Bra vinst i onsdags och fyra nya lir till Bodens lördagskväll!

Det blev återigen bra klirr i kassan i onsdags när Farouk B.R. vann och storskrällen Lucky Babe var tvåa i sitt lopp och vann sin H2H-match lätt. Totalt gav det 10.7 units plus vilket skickade upp totalnettot sedan starten till 89.13 units.

I Boden på lördagskvällen lockar fyra platsspel till rätt höga odds mest och jag inleder med ett PLATSSPELU.Bergs Oppzi i lopp 8. Hon har säkert siktats mot detta lopp och är riktigt vass på speed om hon får smyga med i ryggar till upploppet. Till höga 4.35 hos Unibet testar jag utan att blinka 2 units av 5 på henne.

I lopp 10 känns det spännande med Cali Maks som glänste i andra starten i ny regi senast. Är han på samma fina humör igen kan han mycket väl spurta in på en PLATS. Oddset 3.65 får 2 units av 5.

Mellby Don Juan är en tuffing som jag tror kan gå bra över kort distans också. Inte säkert att det räcker ända till seger, men på en PLATS bör han vara utan strul och 2.25 på det spelar jag 3 units av 5 på.

Jag avslutar sedan kvällen med ett tungt PLATSSPEL på härlige Nadal Broline i storloppet Norrbottens Stora Pris. Han har varit missgynnad av banunderlagen efter sin imponerande spurtseger för tre starter sedan. Får han bättre förutsättningar denna gång bör han vara långt framme även om det kanske inte räcker för att slå Propulsion. Platsspelet till 2.30 i odds får i alla fall 4 av 5 units.

Klicka här för att hitta dessa spel på Unibet.se!

/Berglund

Två vinnarspel och två H2H-spel testas på Vaggeryd i kväll!

Survival Kit var en bra vinnare i lördags och 2.65 på Unibet stod sig till slut riktigt bra jämfört med Atg-oddset efter en fin värmning. Tyvärr blev det sedan galopp för mina två platsdrag och extra tungt var det när hårda spelet på Valentino Strix blev makulatur efter en galopp i segerstriden. Det gjorde tyvärr dagsnettot till minus 1.05 units och totalen sedan starten till plus 78.43 units.

Testar fyra spel på Vaggeryd i kväll och börjar med VINNAREI’m Magic i lopp 5. Han har vunnit sex av sju starter och visat sig riktigt startsnabb i voltstart så jag tror att han tar ledningen och sedan körs där för att fälla storfavoriten. För stor skillnad i odds mellan dessa två och till oddset 5.00 spelar jag 2 units på I’m Magic att vinna.

Jag spelar även VINNARE på Goops Farouk B.R. i lopp 7. Den här toppstammade hästen inledde lovande, men har inte fått till det i årets starter. Gissar att Goop ändå är nöjd med honom och ändrar något till denna start och det kan vara så enkelt som spets och slut från ett bra läge. Trodde han skulle stå i lite lägre odds och till 4.50 testar jag 3 units.

Sedan får det bli ett H2H-spel i lopp 8 där stabila Lucky Babe hittade en växel till utan skor näst senast. Nu ska hon tävla så igen enligt uppgift och då är det bra chans att hon är före något osäkra Nowheres Avenue i mål. 2.40 på det spelas med 3 units av 5.

H2H-spel är det som gäller även i långloppet, lopp 9, där jag tycker att oddsdifferensen är för stor mellan favoriten Alfas Da Vinci och starke Udo’s Oiler. Kör Bergh fram Udo’s Oiler tidigt i loppet kan det bli långt fram för favoriten som helst ska ha rygglopp och till 3.75 testar jag 2 units av 5 på att han inte hinner ikapp min spelidé till slut.

Klicka här för att hitta dessa spel!

/Berglund

Storplus i onsdags och tre nya lir till Östersund!

Det blev klang och jubel för Unibetbloggen i onsdags efter att Vamp Kronos gjort jobbet och både vinnar- och platsspel hittat hem. Träff även för platsspelet på skrällen Actual Star gjorde att totalnettot för kvällen blev fina
17 units plus!

Det kunde ha blivit mer, men tyvärr galopperade Excalibur Sisu bort sig efter att favoriten Neelix redan gjort bort sig och annars hade även en fin H2H suttit som en smäck, nu blev det bara pengarna tillbaka där. Enda smolket i glädjebägaren var att Vikens High Yield var sämre än väntat i spets och där tappade jag 2 units. Totalnettot åkte ändå upp igen och står nu på respektabla plus 79.48 units.

Stärkt av onsdagens resultat så testar jag tre spel till Östersund denna lördag. I lopp 5 tycker jag att favoriten Survival Kit har en mycket passande uppgift med Adielsson i sulkyn över lång distans och når han till spets, vilket det bör vara bra chans till, måste han bli svårslagen. Trodde att han skulle stå i ännu lägre priser och även om 2.65 inte är något stort överodds så finns det ändå utrymme att testa 3 unitsVINNARSPELET.

I lopp 7 har Ready Lane blivit bortglömd trots bra insatser i tuffa lopp på slutet. Jag tror att han kan få ett fint lopp om favoriten missar spets och Håkan K:s två hästar leder klungan. Då är det nog bra platschans för Ready Lane och till oddset 3.45 spelar jag 2 units av 5.

Jag plockar även ett PLATSSPEL i lopp 11 där jag tror att Valentino Strix har god chans att vara med långt framme till slut. Hetsen här blir på Bison Spiro som har sjunkit i odds under eftermiddagen och därför har priserna stigit lite på min spelidé. Till 2.25 spelar jag 4 units plats, men är man kall och avvaktar lite kanske oddset kan gå upp ytterligare någon tiondel.

Klicka här för att hitta dessa spel hos Unibet!

/Berglund

Kvällens fyra spel ska ge revansch!

Den här bloggen spelade friskt på Elitloppslördagen, men det blev ett riktigt magplask med fem felaktiga spel och totalt bedrövliga 16 units back. Bara att gratulera Unibet till att de fick tillbaka lite av det jag vunnit av dem tidigare. Totalen står nu på 62.48 units plus sedan starten.

Solvalla i kväll och spännande svårspelade lopp överlag. Min bästa vinnare på förhand var nog Dartagnan Sisu i lopp 10, men där har priserna droppat rejält under eftermiddagen och till 2.85 som Unibet erbjuder nu är det inte intressant att spela.

Jag har letat vidare och hittat 4.00 VINNARE och 2.15 PLATSVamp Kronos i lopp 4. Det är några punkter lägre än vad som släpptes, men fortfarande prisvärda odds på en riktigt fin treåring från ett perfekt läge. Jag spelar 2 units vinnare och 4 units plats på det.

I lopp 7 blir det ett PLATSSPEL på en skräll som passar bra över den långa distansen. Actual Star duger bra här om han fungerar i travet och till höga 3.80 på plats spelar jag 3 units.

Två spel ska testas i lopp 8 där jag först testar 2 units VINNAREVikens High Yield. Där har faktiskt oddset gått upp 25 punkter sedan kl 13 och då är det värt att testa på en häst som borde bli svårslagen om han kommer till spets.

Jag drar även iväg ett h2h-spel på stabile och rutinerade Excalibur Sisu mot obesegrade Neelix. Han är nog inte ett lika stort råämne, men läget bör ge ett bra smyglopp och Neelix har bakspår mot tuffare konkurrenter än tidigare. Nästan garanti på att han får ett jobbigare lopp i alla fall och 2.70 på att Excalibur Sisu är före favoriten i mål får 2 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa spel!

/Berglund

Elitloppslördag och fem nya spel att jobba in!

Borups Powerful var ett bra spel till 4.25 för 10 dagar sedan, men de övriga tre spelen den kvällen var rätt kalla så totalt räckte det bara till 1.75 units plus. Det totala plusnettot sedan bloggens start ligger därmed på 78.48 units.

Elitloppslördagen står för dörren och då måste vi ha ett par spel på Unibet att jobba in. Jag tänker faktiskt lägga tre olika spel i Solvallas lopp 8 och börjar med ett VINNARSPELMaking Love till rätt höga 5.25. Den här hästen är bra för klassen vilket han visade näst senast och det är liknande förutsättningar nu fast det blir en jänkarvagn på också. Tror han kan få loppet passande kört för sig och gissar att han knappast ger över 5 ggr på Atg i alla fall. Insats: 2 av 5 units.

Med samma motivering får Making Love även ett PLATSSPEL till oddset 2.35 och då spelar jag 4 units av 5.

Jag har även hittat ett H2H-spel i Solvallas lopp 8 och hugger direkt 1.85 på att Havbergs Knight är före loppets favorit Iago Zon i mål. Iago Zon fungerade inte alls senast han reste till Solvalla och är han lika dålig nu tar han aldrig en plats bland de sju främsta. Vilket betyder att det är minst pengarna tillbaka om inte Havbergs Knight gör det heller. Det borde han dock från ett bra läge och här spelar jag 4 av 5 units.

Jag har också fastnat för ett H3H-spel i Solvallas lopp 9 och hugger stabila och rejäla Must Have mot La Diva Rossi som jag tror hamnar på vingel från springspår och Makera som borde hamna för dåligt till i kön. Oddset 2.60 är vettigt och jag spelar 3 av 5 units på det.

När jag ändå är igång så tar jag ytterligare ett H3H-spel i Harper Hanovers lopp där jag tror att Swing Kronos är före sina utsedda motståndare i mål. Han ska vara bättre nu med senaste loppet i kroppen och Ohlsson upp passar bra i det här långloppet. Han ställs mot Fred Cobra och Bison Spiro som båda kan vara borta på kör från svåra startspår och 3.00 tycker jag är bra och värt att lägga 3 av 5 units på. Största ”risken” med det här spelet är att ingen är topp 7 och det bara blir pengarna tillbaka men det kan man ju leva med i så fall.

Klicka här för att hitta dessa spel!

/Berglund

Tänkbara spetsvinnare på Jägersro måste testas!

Ett av tre spel rätt senast jag spelade för två veckor sedan och det blev 3,4 units minus den dagen.
Totalen är nu + 76.73 units sedan starten.

I kväll testar jag fyra spel och börjar med VINNAREBorups Powerful i Jägersros lopp 6. Jag tror inte att han är ett dugg sämre i grunden än Electric Light, speciellt som denne ska gå med skor och med spår invändigt finns det chans att han kan svara ut favoriten om ledningen. Då tror jag att han vinner detta och odds-skillnaden är för stor dem emellan.
Till oddset 4.25 spelar jag 3 av 5 units.

Sedan tror jag att 4 Renda L.B. har bra chans att leda från start till mål i Jägersros lopp 7. Det låter inte som att loppets favorit kommer att tävla på topp direkt efter uppehåll och då borde snabba Renda L.B. bli svårfångad i tät. Oddsen har droppat en del under dagen, men visst värde i 3.45 VINNARE ändå och jag spelar 2 av 5 units på det.

Jag gillar det Swing Kronos har visat i sin nya regi och fart har den här hästen alltid haft. Rätt lämplig uppgift i Jägersros lopp 8 som det känns och ett PLATSSPEL till 2.45 får 3 av 5 units.

Jag spelar även PLATS i Solvallas lopp 10 där 9 Camelot Sisu har bättre form än resultaten visar och motståndet är lite enklare än tidigare nu också. 2.75 i odds får också 3 av 5 units.

Klicka här för att hitta dessa spel på unibet.se!

/Berglund

Tre starka lir till kvällen!

Det började bra förra onsdagen med en klockren H2H in till oddset 2.10, men sedan var det två kalla spel innan Alorac Mathbell var tapper tvåa till vinnaroddset 5.50. Vinst där hade givit bra dagsnetto, men nu åkte jag på minus 4.7 units och ner till totalnettot plus 80,13 units sedan starten. Mycket upp och ner på slutet, men snart lär det vara dags att hitta stabilare vinstform och kanske redan ikväll?

Tre spel lockar i kväll och jag börjar med ett PLATSSPELDream Lane i Solvallas lopp 9. Hon gjorde en helt okej debut för Stig H senast, men man var inte helt nöjda med insatsen i stallet och ändrar därför en hel del i kväll. Barfota runt om är hon anmäld och det kan även bli helstängt huvudlag och rycktussar. Då tror jag på spets och där har hon visat tidigare att hon kämpar bra. Tar nog minst en plats från spets och till oddset 1.90 spelar jag 4 av 5 units.

Sedan hugger jag en H2H på möjligt löpningsscenario i Jägersros lopp 9. Flo Rida Sea har ett lopp i kroppen och ett bra läge den här gången eftersom han borde kunna hålla upp ryggen på den trolige ledaren (och vinnaren?) Västerbo Exact. I vilket fall lär han i alla fall få ett bättre lopp än Aileron som återkommer efter uppehåll och har spåret längst ut på vingen. 1.85 på att Flo Rida Sea är före i mål får 4 av 5 units.

Jag avslutar sedan med ett PLATSSPELOffshore Man i Solvallas lopp 10. Han var riktigt bra direkt i årsdebuten senast och bör inte vara sämre nu. Möjligt att Flemming kommer lite för sent för att hinna ända fram från bakspår, men till en plats bör det i alla fall räcka utan strul på vägen. Oddset 2.10 på att Offshore Man är topp tre får 3 av 5 units.

Klicka här för att hitta dessa spel på unibet.se!

/Berglund

Formstarke ”Kajan” rattar kvällens tyngsta spel!

Ingen klang- och jubelföreställning på Umåker precis när platsspelet på Orlando Triss var det enda som hittade hem för min del. Dessutom till underodds gentemot konkurrenten eftersom storfavoriten i loppet gjorde bort sig och ATG-oddset drog iväg tack vare det. 4,75 units back i Umeå ger totalnettot 84,83 units plus sedan starten.

Solvalla och Jägersro i kväll och fyra spel ska testas. Jag börjar med en H2H i Jägersros lopp 6 där jag spelar på att Global Strategy ska vara före Cash Converter i mål. Rätt jämna hästar på förhand, men min idé känns betydligt mer travsäker från dessa lägen och när han ställs ut som underhund i duellen till 2.10 spelar jag 3 units av fem.

Går vidare med kvällens hårdaste spel som är PLATS
A Sleepwalker i Solvallas lopp 8. Formen är lite oklar, men han har visat bra fart och vunnit efter uppehåll tidigare. Gynnas av strykningarna och hans vassa slutspeed tror jag räcker minst till en plats för formstarke Kaj Widell. Oddset 2.70 känns högt och det får 4 av 5 units.

I Jägersros lopp 8 testar jag också ett PLATSSPEL och det på formskrällen Montana Crown. Han har sett riktigt bra ut på slutet och kanske kan hitta rygg på storfavoriten efter en bit. Dåliga lägen för ett par av de bästa hästarna i loppet och form kan nog slå klass om en plats. Oddset 3.10 får 2 av 5 units.

Sista spelet blir ett VINNARSPEL i Solvallas lopp 10 där starke Alorac Mathbell möter lite enklare hästar än vanligt. Kanske kan han komma fram utvändigt ledaren om tempot stryps efter en tuff öppning och då kan han vara tuffast sista biten. Oddset 5.50 duger bra för 2 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa odds!

/Berglund

Nära storslam senast och formen pekar uppåt!

Två veckor sedan jag testade lyckan i den här bloggen och då började det strålande med tre raka spel och 25 units in. Tyvärr blev det lite stolpe ut på de sista spelen och två fjärdeplatser för två skrällspel på plats var lite trist. Ändå 8 units plus den dagen och totalnettot upp i + 89.58 units sedan starten.

Tyvärr är Unibet sena ut med sina H2H-matcher så den marknaden får vila idag. Fokuserar i stället på V/P-spelet och har hittat fem vettiga odds till Umåker lördag.

Börjar i lopp 5 där jag testar ett VINNARSPELMellby Diamant som bör kunna köra sig till spets efter en bit utan att det kostar för mycket. Får han sedan inte för tuff press av starke Malkin tror jag att vinstchansen är god. Oddset hos Unibet är 4.75 vilket känns ganska högt. Det testas med 3 av 5 units.

I kallblodsloppet (lopp 6 på Umåker) bör fem hästar göra upp om tre platser och om storfavoriten Månprinsen A.M. tar en av dem är det två platser över till övriga fyra. Då tror jag inte att Art Kjarvald har så mycket sämre chans än någon annan med svårbedömd form på Odin Tabac och galopprisk på Tangen Haap. PLATSODDSET 4.50 får därför 1 unit av 5.

I lopp 8 bör Global Trust vara överlägsen, men där finns inga intressanta odds att hämta. Testar i stället ett PLATSSPEL på kapable 10 Orlando Triss som jag tror kan runda alla utom en frisk och felfri favorit. Oddset 2.75 spelas med 3 av 5 units.

I lopp nio vet jag att Oskar J Andersson ”hotar” med att svara ledningen bakom startsnabbe Dream Trotter, men jag är inte helt övertygad om att han verkligen gör det när saken ställs på sin spets och Pointillist är ju en bra rygg och en jobbig häst att ha utvändigt. Får han överta täten är nog loppet slut och jag spelar 3 units av 5 på det till VINNARODDSET 3.00.

Jag avslutar sedan speldagen med ett PLATSSPEL i lopp 11 på Nakoda Goj. Han gör i stort sett bra lopp varje gång och från bra spår med toppkusk i vagnen borde han vara långt framme igen – i ett lopp där det kan bli tuff körning om ledningen vilket skulle passa min idé utmärkt. Oddset 2.35 får 3 av 5 units.

Klicka här för att hitta dessa spel!

/Berglund

 

Härlig speldag på Jägersro och sex fina odds ska testas!

I en stund när vår sjuka värld känns ännu mer galen än tidigare så är inte spel på hästar det första man tänker på direkt. Men vad annat kan man göra än att leva sitt liv som vanligt och försöka sköta sitt jobb så gott det går. Det innebär för mig att spela på trav och morgondagen på Jägersro ser ut som en synnerligen trevlig dag att ägna sig åt sådant.

Bara ett spel av tre rätt i onsdags och det hjälper inte att jag kan tycka att 8 ggr på Moni To Spare var värt ett bättre öde. 3.15 units back blev facit och totalen ner till + 81.58 units sedan starten.

Gott om tänkbara spel på Jägersro lördag och jag har valt ut sex stycken som känns heta.

Högst insats lägger jag på D.D.’s Hitman som VINNARE i lopp 9. Han är överkvalificerad för klassen och jag tror att det måste strula ganska rejält för att han inte ska spurta till seger. Känns som en tvåoddsare för mig trots läget och när Unibet erbjuder 2.65 spelar jag 4 av 5 units.

I Jägersros lopp 5 lägger jag två spel. I en H2H-match mellan Glider Slider och Valentin spelar jag den förstnämnde trots att han inte är bästa hästen. Bästa kusken betyder dock mycket och det är nog också rätt stor galopprisk för Valentin. 2.55 på Glider Slider får 3 av 5 units i insats.

Jag lägger också ett PLATSSPELNonstop Cheri som jag tror får en smakstart från springspåret och är med där framme direkt. Bör nypa en plats sedan och 2.25 är lite för högt. Insats: 3 units av 5.

I lopp 8 tror jag att Can Lane har hyfsad chans att överta ledningen efter en bit och då blir han nog svårfångad med första barfota runt om. De värsta motbuden har svåra startspår och till 5.00 spelar jag VINNARE med 2 av 5 units.

I Jägersros lopp 10 bör Flo Rida Sea ha bra chans att ta ledningen från springspåret och intressant att ha ska gå barfota runt om för första gången på länge. Det bör ge bra effekt och både från spets och rygg ledaren tror jag att han kan ta en PLATS till 2.85. Insats: 3 units av 5.

Sista spelet blir ett PLATSSPEL på skrällen Xanthis Amazing i lopp 11. Hon gjorde tre riktigt bra lopp i ny regi innan hon senast inte riktigt fungerade på Momarkens luriga bana. Nu blir det barfota runt om och kör de för fort i täten tror jag att hennes speed kan resultera i en tätplacering. Insats: 2 units av 5.

Klicka här för att hitta dessa spel!

/Berglund

©2017 Travnet