V75-hästen har fem segrar av sex från spets

På väg mot Romme för lite lunchtrav. Och statsminister har vi. Färdiggissat där. Vi koncentrerar väl oss på att gissa på lite hästar istället. Det gillar vi. Romme idag och V75 Solvalla imorgon.

Romme V65

Myrica Gale – har jag svårt att bedöma.

Valle W.  – galopperat en del men verkar lära sig mer och mer och blir stabilare. Vet inte hur han kan öppna. Bör räknas med chans.

Marino Rasken – är lite speciell av sig. Tror det blir tufft.

Reverend Wine – var duktig senast och har löpt bra. Bör ha vettig chans från sitt fina läge.

Twombly – vann ett något billigare lopp senast. Kan nog öppna rätt bra och ses med chans.

Power Broline – har varit duktig. Nu är jag rädd för läget med snabba hästar innanför. Utan vingel så ser det ut som segerchans.

Solvalla V75

Einstein Sisu – var riktigt fin och bra senast. Inte lika vass näst senast men hade fått det lite lugnare då. Om han håller sig lugn så tacklar han distansen fint och då ska vi ha chans.

Disco Volante – led nog av det jobbiga innerspåret näst senast och var riktigt fin senast. Svarar nog för en ny bra insats.

Worn Out – vann senast. Tuffare nu och läget är inte bra.

J.S.Apollo – jättefin häst att köra. Visst är det tuffare nu men vi kan nog greja en skaplig placering  från fint läge.

Exclamation Mark – har ett bra läge och trivs utmärkt i spets. Har fem segrar av sex från den positionen. Om vi når ledningen så bör vi strida om segern.

Trevlig helg

Uffe

Nytt år och nya tag – detta är min bästa V75-chans

Nytt år och vi hoppas på ett nytt gott år till er alla. 2018 var jag mycket nöjd med. Körde in runt 41 miljoner, vann en del stora lopp och grejade nio championat. Blev tvåa i V75-ligan och trea i Solvallas dito och det är tuffa ligor. Jag tänkar köra på i samma fotspår i år och hoppas jag får bra styrningar. Det är liksom så mycket lättare då. Avslutade fjolåret med en trevlig semester på resorten Lucea på Jamaica så visst är man laddad nu inför 2019.

I morgon är det V75 på Bergsåker och jag har ett par chanser.

Mrs Lindy – har löpt bra. Ofta otur med spåren men med rätt ryggar här så kan hon vara ett bud.

Amiral Weah – har jag inte kört på ett tag och har lite svårt att värdera. Kan nog vara galopprisk från det snäva spåret.

Beau Mec – är alltid fin att köra. Bra läge och kan nog greja en fin placering. Haft haft ett uppehåll.

Vertigo Knekten – har fin form. Såg att den gick bra senast. Chasartat läge men får inte nonchaleras.

Sir Francis Bacon – har jag lite dålig koll på.

Disco Volante – sköter sig allt bättre, peppar peppar. Bra läge så det är jag nöjd med. Blir det spets så bör vi kunna dyka upp i striden.

Crackajack – har jag kört och även sett en del i Norge. Vann Derbykval där bland annat. Tycker uppgiften ser bra ut och jag tror nog att detta är min bästa chans.

Trevlig helg!

Uffe

Så var Jamaica – i morgon väntar Romme

Jamaica = bra. Vi hade en minst sagt lyckad semester och inte mycket att klaga på. Förutom bristningen i vaden då. Vi spelade tennis då olyckan var framme. En stoppboll blev för tuff och det högg till. Fick mest linka omkring ett tag och den fysiska aktiviteten blev lidande. Så ett par kilo upp i vikt blev resultatet och detta före jul. Det var väl meningen på något vis att jag skulle få en slapp semester.

De fina restaurangerna och den goda maten på vårt resort kan också ha haft sin betydelse. Vi hade all inclusive med sex riktigt bra restauranger att välja bland och drycken var det heller inga större fel på. Vädret var kalas och totalt kom vi upp i en ynka regdag. Vi strosade omkring i shorts och hade det allmänt bra. Man hann med lite pingis, biljard och paddling och inte bara olyckssalig tennis och ett par utflykter stod också på programmet. Servicen var god, hotellet bra  och människorna trevliga. En trivsam semester helt enkelt.

Vi kom hem på julafton och direkt for vi vidare mot Sundsvall för att fira jul med släkten. Lugnt och stilla och mycket trevligt. Som vanligt.

Jag är körledig ikväll och i morgon drar jag  Romme med V75. Så här ser jag på V75-chanserna.

Ruthless – vet jag inte så mycket om men helt borta är vi nog inte.

Rokkakudo – kul att han är tillbaka och kan starta på. Här jagar vi slantar.

Supreme Face – löper jämnt och bra. Svårt vinna här och vi smyger med.

Reverend Wine – har jag kört en gång och han gick då bra. Senast strulade det. Ser ut att ha vettig chans.

Mrs Lindy – var bra efter galopp senast. Täta starter nu och vi får hoppas det ska fungera bra. Kan avsluta bra och är inte borta.

Mellby Emeralds – har galopperat en del. Har ett vettigt läge och kan greja bra pengar.

Trevlig helg

Uffe

V7 på Bergsåker och sedan seeeeeemester

På väg  mot Örebro. Hade väl en del pållar som kan vara med och hugga där men ingen direkt som sticker ut lite extra så och jag koncentrerar mig på Bergsåker lördag med V75 istället. Ryktet säger att det ska bli skitväder där så vi får se hur förutsättningarna blir. Jag får förhoppningsvis lite bättre väder nästkommande vecka och framåt. På söndag drar vi nämligen iväg. Jamaica blir ett intressant resmål och jag är laddad. På gubbfronten så blir det Stenströmer och Magnus som hakar på så det känns tryggt. Eller??

Vi kommer hem igen lagom till julafton och på juldagen letar man fram kördressen igen. V75 Umåker står då på programmet och då lär man vara lagom laddad. Då kör vi.

Men först då lite V75 Bergsåker. Så här ser det ut.

Importedfmdetroit – var positiv senast och distansen passar bra. Nian och tian har bättre lägen men min ska inte nonchaleras.

Mellby Goofy – gick bra senast och hade varit tvåa med klaff. Svårt läge men inte avsågad.

Qahar Q.C. – lär hamna sist. Förhoppningsvis inte till slut men från start. Nu är felfritt prio ett och det blir tufft.

Järvsöodin – fin häst. Verkar vara fortsatt utveckling i honom men det var synd att Gunnar anmälde. Synd för oss. Jag har hört att den ska vara rätt bra (!!).

Victor Barsk – jagar slantar härifrån.

Mrs Lindy – löper bra. Med rätt resa i ryggar så lär hon avsluta bra.

Disco Volante – har nu fått träna från bakspår i några starter och lärt sig acceptera det allt bättre. Med bättre spår hade det varit riktigt fin chans här men han ska räknas även nu.

Då hörs vi senare. Efter semestern kanske. Och ha nu en riktigt trevlig helg!

Uffe

Vart är vi på väg? – förutom Romme och Jägersro med jackpot då

Mörkt och trist där ute utanför bilfönstret. Liten tröst trots allt att november månad nu enbart har några timmar kvar. Sedan är det bara december, januari och någon vintermånad till innan vi kan tina upp igen. Nåja, väder och klimat är som det är och jag ska snart ta chansen att sticka iväg på lite semester. Ett litet udda resmål kan tyckas.

Ledtråd: Då man befinner sig i det här landet kan man känna igen sig tack vare bilarnas ”reggae-strerings-skyltar”. Kan ni svaret? Skriv gärna en kommentar så får vi se om ni lyckats? På spåret kör ju igång på TV ikväll.  Är tydligen lite inspirerad.

Skönt med semester ska det bli hur som helst men jag gillar att jobba också. Det ska vi göra på Romme med jackpot ikväll samt V75 på Jägersro med jackpot imorgon.

Romme V64

Demex – gedigen häst som borde sluta mellan första och fjärdeplats ungefär. Ska nog bevakas.

Danne Edel – vet jag ingen status på. Fungerar ju bra i ledningen men det kan bli tufft spetsa.

Davy Jones Sisu – har ett hyggligt spår. Vi smyger med och hästen är nog inte helt avsågad.

Zinco Jet – höll mycket bra ute i spåren senast. Varning för den!

Jägersro V75

Sweet On You – galopperade bort en tätplats näst senast. Fin form och spännande läge. Jag vet inte hur hon kan öppna från springen.

Mellby Goofy – jagar slantar från detta läge.

Mellby Fantom – gör det bra. Fin vid segern. Kan nog vara med där framme.

Alien Kronos – fin häst med spår långt ut. Senast var det lite strul med utrustningen och det kan ha hämmat honom till slut. Tufft lopp men vi får hoppas det löser sig.

Exclamation Mark – är lite svår att bedöma här. Distansen är bra men jag vet inte hur formen är.

Sir Q.C. – gick bra senast. Svarar säkert för en ny fin insats. Fungerar bra med skor så missgynnas inte av skotvånget.

Trevlig helg i mörkret!

Uffe

Fin sport i helgen – nu kör vi V75 i dagarna två

Vi kör dubbla V75:or i helgen och gillar ni att spela och har ammunition kvar efter Black Friday så finns det alltså spelobjekt som duger. V75-finaler och fin sport på Solvalla lördag och så Örebro med sitt korta upplopp söndag. Nu kör vi!

Solvalla V75

Disco Volante – kändes bra senast men läget är iskallt för en häst som gillar tätkänning och hyggliga slantar är realistiskt.

Major Vici – kändes mycket fin då jag körde. En fin häst med jobbigt läge och det ser småjobbigt ut.

Hard Times – är bra i grunden och verkar på gång efter en lite halvdan period. Ändå tufft vinna här.

Chacha Sisu – var ytterligare förbättrad senast. Vet inte hur hon öppnar men borde väl kunna öppna bra. Fina förutsättningar här men möter en del tuffa hästar. Känns svår att bedöma.

Nadal Broline – är riktigt bra varje gång och härlig att köra. Propulsion brukar besegra Nadal och det finns flera bra med men vi provar.

Track Angle – har löpt riktigt bra och är mycket rejäl. Vi hoppas på bra fart på loppet. Då kan vi vara med bra.

Inga superchanser med andra ord och svårt att hylla någon extra mycket.

Öebro V75

Jag kör flera som jag inte har någon vidare bra koll på.  Qahar Q.C. känner jag bra och felfri är han så gott som alltid bra. Han är säkert bra nu efter lite paus. Han gillar distansen men Örebros bankropp med sina kurvor kan vara en nackdel just för honom. Ett plus och ett minus där.

Trevlig helg!

Uffe

V75 Bjerke – Jag vill varna för Reijos andra häst

Helgen är räddad. Jag kommer nog att få tiden att gå. Bilar från Axevalla nu med destination Rommetravet och V64 där ikväll. Bilar till Norge och Oslo för V75 där imorgon. Åka bil passar bra då jag förväntas infinna mig i tid på travbanan i Färjestad på söndag. Hej och hå!

Inom V64-spelet på Romme ikväll har jag det rätt så lugnt. Två hästar till start inom streckspelet där och det är dels Sören Lennartssons Global Well Bred som jag inte har någon vidare koll på. Jag kör också Björlifant åt Persson och den går bra. Hittar vi ner i vettigt läge så kan vi nog strida.

V75-chanserna på Bjerke bedömer jag så här:

Sir Q.C. – var fin senast utvändigt Michelagelo Ås. Han har sprungit in snabba pengar och det blir allt tuffare. Kan bli tufft vinna här.

Tokarev – kändes fin senast i ett rätt så billigt lopp. Vill nog känna på hästen ytterligare en gång innan jag vågar göra en mer seriös bedömning. Nu är det lång distans men hästen kändes inte sprinterbetonad i alla fall och Reijo vet vad han gör då han anmäler. Kan nämna och varna för även Reijos andra häst i loppet. Sweet On You kan säkert vara lika bra så se upp.

Vainqueur R.P. – har löpt riktigt bra. Nu blir det täta starter och det vet jag inte hur det passar. Om han är lika bra på nytt så bör vi kunna segerstrida.

Mellby Emeralds  – var fin vid segern näst senast. Nu är läget svårt och en hygglig placering är mest realistiskt att tro på.

Trevlig helg

Uffe

Känns klokt att varna för Einstein

I dag är man med i matchen igen. Åkte på någon skum magåkomma i går och på väg mot Gävle så blev det hela allt värre. Hade nog ätit något som jag inte borde ha ätit skulle jag tro. Rätt bra återställd idag även om jag inte är toppad och det är mest lite knip. Solvalla ikväll och vi ska vara med och kämpa. Helst i toppen av loppen men det är hårda bud. Så här ser jag i alla fall på chanserna.

Alien Kronos – var ruggigt fin senast och det kändes som en mycket fin häst. Nu råkar ju Svante ha en till med i loppet som kanske är minst lika bra men jag var jättenöjd med min.

Galadriel Sisu – är inte alls så pjåkig men har galopperat några gånger. Nu är det tufft emot och det blir nog svårt vinna.

Orkidee Skift – vann jag för ett tag sedan på Solvalla. Då fick vi en bra resa och nu är det mer chansartat läge.

Imma Hanover – ej kört på et tag. Vet att hästen är flyttad från Boden till filialen här nere. Felfritt och hyggliga slantar är väl prio ett.

Einstein Sisu – gick mycket bra efter galopp senast. Nu är det bra hästar tjugo meter bakom men den här vill jag varna för.

Zanzibars Sun – ny bekantskap för mig.

Vi kämpar!

Uffe

 

Mina chanser inför den stora V75-jackpotten

Så, då befinner vi oss i U me Å och ikväll ska vi försöka att göra vårt allra allra bästa på tävlingsovalen belägen vid Röbäck utanför stan. Vidare i helgen har vi då dubbla V7-or i Eskilstuna och det har ni säkert inte missat. Stor V75-jackpot där imorgon samt Breeders-finaler med toppfina V75-lopp där söndag.

Och så här ser det ut för mig.

Umåker V64

Cemonroc de Coeur – kan jag inte men har väl varit ute i rätt tuffa lopp är nog nog inte borta.

Guli Roy – känns stabilare nu från start och så. Det var tuff körning senast då det blev galopp. Har fin form och felfri bör det vara hygglig chans.

Katla Kiro – har mycket  bra form men en sådan som Mofaksan blir det väldigt tufft mot. Plats.

B.W.Sessa – möter tuffa hästar.

Smedsbo Faksen – är halsopererad och har varit ute i monté. Tränar tydligen bra men är mycket svårbedömd. Länge sedan han visade något positivt.

Eskilstuna V75 lördag

Makethemark – är behandlad och har därmed stått över något. Perfekt läge och han har varit bra hela året. Måste räknas även om jag inte vet hur formen är.

Supreme Face – är jämn och säker men borde kanske ha vunnit senast. Tufft vinna här.

Xanthis Coktail – var bra senast. Var inte tom då. Distansen har han inga problem med men vi behöver bra fart på loppet.

Track Angle – var fin näst senast och ännu finare senast. Jag räknar med en vass insats men det var ett stenhårt lopp. Här kan man ex. sluta femma och vara jättebra. Eller vinna!!

Disco Volante – avslutade bra senast och är fin efteråt enligt Stefan. Känns lite bortlottad.

Eskilstuna V75 söndag

Bear Bahareh – är inte så oäven. Läget blev surt i ett spårtrappelopp men med klaff ska vi inte behöva vara borta i ett öppet lopp.

Mellby Goofy – jagar slantar.

Vainqueur R.P. – var mycket bra senast och är stark. Det ser dock lite väl tufft ut härifrån.

Trevlig helg

Uffe

Min bästa chans hade vunnit utan strul senast

Veckorna rusar iväg. Helg igen och då vet alla vi travnördar vad som är på gång. Romme är det som rattar V75 denna omgång och jag skriver här några korta rader om mina chanser. Min bästa V75 chans kommer i Silverdivisionen, avdelning sex.

Mellby Emeralds – var riktigt riktigt fin senast. Nu hade vi allt annat än tur i lottningen och vi behöver massa tur härifrån för att kunna segerstrida.

U.R.Faxe – har utvecklats mycket på slutet. Senast var han ute i ett tufft lopp i Norge. Hade varit struken inför den starten och kan säkert vara ännu vassare nu. Ska räknas här i ett jämnt och öppet lopp.

Mellby Entre – såg mycket fin ut senast och hela stall Pihlström verkar klart uppåt för dagen. Barfota runt om ska det bli och det är intressant. Ser dock ut att vara tufft emot.

Erik Sting – var klart duktig senast. Då fick jag inte av huvan på hästen och annars hade vu vunnit. Hade jag bara struntat i att försöka få av huvan och fortsatt köra för fullt så hade vi också vunnit så visst var det en hel del missflyt med i bilden. Min bästa V75-chans Romme.

Xanthis Coktail – har  bra form och segern senast var inte oväntad. Nu ser det tuffare ut men en bra insats är nog på gång.

Så ser det ut och ha nu en riktigt bra november-helg.

Uffe

©2019 Travnet