Inte ens nära…

…verkar Solvallas banarbetare vara för dagen. Det är ju för bedrövligt att en bana som kallar sig Sveriges nationalarena för trav inte kan erbjuda ett bättre underlag för hästarna att springa på bara för att det regnar. Hästarnas hälsa riskeras och många spelare drabbas av omotiverade galopper och underpresterande hästar. Jag förstår inte att inte fler tränare/ägare vägrar tävla med sina dyrbara hästar under liknande förhållanden? En allmän strejk nästa gång det regnar i Brommaområdet kanske skulle få ATG att slanta upp det som krävs för att få ordning på eländet?

Inte ens nära…

…är nya atg.se efter uppdateringen. Trots ny dator, vass uppkoppling så ”fryser” bilden i livesändningen med täta mellanrum och det enda som hjälper då är att ladda om sidan. Ruskigt irriterande och ”liven” borde vara gratis tills de kan erbjuda en produkt som fungerar. Och ja, jag har rensat mina cookisar, vilket verkar vara standardreceptet på allt strul från det stora spelbolaget.

Inte ens nära…

…är heller kanal75:s nya stjärnskott Åke S Olsson. I går kväll var han satt att ensam leda livesändningen från Solvalla och maken till forcerat surr var det länge sedan jag hörde. Nu är jag personligen bekant med Åke, vilket gör dessa rader lite mer smärtsamma att skriva, men någon måste säga ifrån. Har någon som är ansvarig för beslutet att Åke ska ta så stor plats i ATG-live lyssnat på en av hans sändningar? Antagligen inte. Jag kan i alla fall upplysa om att det är snudd på outhärdligt. Som att lyssna till ett surrande bi – i fyra timmar!

Till slut går det inte längre att ta in vad som sägs (kanske tur det?). Allt speedat svammel bara flyter ihop till en gröt av toppintryck (minst 3-4 spelvärda i varje lopp låter det som) hit och (chanslösa) 50-oddsare med platschans dit. Igår fick vi som orkade lyssna dessutom höra att en tränare ”ligger lite halvuppåt” på en häst – vad det nu betyder…

Kanske är det här en del i en genial plan för att få folk till travbanorna i stället för att sitta hemma och häcka framför datorn? I så fall misstänker jag att det kan lyckas. Jag verkar inte heller direkt ensam om dessa åsikter. Kritiken i min mejlkorg är inte nådig om jag säger så. Är Du av en annan uppfattning så hör gärna av dig till daniel.berglund@travnet.se. Kanske är det något som vi i ”härdsmältan” inte förstår.

Inte ens nära…

…var jag som trodde att Trans Atlantic skulle kunna hålla upp ledningen i sista avdelningen igår. Nu kom han i alla fall till täten varvet kvar efter att Roger Malmqvist hade lekt färdigt i täten med chanslöse Mellby Tiptop och då trodde jag att många sköna tusenlappar var på väg in på kontot. Känslan höll dock bara i sig några hundra meter tills han blev rundad och frånkörd på sista baksidan. Sedan kom den starke fyraåringen visserligen tillbaka, och såg inte trött ut i mål, men han var aldrig nära segern och måste helt enkelt vara en av de ospeedigaste hästarna jag sett på länge.

Inte ens nära…

…var den som hade gjort den nya layouten till V75-programmet. Det var hopplöst att bläddra bland loppen och hitta rätt snabbt, men redan till på lördag har man gjort om/gjort bättre. Bra där att ta till sig kritik och förbättra på stört! Kan vi våga hoppas på det i mina tidigare punkter också? Jag lovar i alla fall att göra mitt bästa för att hitta bättre speldrag till V75 på lördag…

Mer än nära…

…var däremot Calvados Crane och Dreams Take Time som båda gladde med sina insatser igår. Den spetsälskande Bollnäshästen Calvados Crane har utvecklats rejält i vinter och kanske kan det bära till Sweden Cup om några månader? Treårige Dreams Take Time fick det mesta serverat och prestationen sa väl inte så mycket i sig, men han är bara såå läcker att se på och given kulltopp i år.

/Berglund