Chanser på Bergsåker – sedan mot Axevalla

Nya lopp. Efter Eskilstuna i går kväll har jag blivit lite små-förkyld, men det är bara att ta en promenad i friska luften och ladda om för en spännande helg, som börjar redan på Bergsåker i kväll med flera rätt så hyggliga chanser.

Bergsåker, torsdag:

Cobourg Hanover (V64-1) var inte helt fräsch senast, därför körde jag lite passivt och hästen kom i mål med krafter kvar. Nu ska han vara i bra författning igen. Hästen har fått ett fint läge här och det ser ut som en fin vinstchans.

Spydo Ö.K. (V64-2) var riktigt, riktigt fin när han vann för ett par starter sedan men har inte varit fullt lika fin efter det. Men han har också mött riktigt tufft motstånd. Det gör han nu också, men tycker ändå han går ner lite i klass. Läget är trist, men man ska nog ändå inte nonchalera honom helt här.

Beau Mec (V64-3)har verkligen hittat formen på sistone och det ska bli intressant att köra honom igen. Det här är en bra distans för honom och läget är perfekt. Beau Mec ska ses med bra vinstchans igen och med tanke på hur han sett ut så är det här nog min bästa chans i kväll.

Hesiod (V64-5) var också fin senast, gick bra till slut i en snabb avslutning. Det är en bra häst det här och även Hesiod ska ses med segerchans.

Miligan’s School (V64-6) har jag inte kört förut men har sett honom i ett par starter och det är en häst jag gillar. Det ska bli spännande att köra. Innerspår nu och han har väl inte öppnat så snabbt i Sverige innan, men löser det sig så tror jag vi kan vara med där framme.

Dannero, fredag:

Kör på Dannero under fredagslunchen och har ett par hyggliga chanser där. Lome Annar (V65-5) är en skaplig sort som gjorde det bra senast och det ska vara en bra vinstchans.

Västerboblackmoney (V65-6) är stark och rejäl. Han kom inte in i loppet senast riktigt, så det är mest att glömma. Blir det tempo på loppet, även om vi får sätta upp det själva, så ska han nog räcka långt.

Bonaldo (V65-3) tycker jag är en luring här. Han har ju mest diskningar och kvallopp i raden, men tycker han kvalade på ett bra sätt näst senast och skulle han hålla ihop nu så tycker jag han ska passas.

Axevalla, lördag:

Jaques Noir (V75-1) gick ett bra upplopp senast, även om loppet körts i hårt tempo. Han gillar distansen och jag tycker att läget nu är okej ändå, även vi såklart hellre hade haft framspår då hästen är snabb från start. Jag ser det främst som ett bra platsbud från det här läget.

Cinque Terre (V75-4) var det ett tag sedan som jag körde så det är svårt för mig att uttala mig om dagsformen här.

Nakoda Goj (V75-6) gick fantastiskt bra till slut senast och har gjort det starkt även innan. Formen sitter verkligen där. Tyvärr blev läget iskallt här så det kommer bli svårt att blanda sig i striden.

Linus Boy (V75-7) har jag inte kört förut men har sett mycket så jag vet vad det är för typ av häst. Han har ett bra läge här och det är en stark och rejäl sort som kan göra jobbet själv också. Det känns väl som min bästa chans på förhand i omgången.

Axevalla, söndag:

Zoom Zoom (V75-1) gick faktiskt riktigt bra senast lite i skymundan, så formen är bra. Men läget här är för dåligt för att vi ska kunna räcka.

Dan Josselyn (V75-2) är en riktigt fin häst som jag verkligen gillar. Nu har han varit borta ett tag och bara fått ett lopp i kroppen inför det här, så det kan bli lite för tufft för att vinna redan nu, men det är en häst som har mycket att hämta framöver om han får vara frisk.

Excalibur Sisu (V75-7) gör det bra hela tiden och nöter på, han är ofta med där framme. Läget nu är dock lite för tråkigt, så det handlar om en platschans i bästa fall.

Jag kör själv inte i Stochampionatet men ska jag tippa där så tror jag det är Petri Puros Cash Crowe som är den som ska slås. Det var flera riktigt fina kvalvinnare här, men Cash Crowe känns som den med bästa kapaciteten och det loppet som hon gjorde i Drottning Silvias Pokal är det inte många andra som gör om.

Ulf

Nya race! – Axevalla och Årjäng!

Hej igen! Det är högsäsong i travvärlden och det hinner inte hända så mycket extraordinärt förutom tävlandet. Har i alla fall hunnit med en stärkande promenad idag samt ett svalkande dopp i poolen. Det satt bra! Nu väntar Axevalla ikväll och i morgon är det då lördag igen och då vet vi vad som står på programmet. V75! Denna gång är det Årjäng som gäller.

Vi tar en tittt på chanserna Axevalla ikväll samt Årjäng imorgon.

Axevalla med uttagningar till Stochampionatet bland annat. Tuffa uppgifter och kan jag kvala in någon till final så blir jag mer än nöjd.

Valley Kronos – fin vid segern näst senast. Är stänkrädd och galopperade senast. Hästen är fin men läget är trist.

Mellby Estella – aldrig kört och ingen superkoll.

Zoom Zoom – är inte så pjåkig alls. Kan avsluta bra med ryggresa och är då säkert långt framme. Blir ändå tufft att vinna här.

Grace Boko – var jättefin senast och har fyra segrar av fem möjliga. Nu möter vi Darling Mearas och vi får strida om andraplatsen.

Lady Zappa – får smyga för en slant.

Pressure Regulated – kan jag inte.

Årjäng

Jazza Håleryd – avsutade rätt bra senast. Fint smygläge och vi jagar in en skaplig placering.

Maksi Royal – kan jag inte.

Je t´aime Explosiv – dålig koll.

Pave Faks – ny för mig men jag har ju sett hästen en del. Stark och rejäl och formen är bra. Inne i en fin trend som det verkar och är ett segerbud.

Miss Åslanda – vet ej.

Nakoda Goj – var sådär senast. Är bättre barfota runt om och är säkert bättre nu. Läget är inget vidare.

Je t´aime Ruinart – kändes fin senast. Hoppas vi kan vara med och hugga rätt bra.

Nadal Broline – var inte som bäst senast. Kan ju väldigt mycket och är alltid intressant att köra. Ska inte nonchaleras.

Tritons First Lady – ny för mig.

Så ser det och ha nu en riktigt trevlig helg!

Uffe

Chanserna Halmstad torsdag och lördag

På plats i Hamstad. Regnstället fick inte följa med i år och shortsen tog platsen i stället. Det här kan bli bra. Tävlingar alltså i kväll. Ledigt i morgon och sedan nya tag på lördag. Ett skönt upplägg. Många motståndare är rätt så svårbedömda för mig här nere men vi gör ett tappert försök att värdera chanserna torsdag och lördag.

Halmstad torsdag

Coys Rain – har gått bra. Vann från spets. En fin och trevlig häst som är svår att sätta i här. Spåret vet jag inte hur vi grejar.

Mrs Lindy – läget är inget vidare och det ser ut att bli tuffa papper här.

Grant Boko – kom aldrig in i matchen senast men har inte heller visat någon toppform att tala om. Fått lopp i sig och detta ser inte ut att vara det allra tuffaste heatet. Vi siktar på en finalplats.

Makethemark – bra läge och bör sluta i striden. Detta är dock det tuffaste heatet. I eventuell final kan det bli barfota runt om.

Casanova Sisu – brukar ha open eye-huvudlag men nu blir det helstängt. Kan vara lite intressant här trots bra motstånd.

Grace Boko – spåret är inget vidare men visst kan det vara ett bud. Kan dock inte motståndet så bra.

Halmstad lördag

Machiavelli – kan jag inte.

Toohotforyou – har jag inte kört på ett bra tag. Svår att bedöma.

Handsome Pelle – var mycket bra under Elitlopshelgen. Spets vore grymt bra men det blir nog tufft att spetsa.

Deuxieme Picsous – aldrig kört. Får smyga med för slantar.

Whether or Not – är tydligen fin i jobben. Inte någon pjåkig häst alls.

Så! Det var alltid något!

Uffe

V75 – nu plockar vi fram jänkarvagnen

Sundsvall väntar i dagarna två. Den platsen har man hört talats om. Kul att få komma ”hem” en sväng. Vi ska hinna arbeta lite också är den tänkt. Bergsåkers dubbeltrav med V64 ikväll samt V75 imorgon. Så här ser det ut i min egen lilla värld.

Bergsåker V64

Västerboblackmoney – är en rätt bra häst även om aktionen inte är ren i alla läge. Tål att göra en del jobb och är han i ordning så bör han vara med i främre träffen. Trots minusläge.

Kashmary Night – verkar uppåt. Hade lite sparat senast och den här har jag lite plusfeeling för.

Totti Garline – var bra senast då han fick lite halvtryck på sig i spets. Jag får prova från början.

Diamonds Lucky – var positiv i tufft lopp senast. Är inte alls oäven och han känns småintressant här.

Mellby Charmören – är medium från start. Stark till slut. Det känns som mer en platschans än vinstchans för hans del.

Prima Italia – löper jämnt och bra. Läget är fint och en hygglig slant kan det bli.

Bergsåker V75

Beau Mec – var mycket fin senast och han var inte tom i mål även om det inte gick att vinna. Formen är kalas.

Hagentoy – fin vid två segrar och extra fin senast. Nu blir det första med jänkarvagn och han bör fungera även bakifrån. En av många med chans.

Jaques Noir – har varit  jättebra. Fel läge nu och det blir svårt.

Make It Quick – bäst med tätkänning och vi känns bortlottade. Jagar slantar.

Capitol Hill – blir tvåa varje gång. Vi får väl ändra på det nu, hehe!! Läget är vettigt och det blir intressant att se hur långt det kan räcka. Det blir nog tufft att vinna men bra slantar kan det bli.

Je t´aime Ruinart – löper jämnt och bra. Ny för mig.

Trevlig helg!

Uffe

Jag var imponerad senast

På väg mot Åmål. Var på Gotland igår för att sedan flyga hem och vila lite. Bilar nu med Kajan mot Åmål. Kör en del hästar inom V86-spelet men flera som jag inte kan säga så mycket om. En som jag däremot kan uttala mig om är Orlando Triss, som startar i V86-avslutningen. Han var ”svordomsaktigt” bra senast. Tuffade på en del i spåren och kunde ändå vinna med krafter kvar. Jag var imponerad. Hästen har helt klart utvecklats rejält. Visar han samma fina form ikväll så måste det vara bra chans. Orlando Triss är den av mina som sticker ut rejält. Sussar över i Karlstad och kör lite lunchtrav på Örebro imorgon. Så får det bli.

Ha det bra!

Uffe

Vann på fantastisk tid med krafter kvar

 

På väg mot Arenan och deras sedvanliga midnattstrav. Hoppas de som bestämmer vädret är på sitt allra bästa humör. Då kan det nog bli rätt trevligt runt ovalen. För min egen del hoppas jag givetvis på några framskjutna placeringar dessutom. Dessa är alltid humörhöjande. Vi har några möjligheter så visst finns chansen. Så här bedömer jag kvällens styrningar.

Everest Sisu – stämde det inte för senast. Nu provar vi med ny balans men visst är det lite svårbedömt efter senast.

Tekno Eld – vann på en fantastisk tid senast och var inte bottnad. Mycket fin häst men inte helt att lita på. Felfri är det bra chans.

Mill Zeb – vet  jag inget om.

Fonso Boko – har löpt bra och distansen fungerar fint. Bör streckas.

Global Rebel – perfekt läge och hästen löper jämnt och bra. Bör vara med i främre träffen och det är vettig platschans.

Beau Mec – har varit jättefin på slutet och är inne i en formtopp. Vi kör med bike igen. Balansen vet jag ännu inte. En felfri Balfour blir nog svår att nå.

Hulte Magnus – visade bra form senast. Bör sluta i striden här i ett jämnt lopp. En av flera.

Omaha Broline  svår att bedöma.

Sort Gull – har haft lite svårt att få till det på slutet. Kan en del men det är lite tveksamt.

Programmet är späckat i helgen så firandet blir nog lugnt. Så får vi se när jag återkommer men hur som helst; Trevlig midsommar!!

Uffe

V75 Boden; Han har ruskig form men…

Är ni redo för en liten fredags och lördagskoll? V64 Romme och V75 med kvälls/nattrav på Boden i morgon. Min grundtanke är att sätta mig i bilen och ta turen till Romme för att sedan åka hem efter tävlingarna och ta flyget mot Boden i morgon. Hade ganska många dåliga startspår inom V75-spelet i morgon så det var lite surt. Är man med så kan dock vinna så vi provar.

Romme V64

Bear Bahareh – fin i debuten och vann på bra sätt. Nu är läget inte bra och det var några bra emot. Svårbedömd chans men vi hoppas kunna köra lite snällt.

Grace Boko – fin häst som varit borta. Reijo låter nöjd och visst måste vi räknas.

Danne Edel – stånkar på. Är väl med och hugger här men det blir svårt att vinna.

Alan Wadd – vann billigare lopp. Minusläge och svårt runda alla.

Boden V75

Make It Quick – har ruskig form och hästen har svarat för fantastiska lopp. Han har dock ingen lätt uppgift från spår tolv.

Zoom Zoom – löper på bra. Jag vet inte hur hon fungerar med voltstart. Formen är i alla bra.

Jaques Noir – har varit jättefin på slutet. Berghs har bättre spår men vi provar. Inte borta.

Smedsbo Faksen – gör det bra men läget är vanskligt. Möter några bra.

Eder Bob – jagar slantar.

Etosha Boko – har bra form. Läget är svårt även här men han fungerar nog bra bakifrån.

Nadal Broline – har varit fin och har utvecklats under vintern. Jag tror att banunderlaget var till hans nackdel senast. Propulsion blir svår så klart men med den här känner jag mig aldrig besegrad.

Trevlig helg!

Uffe

Bästa V75-chans lördag och bästa söndag

 

Nu drar vi till Jämtland för deras dubbeltrav med bland annat V64 ikväll samt V75 imorgon. Flyger sedan till Oslo och där har vi ytterligare en V75-söndag med bland annat Oslo Grand Prix. Och jag är med.

Tänkte vi skulle ta en liten genomgång gällande mina V64 och V75-chanser. Då kör vi!

Östersund fredag V64

Brenne Brakar – bromsade sig nog i galopp senast. Bör gå iväg från start här och bör streckas men nu gäller det att köra felfritt i första hand.

Spiceman – var det länge sedan jag körde och jag kan inget om dagsformen.

Björlifanner – kändes ok senast och har nu lopp i kroppen. Bör bli rappare därmed och bör sluta långt framme.

Casanova Sisu – har nog aldrig känt hästen bättre än senast. Tufft lopp detta men hästen är bra i ordning.

Östersund lördag V75

Mellby Diamant – fungerade inte senast och är nog finare nu. Är inte så dum men känns lite bortlottad. Vi smyger.

Vincent Zaz – fint läge och har bra kapacitet. Vettig chans men det är några snabba emot. Innerspår bakom bilen på Östersund fungerar för övrigt bra.

Fender – är fin och har lopp i kroppen. Om han är lika fin nu så är det bra chans och min bästa V75-chans.

Zenit Brick – länge sedan jag kört och svår att bedöma men hästen är i alla fall mycket bättre än raden ger sken av.

Shadow Woodland – löper jämnt och bra men detta är ett getingbo. Spåret är av minusvariant. Man behöver vettig position och en del tur för att lyckas fullt ut i dylika lopp.

Elegance Brodde – jagar slantar.

Bjerke V75 söndag

Merry Broline – gör det bra men det blir tufft vinna här.

Volocity de Vie – har jag kört och även vunnit med. Rätt fin häst men bra emot här och lite svår att bedöma.

Makethemark – fin senast. Spåret är lite väl långt ut men detta bör vara min bästa V75-chans söndag.

D.D.’s Hitman – var jättefin senast. Stentufft lopp men med klaff kan vi vara långt framme.

Trevlig helg

Uffe

Avslutar kvällen med varning och en bästa chans

Tråkigt! Vädret alltså! Nu har jag läst mig till att regnandet ska upphöra vid sex-tiden och denna gång hoppas jag verkligen att prognoserna stämmer.  Inte mycket att göra åt saken och vi får se hur pass skitig man blivit innan Solvalla-drabbningarna är avklarade. Kör flera lopp och några inressanta så vi får hoppas att vi har något som kan pigga upp.

Coys Rain – fin häst som säkert kan duga rätt bra även om det alltid är svårbedömt bland dessa orutinerade hästar.

Einstein Sisu – har varit rätt lovordad men svårt att sköta sig. Nu har det gått bättre men visst var det nära galopp typ näst senast. Rätt bra häst om felfri.

Fashion Love – nära slå ihop senast. Ska nog ses med viss chans om det stämmer för henne i ett öppet lopp.

Crowd Pleaser – bra senast  som speedade bra trots lågt tempo. Fin häst som bör streckas.

Wreckless M.M. – var stark senast man hade lite tapptrav sista biten. Om felfri kan vi nog vara med i platsstriden.

Genuine Boko – svårbedömd för mig.

Eurythmic Sisu – löper jämnt och bra men det blir nog tufft att kunna segerstrida här.

A.Hannibal – det blir nog tufft spetsa mot Björns häst men vi gör ett försök. Då kan det bli intressant. Värd en varning faktiskt!

Dartagnan Sisu – bra häst som vann med sparat senast. Var lite väl gåvillig om vi ska anmärka på något. Hoppas hästen är något lugnare nu och detta bör vara kvällens bästa chans.

Uffe

V75 – Han känns allt finare och är ett givet bud

Först lite gym och sedan Romme. I morgon Mantorp där jag kör i samtliga V75-lopp. Låter det ok? Vi gör väl som vi brukar och tar en liten kik på mina styrningar (V64 och V75).

Romme V64

Kringlers Viktor – var helt ok senast och hästen löper jämnt och bra. Möter Perssons bland annat som är bra och det ser ut som mer plats än vinstchans.

Spydo Ö.K. – bra häst som gillas. Är dock ute i ett stenhårt lopp men lär vara bra på nytt.

Mantorp V75

Snyting – löper jämnt och bra men det är fel läge och vi jagar hyggliga slantar.

Jesper Sånna – är stark. Jobbigt läge men lär plocka ned många. Ändå tufft vinna.

Jaques Noir – är bra. Känns finare nu och vi hoppas det blir barfota bak igen. Han kan ha lite passgång i sig och jag är osäker om det går att öppna riktigt snabbt. Räknas tidigt även från annan position än spets då han håller toppform.

Papidoux – ser tufft ut från detta läge.

Make It Quick – har jättebra form och han vinner nog lopp snart. Läget är inte det bästa men han är inte borta.

Policy of Truth – mycket bra häst. Senast led han av halsinfektion och med facit i hand så var insatsen bra. Tufft emot här man jag känner mig aldrig slagen då jag kör honom.

Anna Mix – ska bli kul att få köra. Jag vet ingen om formen och läget är kanske inte det allra bästa för henne.

Trevlig helg

Uffe

©2017 Travnet