Imorgon gör vi det stora lyftet

Hej igen! Boden och Gävle står närmast på programmet. Och sedan…Kvart i nio imorgon kväll gör vi det stora lyftet. Mot Thailand. Känns inte helt fel kan jag avslöja. Värmer upp med att resa till Boden ikväll. Bara en sådan sak. Körde en hel del mindre betrodda hästar inom V64-spelet där och inget som direkt sticker ut.

V75 på Gävle imorgon och jag hinner med fyra V75-hästar.

Cupido Sisu – hade lite sparat senast. Kan nog greja en rätt bra placering i ett öppet lopp.

Electrical Storm – löpte bra tidigare i somras/höstas. Distansen ser jag inte som något problem. Vi har springspår och jag vet inte riktigt hur han kan öppna. Ska inte vara borta här.

Beau Mec – galopperade senast och jag vet inte varför. Vill helst ha bra fäste i banan och det får vi tro att det ska kunna bli. Skor på nu är ingen fördel för oss. Inte helt borta. Zenit Brick ex. har ju inte världens bästa läge.

Lome Brage – jättefin häst. Månprinsen blir tuff men bakom denne så ska vi räknas.

Så ser det ut! Trevlig helg nu och så hörs vi av vid senare tillfälle. Bara att packa vidare.

Uffe

Flera halvchanser på Valla

Då kör vi Solvalla ikväll. Har ett gäng halvchanser utan att det är någon speicell som är superhet. Få se om vi kan trilla in som etta med någon. Eller varför inte några om jag ändå ska önska så här före jul.

Simb Murdoch – ingen koll.

Disco Volante – är  bra. Läget är jag nöjd med och det ser ut som en vettig chans även om det är några bra emot.

Baby Jane – gör det helt ok. Visar lite hetsiga tendenser och framspår kan vara ett plus då man förhoppningsvis slipper dra i henne. Är inte så pjåkig och svarar nog för en bra insats men det var några bra emot.

Food Money – har jag inte kört på ett tag men är fin att köra. Vi smyger med och siktar in oss på en bra placering bakom Nuncio.

Sir Q.C. – galopperade något förvånande senast men jag kände i provstarten att det kunde gå snett. Nu är det bra emot och kanske framför allt Björns styrning men med klaff kan vi vara ett bud.

Red White N Blue – var bra senast bakom två kapabla hästar. Läget kan nog vara sådär då hästen inte visat så mycket i startsnabbhet. Det blev galopp från start då vi hade samma läge och sedan körde jag på säkerhet från start i nästa start. Det blir nog tufft att kunna spetsa men han fungerar bra även i ryggar men vi behöver lite flyt. Räknas.

Evazan Am – löper jämnt och bra. Ofta i tuffa gäng. Hoppas på en bra placering men det kan nog bli tufft att vinna.

Qahar Q,C. – är bra varje gång. Nu är det medeldistans och vi är lite mer sårbara men visst ska vi räknas.

Uffe

Hon är värd att se upp med

På väg från Romme. Tyckte det såg mörkt ut idag (inte bara då man tittar ut genom vindrutan) men det blev två segrar på slutet av dagen så det var bra. Vi tar bilen till Göteborg för V75 på Åby imorgon och på söndag väntar Solvalla med GS-75.

Åby V75

Kapten Haddock – har nog fin form men hästen har galopperat bort fina placeringar i ett par lopp på sistone. Läget är väl ingen höjdare och min vilda gissning är att det blir svårt att vinna.

Nadal Broline – var fin senast. Visade i slutet av förra året att han fungerade bra även med skorna runt om. Hoppas nu att favoriten inte får styra och ställa där framme för då blir det värre.

Verozzo – verkar vara en hygglig häst men spåret var kanske lite väl långt ut.

Solvalla GS75

Exclamation Mark – var förbättrad senast och jag tror nog att hästen svarar för en bra insats på söndag.

Grace Boko – är värd att se upp med. Var långt framme då det blev tapptrav senast. Fungerar hon på söndag så bör hon duga rätt bra.

Semestern närmar sig efter en lång säsong men vi kämpar på ända in i kaklet. Vi höres med andra ord.

Trevlig helg!

Uffe

En vettig V75-chans felfri

Nya lopp väntar och ikväll blir det en tur till Romme (fredag och Romme. Det känner vi igen). I morgon väntar V75 på Jägersro. Det är bara att kämpa på. Försöker hålla min allt äldre kropp igång med lite träning och idag blev det ett bra pass. Semester är också bra att ha ibland och den sextonde är det dags. Det var ett bra tag sedan vi valde Thailand och Phuket ska få sig ett besök. Stenströmer, Jakobsson med respektive blir ett sällskap som heter duga och det blir alltså julfirande där. Ska nog funka bra. Några dagar kvar dit och vi ska hinna jobba en del först. Romme och Jägersro. Var det så vi sa? Vi kollar.

Romme V64

Zig Zag – får det nog svårt.

Björs Frej – jättefin häst som vill ha sitt lopp på väntan. Det gör också att det kan bli fel ibland och jag skulle inte våga spika. Dagsformen har jag heller ingen riktig koll på. Han har ju pustat något.

Chamille – har ingen lätt uppgift.

Askö Q.C – fin häst med rätt bra kunnande. Formen vet jag inget om. Har ju varit ifrån.

Jägersro V75

Red White N Blue – är inte alls oväen men det var bra emot. Felfri avång och snäll resa är målet i första hand.

Ready K.K.Hall – har jag kört och det är en fin häst. Kan vara stressad bakom bilen men felfri som jag hoppas och tror på så kan det vara en vettig chans.

Fortune Mearas – möter bra hästar och vi jagar fina slantar.

Shadow Woodland – duger bra. Var fin i Skellefteå men galopperade sedan i USA och kom aldrig in i matchen senast. Jag vet inte hur dagsformen är och läget är inte bra. Kunnandet är dock fint.

Trevlig helg

Uffe

V75-fylld helg – vi spar det bästa till sist

På väg mot Romme för lite lunchtrav. Solen tittar fram och några plusgrader. Bra så långt. Vi har sedan dubbla V75-or i helgen så det finns väl viss anledning att kika på chanserna.

Romme V65

Dino Dollar – såg jag senast och mötte då bra hästar. Formen verkar rätt bra men han är svår för mig att bedöma.

Haga Viking – har sett bra ut. Har lite krångligt läge men bör strida utan strul. Har respekt för Perssons som gick bra senast.

Fender – var lite seg senast men bör ha gått framåt. Är 20-30 meter bättre utan skor och det är väl risk för skor nu. Lite svårbedömd.

Test Pilot – vettigt läge. Är rätt bra vissa dagar och kan vara ett bud.

Scarlets Mirakel – löpt jämnt och bra. Bra läge även om han inte är så snabb ut. Ett bud.

Solvalla V75

Imoprtedfmdetroit – fick maxutdelning senast bakom Bryssel. Läget är inte bra och vi jagar en skaplig placering.

Global Teardrop – är rätt bra och framför allt i spets. Blir väl tufft att komma dit men det vore det bästa.

Merry Broline – bra form och hans årstid nu. Tuff uppgift dock.

Orlando Knick – kan jag inte.

Beau Mec – kan få en lill-varning och ska med vid gardering. Örjan har dock läget till sin fördel.

Makethemark – är bra varje gång. Hårt tempo vore kalas och en bra platschans har vi.

Mantorp V75

Ellipsis Am – bra läge och kan greja en skaplig placering.

Exclamation Mark – fungerade inte hundra senast. Kan en del om den funkar men svårbedömd nu.

Dani Boko – vet inget om dagsstatusen på honom.

Bicc´s Lamborghini – bra vid segern och satt sedan fast. Var inte som bäst senast och något svårbedömd. Ingen oäven häst alls.

Unique Juni – är halvintressant. Ett bra sto med vettigt läge.

Track Angle – klart bra senast och perfekt läge. Min bästa chans.

Trevlig helg

Uffe

V86 på Bergsåker och det ser bra ut

Då var det onsdag igen och vi styr kosan mot Bergsåker där vi har ett par vettiga chanser. Jag bedömer kvällens styrningar på följande sätt.

Craizy Daizy – har varit fin vid segrarna och utvecklats. Fullt bra inom V75 senast. Nu ser det lite tuffare ut än vid segrarna.

Jupter Sånna – vet jag inte så mycket om.

Lillsessan – vill ha sitt smyglopp. Uppgiften ser rätt tuff ut.

Sheherazade Face – är inte alls oäven men det är felfritt lopp som gäller i första hand.

Cobourg Hanover – var mycket fin senast. Har vunnit över 2600 meter och bör klara distansen fint. Har vettig chans om han är lika fin som senast.

Hard Times – har varit mycket bra och även senast trots att han blev oplacerad. Siktet är inställt på barfota runt om och vi hoppas banunderlaget tillåter detta. Ser ut som en bra chans men om det skulle bli skor på så är det en minusvariant.

Global Touchdown – har löpt bra men det blir svårt att spetsa här då ettan öppnar bra. Det ser ut som mer platschans än vinstchans.

Lacquer and Lace – fin märr som det inte riktigt lossnat för. Hoppas hon är vassare nu i form med lopp i kroppen. Quantum Estelle har nog bra chans här.

Uffe

I helgen är det inte bara Disco som gäller

Solvalla-Umåker-Eskilstuna-Eskilstuna. Där har vi platserna där jag kommer att husera den närmaste tiden. V65 på Valla idag och V64 Umåker ikväll. Sedan följer dubbla V75-tävlingar med prima travsport lördag-söndag. Vi tar väl en titt på mina styrningar i dessa streckspel.

Solvalla V65

Qahar Q.C. – är bra varje gång och hästen är stark. Voltstart nu är ett litet minus då han inleder lite mer trevande. Vi försöker dock ta oss iväg så gott vi kan och sedan söker vi oss framåt. Givet bud.

Sir Q.C. – ingen koll på dagsläget här men han ska nog räknas.

Digital Promise – vill jag varna för. Kunde nog ha skrällt senast om det klaffat och det är lite smygform på den kanten.

Umåker V64 (kör för övrigt alla tolv loppen där så det blir full fart)

Vic de Luxe – har jag sett en del och hästen har gått bra. Lite vingelläge dock.

Sort Gull – var inte bra senast men ska vara behandlad nu och säkert finare nu. Lite av hans årstid nu då han är mer stark. Ska räknas.

Sjö Vinn – fin häst som bland annat vunnit Kriteriet. Har dock varit lite småskadad. Rätt tufft emot här.

Lome Brage – var mycket bra senast då han avslutade kanonbra. Springspår med springband kan vara lite lurigt men vi bör sluta långt framme även om man alltid har respekt för Månprinsen.

Merry Broline – gick bra efter galopp senast. Verkar bra i ordning och gillar årstiden. Varning.

Pave Loma – var inte bra senast och jag vet inte varför. Tränaren säger att hästen skulle vara bättre nästa gång. Normalt sett är det en bra häst.

Eskilstuna V75 lördag

Danne Edel – blandar och ger. Bäst i tät och dit lär vi inte komma nu. Svårt vinna.

Evazan Am – lite bortlottad. Får svårt.

Nadal Broline – är bra varje gång men utan att ha toppform. Har pausat något och det kan nog ha gjort nytta. Fint läge och han ska räknas.

Lass Revenue – är startsnabb och jag läste att Djuse gärna vill se oss i spets. Får kolla mer senare. Distansen passar fint.

Eskilstuna V75 söndag

Rigel Face – strykning invändigt underlättar och jag hoppas på feflri avgång och spets. Det skulle gynna oss. Bra häst men även bra emot.

Kashmary Night – fin häst men här blir det tufft.

Disco Volante – mycket bra senast och läget gillar vi. Ej helt att lita på men detta känns som kanske helgens bästa chans. Bra känsla.

Capitol Hill – varit med i varje final de siktat på och gör det bra. Behöver flax här.

Makethemark – gick mycket bra senast. Detta är ett kanonlopp men min ska inte nonchaleras helt.

Trevlig helg

Uffe

Han har varit bra och senast var det sparat i mål

Det är lite segt idag. Körde på två banor igår och det har i alla fall inte blivit för mycket sovande i natt. Vann fem lopp igår och grejade årets tredje championat (Hagmyren) så det finns ingen större anledning till någon klagosång. Vi laddar om och ikväll styr vi kosan mot Romme och imorgon är det V75 på Bergsåker. Chanserna bedömer jag så här.

Romme V64

Björs Viking – fungerade inte fullt ut senast då hästen sprang och slog ihop. Lite reservation med tanke på det men annars är distansen ett lillplus.

Harmon Boko – snacakde lite med Djuse. Vi får smyga med då det var några bra emot.

Bergsåker V75

Importedfmdetroit – fin senast och han har gått bra. Ja, formen är fin. Nu är han inte helt att lita på men läget och disansen passar fint.

Bicc´s Lamborghini – har varit klart bra och senast var det sparat i mål. Läget är som det är men skulle vi hitta ner i vettigt läge så kan vi nog vara med.

Lome Annar – har gjort det klart bra och vinner ofta. Nu är det tuffare emot och en sådan som Gustav E. blir tuff att rubba.

Grace Boko – har varit något av en besvikelse men senast kändes det klart uppåt. Kändes mycket fin då och hade vunnit loppet med fritt i tid. Möter tuffare hästar nu men är uppåt. Spåret ska vi nog greja.

Shadow Woodland – är fin och gör det bra. Ses mest med tätkänning och missgynnas av läget även om det är ett bra bakspårsläge. Garderar man favorierna så är han värd att tänka på.

Trevlig helg

Uffe

 

Ledig lördag – men en spännande söndag

Det blir en fredag på Örebrotravet för att faktiskt ta en ledig lördag. Då blir det att ladda för en riktigt spännande söndag med många uppsittningar i Breeders Crown-semifinalerna. Jag har kanske ingen riktig toppchans, men jag hoppas kunna kvala in några till finalerna. Vi tar en titt på helgens styrningar.

V64 Örebro, fredag:

Mellby Flash (V64-2): Tycker jag går hyggligt, en bra häst i grunden men som kanske inte riktigt fått till det på sistone. Jag tror nog hon kan vara med där framme en bit men det är väl mer en platschans än en vinnare.

Milligan’s School (V64-3): Det är en väldigt fin häst som jag kört ett par gånger, bland annat i Norrlands Grand Prix i somras och då var hästen väldigt bra. I senaste starterna har han kanske inte visat samma form, men vet inte riktigt hur dagsformen är.

Grace Boko (V64-4): Var väl inte helt på topp senast men kan behövt loppet. Nu har vi ett tråkigt läge här med åttonde spår på tillägg; det är nästan som ett tillägg extra. Det är en bra häst, men kan bli tufft att vinna här.

Rigel Face (V64-5): Är en riktigt bra häst som ska vara mycket gynnad av den långa distansen. Spåret stör inte så mycket då det är tre varv och han ska nog hinna att utnyttja sin styrka. Jag tror hästen gör en stark prestation här och det ska vara en bra chans, min bästa chans under kvällen.

Finish Future (V64-6): Har inte startat på väldigt länge och jag har ingen koll på dagsformen, så det blir svårt för mig att uttala mig om chanserna här.

Solvalla, söndag:

Kashmary Night (lopp 1): Hon har inte haft någon riktig röta i sina senaste starter, men har fått ett bra läge här. Jag tycker det är en rätt så bra häst som förhoppningsvis ska kunna vara en av de fyra, men slår normalt inte de bästa i loppet.

Vainqueur E.P. (lopp 4): Vann jag faktiskt ett lopp med som tvååring då han var hos Svante Båth. Sedan har jag sett hästen en del och tävlat mot. Det är en bra häst och vi ska nog ha förhoppningar om att han ska vara bland de tre, fyra och gå till final här. Sedan blir det förstås svårt att slå Coin Perdu som jag tyckte var väldigt fin i Kriteriet senast.

Makethemark (lopp 5, V75-1): Tycker jag gick bra senast i Europaderbyt; det finns kanske dem som tycker att det var en svagare insats men han hade en omöjlig uppgift då och gick väl 08-tempo sista 800 och så mycket fortare kan man knappast trava. Nu är det ett jobbigt läge och motståndet tufft, så det kan bli svårt att vinna men vi hoppas på finalplats och formen ska vara lika fin som innan.

Guinea Boko (lopp 6, V75-2): Är en jättefin häst tycker jag faktiskt. Men det är en tuff uppgift nu och vi får försöka smyga med och ligga lite lågt här.

Antonio Trot (lopp 7, V75-3): Är stark och rejäl men var inte som bäst senast i Skellefteå utan att jag vet riktigt varför. Han var inte riktigt lika bra som i starterna innan. Normalt tror jag säkert att han kan slå många till slut, men det blir svårt att slå favoriterna här.

Ergo Am (lopp 8, V75-4): Är bra igång och det här rör sig om en rätt så bra häst, tycker han gjorde det bra senast. Det viktigaste är såklart att kvala in till finalen, men samtidigt tycker jag inte man ska nonchalera honom helt i det här loppet.

Mrs Lindy (lopp 9, V75-5): En jättebra häst i grunden och här har vi fått ett bra smygläge. Vi får hoppas på ett bra lopp och ta några till slut.

Disco Volante (lopp 10, V75-6): Var jättefin senast. Det här en verkligt bra häst som man tycker ska höra hemma i en final. Sedan tycker jag det här blev ett väldigt tufft heat och vi har fått ett jobbigt läge här. Hästen har tidigare varit lite stänkrädd, så vi får se hur han sköter sig från bakspåret. Jag hoppas att han mognat och klarar det, för det är som sagt en riktigt bra sort det här.

Evanza Am (lopp 11, V75-7): Är lite knepig i stilen, men gör det bra tycker jag. Det här är ett bra smygläge för oss så får vi se om vi kan dyka upp en bit där framme.

Flo Jo Keeper (lopp 12): Kör jag åt Björn Goop här och har inte kört tidigare, men såklart sett en del. Svårt att uttala mig om henne, men det är förstås en bra häst som borde kunna vara med och slåss om en finalplats.

/Ulf

Vi kör igång travveckan med Myren

Sugen på att inleda travveckan med lite lunchtrav på Myren? Tänkte väl det. Jag är i alla fall redo och det ser dessutom rätt bra ut vädermässigt. Har en del betrodda och vi kan ta en liten genomgång om chanserna.

Above All Ås –  gick rätt bra senast och ska inte behöva vara borta här. Ready for More är ju bästa hästen men denne har ju varit borta väldigt länge.

Amazing la Marc – har ett bra läge och jag hoppas det inte bli så tuff öppning denna gång. Ska kunna vara med  i striden med dessa förutsättningar.

Crazy Daizy – har löpt mycket bra barfota bak på slutet. Vunnit från spets och dit lär vi inte komma nu men visst är detta ett tidigt bud.

Björs Idun – var bra senast och läget är fint. Ser ut som en vettig chans.

Björs Viking – distansen är nog ett plus denna gång. Kan nog ha valt fel häst här då Spydo Ö.K. var fin senast bakom bra hästar.

Katitzi T.J.-  vet jag inte så mycket om.

Framante – fick inte fritt i tid senast och det här ser bra ut. Kan nog vara min allra bästa chans.

Uffe

©2017 Travnet