Flera fina chanser för Frode Hamre på Bjerke

V75 drar till Norge och Bjerke utanför Oslo denna lördag och körspöet får vackert stanna hemma. Jag har hittat fem spel till omgången och vi får vänta till de avslutande loppen innan vi kliver in i handlingen.

Jag börjar i Bjerkes lopp åtta där jag tycker att spel på Goldstile är lockande. Såväl på vinnare som plats. Goldstile är en häst som nyligen har kommit i träning hos Frode Hamre och han pratar varmt om hästen. Senast blev det galopp och näst senast blev han snöpligt avslagen kort före mål av en skrällhäst som kom långt ut i banan. Detta efter ett offensivt upplägg av Hamre. I starten före det vann han på mycket bra sätt. En stark och rejäl häst som mycket väl kan visa sig bäst här och 7,25 som vinnare och 2,50 på plats lockar åtminstone mig. Jag provar.

Mer Hamre blir det förhoppningsvis i lopp nio för där spelar jag Normandie Royal som vinnare till oddset 4,85. Normandie Royal  hade mycket sparat i mål senast och var klart bra före det. Spår ett talar för en fin resa och utan strul bör det vara prima chans. Jag spelar på att det löser sig. Jag gillar hästen som har en vass avslutning.

Ett platsspel får det bli i lopp tio. A Brave Heart var sjuk i Derbyfinalen näst senast och kom tillbaka efter uppehåll senast. Visade då sitt rätta jag igen och besegrade norska Derbyvinnaren Gretzky B.R. som är med även här.  Detta trots tung resa. Den här norska pållen är bra och 4,50 på plats måste vara bra. Nu kan det dessutom bli jänkarvagn på som ren bonus.

Avslutningsvis gör jag ett riktigt chansspel i lopp elva. Smevikens Cruiser har läget då han är snabb ut och spår ett auto 1609 meter är perfekt. Innerspår bil på Bjerke fungerar rent allmänt mycket bra. Smevikens Cruiser var med i en tuff öppning senast men höll bra. Här bör det bli en perfekt resa. Motståndet är tufft men till vinnaroddset 6,00 är det värt en liten slant. Hästen är rejäl.

Dessa spel hittas om du klickar här.

Lycka till med liren!

Ulf Nilsson

*Oddsen är hämtade vid aktuell tidpunkt för publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Strulrisk för favorit – jag spelar emot!

Solvalla och Bergsåker delar på kvällens tävlingar och rätt öppna och spelvänliga lopp över lag. Tyvärr har oddsen på ett par av mina idéer till kvällen sänkts under eftermiddagen efter släppet, men det finns lite godbitar kvar och jag har hittat några intressanta head-to-head-spel som kan testas.

Jag inleder med ett platsspel i Solvallas lopp 7 där jag tror att Sister Morphine tar ledningen och sedan släpper till favoriten som också bör vinna loppet. Oddset på favoriten är dock i lägsta laget så jag testar i stället med plats på Sister Morphine som bör gynnas av kort distans och kunna haka på till ett andra- eller tredjepris. Odds: 2,30.

I Bergsåkers lopp 7 kan det vara värt med ett lillspel vinnare på andrahandsfavoriten Donners Am. Visst är favoriten och svenske mästaren Order To Fly säkert tuffare, men han står en bit efter och ska runt hela fältet på slutvarvet. Det kan bli långt fram om Donners Am körs offensivt och till 4,75 kan man testa den teorin.

I Solvallas lopp 8 tror jag att Dardanos har bra chans i ledningen, men oddset har sjunkit lite för mycket för en rek så jag testar i stället ett H3H-spel på den jag tror tar ledningen och släpper till Dardanos. Victoria Viking är startsnabb och det låter som att ett smyglopp är aktuellt och hon bör kunna hänga med bra även om formen inte är på topp efter uppehåll. Hon ställs i den här matchen mot Åsundens Boggie som ska tävla med skor nu och Imma Hannover som jag tro hamnar något snäpp längre ner på innerspåret. Odds: 2,70.

I Bergsåkers lopp 8 körs favoriten Mellby Entre av en orutinerad kusk från ett knepigt läge och jag tror att det kan bli strul på vägen. Testar därför med ett H2H-spel mot denne med Guideline som gör spännande debut i ny regi och kan sitta bra till direkt. Odds: 2,40.

Det blir ett H2H-spel även i Bergsåkers lopp 9 där Västerbo Realworld ska tävla med skor i kväll och hon har tidigare varit klart sämre med den balansen. Testar därför med spel på att Vanessa F.B. är före henne i mål även om oddset 1,70 är precis på gränsen.

Dessa spel hittas om du klickar här!*

Lycka till med spelen i kväll!

/Berglund

*Oddsen är hämtade vid aktuell tidpunkt för publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Stort intresse – för högt odds på bästa hästen!

Stort intresse för V75 den här veckan tack vare multijackpotten och då kommer många att spela lite extra stora system. Då kan det vara trevligt att vinna ihop till insatserna med lite spel på fasta odds hos Unibet.

Eskilstuna är det som gäller och det finns gott om spännande speldrag. Jag har sovrat lite och valt ut fem extra heta drag.

I lopp 6 gillar jag verkligen intrycket på Blue Star Champion i sin nya regi. Han har gått bra varje gång och är ju sedan tidigare en vass spurtare när han får ett passande lopp. Det kan bli långt fram till seger från dubbla tillägg, men strular det inte på vägen tror jag att han minst kniper en plats till goda 2.75 i odds.

I lopp 7 som är gulddivisionen gör fyra hästar upp om segern, men jag tror klart mest på Zenit Brick som var kanonfin vid seger från dödens på Charrua Forlan senast och han gillar årstiden och brukar gå vasst för Goop. Är lite inne på att han kan få överta täten av spetsfavoriten Milligan’s School och då är väl detta game over trots bra motståndare? Jag klickar vinnare till oddset 3.35.

I vidöppna lopp 8 kan Chapter Review mycket väl vara bästa hästen och hon såg fin ut efter skadeuppehåll senast när Kihlström körde snällt. Lopp i kroppen och lämpligt motstånd gör henne till ett riktigt roligt speldrag. Huvudspelet är plats till höga 3.75, men om Haugstad får till styrningen kan hon nog även vinna och till fina 14.00 är det också värt ett lillspel.

I lopp 10 vimlar det av bra bronshästar och det är en mycket jämn historia. Jag fastnade dock för Track Angle som såg mycket vass ut vid segern senast och som är en sylvass spurtare. Vann V75 den här dagen förra året och klaffar det bara lite från bakspår har han bra chans på minst en plats till 3.10.

Avslutar i lopp 11 med ett kul platsspel på grundkapable Dartagnan Sisu som har sett jättefin ut som fastlåst två gånger i följd på V75. Hoppas han når rygg på favoriten den här gången och då tar han en plats om denne håller hela vägen. Med lucka till slut kan han också skrällvinna. Platsoddset är 2.75 vilket duger bra för mig.

Alla odds hittas här* och fullständiga analyser och ranking av alla lopp går som vanligt att läsa här.

Lycka till med spelen!

/Daniel Berglund

*Oddsen är hämtade vid aktuell tidpunkt för krönikan och kan komma att ändras.

4 av 5 senast och nya vassa speldrag på Romme!

Fyra av fem spel satt förra helgen med riktigt bra återbäring som följd och jag hoppas på något liknande den här gången. Rommetravet utanför Borlänge är värd för veckans V75-lopp som vanligt är det öppna och spelvänliga lopp på Romme. Upploppet är långt (205 meter) och banunderlaget sällan särskilt snabbt eller lättsprunget vilket gör att ledningen inte är lika viktig som på många andra svenska banor.

Jag inleder med ett starkt platsspel i lopp 5 där jag blir förvånad om Arras Cando missar en plats från ledningen. En fin typ under bra utveckling och han har vunnit från spets med Kihlström tidigare. Troligen är en felfri Xanthis Brazil lite för bra här, men denne kan göra bort sig från spår två och då kanske även dra med sig kapable Rocky Tilly bakom. I så fall är det bra vinstchans för Arras Cando, men jag nöjer mig med platsspelet till fina oddset 1.95.

I lopp 8 tycker jag att loppets trolige ledare Finseth Yr är underskattad av oddsmakarna på Unibet. Han vek sig visserligen från ledningen senast, men ska vara bättre den här gången och står perfekt inne i loppet. Lär i alla fall leda i det längsta och då kan det nog hålla hela vägen. Vinnare spelas till oväntat höga 4.65.

I ett jämnt lopp 9 tror jag att Global Unprotected är bästa hästen och honom spelar jag plats på trots sämsta läget. Han såg grymt fin ut både före och under loppet senast och flög fram som sexa efter ett passivt upplägg. Lika dåligt läge nu, men betydligt längre upplopp och en offensivare styrning är att vänta. Kanske inte hinner ändå fram om det strular lite, men tar nog en plats bland de tre främsta i alla fall. Platsspel till 1.95.

I lopp 10 tror jag mest på Erik Sting, men om Chief Orlando släpps till ledningen kan det bli tufft att vinna utvändigt om denne och därför står jag över. Spelar i stället plats på formstarka Speedy Foxy Vicane till godkända 2.60. Hon gick mycket vasst i skymundan i Sto SM näst senast och senast hade hon sparat bakom en riktig topphäst. Blir det körning i täten plockar hon ner de flesta till slut.

Avslutar sedan med ett kul drag i ett mycket öppet och spelvänligt långlopp. Jag gillar urstarke It’s Showtime Zaz som var kanonfin vid seger i comebacken senast och han har siktats mot den här uppgiften en tid. Vasse lånekusken Lennartsson upp är spännande och jag spelar både vinnare och plats till 10.00 respektive 3.25.

Lycka till med era spelbeslut och samtliga odds hittar ni här!*

/Berglund

*Oddsen är hämtade vid aktuell tidpunkt för krönikan och kan komma att ändras.

Fem intressanta speldrag på Jägers!

V75 på Jägersro den här lördagen och som vanligt bör man leta efter speldragen i den främre träffen på den snabba Malmöbanan. Superstjärnan Propulsion vinner givetvis dagens storlopp, men där finns det inget spelvärt odds att hämta. I övrigt finns det ganska gott om tänkbara odds på Unibets fasta oddsmarknad den här gången, men jag har sållat ner det till fem spel.

I lopp 5 måste jag testa med ett platsspel på min ”följehäst” Stepping Spaceboy som kan mycket bättre än han visat på slutet. Han är startsnabb och bäst i spets och kommer han dit är det nog bra chans att vara bland de tre även om formen inte är helt på topp. Kan även gå med ett smyglopp och till 2.90 testar jag med lite lägre insats.

I lopp 6 kan det bli tuff körning i täten om inte favoriten släpps till spets direkt och då gynnas rejäle och formstarke Cobbys Olifant. Han har visat tidigare att han kan vara med i den främre träffen i V75 och var riktigt bra senast efter en lyckad ändring i utrustningen. Plats till 2.40 är ett bra spel.

I ett ganska klent sällskap (lopp 7) över tre varv tror jag att Vincent As är klart tuffast och går han felfritt och är lika bra som vid segern senast tror jag att han slår favoriten Grandfather Bill från dödens. Hästarna på dubbla tillägg känns inte särskilt heta heller och till 3.25 spelar jag gärna vinnare.

Jag lägger även ett vinnarspel i lopp 9 där läckre Norton Commander kan få ett perfekt lopp i hårt tempo. Han reste dåligt till Solvalla senast och var sig inte lik och gynnas av hemmaplan den här gången. Dessutom kan det bli barfota runt om vilket känns mycket spännande och till 3.75 spelar jag direkt och hoppas att Lugauer inte behåller skorna på till slut.

Ett överodds hittar jag i lopp 10 där en felfri Esprit Sisu bör få överta ledningen av Comanche Moon efter en bit och då blir han säkert svårfångad. Favoriten Global Trust är nog bättre, men har tidigare fungerat lite sämre i spåren och är värd att spela mot från det här läget. Oddset 6.75 på Esprit Sisu känns riktigt bra och är värt lite högre insats.

Lycka till med spelen och samtliga odds hittar ni här*!

Daniel Berglund, travnet.se

*Oddsen är hämtade vid aktuell tidpunkt för krönikan och kan ha ändrats

Tre spel till favoritbanan Gävle!

Att vila sig i form brukar vara en bra taktik för en spelare det går segt för och här i Unibetbloggen har det blivit fyra förlustdagar i följd och således låg profil i december. Totalnettot är ändå plus 83.48 units sedan starten, men har ju legat en bit över 100 tidigare.

När V75 avgörs på favoritbanan Gävle så tänker jag bryta vinsttorkan med tre spel som känns vettiga på förhand.

I Gävles lopp 5 nyper jag en H2HVictor A.U. som är jämn och säker och alltid med där framme mot loppets favorit Han Herred som bör hamna i bekymmer från innerspåret som han knappast kan hålla upp till ledningen. 2.25 i odds på att Victor A.U. är före i mål får 2 units av 5.

Två spel i Gävles lopp 10 och störst insats får ett PLATSSPELTahiti Journey. Hon såg fin ut som fastlåst mot de flesta av dessa hästar senast och hade varit bland de tre med fritt i tid. Bra läge och lopp i kroppen talar för att hon kan lösa det nu och 3.25 på det känns riktigt bra! Insats: 4 units av 5.

Jag spelar även en H3H i samma lopp och 2.25 i odds på att travsäkra, startsnabba och lägesgynnade Drizzle C.C. är före både Digital Furcola och Poem In Motin i mål måste vara vettigt bara kusken kan undvika dödens.
Insats: 2 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa spel på unibet.se!

/Berglund

Nya tag med formstarka drag på Åby i kväll!

Det blev en riktig skräpdag i lördags med fem felaktiga lir, men lite oflyt ändå när min platsskräll (5.75) Tricia (som ensam hade räddat plusnetto) såg ut att segerstrida i sista sväng, men stumnade och blev fyra (såklart) där jag också hade vinnarspel på duktiga tvåan Stella Newmen som åkte dit mot en övermäktig motståndare. 8 units back och totalen ligger nu på + 89.48 units.

Svårt att hitta riktigt bra odds i kväll, men jag testar med två vettiga platsspel på Åby i alla fall.

Xanthis Amazing gör bra lopp varje gång och visade senast att hon tål att göra lite mer själv än tidigare. Hon spurtar alltid bra med ett rygglopp och en PLATS bör hon kunna ta i lopp 7 till oddset 2.45. Insats 3 units av 5.

Formstarke Great King Wine tror jag får svårt att besegra tuffe Zoko Lane i lopp 9, men jag spelar ändå hellre PLATS på honom till 2.25 än vinnare på Zoko Lane till 1.90. Insats: 3 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa spel på unibet!

/Berglund

Topplopp med V75-finaler – nya spel ska testas!

Nära att min spetsteori för Autobahn gick hem i onsdags, men Glenn Boko lyckades precis hålla ut Tojours Vif och då sprack det. Med tanke på att innerspåret var så tungsprunget så hade det troligen inte gått ändå så det var 4 units i slasken. Totalen ligger nu på + 97.48 units sedan starten.

V75-finaler på Solvalla och då kryddar man gärna med lite spel till fasta odds. Fem spel lyfter jag fram och börjar med ett VINNARSPELStella Newmen i Solvallas lopp 6. Hon bör spetsa och eftersom favoriten Kash Brodda inte såg lika bra ut senast som innan så kan det hålla hela vägen. Oddset 3.85 tycker jag är okej för 2 units av 5 och hon kan spelas ner till 3.50 i alla fall.

Jag testar också med ett PLATSSPEL på en skräll i samma lopp. Tricia spurtade bra som trea i samma lopp som Stella Newmen vann senast och nu skulle hon kunna få rygg på henne hela vägen från det här läget. Är ledaren bra så bör hon kunna haka på till en plats och kanske även bli segerfarlig med fritt på upploppet. 5.75 känns högt och det får 2 units av 5.

I lopp 7 kan det bli stentuff körning från start mellan flera hästar och det gynnar grundkapable Rolex Bigi. Han ska gå med norskt huvudlag för första gången och på Solvalla har han tre segrar och ett andrapris på fyra försök. Till 6.50 som VINNARE testar jag med 1 unit av 5.

I dagens mest öppna lopp (8) tror jag mest på rejäle Global Trader från ett bra läge för jag gissar att Örjan kommer att ge honom en fin löpning från ett perfekt läge. Han tål att gå en rejäl långspurt och 4.85 som VINNARE tar jag med 1 unit av 5.

Jag avrundar sedan med ett PLATSSPELLove Matters i lopp 10, Solvalla Grand Prix. Jag tror inte att han är så mycket sämre i grunden än Diamanten och Cyber Lane och strular det inte för mycket från spår åtta bör 2.75PLATS vara ett bra odds. Jag spelar 2 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa spel på Unibet.se!

På förekommen anledning vill jag påpeka att jag inte lägger dessa spel personligen eftersom Unibet är ägare av Travnet.se och att jag därmed inte har rätt att spela där själv. Spelen är alltså fiktiva och ska enbart ses som redaktionella tips och spelförslag för de som önskar att spela på fasta travodds hos Unibet.

/Berglund

 

Det är fri fart från start i kväll Jepson!

Tre torskspel och en återbetalning var inget lysande facit förra gången och det innebar 8 units back och totalnettot ner till + 101.48 units.

I kväll gör jag bara ett spel, men det känns som ett riktigt bra odds på Autobahn i Solvallas lopp 8. Med vasse Jepson i sulkyn tror jag att han har chans på ledningen om startsnabbe Tojours Vif kommer förbi storfavoriten Glenn Boko från början och i spets tror jag att Autobahn vinner loppet. Här hade jag räknat med mellan 5 och 6 ggr pengarna så när Unibet, trots viss sänkning under dagen, fortfarande erbjuder 9,50 i vinnarodds spelar jag
4 units av 5.

Klicka här för att hitta detta spel!

/Berglund

Stabilt spel i lördags och fyra nya drag kan ge bra betalt!

Pastell Tilly var en stabil platsare till fina 2.70 förra lördagen och det gav 5,8 units in i kassan där nettot nu står på
+ 109,48 units sedan starten.

Roliga tävlingar i Eskilstuna i helgen och jag har hittat fyra vettiga spel under lördagen.

I Eskilstunas lopp 5 så tror jag att den som tar ledningen av Linus Boy och Springover vinner och när jag har lite känsla för att Björn Goop kan lura Peter Untersteiner på täten, men oddsen går i den andra riktningen, så testar jag med ett VINNARSPEL Linus Boy till 3.65. Insats: 2 units av 5.

I lopp 9 så har starke Gomez blivit lite bortglömd, men han känns intressant med lopp i kroppen och med norskt huvudlag. Ett jämnt lopp med många tänkbara vinnare så jag nöjer mig med ett PLATSSPEL till oddset 2.60 som är lite över gränsen för vad som är prisvärt. Insats: 3 units av 5.

I lopp 10 är loppet mycket öppet bakom storfavoriten, men Erik Sting är högkapabel och var riktigt bra efter långt uppehåll i comebacken senast. Det kan nog bli bra fart på det här loppet och då knäpper han de flesta till slut trots läget. Ett PLATSSPEL till 2.70 får 2 units av 5.

Avslutar sedan med ett VINNARSPEL på mitt bästa drag i omgången. Titan Brodde har börjat fungera bra i ny regi och då har han mycket pengar kvar att tjäna innan det tar stopp. Tror att han kan få ett perfekt lopp trots bakspåret och blir det inte krypkasino i täten tror jag att han sänker allt sista biten. Oddset 4.35 får 3 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa spel på Unibet!

/Berglund

©2018 Travnet