd. Jag tror dock att han kan öppna bra från springspår och når han ledningen blir han svårfångad.

3 Crash And Burn får också plats i A-gruppen efter sin övertygande seger senast. Då fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren sista 1300 meterna och vann ändå på rejält sätt. Han har utvecklats mycket med kontinuerliga starter och är intressant från ett bra startspår.

10 O.F.V.Continue vann som mitt skrälldrag på Solvalla näst senast och visade att han har bra fart. Senast gick han också starkt efter galopp och var då mer spelad än både L.K. och Reina La Caballo. Han har dock en aktion som gör att jag tror han passar bäst när han får springa på i eget tempo i ledningen och bakspåret är ett minus. Inte helt borta ändå och streckas.

Jag tar också med 4 Spiderpig som gör debut för duktiga Anna Forssell. Han är trög av sig och har gått bäst för Björn Goop tidigare och Kontio kan nog också passa fint. Kanske allra bäst i spets men fungerar också bakifrån.

Analys Bollnäs V86-8:

Ranking: A: 15. B: 12-1-14-7-11-9-4-3-13-10-8. C: 2-6-5.

Spetsanalysen: Lennartsson är vass från innerspår och jag räknar med att Malin Tilly håller upp ledningen. Möjligen kan Iza’s Lady samt springspåren utmana.

Loppanalysen:

Ett stolopp där jag tycker att hästarna på tillägg har en ganska lämplig uppgift och jag spelar utgång med bästa hästen 15 Kimono Pearl som visade fin form i sin senaste start. Hon visade förra året att hon inte är jättelångt efter de allra bästa i kullen och hon kan nog tjäna snabba pengar i år innan det börjar ta emot lite. Hon gick starkt i årsdebuten som trea och var nära segrande Uranium. Senast blev det en lätt seger från ledningen, men hon var lite sämre på ett dåligt banunderlag näst senast.

Kimono Pearl kan öppna ganska bra och om hon inte blir hängande i spåren från det här läget bör det bli en fin position för att kunna avgöra med ett starkt slutvarv. Viss vingelrisk finns dock och därför garderar jag på en kupong.

Värst emot är 12 Eleanor Rigby som har gjort tre bra lopp i år utan att vinna och hon var inte tom i mål på en låg 12-tid senast på Solvalla. Hon är både speedig och stark och Robert Berghs val av fyra ganska bra hästar i loppet.

1 Malin Tilly är hårt betrodd trots två tveksamma insatser på slutet. Näst senast tappade hon stilen till slut när hon ledde ett V75-lopp och åkte dit mot Ed Rapide. Senast var hon bara seg och tråkig från tredje par utvändigt. Hon var dock behandlad och hade stått över jobb inför den starten och kan vara förbättrad den här gången. Hon är också bäst i spets och barfota runt om och det är förutsättningar som är aktuella i kväll. Kan leda hela vägen om formen är förbättrad jämfört med senast.

14 Kiss Me Kemp avslutade bra som femma i loppet som Kimono Pearl vann senast och visade underkant 1.10 sista 600 m. Hon är inte alls så tokig och segerstrider om hon kommer till från start.

Streck också för 7 Jullex Electra som det blir mycket surr om den här gången. Hon satt fast senast och såg fin ut, men har inte övertygat före det och jag vill inte höja henne för mycket. Jag tror också att hon kan få svårt att komma förbi Malin Tilly i starten och då känns hon inte superhet. En av flera och jag stänger ett ganska öppet lopp med fem streck.

Berglunds Bästa:

2 Queasy (V86-3) har utvecklats starkt i år och höll tappert som tvåa i V75-finalen senast. Lär tidigt sitta i ledningen denna gång och blir sedan mycket svårslagen. Omgångens bästa segerchans.

15 Kimono Pearl (V86-8) visade toppform senast och är mycket rejäl. Bra chans att runda allt om hon inte blir hängande i spåren från start. Utgångshäst.

2 King Tilly (V86-4) såg bra ut efter uppehåll senast och kan krossa allt över passande lång distans.

9 Chiquellinne (V86-5) har fina fartresurser och jag tror att hon vinner om hon inte galopperar.

12 Reina La Caballo (V86-7) är stark och har avslutat de senaste loppen starkt. Bra distans nu och gynnas av det långa upploppet.

Berglund Baissar:

3 Pink Elephant (V86-4) brukar jag ha under rubriken ”Berglunds Bästa” men han möter ett par ganska bra stayers nu och till runt 80 procent är i alla fall inte spelvärdet särskilt högt med honom. Garderas.

1 Rebellion (V86-7) kommer från två insatser som efterlämnade lite frågetecken och jag är osäker på formen. Trots spetsläge garderas han som favorit.

V86-systemet: skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.

A: 3,4. B: 8,9,10. (res 3,4)
1,2,5,7 (res 3,4)
2 Queasy (res 11,10)
2,3,9,10,11,15 (res 12,4)
1,9 (res 8,3)
5,10,14,15 (res 6,7)
1,3,4,6,10,12 (res 2,11)
A: 15. B: 1,7,12,14. (res 11,9)

Kupong 1: 2 x 4 x 1 x 6 x 2 x 4 x 6 x 5 = 11520 rader
Kupong 2: 3 x 4 x 1 x 6 x 2 x 4 x 6 x 1 = 3456 rader

Totalt: 14976 rader = 3744 kr.

Dubbelspelet:

6 – 15 x 400 kr
3,12 – 15 x 200 kr = 400 kr
4,10 – 15 x 100 kr = 200 kr

Pga semester är det här min sista spelkrönika på ett tag och jag återkommer närmast med mina tankar till Kalmars V75-omgång i midsommarhelgen.

/Berglund