Min bästa V75-chans och en idé i kallblodsloppet

Ikväll är man körledig. Har flängt runt ett tag på sistone så det kan bli rätt bra. Möjligt att grillen plockas fram. Fullt möjligt. Sedan väntar Årjäng med V75 imorgon lördag samt Östersund med Kallblodsderbykval söndag så då är ordningen återställd. Tog ett litet löp-pass igår men känner mig lite sliten idag så det blir ett litet lugnare promenad-pass. Och så senare ett pass med grillen då alltså.

Vi tar väl en titt på mina V75-chanser Årjäng.

Jaques Noir – var jättefin senast och kändes nog bättre än någonsin. Läget är bra och han kan öppna rätt snabbt. Jag känner mig lite uppåt och detta är min bästa chans.

U.R.Faxe – har känts fin och har vunnit lätt. Han är speedig och svarar nog för en ny fin insats. Har mest respekt för Vertigo Knekten som är min idé i loppet.

Bicc´s Lamborghini – var klart bra senast. Lång distans fungerar bra och fomen är god. Läget kunde ha varit bättre men visst kan vi vara med i striden.

Diggerman – vet inte hur dagsformen är. Är rätt startnabb och hästen är inte alls oäven.

Nadal Broline – var jag lite besviken på senast. Brukar inte vara sämre två starter i följd och presterar nog fint nu. Det måste dock strula för Propulsion om vi ska kunna vinna.

Trevlig helg i det fina vädret!

Uffe

Snabbt nya regler om att tränarna ska värma själva

Man är på plats. Tylösand är inte helt fel. Hade en trivsam kväll igår med trevligt sällskap, god mat samt bad. Ja, i bubbelpool alltså. Nån måtta får det vara. Fotbolls-VM med Sverige är häftigt och jag försöker suga i mig och se så mycket jag bara hinner. Jag vet i alla fall vad jag ska göra mellan loppen på lördag. Det borde väl vara regler på att tränarna värmer sin hästar själva?

Halmstad alltså med V75 torsdag och lördag och en jätteskön fredag med avkoppling och lite after beach på Tylösand fredag. Nixpix, drar till Norge och Jarlsberg för att köra fine Hard Times fredag. Vi tar väl en titt på V75-chanserna båda dagarna Halmstad.

V75 torsdag

Sir Q.C. – kan vara svår i volten. Trots få hästar i volten. Jag både tror och hoppas dock att vi ska ta oss iväg och därmed ska vi kunna vara med i striden. Han är bra den här.

Kiara Sånna – ingen koll.

V75 lördag

Mellby Fantom – har jättefin form. Duktig senast. Nu är läget svårt och det är bra emot så det ser lite svårt ut.

Kashmary Knight – var positiv i uttagningen senast men nu blir det svårt. Hoppas vi hittar ner i läge och kan greja hyggliga slantar.

Globalsatisfaction – har äntligen ett bra läge och formen är god. Bör vara med i platsstriden och kan även vinna loppet.

Vi kämpar!

Uffe

Färjestad och Hagmyren – helgens chanser

Kusk-EM var trevligt arrangerat. Mina arbetsmässiga framgångar var i och för sig inte mycket att skryta om men så kan det gå. Vi hade i alla kanonväder i Norge och där bjöds vi på en maffig båttur och middag som inte gick av för hackor. Mycket trevligt och god middag även i går på Åbytravet och allt var bra. Nu laddar vi vidare. Kör bland annat V75 på Färjestad imorgon samt GS75 på Hagmyren söndag.

Färjestad V75

Qahar Q.C. – är bra varje gång i sina felfria lopp. Nu är läget bra men känslan är att det blir svårt att hinna med över medeldistans så det ser lite tufft ut.

Twyla Face – har utvecklats bra och är fortsatt uppåt. Det är bra emot så klart men hon är bra själv också. Går nog utrustad som senast och är nog medium från start.

West Wing – bra smygläge för att greja slantar.

Disco Volante – är ju bra men känns lite bortlottad. Är lite småstänkrädd. Var lite segare senast men hade väl stått över något då. Jag ligger lite lågt.

Global Withdrawl – mycket prat om Svantes andra hästar i loppet men jag tycker att även den här är bra och det känns lite intressant. Under utveckling och inte borta.

Hagmyren GS75

Titan Arrow – innerspår bakom bilen på Hagmyren är inte det bästa men läget är ändå bra. Skulle vi hålla spets så är det vettig chans.

U.R.Faxe – öppnar rätt bra och bör vara i striden. Medeldistans är ett plus.

Celeber – svårbedömd.

Smedheim Solan – kändes jättefin med sparat senast. Jag tror att Lome Brage vinner.

Scarpetta – kändes helt ok senast. Gör det bra och bör kunna vara med i främre träffen.

Trevlig helg

Uffe

Tunt med midsommarfirande – nu väntar Kalmar

Midsommarhelgen år 2018 är snart passerad. För min del har det varit mest arbete hela tiden och faktiskt ingen fest. Jag brukar försöka hinna med ett litet firande med god mat och diverse drycker som passar till men inte i år. En sommartallrik på Hagmyren var väl i princip det närmaste i firarväg jag kunde komma. Nu är det bil på väg  mot Kalmar som gäller och deras V75:a i eftermiddag. Vi tar väl en titt på mina V75-styrningar.

Globalsatisfaction – var duktig i finalen där han höll klart bra. Han prenumererar på dåliga startspår men det gynnsamma idag är att det är inte så många hästar med i loppet. Med fart på loppet så är detta ett segerbud. Så bra är han.

Face the Dream – ingen koll.

Indoor Voices – får det tufft här och vi smyger med.

Esprit Sisu – har varit fin. Har nu inte startat på ett tag och jag har ingen koll på hästens dagsstatus. Räknas vid normal form.

Barbara L. Hanover – har varit fin på slutet. Läget är bra och om hon tävlar barfota så är det ett plus.

Uffe

Massa styrningar på Boden – här får ni min bästa chans

Imorgon eftermiddag flyger jag upp till Boden och deras midnattstrav och V75. Vi håller givetvis tummarna för att det blir en riktigt skön sommarkväll och ni kan väl hålla några tummar för de tolv hästar jag ska köra också. Då vi ändå är igång liksom. Vi tar en titt på mina Boden-styrningar.

Global U.O.Me – har löpt bra och trivs med sin barfota-runt-om-balans. Är ett bud även här men jag misstänker att det är mer platschans än vinstchans.

Omaha Broline – ingen koll.

Hesiod – är fin. Visade att han också kan öppna rätt bra och bör sluta i striden även om det är några tuffingar emot.

Rhapsody Ås – inte startat på ett tag och många att runda. Vi smyger för slantar.

Soul Tan – den här gillar jag. Var bra även senast och kan nog vara ännu vassare med den genomköraren i sig. Fin häst och riktigt bra chans. Dagens bästa till och med.

Lady Zappa – nöter på bra. Tuff uppgift här.

Hunkydory Degato – dålig koll på dagsläget med henne. Stark och distansen är ett plus. Hon är rätt bra.

Heylow – löper jämnt och bra. Öppnar medium så vi får se hur vi kommer till. Distansen är ok och formen är rätt bra. Ett bud om vi kommer vettigt till.

Brödsjö Odin – ingen koll.

Qahar Q.C. – bra läge även om vi lär hamna en bit bak och han gillar nog Bodens fina banunderlag. Distansen är bra för honom och han räknas om det blir rätt kört med tempo och så. Finns alltid lite galopprisk med honom.

Nadal Broline – vi fick spår ett nu och det var väl inte odelat positivt även om vi kan få en fin resa. Det är viktigt i storloppen. Hästen är jättefin. Propulsion är bästa hästen men bästa hästen vinner inte alltid så min ska räknas.

Valle Trygg – var Ove nöjd med vid segern.

Så ser det ut. Trevlig helg!

Uffe

Dannero visade fingertoppskänsla

Jag var inblandad i en mycket tråkig olycka nyligen. Sådant som tyvärr kan hända ibland. Platsen var Dannero den 31 maj och jag körde den normalt mycket snälla hästen Ellis Pride. Jag vill här och nu passa på att ge min version av vad som hände och jag vill även passa på att ge en eloge till Daneros måldomarnämnd som verkligen visade fingertoppskänsla.

Detta hände. Jag kände redan i provstarten att Ellis Pride skyggade något för de skuggor som det blir av lamporna i stallbackskurvan. Han skyggade inte jättemycket men ändå något. Jag körde tillbaka samma väg för att vänja honom och trodde allt var frid och fröjd. Hade jag misstänkt att hästen inte skulle sköta sig i loppet hade jag givetvis valt att inte starta. Starten gick på bortre långsidan och vi nådde ledningen. I första kurvan dök skuggorna från lamporna upp och jag kände åter lite av hästens beteende. Jag fick försöka att hålla honom så skärpt som möjligt. Sådant här kan uppstå då hästen är ovan att möta sådana skuggor. Ni minns kanske Tand Kraft i Kriteriet just på Dannero som drabbades av samma sak.

Loppet kördes vidare och nästa varv gick det inte lika bra. Inte alls. Ellis Pride skyggade rejält för skuggan från den större lampan 1300 meter kvar och han tog ett galoppsteg och sedan blev det stopp. Följdeffekten blev snudd på katastrofalt och olyckan  var ett faktum. Det går så välidgt fort i dylika situationer och det fanns inte en chans att jag kunde parera något.

Med tanke på försäkringar och sådant så måste måldomarnämnden komma med någon bestraffning och i det här fallet blev jag ålagd böter. Hästen fick startförbud och tvingas gå ett kvallopp. Helt rätt agerat från Danneros sida enligt mitt sätt att bedöma situationen och de visade verkligen prov på fingertoppskänsla. Bra så!! Och det viktigaste av allt: De inblandade klarade sig förhållandevis riktigt bra. Mörbultade men inget brutet. Skönt. Det kunde ha gått riktigt illa.

Travlivet går vidare och vi kämpar vidare. Jag har ändå varit ledig några dagar och det blev en tur till Budapest. En vacker och trevlig stad. Jag var där med en kompis och vi hade det jättebra med lite relax och god mat fanns det gott om. Skönt.

Solvalla idag med V65 och sedan väntar Östersund i dagarna två. V64 där ikväll och V75 imorgon. Så här ser jag på chanserna.

Solvalla V65

La Camilla Pellini – jättefin häst som galopperade på grund av grusstänk senast. Det blir lite ändringar i utrsutningen nu och vi hoppas hon ska sköta sig. Bra chans felfri men liten brask för ev. stänk.

Digital Speaker – kan jag inte.

Blue Star Caviar – var rätt bra senast och kan duga bra.

Rigel Face – kändes grymt fin senast barfota runt om. Många att runda på snabb bana men ett streck bör han få.

Östersund V64

Hard Times – möter bra hästar men är  bra själv. jag tror han är i ordning och inte borta.

Hägern T.H. – får smyga med för slantar.

Quality Tilly – bra häst. Spåret vet jag inte hur vi kommer att greja. Bud felfri.

Östersund V75

Brenne Brakar – bra kapacitet men är knepig. Med om han sköter sig.

Zangone – barfota senast var ingen höjdare. Svår att sätta in här men läget kan betyda bra placering.

Volstead – ska bli kul att få köra. Möter ju Readly Express som är en världsstjärna men visst kan vi vara med i främre träffen.

Trevlig helg!

Uffe

 

Elitloppet och jag är med – flera härliga styrningar

Då var det dags igen. Travfesternas travfest och som vanligt verkar vädrets makter gilla trav. Elitloppet en gång om året och jag är med. Frän känsla! Sedan får vi se hur det går. Jag har en hel del övrigt minst sagt skapliga styrningar lördag och söndag och det är bara att tacka och ta mot. Det här ska bli skoj! Nu kör vi!

Solvalla lördag

Shadow Woodland – har jag rätt om jag bedömer detta som det tuffaste heatet? Och så fick vi sådant läge. Ser tufft ut.

Vedalia – kan nog behöva loppet. Läget är dock bra.

Disco Volante – har varit fantastiskt fin. Barfota fram senast var en bra grej. Nu är det start vecka-vecka men vi får hoppas och tro att det ska fungera bra. Öppnar snabbt bara han inte blir för hetsig första biten. Det ser bra ut även om loppet är tufft.

Digital Performer – gick bra i knallhårt gäng senast. Vann från utvändigt ledaren näst senast. Är bra och ett tidigt bud.

Hope and Dreams – har löpt mycket bra lite i skymundan. Hamnat illa till men nu är läget är rätt bra. Har respekt för några hästar på startvolten som ser farliga ut men hon bör bli farlig.

Globalsatisfaction – har varit mycket bra. Löpt bra på slutet men utan att få så bra utdelning. Formen är god men vi behöver flax från detta läge på en snabb bana. Jag får chansköra lite.

Sir Q.C. – är bra varje gång. Stenhårt gäng senast. Nu är det bra emot och han är inte så snabb ut men visst är det ett segerbud.

Qahar Q.C. – älskar distansen och är alltid bra. Tufft lopp. Mycket tufft och mer platschans än vinstchans.

Solvalla söndag

Mariluck – surt spår men hon är mycket bra och har chans ändå. Bra häst det här.

Mellby Emeralds – har smygform.  Jag räknar med en bra insats och vi kan kalla honom fidus.

Follow Me Sisu – kan jag inte så bra.

Sweet Talkin Hall – kan jag inte men Hamre låt nöjd då vi tog ett snack i veckan.

Nadal Broline – var jättefin senast. Propulsion och Ringostarr Treb är mycket tuffa men vi är tidiga bakom dessa.

Hevin Boko – har jag sett en del. Jättefin häst med lopp i sig. Ett par hästar här som är svåra att bedöma tycker jag.

Promo Kemp – kan jag inte.

Jag har inget emot att köra ytterligare ett lopp denna söndag. Ja, ni hajar. Ha nu en störtskön helg och njut av härligt trav. Vad kan bli bättre? En gång om året!

Uffe

V75 med en del spännande ändringar

Fina vädret håller i sig och vi kan väl få en förhoppningsvis fin weekend. Och varför inte även nästa helg. Nu laddar vi närmast för Romme med V64 ikväll och Gävle med V75 imorgon. Blir bra det. Och så här ser mina möjligheter ut.

Romme V64

Poochai – positiv senast men det var i lite billigare omgivning och nu ser det tuffare ut.

Golden News – var fin vid segern näst senast även om det var lite billigare. Bra även senast. Tuffare nu och läget drar ner chanserna.

Clerys Spring D.K. – har bra läge och jag får prova att ladda. Kan nog vara värd ett gardstreck.

Ådne Odin – gick rätt bra senast och kändes fin. Är nog värd en liten varning.

Global U.Turn – löper jämnt och bra. Läget är ingen höjdare men med klaff så ska vi räknas.

Gävle V75

Rigel Face – nu kan det bli barfota runt om och även bike. Hoppas det kan ge nya växlar. Lite intressant.

Quality Tilly – ny för mig. Har varit bra varje gång på slutet och verkar vara en fin häst. Dock tuffare uppgift  nu.

Skummis – löper jämnt och bra. Öppet lopp och det blir tuffare nu.

Disco Volante – är jättefin. Läget kunde vara bättre så klart men detta är min bästa V75-chans. Det kan bli barfota och det är intressant.

Trevlig helg!

Uffe

Hon borde vinna!

På väg mot Östersund. Har sussat över i Sundsvall så vi kan nästan prata om det norrländska stenkastet. Nära och bra. Har ett par hästar inom V64 där ikväll. Bland annat en med super-topp-chans. Se där ja!!  Sedan har vi Åby med V75 imorgon och Charlottenlund med V75 söndag. Nu kör vi!

Östersund V64

Vertigo Knekten – har tävlat barfota de två senaste gångerna och det har varit bra. Om barfota ikväll igen så bör det vara ett bud även om hästen bara vunnit en gång tidigare.

U.R. Faxe – kändes fin senast och var inte tom i mål. Nu ser det tuffare ut men visst bör det vara ett tidigt bud.

Mariluck – borde vinna!!

Åby V75

Kashmary Night – fin märr. Nu är läget svårt och det är tuff final så vi jagar fina slantar

Nadal Broline – ska bli skoj att få köra igen. Är nog lösugen efter sitt uppehåll och svarar nog för en fin insats. Svårt sia om placeringen.

Sir Q.C. – hoppas det blir barfota runt om nu. Det ger nog en växel till. Ska bli kul att se hur han hävda sig i detta hårda lopp.

Charlottenlund V75

Indoor Voices – har jag sett en del och det är en fin häst. Är nog med i striden.

Exclamation Mark – läget talar emot oss och vi får smyga med. Har nog bättre form än raden antyder.

Alex Tröjborg och Summer Wein – kan jag inte.

Trevlig helg!

Uffe

Vettig V75-chans om taktiken lyckas

Veckorna går snabbt. Helg igen och en ny spännande V75-omgång att vara med i. Örebro denna gång och vi är laddade. Så ser bedömer jag mina möjligheter denna lördag.

From Dust to Dawn – vet jag faktiskt inte så mycket om. Läget går i alla fall inte att klaga på.

Shadow Woodland – har äntligen begvåats med ett vettigt läge. Jag satsar för spets och skulle det upplägget lyckas så bör det vara en vettig chans. Han trivs på att försvara sig.

Diggerman – var mycket fin senast och faktiskt överraskande bra. Lopp i sig nu och barfota runt om är bra men läger drar ner möjlighterna. Med klaff kan vi nog vara med.

Rigel Face – felfri är det allra viktigaste då det har strulat en del.  Tufft läge men får vi hårt tempo så är vi inte borta.

Qahar Q.C. – fin senast. Är ju väldigt stark och kan mala på väldigt länge i samma tempo. Jag är lite rädd att Örebros bana med underlag och även kurvor kan hämma honom. Banunderlaget senast var jättefint och passande. Jag har stor respekt för Call Me Keeper. Om allt klaffar så är vi dock inte borta.

Trevlig helg!

Uffe

©2018 Travnet