V75 Bjerke – Jag vill varna för Reijos andra häst

Helgen är räddad. Jag kommer nog att få tiden att gå. Bilar från Axevalla nu med destination Rommetravet och V64 där ikväll. Bilar till Norge och Oslo för V75 där imorgon. Åka bil passar bra då jag förväntas infinna mig i tid på travbanan i Färjestad på söndag. Hej och hå!

Inom V64-spelet på Romme ikväll har jag det rätt så lugnt. Två hästar till start inom streckspelet där och det är dels Sören Lennartssons Global Well Bred som jag inte har någon vidare koll på. Jag kör också Björlifant åt Persson och den går bra. Hittar vi ner i vettigt läge så kan vi nog strida.

V75-chanserna på Bjerke bedömer jag så här:

Sir Q.C. – var fin senast utvändigt Michelagelo Ås. Han har sprungit in snabba pengar och det blir allt tuffare. Kan bli tufft vinna här.

Tokarev – kändes fin senast i ett rätt så billigt lopp. Vill nog känna på hästen ytterligare en gång innan jag vågar göra en mer seriös bedömning. Nu är det lång distans men hästen kändes inte sprinterbetonad i alla fall och Reijo vet vad han gör då han anmäler. Kan nämna och varna för även Reijos andra häst i loppet. Sweet On You kan säkert vara lika bra så se upp.

Vainqueur R.P. – har löpt riktigt bra. Nu blir det täta starter och det vet jag inte hur det passar. Om han är lika bra på nytt så bör vi kunna segerstrida.

Mellby Emeralds  – var fin vid segern näst senast. Nu är läget svårt och en hygglig placering är mest realistiskt att tro på.

Trevlig helg

Uffe

Känns klokt att varna för Einstein

I dag är man med i matchen igen. Åkte på någon skum magåkomma i går och på väg mot Gävle så blev det hela allt värre. Hade nog ätit något som jag inte borde ha ätit skulle jag tro. Rätt bra återställd idag även om jag inte är toppad och det är mest lite knip. Solvalla ikväll och vi ska vara med och kämpa. Helst i toppen av loppen men det är hårda bud. Så här ser jag i alla fall på chanserna.

Alien Kronos – var ruggigt fin senast och det kändes som en mycket fin häst. Nu råkar ju Svante ha en till med i loppet som kanske är minst lika bra men jag var jättenöjd med min.

Galadriel Sisu – är inte alls så pjåkig men har galopperat några gånger. Nu är det tufft emot och det blir nog svårt vinna.

Orkidee Skift – vann jag för ett tag sedan på Solvalla. Då fick vi en bra resa och nu är det mer chansartat läge.

Imma Hanover – ej kört på et tag. Vet att hästen är flyttad från Boden till filialen här nere. Felfritt och hyggliga slantar är väl prio ett.

Einstein Sisu – gick mycket bra efter galopp senast. Nu är det bra hästar tjugo meter bakom men den här vill jag varna för.

Zanzibars Sun – ny bekantskap för mig.

Vi kämpar!

Uffe

 

Mina chanser inför den stora V75-jackpotten

Så, då befinner vi oss i U me Å och ikväll ska vi försöka att göra vårt allra allra bästa på tävlingsovalen belägen vid Röbäck utanför stan. Vidare i helgen har vi då dubbla V7-or i Eskilstuna och det har ni säkert inte missat. Stor V75-jackpot där imorgon samt Breeders-finaler med toppfina V75-lopp där söndag.

Och så här ser det ut för mig.

Umåker V64

Cemonroc de Coeur – kan jag inte men har väl varit ute i rätt tuffa lopp är nog nog inte borta.

Guli Roy – känns stabilare nu från start och så. Det var tuff körning senast då det blev galopp. Har fin form och felfri bör det vara hygglig chans.

Katla Kiro – har mycket  bra form men en sådan som Mofaksan blir det väldigt tufft mot. Plats.

B.W.Sessa – möter tuffa hästar.

Smedsbo Faksen – är halsopererad och har varit ute i monté. Tränar tydligen bra men är mycket svårbedömd. Länge sedan han visade något positivt.

Eskilstuna V75 lördag

Makethemark – är behandlad och har därmed stått över något. Perfekt läge och han har varit bra hela året. Måste räknas även om jag inte vet hur formen är.

Supreme Face – är jämn och säker men borde kanske ha vunnit senast. Tufft vinna här.

Xanthis Coktail – var bra senast. Var inte tom då. Distansen har han inga problem med men vi behöver bra fart på loppet.

Track Angle – var fin näst senast och ännu finare senast. Jag räknar med en vass insats men det var ett stenhårt lopp. Här kan man ex. sluta femma och vara jättebra. Eller vinna!!

Disco Volante – avslutade bra senast och är fin efteråt enligt Stefan. Känns lite bortlottad.

Eskilstuna V75 söndag

Bear Bahareh – är inte så oäven. Läget blev surt i ett spårtrappelopp men med klaff ska vi inte behöva vara borta i ett öppet lopp.

Mellby Goofy – jagar slantar.

Vainqueur R.P. – var mycket bra senast och är stark. Det ser dock lite väl tufft ut härifrån.

Trevlig helg

Uffe

Min bästa chans hade vunnit utan strul senast

Veckorna rusar iväg. Helg igen och då vet alla vi travnördar vad som är på gång. Romme är det som rattar V75 denna omgång och jag skriver här några korta rader om mina chanser. Min bästa V75 chans kommer i Silverdivisionen, avdelning sex.

Mellby Emeralds – var riktigt riktigt fin senast. Nu hade vi allt annat än tur i lottningen och vi behöver massa tur härifrån för att kunna segerstrida.

U.R.Faxe – har utvecklats mycket på slutet. Senast var han ute i ett tufft lopp i Norge. Hade varit struken inför den starten och kan säkert vara ännu vassare nu. Ska räknas här i ett jämnt och öppet lopp.

Mellby Entre – såg mycket fin ut senast och hela stall Pihlström verkar klart uppåt för dagen. Barfota runt om ska det bli och det är intressant. Ser dock ut att vara tufft emot.

Erik Sting – var klart duktig senast. Då fick jag inte av huvan på hästen och annars hade vu vunnit. Hade jag bara struntat i att försöka få av huvan och fortsatt köra för fullt så hade vi också vunnit så visst var det en hel del missflyt med i bilden. Min bästa V75-chans Romme.

Xanthis Coktail – har  bra form och segern senast var inte oväntad. Nu ser det tuffare ut men en bra insats är nog på gång.

Så ser det ut och ha nu en riktigt bra november-helg.

Uffe

Man mår inte alltid bra då man vinner lopp

 

Ofta då man vinner lopp så skär man mållinjen med en mycket bra känsla i kroppen. Ofta. Och så finns det undantag. Tekno Eld igår visade att förlusten näst senast var ett undantag. Vi skar mållinjen som vinnare och så högg det till. Fick en ruskig kramp i bröstmuskeln och lita på att det gjorde ont. Frågan är hur det hade gått om det hade hänt ett varv tidigare. Bra tajming. Det släppte fort men jag är fortfarande öm. Det har hänt en gång tidigare fast då skar jag kanske inte mållinjen som vinnare. Vad jag minns i alla fall. Det påverkar inte mina styrningar. Varken av häst eller bil. Romme ikväll och vi dundrar dit efter lunch på Bergsåker men ledigt imorgon. På söndag väntar V75 med Breeders på Solvalla och så här se jag på mina chanser där.

Vainqueur R.P. – är riktigt bra men spåret blev uselt. Vi känns bortlottade och vi siktar in oss på en plats bland de fyra för att nå final.

Fortune Mearas – lite samma sak där. Bra häst men det blir svårt härifrån och vi siktar på en finalplats.

Feather Sisu – var riktigt duktig senast vid skrällsegern. Gick bra då. Vill väl se mer bra insatser innan vi kan hylla och det är svårbedömt.

Exclamation Mark – var inte som bäst senast och vi sätter lite frågetecken för formen. Vi siktar på att komma ner i vettigt läge. Tufft vinna.

Mellby Goofy – får det tufft.

Sweet On You – gick bra senast. Läget och motståndet gör att vi ligger lågt.

Versailles – hade inte flytet i aktionen senast. Kan en del om allt stämmer för dagen.

Ajabaja – ny för mig.

Mrs Lindy – var inte till sin fördel senast och vi ligger lågt.

Så ser det ut! Ha en riktigt nice helg nu!

Uffe

Två banor idag och V75 imorgon – så här ser det ut

Har ränt runt ett tag så träningen har blivit lidande. I morse var man dock igång igen. Tidigt dessutom så nu kör vi väl på. Kör gör vi även på Solvalla idag samt Umåker ikväll och Örebro med V75 imorgon. Så här kommenterar jag V65, V64 och V75-möjligheterna på respektive bana.

Solvalla V65

Digital Music – kan jag inte så bra.

Senza Hanover – är inte alls oäven. Fungerade inte så bra senast men vid normal form och med klaff från svårt läge så kan det vara ett bud här.

Zingy Kronos – känns bortlottad och inget hett bud.

Got to Dash – är rätt bra och absolut värd en varning. Sprungit 14-tid och bör hävda sig. Om nu inte Nurmos är för bra?

Umåker V64

Special Promise – har fått några lopp i sig och kan vara lite intressant.

Amour Amour – är inte så pjåkig. Svårt veta hur dagsstatusen är.

Hägern T.H. – intressant läge. Vinner väl inte så ofta men kan vara halvintressant här.

Overtimeosåfin – har en tuff uppgift.

Dynamite de Luxe – vann senast och är i fin form. Det ser dock ut att vara tufft emot.

Örebro V75

Mellby Gin – var positiv senast i Oakskval och  ser ut att vara i uppåtform. Ska räknas.

Volstead – har ett vanskligt läge på Örebro med sitt korta upplopp men kan nog vara med och hugga om en bra placering.

Arraw Hoss – satt fast senast och kändes som en nästagångare. Ser dock ut att vara onödigt hårt emot här.

Erik Sting – jättefin häst. Formen är också bra och distansen fungerar fint. Inte helt borta om det skulle klaffa från detta läge.

Bo C. – Derbyhäst så kunnandet finns där. Spåret är däremot illa och formen kan jag inte.

Så ser det ut! Ha det bra och trevlig helg!

Uffe

Stressig men lyckosam helg

Jag har en sjukt stressig helg bakom mig men det kan jag stå ut med. Över en miljon inkört lördag-söndag med storloppssegern med Hesiod som främst. Åker nu hem från Bollnäs och har en ledig kväll som väntar. Middag hemma i lugn och ro och det ska bli riktigt skönt.

Tävlade i Umåker fredag kväll och låg över där till lördag morgon. Skulle sedan direkt till Norge och Elin fick faktiskt rycka ut och ta hand om väskan på bandet på Arlanda samtidigt som jag ilade till utrikes. Persson fick se till att ny väska kom med till Norge. Tur att man omges av stabila och hjälpsamma människor.

Slutade tvåa med Eld Rask, Månlykke A.M. och Uggla i Mossen på Biri och hästarna var fina. Eld Rask fick traska utvändigt om Rappstjernen i huvudloppet där och kunde aldrig få slag på denne. Inget att säga något om.

Fortsatt bråttom efter Biri-tävlingarna lördag då det gällde att hinna med planet till Arlanda och det gick bra. Flög från Arlanda till Tyskland söndag morgon med ny väska packad och man var ganska matt.

Segern med Hesiod piggade givetvis upp en gammal man en hel del. Hästen var riktigt fin och fungerar kalasbra i ledningen. Vann på låg 12-tid över full väg så det var riktigt vasst. Vi provade med helstängt huvudlag och det gav ett bra resultat. Största problemet var nog… Ja, just det.. Hur ta sig hem?

Funderade med Salmela ett tag om vi skulle hoppa över segerdefileringen om det skulle gå riktigt bra men det skulle vara för tråkigt. Vi bestämde oss för att boka om planet i stället och vi blev tvungna att ta omvägen via Frankfurt. Hann få  i mig en macka på flygplatsen till och med så det var lugnt. Kom med planet som var kvällens  sista men visst är det småmarginaler ibland. Inte bara i loppen. Hemma vid ett-tiden och det var en trött men nöjd Ohlsson som slöt ögonen. Och fick sova i sin egen slaf.

Nya utmaningar väntar och vi får se om vi kan skaka fram några nyttiga vinnare. Vi jobbar på det. Höres! (Foto: ALN).

Ohlsson

Fullt upp på V75 – vi hoppas på bra väder

Efter en sväng till Bergsåker i går med tre segrar blir det Rättvik i kväll, innan vi åker mot Skellefteå för V75 på lördag. Sedan blir det faktiskt en fri söndag och det ska såklart bli skönt med en ledig dag.

Jag hoppas att man har tur med vädret i Skellefteå, för de senaste gångerna jag varit där har banan knappt tålt något alls när det kommit nederbörd, så det kan vara värt för spelarna i så fall att hålla koll på vilka hästar som går bra på skitig bana.

Jag kör i samtliga V75-avdelningar på lördag, men de flesta hästarna har jag antingen inte kört alls eller så var det ett tag sedan jag gjorde det. Så det är lite svårt att ännu säga vilka som är de bästa chanserna.

Linus Boy (V75-1) Har jag kört någon gång tidigare och det är ju en fin häst som ofta fått brottas med dåliga lägen. Nu har han ett bättre, även om spår ett kanske inte är helt optimalt för hans del, men vi får i alla fall ett gynnsamt lopp härifrån. Har vi lite flax med positionerna ska han kunna vara med där framme.

Global Undecided (V75-2) Har jag aldrig kört men sett, han vann för två starter sedan och var ju bra då, vad som hände senast vet jag inte. Spår tio kanske inte är det roligaste här men det är som sagt en bra häst och kan vara med om det löser sig.

Katla Kiro (V75-3) Är ju ute mot väldigt tufft motstånd för hennes del nu, så det blir nog att smyga med och kan vi få med oss lite pengar är vi nog nöjda.

Roheryn (V75-4) Körde jag senast, det är en stor och fin häst. Vi vann från ledningen då och det blev ett bra lopp för vår del, men hästen har visat förut att hon kan gå bra bakifrån också. Det måste alltid klaffa med löpningarna i sådana här lopp, gör det så ska hon kunna vara med i striden igen.

Major Vici (V75-5) Är också en häst jag inte kört tidigare, men vad jag kan läsa mig till så är det ju inte någon tokig sort, som dessutom varit med på V75 några gånger. Men det är lite svårt faktiskt att uttala mig mer om honom.

Antonio Trot (V75-6) Har jag kört en hel del, även om det var ett tag sedan nu. Men det handlar ju om en väldigt stark och rejäl häst som trivs över distansen. Jag har inte jättekoll på dagsformen men han står ganska bra inne i loppet och ska väl kunna vara med där framme en bit.

Araw Hoss (V75-7) är ju en väldigt bra häst i grunden, så det var synd vi fick det här läget. Från spår elva i ett sådant här lopp är det alltid jobbigt.

/Ulf

Kriteriehelg med dubbla V75 och ett måstestreck

Dags för Kriteriehelg och det blir roligt så klart. Laddar upp med lite promenad idag och en gäst vid namn Stenströmer fick vackert hänga på. Kör sedan lite Bergsåker ikväll innan vi attackerar Solvalla i dagarna två.

Hann nyligen med en liten semestertipp till Malaga och hade det riktigt bra. Finfint väder och det skadade verkligen inte nu då hösten hälsar på.

Bergsåker och Solvalla var det ja. Vi tar en titt på mina V64-chanser ikväll samt V75-chanser lördag och söndag.

V64 Bergsåker fredag


Tekno Eld
– är ju jättefin och visst måster jag tro på vettig chans. Möter dock några bra och han får nog göra rätt för sig om det ska bli seger.

Spikpila – kan jag inte.

Brenne Brakar – har fint kunnande men har ett eget humör och är väldigt speciell av sig. Ett bud om han fungerar.

V75 Solvalla lördag

Exclamation Mark – är mycket startsnabb och läget kan jag verkligen inte klaga på. Bra emot så klart men bör kunna vara med i främtre träffen. Ser ut som vettig spetschans.

Vainqueur R.P. – har jag kört flera gånger. Är stark men läget känns kallt med bra hästar invändigt.

O´Man Flax – har varit jättefin. Vettigt läge och ska räknas. Är dock snabba hästar invändigt men han fungerar nog fint med ryggresa också.

Qahar Q.C. – var fin senast. Nu är det dessutom lång distans och det är ett klart plus. Felfri ska han ses med chans även om ex. Peters är bra. Det är ett par rätt bra hästar där framme också.

Disco Volante – barfota runt om senast kändes bra men han tappade nog fästet. Han är allra bäst med tätkänning och med snabba hästar invändigt så blir det nog tufft.

V75 Solvalla söndag

Dragondamour Sisu – jagar slantar.

Makethemark – svarade för en klart bra prestation senast. Krängde dock en del men insatsen var god. Barfota runt om nu är klart plus och med rätt resa så bör han kunna komma men en rejäl avslutning.

Zeta Kronos – var jättefin senast och barfota runt om var ett plus. Nu är det ett tufft med Oaks-final och hon fungerar nog allra bäst på innerspår.

Wreckless M.M. – mycket fin häst och det såg bra ut senast. Fungerar han så lär han svara för en strong insats och det är ett måstestreck. Läget med tillägg och bakspår är dock långt ifrån bra.

Mille Millionaire – jättefin häst och det rykats om barfota runt om nu. Läget är givetvis tufft.

Trevlig helg!

Uffe

V75 i dagarna två. Utan heta chanser

Dubbla V75: or på gång och jag tänker vara med och kämpa i Norrland. Hagmyren och Östersund väntar på oss. Inga superheta chanser som det ser ut men däremot en drös med rätt trista utgångslägen. Kan det bli någon V75-pinne under helgen så får jag nog vara riktigt nöjd. Men som vanligt: – vi kämpar! Så här kommenterar jag mina V75-styrningar.

Hagmyren

Gathania – kan jag inte kommentera. Ny för mig.

Red White N Blue – har varit fin på slutet. Inne i en bra trend helt enkelt. Läget på Myren med sitt korta upplopp är minst sagt svårt. Även om hästen nog är bäst bakifrån så ser det lite väl tufft ut.

Moni Viking – fin häst men det var synd på läget. Var mycket fin då jag körde honom senast och helt slagen känner jag mig inte.

Globalsatsifaction – fin senast och växer nog in i Gulddivisionen utan problem. Hade lite sparat i mål i ett ryckigt kört lopp senast. Om man streckar många så kan man tänka på oss.

Östersund

Vic de Luxe – har jag sett en del och även kört. Mycket fin häst men formen kännns lite svårbedömd.

Master de Pan – är lite av en rusartyp och distansen är klara plus. Blir nog svårt från detta läge.

Art Nökkve – är bra och formen verkar god. Ska räknas även om läget inte är något vidare.

Order by Box – löper jämnt och bra och det är en gedigen häst. Hygglig placering kan vi hoppas på. Bakspår även här.

Nadal Broline – var fin senast och brukar alltid prestera. Spåret kunde ha vairt bättre och det blir tufft mot Propulsion och Readly Express som dessutom har bättre spår.

Hunkydory Deagato – är rätt bra. Styrkan är det inga fel på. Ska inte behöva vara borta i ett öppet lopp.

Som ni ser! Inga superheta chanser men lovar att göra mitt bästa! Trevlig helg!

Uffe

©2018 Travnet